• 9.379.224 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.707)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van BlueSword

BlueSword

die heeft zeker die fake-trailer ontdekt en denkt dat het echt is...

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Kleine fortuinen voor pietluttige Titanic-souvenirs

Een reeks pietluttige souvenirs van de op 15 april 1912 gezonken oceaanreus Titanic heeft in New York topprijzen gehaald. Zo werden twee eenvoudige papierklemmen tot bundels met brieven met de opdruk 'Titanic' elk voor 14.400 dollar (11.000 euro) verkocht.

Een plan waarmee de passagiers het eersteklasdek aan boord konden terugvinden, vond voor 21.600 dollar (17.000 euro) een nieuwe eigenaar.

Bij de tragedie op de Noord-Atlantische Oceaan kwamen meer dan 1.500 mensen om het leven en werd een 700-tal opvarenden uit zee gered door verschillende schepen.

Een medaille, die in opdracht van de overlevende passagiere Molly Brown voor de bemanning van het schip Carpathia werd vervaardigd, kwam op 10.200 dollar (8.000 euro). De 'onzinkbare Molly Brown' had de schipbreukelingen in de reddingsboot tot roeien aangespoord, waardoor ze warm bleven. De ochtend na de schipbreuk werden ze door de Carpathia opgevist.

De hoogste prijs van 72.000 dollar (56.000 euro) was weggelegd voor een bronzen vlag van rederij White Star op een reddingsboot van de Titanic. Een gedenkplaat met het opschrift 'S.S. Titanic' en 'Liverpool', waar het schip geregistreerd was, ging voor 60.000 dollar (47.000 euro) naar een telefonische bieder. ,,De interesse bewijst dat de aantrekkingskracht voor dit beruchte maritieme drama blijft bestaan", zei Gregg Dietrich van het veilighuis Christie’s bij de verkoop donderdagavond.

De zogenaamd onzinkbare Titanic had op haar maidentrip een ijsberg geramd. Op het dek was in de seconden van de aanvaring slechts een licht geschuur en geknars te horen. De Amerikaanse miljonair John Aston, die net wat te drinken had besteld, sprak toen naar verluidt de historische woorden: Ja, er mogen wat ijsblokken in, maar dit is werkelijk wat teveel van het goede".

------------------

Bron@Nieuwsblad

avatar van Gothepica

Gothepica

Oh wat romantisch.. vroeger vond ik hem mooi nou niet zo meer maar toch **½

avatar van Bert1

Bert1

lol Deel 2

avatar van stan

stan

avatar van gotti

Grappig. Leuk voor een wedstrijdje "spot de films"...

avatar van henkysel

henkysel

Begrijp niet waarom er zo veel geklaagd wordt op deze film. Het is gewoon een dikke top film ..Zonder enige twijfel 5 ster..

avatar van by_the_way

by_the_way

Zeer mooie special 2 disc edition van de dvd met mooie extra's

avatar van illogical

illogical

Ik heb hem toevallig vandaag weer gekeken omdat iedereen zei dat ie zoveel op Poseidon leek. Nou hij lijkt er in de verste verte niet op. Ze zijn allebei super mooi, maar toch dit is en blijft een geweldige klassieker! 5*

avatar van boeliboel

boeliboel

een heel geslaagde film en heel ontroerend!!!

wenen doe ik niet echt met films maar met deze film kreeg ik het al wat moeilijker. een dikke 4.5

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van iilSe

iilSe

Daaltje schreef:

Echt een mooie film!!!

Super! Kate en Leonardo waren super!!!

Ik kan niet wachten tot deel 2 komt!!!

er komt geen deel 2.. Het zou anders ook niet verder kunnen gaan, ik bedoel, daar is rose 100/101, jack is dood dus wat zou er verder kunnen gaan? Voor de rest; helemaal met je eens!

avatar van iilSe

iilSe

stan schreef:

Wie dit heeft gemaakt heeft wel een super goede trailer gemaakt hoor

ik hoop ZO erg dat hij uitkomt! Deze zal nog meer huilen zijn dan deel 1.. wat ben ik toch ene jankert

avatar van Gothepica

Gothepica

Ja deel 2 lijkt me ook mooi :), jammer dat rose dood is maar ja kon ook niet anders in deel 1 was ze op het eind al hoe oud wel niet!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Vergeet deel 2 maar. Titanic is (voor een groot deel) waargebeurd, waar moet deel 2 in hemelsnaam over gaan?

Jack wordt ontdooid en komt in ''a new world'', zoals in de trailer?? Denk het niet, al moet ik toegeven, dat ik hem niet zou willen missen als hij uitkwam.

avatar van lottetje

lottetje

ja, dat heb ik ook een beetje.

het lijkt me een heel mooi verhaal en een hele mooie film maar het is niet meer "de titanic".

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

Hahahaha geniaaal

avatar van BlueSword

BlueSword

verhaal zuigt dan, jack uit een ijsblokje, nee bedankt.

avatar van Kisje

Kisje

stan schreef:

Wie dit heeft gemaakt heeft wel een super goede trailer gemaakt hoor

Echt , ik was er bijna zelf ingetrapt

avatar van Sifra

Sifra

Suuuper film

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Turkeyloverz schreef:

Waarom zou een tweede deel over Jack en Rose moeten gaan? Het verhaal van Ruth Becker is ook erg interessant (zou zeker een film over gemaakt moeten worden).

avatar van Skar

Skar

Daaltje schreef:

Echt een mooie film!!!

Super! Kate en Leonardo waren super!!!

Ik kan niet wachten tot deel 2 komt!!!

Kan je lang wachten... deel 2 zal nooit komen!

avatar van lowhusky

lowhusky

toch wel een leuk gemaakte trailer

avatar van remie leeuwke

remie leeuwke

hoezo deel 2 het schip is toch al gezonken?

komt er een nieuwe titanic ofzo?

dat zal deze film verpesten

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Titanic is echt een van de weinige films waar je zeker van weet dat er nooit een vervolg op zou komen.

avatar van Biatch

Biatch

Angrod_Pallanén schreef:

Gelukkig niet, want zeg nou zelf.. dit soort klassiekers moet je toch van af blijven? Deze film maakt vanaf het begin tot het eind toch wel wat emoties bij me los (en ik ben vast niet de enige), en een vervolg zou je hele kijk op het eerste deel veranderen. En dat zou bij deze film echt doodzonde zijn.

avatar van nikita_6

nikita_6

Ik kan mij zeer goed voorstellen dat dit een enorme blockbuster was. Wat wil je, de aanvaring van Titanic is immers bij iedereen bekend, special effects, een hit van Celine Dion en Leonardo DiCaprio. Zelf geef ik deze film een van de laagste notities. De film heb ik twee keer gezien en beide keren is mij niet duidelijk geworden wat het liefdesverhaal tussen "Rose" en "Jack" toevoegt aan het historische verhaal van het zinken van de Titanic. Ik kon niet geloven, dat er een regisseur is die het lef had om ZO'N liefdesverhaal te schrijven... Ik heb er geen woorden voor, persoonlijk vind ik het verhaal ongelofelijk slecht. No offence.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

nikita_6 schreef:

Het gebeurt toch meer dat een rampenfilm vanuit de ogen van iemand of van een bepaalde groep wordt gezien. Kijk maar naar War of the Worlds etc. Dat levert mooie resultaten op. Verhoogt denk ik een beetje de betrokkenheid bij een film.

avatar van 606

met dat filmpje is het zeker wel mogelijk om deel 2 te maken.

kijk jason X maar de zelfde manier.

maar deel 1 krijgt VETTE 5 sterren

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Pff, hoe vaak wordt dat filmpje nog geplaatst mensen.

avatar van IcU

IcU

606 schreef:

met dat filmpje is het zeker wel mogelijk om deel 2 te maken.

kijk jason X maar de zelfde manier.

Mat alle respect, maar dat is natuurlijk een onzinnige opmerking. Jason x is een voorbeld hoe je het juist niet moet doen. Het hele plot slaat nergens op, en verkracht alleen de vorige film(s). Als de Titanic al zo'n vervolg moet krijgen, gaat het berg afwaarts met de film klassiekers.