• 9.381.199 stemmen

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest (2006)

Fantasy / Avontuur | 150 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Orlando Bloom en Keira Knightley

Gesproken taal: Engels, Turks, Grieks en Mandarijn

Releasedatum: 13 juli 2006

Plot Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

"Captain Jack is back!"

De bruiloft van Will Turner en Elizabeth Swann wordt afgelast als beiden gearresteerd worden voor het helpen ontsnappen van Jack Sparrow. Will krijgt de kans zichzelf en zijn verloofde te redden van de strop, door het kompas dat Jack bij zich heeft te overhandigen aan de nieuwe Heer van Port Royal. Jack is ondertussen doodsbang voor Davy Jones, bij wie hij een schuld heeft staan. Jack's ziel wordt opgeëist door Davy Jones, als Jack de sleutel van een dodemanskist met daarin het hart van Davy Jones niet weet te bemachtigen. Maar Jack is niet de enige die belang heeft bij het vinden van de kist...

Jack Sparrow

moet hem DRINGEND zien

avatar van Mimi-

Mimi-

POTC blijft geweldig.

Deel één was toch wel beter dan Dead Man's Chest. Verder vond ik de film goed in elkaar gezet en het acteerwerk blijft natuurlijk ook fantastisch, met Johnny Depp als uitblinker. Na dit deel te hebben gezien, wilde ik al gelijk weten hoe hij verder zou gaan, dus ik wacht op deel 3. Helaas duurt dat nog wel even.

avatar van PaulusP

PaulusP

Geweldig acteerwerk van Depp. En bovenal leuk om naar te kijken. Heeft me geen enkel moment verveeld

avatar van gelfdejong

gelfdejong

vette fim vooral met die kannibale was vet

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Tja,

Ik wilde eigenlijk Lucky Number Slevin gaan kijken, maar omdat die te vaak haperde, waagde ik mij maar eens aan Dead Men `s Chest.

Het is mij niet meegevallen. Het verhaal slaat al helemaal nergens op, de zogenaamde trucjes om de monsters goor te laten lijken zijn van het niveau: Timon & Pumba. Dan doel ik onder meer op het opslurpen van insecten. De personages zijn vrijwel allemaal oninteressant of lijken gekopieerd uit andere films ( o.a. Fight Club ) en hun ontsnappingspogingen zijn zo clichè, bijna op het idiote af. Bv. Jack Sparrow, die vlucht en de touwen van de brug niet doorsnijdt en Will, die ontsnapt doordat zijn vader die nacht toezicht houdt. Gaat er van tevoren geen lichtje branden? .

De monsters zijn al helemaal een verschrikking. Wat zag dat er nep uit zeg! Absoluut niet optimaal gebruik gemaakt van de computer. Die stukjes waarin zij deelnamen waren noch humoristisch, noch afschrikwekkend. Die scènes hadden zeker niet misstaan in een goedkope b film. Het was allemaal te kinderachtig voor woorden. Simpel hersenloos vermaak.

Tel daarbij ook nog eens de tenenkrommende dialogen en gezichtsuitdrukkingen die Orlando Bloom eruit weet te persen en de overbodige rol van Keira Knightley. Alleen Johnny Depp, was redelijk, maar al veel minder fris en vernieuwend als in The Curse of the Black Pearl.

Verder vraag ik mij af of men in het tijdperk van de kruisvaarders en de ontdekkingsreigers al de beschikking had over een dobbelsteen.

De muziek is eigenlijk het enige positieve puntje dat ik kan aanhalen naast de scène waarin men heen en weer schommelt met hun ronde kooi en tracht de kant te bereiken . Ik kreeg bij deze scène, mede door de muziek een fijne draaimolen flashback.

Waar de Curse of the Black Pearl nog wel veel charmante scènes had o.a. de scène waarin Depp en Knightley alleen op een eiland vertoefden is dit een maar voortslepend, kinderachtig filmpje, zonder inspirerende personages of een intrigerend plot. Alleen de af en toe mooie scènes van de kustlijn zorgen voor een bescheiden visueel succesje. 1,5*

avatar van anne J

anne J

maxcomthrilla schreef:

Bij de Egyptenaren (dus heel oud), Grieken en Romeinen al.

Er waren vast mensen die het hadden overgenomen, want veel oude kennis was toen al overgenomen van de Egyptenaren, Grieken, Romeinen.

avatar van Irene_

Irene_

Geweldige film.

avatar van jeseke

jeseke

vond de eertse film veel beter dan deze maar deze is wel nie slecht maar ook nie de beste

avatar van Diamantje06

Diamantje06

Ik hou normaal niet van open eindes... maar ik weet dat het vervolg ook al is opgenomen en ik kan niet wachten 4,5!

avatar van xangadix

xangadix

Veel te lang. Na een uur was mijn belangstelling wel zo'n beetje weg. 3* omdat het verder wel grappig is en het er allemaal erg mooi uitziet.

avatar van *Chrissie*

*Chrissie*

Is het jullie ook opgevallen dat als ze bij Tia Dalma zijn pikt Jack een ring, dan zie je even een ketting plus een hangertje hangen (ongeveer bij minuut 53). Als je dan op een gegeven moment bij Davy Jones bent speelt er zo'n melodietje uit een doosje, op dat doosje staat hetzelfde symbool als bij de ketting van Tia Dalma...

avatar van CellieY

CellieY

ja klopt.. deze hangers hebben ook iets met elkaar te maken, dat gaan we in deel 3 zien, aldus de extra commentaren van de schrijvers op de dvd

avatar van kleez

kleez

4* mooi verhaal!! Ook erg goed vervolg van deel 1!

avatar van HoRsEsSzZ

HoRsEsSzZ

super gave film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

heb hem eindelijk op dvd

avatar van saleena

saleena

geweldige film johnny depp is echt goed in zijn rol als jack sparrow

comedy actie kan allemaal hierin

nu met spanning wachten op volgende jaar

als

At the worlds ends uitkomt

avatar van HoneyB.Fly

HoneyB.Fly

Als je deel 1 goed vond,dan is dit ook echt een aanrader!

Ik vind beide delen even goed!

Dat kun je niet van veel films zeggen!

avatar van film88888

film88888

Een prachtig vervolg met een supere johnny depp. De film zit vol avontuur, er gebeurt ook veel meer in als de eerste, en ik vind dat er meer grappen inzitten van begin tot het einde kijk je gewoon lekker weg de film is heel vermakelijk. een 4,0 voor dit meesterlijk vervolg

avatar van Frits Flits

Frits Flits

100% eens met de reactie van Maxconthrilla

avatar van MoniCaAa

MoniCaAa

dit is de mooiste film die ik heb gezien dit jaar

zeker een 5.o waard en orlando speelt er ook in mee

avatar van JVB

JVB

Leuke film een beetje open eind maar het is zeker een film omnog een keer te zien. Ga vervolg zeker zien.

avatar van deStef

deStef

TJa, tja, ik vind de pirates of the caribbean wel leuke films. Maar naar mijn mening hadden de gevechten wel wat minder gekunt, te over de top naar mijn mening. En als ze dat minder hadden gedaan, had die pirates die komend jaar in de bios komt misschien niet te hoeven worden gemaakt en had het allemaal in 1 film gekunt. Hadden ze dat gedaan was deze film vast veel boeiender geweest. Dit zijn wat minpunten die dan toch wat van de 4,5 afsnoepen, want de film was eigenlijk wel goed. Maar door dat commerciele denken en het uitsmeren stuurt het naar de 3,5. Ook een leuk cijfer.

avatar van Redrabbit

Redrabbit

Leuke film maar echt af was hij niet, duidelijk zichtbaar op het einde van de film... er was gewoon geen einde

Nogmaals ik vond het een leuke/goede film en hij kon me zeker boeien, maar een film zonder een echt einde (waar dus duidelijk een vervolg op komt) is gewoon niet af.

De gevechten vond ik mooi in beeld gezet maar net zoals in deel 1 er vaak wat over (maar dit hoort nu eenmaal bij de geweldige piraten verhalen/legendes)

Het eerste deel vond ik beter, maar ik kijk zeker al uit naar deel 3.

3.5 *

avatar van JosJJe

JosJJe

Redrabbit schreef:

Het eerste deel vond ik beter, maar ik kijk zeker al uit naar deel 3.

3.5 *

Dat is ook de bedoeling, het moet aansluiten op het 2de deel. Ik vond/vind het een hele leuke film heb um 3 keer gezien.

avatar van pfan

pfan

Kon me niet echt boeien. Zoals zo vaak de laatste jaren: verpakking gaat boven inhoud. Wanneer beseft men weer eens dat de inhoud toch het allerbelangrijkste is in een film.

avatar van by_the_way

by_the_way

Nu draait het toch meer om de winst en het succes.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Deze film vind ik ook een stuk minder geslaagd dan deel 1, hier drijft de humor wat te ver door en wordt het allemaal wat overdreven.(over the top)

Hoewel depp uitstekend blijft.

avatar van Jacksp

Jacksp

Weet er iemand dat Isla Cruces een echt eiland is?

avatar van anne J

anne J

Nee, niet bestaand. Ik weet niet hoe het eilanden waar ze filmden echt heten (twee eilanden die Isla Cruces in de film vormt).

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Weer 2,5 uur van mijn leven verwoest! Waar kan ik mijn geld terugkrijgen? Heb al een mailtje gestuurd naar Orlando Bloom, maar die reageert niet. Weet iemand wat ik moet doen?

avatar van TimD

TimD

De film nog een keer kijken, dan heb je 5 uur van je leven aan een leuke film besteed. (Sorry maar het vroeg om een sarcastische reactie)