• 9.379.410 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.834)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Brock Lovett

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van The Oceanic Six

Vreselijk mooie film. Ik vind normaal zo'n liefdesverhaal maar klef in dit soort big budget films, maar Titanic heeft echt alles wat een film mooi maakt. Goede acteurs, geweldige special effects, goed acteerwerk, een vlot verhaal ondanks dat je weet dat de boot gaan zinken..

Ik zag de film 10 jaar terug in de bios en het maakte echt indruk. Ik kocht meteen de video en de film bleef nog mooi. En nu heb ik hem op DVD. 1 Van de beste rampenfilms ooit gemaakt. Al moet ik zeggen dat de hele Titanic ramp me best interesseerde. Ik heb er ook een aantal dikke boeken over gelezen.

4,5 Ster voor deze film!

avatar van sangha

sangha

Supermooie film. Deze kan ik heel vaak kijken en ik krijg er nog geen genoeg van. De acteurs zijn geweldig, en alhoewel het behoorlijk onmogelijk is voor een 1e klasmeisje dat ze een 3e klas jongen ontmoet en er ook nog een romance ontstaat is de ontmoeting heel goed bedacht en goed uitgewerkt. Deze film kan mij gewoon echt niet vervelen en voor als je hem nog niet gezien hebt meteen gaan kijken!

avatar van Tinuzzz

Tinuzzz

Hele mooie film, alleen jammer dat pas erg laat in de film de boot zinkt.

En het is meer een roman als een rampenfilm.

*2,5

avatar van Tinuzzz

Tinuzzz

matthijs_013 schreef:

vreemd dat je hem dan slechts een 2,5 geeft

Het was een hele mooie film, alleen ik geef hem maar een 2,5, omdat ik het niet zo mooi vond dat er maar een half-uurtje een zinkpartijtje in de film zat.

Maar dat is mijn mening.

Ok, vooruit *3

avatar van Flipman

Flipman

Hahaha, ik zag dat filmpje van "Titanic 2" gisteren voor het eerst ! Ik vond 'm geniaal !

avatar van Hilarious

Hilarious

Eén van de allerbeste films ooit gemaakt. Een prachtig, ontroerend liefdesverhaal. Je leeft heel erg mee, zeker op het einde. Je moet gewoon wenen bij deze film. Supergoeie acteurs zeker Leonardo DiCaprio en Kate Winslet. Je moet gewoon van deze film houden. Zelf de stoerste mensen kunnen niet ontkennen dat ze (bijna) moesten wenen. Het beste romantisch drama ooit gemaakt. James Cameron heeft een prachtige film gemaakt. Alles was heel goed gemaakt. Een topfilm.

avatar van ChemicalxNoise

ChemicalxNoise

Dit is een van de beste films ooit !! Ik vind deze film super Zo triest en romantisch 5+

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Waarom heb ik deze film 5 sterren gegeven? Waarom niet? Hij is Super de Beste Dramatishe-Romantiek film die (ooit is gemaakt) ik heb gezien. Er is geweldig geacteerd. Gewoon een TOP-Film

P.s ik heb gehoord dat er een deel 2 ofzo komt is dat waar? nee toch?

avatar van jasha

jasha

Heb hem laten stijgen naar 4.5. Een paar dagen geleden voor de derde keer gezien en ik moet zeggen dat er een paar scenes echt wereldberoemd zijn en zullen blijven.

Prachtige film en een gegarandeerde klassieker

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Vind de plotbeschrijving een beetje kort. "Ze worden verliefd". Dit kan toch wel anders geformuleerd worden?

avatar van lowhusky

lowhusky

Kan je veranderen bij "corrigeren".

avatar van Wezze

Wezze

Daaltje schreef:

Echt een mooie film!!!

Super! Kate en Leonardo waren super!!!

Ik kan niet wachten tot deel 2 komt!!!

Uhmm.. het verhaal is grotendeels op waarheden gebaseerd, de titanic is in deze film al gezonken, en Jack is al dood.. ik denk niet dat er een deel 2 komt..

avatar van kiriyama

kiriyama

Zwaar overschat filmpje. Hij is erg saai en het hele (liefdes) verhaal intereseerde me geen moer. Misschien zitten er nog 1 of 2 leuke scenes in maar meer ook niet.

Niet voor mij!!!

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

Hahahahahahahahahah dat er mensen zijn die echt denken dat er een deel 2 komt

avatar van depp_addiction

depp_addiction

leuke film om met je vriend/vriendin te kijken.

maar ik vind het allemaal maar een beetje hoe zeg je dat..cliché ofzo.

wel mooie film, maar beetje voorspelbaar

avatar van zwibberpiff

zwibberpiff

Hele mooie film, 4,5. Ik heb hem destijds 3 keer in de bioscoop gezien en ontelbare keren op dvd volgden. Als de film begint krijg ik al kippenvel.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Zo'n film verdient denk ik gerust 5*...

avatar van kelly1610

kelly1610

5* Perfect. Het heeft alles, dit is zeker mijn lievelings film Dat het echt gebeurd is maakt het nog boeiender om te kijken(de titanic zelf dan he). Goed gecast, goed geacteerd, je leeft ontzettend mee. Geweldig!

avatar van *Lise

*Lise

Tja, deze klassieker is al oneindig vaak bejubeld, terecht Zoals ik onlangs in een tearjerker-top 10 las: "Je moet nog koeler zijn dan de bewuste ijsschots die de ondergang van de Titanic betekende om het hierbij droog te houden". Een sterke cast, prachtige chemistry, spectaculaire actiescènes, een dramatisch liefdesverhaal, ... deze film heeft het allemaal. Ik laat me er telkens zo door meeslepen dat ik alle mogelijke puntjes van kritiek (onrealistisch, langdradig) vergeet. 4,5*

avatar van Zeeleeuw

Zeeleeuw

*Lise schreef:

Juist!

avatar van The Lexx

The Lexx

de echte Titanic zonk sneller, dus de film had wel een stuk korter gemogen...

Tsja en voor de rest de meest voorspelbare film ooit denk ik...

3***

Jordy schreef:

De film zit erg goed in elkaar. Door de goede opbouw (eerst een liefdesverhaal van anderhalf uur, dan een rampenfilm van anderhalf uur) verveelt de film niet. Verder ziet de film er erg mooi uit, en wordt er prima geacteerd. Doordat het verhaal goed wordt neergezet worden de scenes van het zinkende schip (shit, nou verklap ik het einde) een stuk dramatischer. Ik vind de film wel een beetje te braaf en gladjes, ik geef 'm 3 en een halve ster.

Juist

AnOniiempJeuh

De titanic zonk sneller dat klopt maar dit is zoetsappig gemaakt een romanse in plaats van een drama film. het gaat niet om rose en jack maar om de titanic. ze moeten het wel bij het echte verhaal houden en geen romanse bij maken trouwens binnekort is er titanic 2 .
jack werd bevroren en toen hij werd gevonden op de bodem hij wordt dan weer tot leven gewekt en als hij eenmaal uit de cel is gaat hij op zoek naar rose dewitt bukater.
volgens zijn schrik blijkt zij dood te zijn,, hij kotm uiteindelijk bij haar grafsteen aan en ziet de datum van haar overlijden,
, maar mensen ik stop ik ga niet meer dingen zeggen anders verpest ik het voor iedereen
blijf lekker kijken hoor naar de titanic en kijk zeker het vervolg titanic 2

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

Nog zo een die gelooft dat er een tweede deel komt!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Verstandig van deze user om anoniem te blijven

The Lexx schreef:

de echte Titanic zonk sneller, dus de film had wel een stuk korter gemogen...

Tsja en voor de rest de meest voorspelbare film ooit denk ik...

3***

ik vind 't geen voorspelbare film dus ik vind dit onterecht..!!

TheRisingSun schreef:

Nog zo een die gelooft dat er een tweede deel komt!

ik probeer iedereen te laten geloven kijk maar op www.leonardodicaprio.nl en daar zie je het bewijs dat 't nep is maar probeer ze te laten denken ...

AnOniiempJeuh

er komt heus geen tweede deel (Jack) is dood en (Rose) ook dus kan onmogelijk de trailer van titanic 2 zijn van de delen matrix en allerlei andere film dus het is flut en bestaat eigenlijk niet maar de trailer is best goed in elkaar gezet maar ja helaas niet waar

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

AnOniiempJeuh schreef:
er komt heus geen tweede deel (Jack) is dood en (Rose) ook dus kan onmogelijk
klopt.. maar misschien komt er wel een 2e deel met een andere cast ofzo.. (kan wel maar hoop het niet)