• 9.380.004 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.834)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van fleurtje

fleurtje

ik heb deze titanic, en tv-serie titanic uit 1996, met henner, scott, en zeta-jones, maar ik moet zeggen dat ik toch titanic met diCaprio en Winslet echt duidelijker mooier, en ook beter vind. Qua acteurs misschien niet, ik vind zeta-jones bijv. een betere actrice dan winslet, maar toch is de film zelf uit 1997 (meest geliefde film ooit, schijnt het toch te zijn?) wel mooier.

jack-sparrow

ik vînd het vooral komisch dat de film meer heef t gekost dan het schip zelf .

maar echt hier hebben ze zichzelf overtroffen bij het maken van deze film .

14 april 1912 .

ik geef 4.5

avatar van by_the_way

by_the_way

Tuurlijk kost de film meer

avatar van Galantje0012

Galantje0012

ik vind het echt een zeer goede film!

met prachtig acteerwerk en mooie muziek.

maar wel een beetje langdradig.

avatar van euroburger

euroburger

Films die de kijker niet boeien zijn altijd langdradig, bij deze film klopt alles en er wordt goed geacteert.

Hoge waardering voor het feit dat ik me erg ingeleefd heb in de film, dat wordt normaal door storende/onlogische dingen vaak ernstig de kop ingedrukt, zo niet bij deze blockbuster.

feddenator schreef:

Hij was saai.

saai ?

misschien als je alleen van bloederige moordfilms en horrorfilms houdt.

maar deze heeft toch wel iets dat alleen in films als deze voorkomt.

avatar van MXO

MXO

Ik vind de titanic ook saai. Het verhaal is te langdradig, daarbij vind ik de flashback van de oude vrouw geen waarde toevoegen aan de film. Ook de romantiek ligt er te dik op en ik vind het bijna een blockbuster. 1,5 ster krijgt hij van mij.

avatar van Ronnievb

Ronnievb

MXO schreef:

Iemand die Titanic Bijna een blockbuster noemt, krijgt van mij credits!

zo is het maar net zo .

ik geef je helemaal gelijk.

hij is geweldig goed.

veel avontuur

avatar van x_Roxanne_x

x_Roxanne_x

En elke keer als ik hem zie...dan moet ik huilen..:Y. Zeker mooie film! een 5 waard!

Ronnievb schreef:

Iemand die Titanic Bijna een blockbuster noemt, krijgt van mij credits!

Ja die verdient credits. Wat een goeie dez film maakte 1.5 miljard dollar zelfs star wars redde dat niet. Maar ja bijna blockbusters he die titanic film?

x_Roxanne_x schreef:

helemaal mee eens .

avatar van JellyEye

JellyEye

Dit is gewoon een heeeleee goeie film! Snap niet dat er zoveel Titanic-haters zijn. Er wordt goed in geacteerd, de visuele aspecten zijn gweldig en het verhaal is toch ook mooi! Bij de informatie over de film staat dat Rose 17 jaar is? Komt dat ergens in de film naar voren??

avatar van Yphygenia

Yphygenia

Ik vind dit echt een hele mooie film. Zolang als ik me kan herrineren is deze film al één van mijn favorieten. Misschien komt het door de romantische sfeer, ik weet het niet.

Het is iig een goede film.

5,0

avatar van vdc

vdc

Mooi grafiekje onder statistieken – stemhistorie.

Het stemgemiddelde blijft maar stijgen.

De stemmen die er almaar bijkomen zijn nu “eerlijke” stemmen, en hebben maar weinig meer te maken met het haten van een hype of zo.

Mooi zo.

vdc schreef:

Mooi grafiekje onder statistieken – stemhistorie.

Het stemgemiddelde blijft maar stijgen.

Mooi zo.

inderdaad

avatar van Ronnievb

Ronnievb

wat me ook opvalt, is dat deze film 'maar' 1500 stemmen heeft, terwijl deze film één van de hoogste, zo niet de hoogste, box-offices aller tijden heeft.

Verder wil ik ook even zeggen dat ik net als vdc blij ben dat mensen de film meer gaan waarderen als een film an sich en niet als die hype uit 1997, met dat vreselijk veel gedraaide nummer van Celine Dion.

Ronnievb schreef:

inderdaad ?

je hebt gelijk , zo veel is dat niet.

avatar van Queto Yurlunyur

Queto Yurlunyur

Ik zie bijna 1900 stemmen, en daarmee is het de film met de meeste stemmen van 1997. Over de hele site genomen hebben slechts 32 films meer stemmen dan Titanic.

avatar van Galantje0012

Galantje0012

euroburger schreef:

Films die de kijker niet boeien zijn altijd langdradig...

niet altijd, hij boeit me juist erg!

het is ook één van m'n favorieten filmen.

avatar van sonyjh

sonyjh

ik vind deze film gewoon fantastisch.

Ook een film waar je ziet dat ie ongeloofelijk veel gekost heeft.

Spiderman 2 (die jaren later verscheen) kosste evenveel, maar titanic ziet er toch wel veeeeel duurder uit.

Fantastisch project, zeer goed geregisseerd.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Titanic is ook duurder dan Spiderman 2, als je de geldwaarde (of hoe zeg je dat ook weer) uit '97 zou omzetten naar die van 2004.

sonyjh schreef:

ik vind deze film gewoon fantastisch.

Ook een film waar je ziet dat ie ongeloofelijk veel gekost heeft.

Fantastisch project, zeer goed geregisseerd.

kostte spider-man 2 evenveel als titanic ?

dat zou je nochtans niet zeggen.

avatar van M.ike

M.ike

mooie film, na zoveel keer te hebben gezien blijf ik er steeds bij het herzien rillingen van krijgen ..

avatar van aawillemsen

aawillemsen

heeft te veel oscars gehad!

Zo heel erg goed was die film niet, maar toch leuk om te kijken!

avatar van lowhusky

lowhusky

aawillemsen schreef:

heeft te veel oscars gehad!

Veel te veel.

avatar van Hilarious

Hilarious

lowhusky schreef:

Veel te veel.

Titanic verdiende die oscars stuk voor stuk!!!!

avatar van lowhusky

lowhusky

Hilarious schreef:

Titanic verdiende die oscars stuk voor stuk!!!!

MIJN mening... Véél te veel oscars

avatar van JorritS

JorritS

lowhusky schreef:

MIJN mening... Véél te veel oscars

Er wordt hier op MM altijd geroepen dat films puur vermaak moeten zijn, en niets is minder waar naar mijn mening. Die vlieger gaat bij deze film ook op, puur vermaak met een vleug (!) vals sentiment. Maar ach, daar houden we stiekem wel van.

avatar van Falkor

Falkor

Beste film ooit gezien!!!!!!!

ik keek hem voor de eerste keer toen ik een jaar of zes was. toen snapte ik al waar het verhaal een beetje over ging!

de acteurs spelen ook heel goed in deze film. Kate Winslet vind ik soms wat overdreven.

Deze film krijgt van mij 3 sterren