Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.707)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
DarkDuuvel
Goede film... ik hou niet van romantiek in films maar deze vond ik toch leuk!.. ook erg tragisch natuurlijk.. laten we niet vergeten dat dit égt is gebeurt.
**4.5**
Peepee*
echt heel erg mooie film. maakt voor mij niet uit hoe vaak ik hem kijk.
Pieter Montana
Laatste Titanic-overlevende VS overleden
De laatste Amerikaanse overlevende van de ramp met de Titanic, Lillian Gertrud Asplund, is zaterdag op 99-jarige leeftijd overleden. Asplund was 5 jaar toen ze op 15 april 1912 haar vader en haar drie broers verloor door het vergaan in de Atlantische Oceaan van het praktisch onzinkbaar geachte schip. Haar moeder en 3-jarig broertje overleefden de ramp. Asplund, de laatste Titanic-overlevende die zich de ramp nog kon herinneren, sprak er zelden over.
Het gezin Asplund ging in het Engelse Southampton aan boord van de Titanic op terugreis naar Worcester in de Amerikaanse staat Massachusetts, na enkele jaren in Zweden te hebben gewoond. Asplund, die nooit trouwde, werkte na haar terugkeer als secretaresse in de buurt van Worcester. Ze ging vervroegd met pensioen om voor haar moeder te zorgen, die naar verluidt de Titanic-ramp nooit te boven is gekomen.
------------------------
Turkeyloverz
Laatste Titanic-overlevende VS overleden
------------------------

forelli
Ik heb een hekel aan romantische film's maar dit vind ik een waar meesterwerk!, GEWELDIG

IcU

Ik heb dat precies het zelfde, ik kan hem zo tien keer kijken.
Funkygroove
Ondanks alle fouten in de film (erg vermakelijk zie ook www.moviemistakes.com) is dit mijn all time favourite. Alles heeft deze film... spanning, drama, romantiek... Heb 'm al zo vaak gezien en blijft ontroeren!
JoeCabot
Ondanks alle fouten in de film
Dat valt nog goed mee hoor.
Materny

Eens kijken wat je er van had gevonden als het schip was doorgevaren tot in de haven en niet gezonken was dan.
Angrod_Pallanén
Duh, dan zou hij nooit de status gehad hebben bij iedereen als nu.
Freud
Gho, dat zou ik wel een interessante verrassing gevonden hebben
Stephan
Duh, dan zou hij nooit de status gehad hebben bij iedereen als nu, maar dat is hetzelfde als zeggen, wat zou je LOTR nog leuk vinden als ...
Zeg.. hou die spoiler voor het juiste topic a.u.b.
Angrod_Pallanén
Hoezo? Het staat toch netjes in spoiler en in verband met het gesprek kan je toch prima uitvogelen dat er een spoiler voor de genoemde film komt te staan?
Hoe dan ook, vragen of iemand een film even goed zou vinden als hij een andere wending had gehad is onzin, dan is het tenslotte díe film niet.
Stephan
Nee... want ik heb titanic wel gezien maar LOTR niet. Dan lees ik toch ongewild de spoiler... snap je?
Spoiler voor LOTR weggehaald. Zoals Stephan al zegt; spoiler tags werken hier alleen voor deze film (Titanic).
Oké, ik snap 'm
Excuses. (moet echt weer eens de regels na lezen).
crewke
Die film is historisch gewoon en steengoed meer heb ik daarop niet te zeggen.
Nightwish
Hele mooie film, je kan hem zo 3 keer achter elkaar zien.
*****
Weten jullie trouwens dat een man uit Friesland een theorie heeft dat als de Titanic recht op het ijsblok was gevaren hij neit gezonken was? Ik heb gehoord dat ze hier ook een film van zullen maken.
sun
Had een beetje vooroordelen bij deze film, dacht dat hij overroepen was.
Maar deze film heeft mij enorm bekoord en de 194 minuten
waren zo voorbij. Dit is een topper van formaat
forelli
Had een beetje vooroordelen bij deze film, dacht dat hij overroepen was.
Maar deze film heeft mij enorm bekoord en de 194 minuten
waren zo voorbij. Dit is een topper van formaat
Precies!, ik had ook iets anders van deze film verwacht, maar voor je het weet is ie al weer afgelopen.
TjitseV
*zucht*
Overcommercieel, veel te lang gemaakt, vol met fouten (op sommige shots was het zichtbaar dat de boot zelf maar half was, en compleet gemaakt via computeranimatie), etc. etc.etc. ...
JoeCabot
- In iedere grote special effect-film zitten er tal van fouten, en bij Titanic is dat niet anders. Het valt zelfs allemaal nog goed mee als je vergelijkt met andere films. Dus daar heb je geen punt.
- Overcommercieel? Tja, dat zegt in princiepe niets over de kwaliteit van de film. LOTR zijn ook héél commerciele films, en ze staan toch aan de kop van de top-250. Misschien bedoel je overhyped, daar kan ik wel nog inkomen...
korykory
De eerste rampenfilm die ik ooit zag was The Poseidon Adventure, als tiener, ook over een scheepsramp. Die maakte toen veel indruk. Die boot sloeg helemaal op zijn kop en het beeld van die omlaaghangende wc-brillen is me voor altijd bijgebleven....
Nu, negen jaar na zijn release, toch maar eens naar Titanic gekeken. Dat viel niet tegen. Het verhaal van rich girl-poor boy is natuurlijk nogal clichematig, maar de uitwerking is alleraardigst en de twee hoofdpersonen zijn allercharmantst.
Het ijzingwekkendst was het moment dat het schip rechtop stond en al die mensen naar beneden vielen. Vooral omdat het mij deed denken aan een documentaire die ik ooit zag over 9/11. Zo komt de werkelijkheid wel heel erg dichtbij.
Ook die ratten maakten indruk. Dat staat in mooi contrast met de weelde en de schone schijn van het schip. Ik was onlangs nog in het Scheepvaartmuseum, en daar lieten ze zien welk ongedierte er in vroeger eeuwen meereisde op VOC-schepen: ratten, kakkerlakken, luizen... Cruiseschepen van nu zien er heel anders uit, maar wat dat betreft, zal er weinig veranderd zijn.
Wezze
Dat komt omdat de andere helft onder water was..
Daaltje
Echt een mooie film!!!
Super! Kate en Leonardo waren super!!!
Ik kan niet wachten tot deel 2 komt!!!

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic