Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.707)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Thomas Andrews
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Als een film de perfectie benaderd is de film gewoon zo lang als hij zou moeten zijn, precies dat eruit wat eruit moet, en erin wat erin moet, zonder dat je het gevoel hebt dat hij aan kwaliteit inboet. Sorry, maar dat gewauwel over hoe langer de film hoe beter slaat natuurlijk als kut op Dirk!
Nergens zijn dat als feiten gepresenteerd. Iedereen gaf z'n eigen mening over de invloed van een speelduur. Dat mag toch? Dus deze opmerking kan ik maar beter als niet gelezen en getypt beschouwen
Drezic
Is je niet gelukt, gezien het feit dat je gereageerd hebt. Bovendien, waar heb ik gezegd dat een ieder niet zomaar zijn mening mag geven. Ook heb ik nergens gezegd dat iemand iets als feit presenteerde waar dit een mening betrof, of iets dergelijks.
Totaal inhoudsloze post. Mijn mening hè!
Deze post slaat natuurlijk als een kut op dirk.
Je zegt dat het argument nergens op slaat, in jou ogen slaat het nergens op. Maar voor veel mensen wel, dus zo maak je iemands mening toch wel enigzins belachelijk. Dat probeer ik er meer mee te zeggen.
Drezic
Deze post slaat natuurlijk als een kut op dirk.
Ik zeg dat ik het er niet mee eens ben! Jij zij zelf dat dit mocht.
Maar dit wordt een beetje zinloos zo, waarde medemoviemeterlid. Ik heb je hele top tien zo'n beetje gezien en ik snap niet dat iemand met zo'n goede smaak deze film 4 sterren geeft. Je lijkt te houden van creativiteit en originaliteit (o.a. Mulholland Drive, Alien, Eternal Sunshine o/t Spotless mind); kun jij mij dan eens uitleggen wat er zo geweldig is aan Titanic?
Peter Ho
Ik zeg dat ik het er niet mee eens ben! Jij zij zelf dat dit mocht.
Smaken verschillen.
Je kunt niet aan de hand van een top 10 lijstje van iemand zien wat voor smaak hij heeft. Er zijn misschien wel meerdere genres waarvan hij houdt, maar niet in zijn top 10 staan.
Smaken verschillen.
Jaja, smaken verschillen, open deur. Ik probeer te begrijpen wat mensen in Titanic zien, dat mag toch? Misschien ga ik het meer waarderen. Het is al zover dat ik hem opnieuw wil gaan bekijken.
Bovendien zegt een top 10 wel degelijk iets over iemand's smaak (of voorkeur, als je dat liever hoort). Als daar The notebook, Titanic, en bijvoorbeeld it's a wonderful world in staan zegt dat toch wat anders dan wanneer daar Terminator, First Blood en pak 'm beet the Expandables in staan.
Peter Ho
Waar heb ik gezegd dat je niet mag vragen aan mensen wat ze in Titanic zien? Nou doe je het zelf
Drezic
Tuurlijk vind ik het leuk de discussie aan te gaan. Sideways staat bij mijn top 10 bovenaan, daar is vast genoeg op aan te merken. Be my guest!
Je kunt overal van houden, uiteraard, maar ik vind de tegenstelling goed verhaal vs. Titanic zo groot, vandaar mijn vraag aan desbetreffende persoon een aantal posts terug.
moviemafketel
- 19752 berichten
Wat voor verhaal had jij gewild Drezic. 3 uur naar een zinkend schip kijken met alles erop en eraan hoeft van mij namelijk ook niet.
En een John McClain al schietend met een zooi terroristen, voor de boot tegen een ijsschots aan vaart, zou ook zo simpel zijn.
De muziek, de schitterende beelden van het schip(zowel binnen als buiten), het prima acteerwerk van de jonge Leo, Winslet, maar ook de bijrollen doen puik werk. Ook komen de verschillende klassen mooi aan bod. De kaksfeer boven en de echte sfeer benedendeks bij de Ieren.
Wat voor verhaal had je willen zien buiten een romantisch verhaal?
Madecineman (moderator films)
En nog maar weer eens wat off-topic geouwehoer verwijderd.
Peter Ho
Dat is dus niet de bedoeling van een discussie, Drezic.
Hiermee daag je een ander uit om een discussie aan te gaan over jouw beste film
en dan verwacht jij dat ik effe die film ga kijken zodat ik iets over kan zeggen? Tijdverspilling.
TragieStar.*
Ja, idd. En waarschuwingen om gebannen te worden, zoals bij mij gebeurde.
Maar zal er verder niet teveel op in gaan anders heb ik weer problemen he Madecineman..
Maar Drezic gaat de film een keer opnieuw bekijken zei hij, dus ben benieuwd.
Hoop dat hij nu wel beter oplet, want het is een geweldige mooie film zoals vele mensen hier vinden
GuyB
Mijn liefde voor tot vandaag drie van Cameron's films, een voorkeur van zijn manier van aanpakken of puur toeval? Ik weet het zelf niet.
In het begin is er de bekende wuifscène waar het volgende me altijd bijbleef:
You know somebody?
- Offcourse not, that's not the point!
Het stuk waar de Titanic langs een zeilbootje vaart. Een moment waar mijn mond openvalt. Dan hebben we de mix met het belangrijkste van allemaal: de muziek. Adembenemend, al reeds ben je ingepalmd, 'Titanic' mist in geen enkel geval zijn start.
Wanneer Jack en zijn vriend iets later op verkenning gaan zijn er al die prachtige elementen in het beeld, hetzelfde geldt voor wanneer Jack en Rose later ook de -nog bekender dan de film- move doen: wind door hun haren, dolfijnen, zee en natuurlijk dat prachtige schip.
"I can see the statue of liberty already, very small of course."
En ondertussen word je dieper en dieper in de film getrokken door de nog altijd mindblowing muziek die nu rustig aan het uitdoven is.
Het is vrij duidelijk waarom Rose liever Jack's hoer wil zijn dan Call's vrouw. Hoe DiCaprio en Winslet het verboden koppel spelen komt natuurlijk over, want nooit sta je stil bij hun acteerwerk, je kijkt naar hun relatie en vergeet dat dit Leonardo DiCaprio en Kate Winslet is. Vervolgens groeien ze helemaal naar elkaar toe, maar jammer genoeg doen ook de Titanic en de ijsberg dat.
Minstens even adembenemend als de liefdesrelatie kan Cameron het zinken van de Titanic weergeven. Spectaculair gewoon, alles wat in de gangen, op het dek gebeurd tot het nog véél spectaculairdere einde. Spanning op zijn best, en ik zie één van de in mijn ogen mooiste schepsels door de hand van de mens gemaakt in twee breken en ten onder gaan.
Het allerlaatste is natuurlijk heel emotioneel, het mag dan wel romantische cliché genoemd worden: het werkt en het is verdomd prachtig!
Drezic
Wat voor verhaal had je willen zien buiten een romantisch verhaal?
Ik denk idd dat het verhaal van de Titanic niet anders verfilmd zou kunnen worden dan op deze manier én zo'n succes hebben. Maar dat is dan ook gelijk mijn grote kritiekpunt.
DiCaprio is een fantastisch acteur, maar latere en eerdere rollen van hem, zoals bijvoorbeeld in 'what's eating Gilbert Grape?' en welke dan ook van de Scorcesse films, vind ik persoonlijk veel beter en meer inhoud hebben dan hoe hij hier de 'mooie jongen' speelt. Kate Winslet ben ik simpelweg niet zo van onder de indruk. Ik vind haar altijd een beetje overacteren.
Die bijrollen ben ik het deels wel mee eens; die vriend van Rose is een perfecte creep, erg goed geacteerd. Heb ik toch alvast iets positiefs gezegd, nietwaar
Drezic
Ja, idd. En waarschuwingen om gebannen te worden, zoals bij mij gebeurde.
Maar Drezic gaat de film een keer opnieuw bekijken zei hij, dus ben benieuwd.
Er zijn ook veel criticasters hoor, nog meer dan liefhebbers denk ik, maar dat zal vooral met de 11 Oscars en de grote hype destijds te maken hebben.
Ik doe mijn best! Als ik hem weer gekeken heb zal ik het laten weten
TragieStar.*
Ja, en niet zomaar nonchalant kijken he
Niet dat je opeens weer zakt met je cijfer, maarja dat zoek je zelf maar uit
noke
De enigste film waarin Leo diCaprio mij overtuigd. Moet nog steeds huilen als hij op het einde naar de zeebodem zinkt
jipt
Deze film was en is nog steeds een prachtig film, alleen vind ik dan dat Leonardo Dicaprio hier niet volledig uitgegroeid was, moet je voorstellen als hij die rol nu had gespeeld!!!
Butchers
Meeste stemmen op moviemeter? Kan zijn, goede film ook natuurlijk.
speranza
Bij lange na niet. The Shawshank Redemption heeft er veel meer.
moviemafketel
- 19752 berichten
Neuh, kijk alleen maar eens naar het aantal stemmen bij The Shawshank Redemption.
Zijn wel een stuk of 20 films op MovieMeter waar vaker op gestemd is.
Film is ook weer stiekem in de Top 250 gekomen
Maar zal wel niet lang meer duren of hij is er weer uit.
Minotaures
Film is ook weer stiekem in de Top 250 gekomen
Maar zal wel niet lang meer duren of hij is er weer uit.
Inderdaad. Zo gaat het constant, in en uit... Als het nou vast binnen in een bepaalde positie zich bevindt zou het beter zijn.
Jozz
Eén van de meest emotionele en meeslepende films die ik ken. Dit is gewoon een meesterwerk. Ik vind deze film een perfecte samensmelting van romantiek, drama en actie, ook nog eens gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het feit dat er veel bekend is over deze gebeurtenis en over het uiterlijk van het schip, draagt bij aan de overtuigingskracht van alles wat er te zien is. Er wordt uitgebreid de tijd genomen om het verhaal op te bouwen. Uiteindelijk leidt het tot een fenomenale finale met enkele van de beste actiescenes die ik ken.
De cast doet het daarnaast fantastisch. Destijds vond ik DiCaprio nogal een eenzijdig acteur die alleen maar de pretty boy uit kon hangen, maar de laatste jaren heeft hij al lang laten zien dat hij veel meer in zijn mars heeft. Hierdoor kan ik ook meer waardering opbrengen voor zijn optreden in deze film.
Prachtig... 5*

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic