• 9.379.649 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.834)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Spicer Lovejoy

avatar van lowhusky

lowhusky

kArIzMa_TuRk schreef:

klopt.. maar misschien komt er een 2e deel met een andere cast ofzo.. (kan wel maar hoop het niet)

deel 2 met andere cast maar je hoopt dat ie er niet komt???? je bedoelt een remake of een deel 2 die gewoon niet komt

avatar van gotti

Hij/zij bedoelt een trailer die iemand leuk in elkaar geknutseld heeft, die wil laten doen blijken dat er een tweede deel komt, maar gewoon leuk knip en plak werk is van vele verschillende films...

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

Hou nou eens op over dat deel 2 je ziet zelf toch ook wel dat die trailer is gemaakt uit fragmenten van Catch Me If You Can. Dûûûh.

avatar van myla

myla

In het begin toen ik de film keek vond ik het helemaal super en was zeer ontroerd. Goed acteerwerk ook.

Maar later, toen ik hem weer zag was ik meer onder de indruk hoe hij gemaakt was. Dus ik vind hem niet heel erg leuk meer, in het begin wel dus daarom ga ik hem 3 geven.

avatar van Dnneee

Dnneee

De eerste deel was te goed om nog een deel te maken. Mensen hebben te hoge verwachtingen, hij valt dan alleen maar tegen.

Straks nog maar eens Titanic kijken!

avatar van miekje88

miekje88

Een reeks pietluttige souvenirs van de op 15 april 1912 gezonken oceaanreus Titanic heeft in New York topprijzen gehaald. Zo werden twee eenvoudige papierklemmen tot bundels met brieven met de opdruk 'Titanic' elk voor 14.400 dollar (11.000 euro) verkocht.

Een plan waarmee de passagiers het eersteklasdek aan boord konden terugvinden, vond voor 21.600 dollar (17.000 euro) een nieuwe eigenaar.

Bij de tragedie op de Noord-Atlantische Oceaan kwamen meer dan 1.500 mensen om het leven en werd een 700-tal opvarenden uit zee gered door verschillende schepen.

Een medaille, die in opdracht van de overlevende passagiere Molly Brown voor de bemanning van het schip Carpathia werd vervaardigd, kwam op 10.200 dollar (8.000 euro). De 'onzinkbare Molly Brown' had de schipbreukelingen in de reddingsboot tot roeien aangespoord, waardoor ze warm bleven. De ochtend na de schipbreuk werden ze door de Carpathia opgevist.

De hoogste prijs van 72.000 dollar (56.000 euro) was weggelegd voor een bronzen vlag van rederij White Star op een reddingsboot van de Titanic. Een gedenkplaat met het opschrift 'S.S. Titanic' en 'Liverpool', waar het schip geregistreerd was, ging voor 60.000 dollar (47.000 euro) naar een telefonische bieder. ,,De interesse bewijst dat de aantrekkingskracht voor dit beruchte maritieme drama blijft bestaan", zei Gregg Dietrich van het veilighuis Christie’s bij de verkoop donderdagavond.

De zogenaamd onzinkbare Titanic had op haar maidentrip een ijsberg geramd. Op het dek was in de seconden van de aanvaring slechts een licht geschuur en geknars te horen. De Amerikaanse miljonair John Aston, die net wat te drinken had besteld, sprak toen naar verluidt de historische woorden: Ja, er mogen wat ijsblokken in, maar dit is werkelijk wat teveel van het goede".

Titanic.

Natuurlijk ken ik die, wie niet?

De film vind ik echt een super verhaal hebben.

De film duurd lang, maar hij is daardoor niet lang-dradig.

Ik vind het gewoon een top film, meer kan ik er niet over kwijt.

avatar van CellieY

CellieY

Het is een topfilm. Vooral omdat het waargebeurd is. En dan zo'n liefdesverhaal er doorheen. Super! Op het einde heb ik echt zitten janken.

avatar van Drazenko

Drazenko

Ik snap niet dat deze film niet in de 250 zit. Echt vaag is dat. Als je het aan mij vraagt hoort die bij de eerste 10..

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik vind het ook raar, maar er zijn blijkbaar meer mensen die de film zwak vinden dan mensen die de film geweldig vinden. Zonde, want het is het echt waard.

avatar van catweasel

catweasel

Ik heb een hele tijd om deze film heengedraaid, maar tijdens de vakantie toch maar eens gekeken.(helaas alleen op VHS)

DiCaprio is naar mijn mening voor het eerst erg goed, maar vooral Kate Winslet is een plaatje. Billy Zane is erg goed gecast en Kathy Bates leukt het geheel wat op. Decor's en kostuums zijn erg mooi, de botsing enz. hadden naar mijn idee wel iets dramatischer gemogen.

Vooral het einde is erg sterk(met het moment waarop Rose Jack van het wrakstuk duwt en je hem langzaam in het water ziet verdwijnen als hoogtepunt. Je beseft later pas dat Rose de enige is die van zijn bestaan afwist, en dat behalve in haar hoofd hij nergens meer is, erg mooi is daarom de bijpassende soundtrack van Celine Dion)

**** sterren voor een zeer romantisch meesterwerk.

avatar van The Oceanic Six

Angrod_Pallanén schreef:

Ja, Titanic behoort ook voor mij tot de 10 beste films ooit gezien door mij. Ik heb hem al zoveel gezien, en steeds weer blijft het een wonderschone film. Kwa verhaal, kwa effecten..alles!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ja, inderdaad, maar misdaad doet het nog altijd beter dan drama/romantiek.

avatar van jefke_1312

jefke_1312

titanic uit 1997 is echt een prachtige film. Leonardo Di Caprio en Kate Winslet schitteren in deze film.

het is een van mijn lievelingsfilms die ik ooit gezien heb.

De special-efects zijn heel geloofwaardig, en de decors zijn prachtig nagemaakt zoals het op de echte titanic was.

De mensen (zoals Molly Brown) lijken heel hard op de echte mensen.

Het zinken is echt prachtig.

Kortom het is een prachtige film, die zijn 11 oscars meer dan waard is

avatar van LuCos

LuCos

Een van de aangrijpende films die ik heb gezien, telkens nadat ik deze film heb gezien wil ik meteen informatie hebben over de echt Titanic zelf. De films is goed, maar de romantiek in deze film is eigenlijk wel standaard, daarom geef ik geen 4.5 maar een 4. Voor de rest is alles wel perfect!

avatar van _Bollerd_

_Bollerd_

Echt een TOPfilm!

Leonardo DiCaprio is echt goed in deze rol!

Ook ben ik echt gek van de soundtrack..

Alleen jammer dat Ioan Gruffudd (= ) een klein rolletje had in deze film..

toch een dik verdiende 4!

avatar van Ruud 15

Ruud 15

Prachtig meesterwerk. Echter op het laatst wordt het net of er in een verlicht zwembad wordt gefilmd. Maar ik geef toe dat witte tekst op een zwart beeld gedurende een half uur ook niet echt tot de verbeelding speelt.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Heb de 4 disc dvd gekocht, met de parodiën. Echt hilarisch met die konijntjes of wanneer Ben Stiller en Vince Vaughn een vervolg voorstellen waarin een onderwaterwereld enzo komt en iedereen het overleefd.

En die Saturday Night Live show was echt grappig (die oude Rose was echt lachwekkend)

avatar van babraaf

babraaf

je blijft kijken omdat je toch maar steeds blijft hopen dat het schip uiteindelijk niet zinkt!!!

avatar van hinie

hinie

lol

avatar van matthijs_013

matthijs_013

The Lexx schreef:

de echte Titanic zonk sneller

Dit is niet waar. Het zinken in de film duurde ongeveer anderhalf uur, terwijl het in het echt iets meer dan twee-en-een-halfuur duurde (Raakte de ijsberg iets voor twaalven en dat stuk waar het schip in tweeën brak was om 10 voor half drie 's nachts)

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

hahaha

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Een prachtfilm

avatar van ikk

ikk

Deze film is voor mij het helemaal.

De cast, de muziek, het scenario,...

Ik begrijp heel goed waarom deze film 11 oscars heeft gekregen.

Het liefdesverhaal van Kate en Jack ertussen is heel erg mooi gebracht en maakt ook dat de film supermooi word.

Kathy Bates zorgt dan weer voor de humoristische toets.

Iedere keer als ik naar deze versie van de titanic kijk moet ik een doos papieren zakdoekjes bij me houden om niet te janken... Vooral het einde is zo ontroerend.

Als je deze film geen topper vind, dan weet ik het ook niet meer.

Voor mij verdiend deze film 5 sterren!

avatar van *kelly*

*kelly*

Wat kan je meer zeggen over deze film zeggen dan dat er prachtige acteerprestaties in neer gezet zijn, mooi decor, prachtig (waargebeurd) verhaal en spanning op het einde.

----------------------->4*

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

_Bollerd_ schreef:

Echt een TOPfilm!

Leonardo DiCaprio is echt goed in deze rol!

Ook ben ik echt gek van de soundtrack..

Alleen jammer dat Ioan Gruffudd (= ) een klein rolletje had in deze film..

toch een dik verdiende 4!

Oooooh dankjewel ik vond hem al zo knap in Titanic maar ik kon er nooit achter komen wie het was en nu weet ik het.

avatar van by_the_way

by_the_way

Wie is dat dan??

avatar van b00ster88

b00ster88

Puik, de enige film waar ik tegen me zin heen ging in de bioscoop. Bleek achteraf dus ook nog een mooie film te zijn ook nog

avatar van feddenator

feddenator

Hij was saai.

avatar van peter74

peter74

by_the_way schreef:

Wie is dat dan??

Dat is mr. Fantastic in the fantastic four