Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.378.591)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Captain Pervert
Ja dat bedoel ik ook. Hij was aan het doorbreken en deze film heeft hem de laatste zet gegeven. Maar een heleboel meisjes/vrouwen kenden hem voor Titanic al natuurlijk
Hij is daar wel eye-candy voor. Wel slim gedaan van Cameron om een jonge, knappe en bijna heel erg bekende hoofdrolspeler te kiezen. Je hebt gelijk dat het niet al Di Carpio film in de markt gezet is, maar toen hij speelde in de bioscoop werd het wel een Di Caprio film.
DiCaprio was een nobody. Titanic zette hem op de kaart. Hij had weliswaar redelijke films gemaakt maar was totaal niet bekend. Pas na Titanic stond zijn kop in de Hitkrant en gingen meisjes ook zijn eerdere films (What's eating Gilbert Grape en Basketball Diaries) kijken.
Flipman
Volgens mij werd ie al heel erg populair na Baz Luhrman's Romeo+Juliet, hoor.
domkey
Nu ook te verkrijgen: ijsblokjes met figuren zoals het schip en verschillende ijsbergen.
Om het verhaal te doen herleven in je glas!
Natuurlijk al onmiddelijk een rel!
Ongelooflijk, haha...
Orizzonte
Blijft nog steeds een mooie film, zelfs na een stuk of tien keer gezien te hebben. Supermooi acteerwerk en ook al is het liefdesverhaaltje een beetje cliché, het boeit me hier eigenlijk totaal niet, want het blijft mooi.
Ik krijg nog steeds tranen in m'n ogen ook, als je die muziek hoort tijdens het zinken en dan die twee oude mensen ziet liggen op bed, een moeder haar kinderen nog een laatste verhaaltje voorleest... en natuurlijk als good old Jack dood gaat.
Mooimooimooi.
TrozA
Toch sneu dat de duurste film, met de grootste opbrengst en de meeste Oscars OOIT het niet eens schopt tot de top 250 (en terecht, vind ik).
Het was de duurste film, die 'eer' is nu aan Avatar. Ook een film van Cameron.
Tommy De Vito
Waarom vind je dat?
MiSz_CaniSi
Mijn Favoriet na 10 keer kijken blijft die nog steeds mooi
Heel goed geregiseurd door James Cameron
en mooi acteerwerk van iedereen
Minotaures
Mooi, nog een stuk of 10 van die 5jes en dan opent een nieuwe deur voor Titanic.
jipt
Niks mis mee, ik vind het alleen een meiden film. Met al dat gezemel en al die liefde er in.
Geef mij als Romatische film dan maar Casablanca ofzo.
hel1
Het blijft een fantastische film maar ik snap idd wel dat hij voor sommigen wat te zoetsappig kan zijn. Hoe dan ook zijn de special effects en acteerprestaties de sterren al waard. Hopelijk dat hij snel zijn verdiende plek in de top 250 krijgt.
Alleszins de eerste, goeie acteerprestatie van DiCaprio wat mij betreft. Een jaar eerder bij de film Romeo+Juliette vond ik hem niks!
Kevin13
Vond hem in Romeo + Juliette juist beter. Hier is hij zo, kinds.
film_kaza
Dat moet je Whats Eating Gilbert Grape eens kijken
Dat was z'n eerste film en daarin acteert hij niet normaal goed.
Overigens. Op naar de top 250 met deTitanic!
planet_of_death
Mwa, ik ben nooit erg fan van hem geweest, maar hij is zeker niet slecht.
Angrod_Pallanén
In R+J kreeg hij meer kans om zijn skills te laten zien dan in Titanic. Hoe dan ook, ik heb hem weinig verkeerd zien doen.
Timmy757
Wat een blèr verhaal. met als dieptepunt het moment dat DiCaprio het hoekie omgaat. Visueel wel mooi. 3*
Prachtige film.
Ik zag hem als eerstr toen ik zes was.
Als een jongen van zes is het normaal dat het zinkende gedeelte het leukst was.
Ik zag hem een paar weken geleden en op tv weer en ik heb hem toen helemaal gekeken.
Echt een prachtige film.
Ook dat Rose gestorven is in haar bed op het eind. Ze komt dan ineens terug op de Titanic met al die mensen die gestorven waren,
Angrod_Pallanén
Huh, Rose sterft? Ben ik dan zo'n belabberde fan dat ik het einde nooit goed heb geïnterpreteerd of is het gewoon niet zo?
Het einde is geen feit. Ik denk dat ieder zelf mag bepalen wat er in die scene gebeurd.
everaynse
zeer mooie film ik snap niet dat deze film ooit eens is verkozen tot slechtste film ooit! volgens mij zijn er slechtere films!
'Titanic slechtste film ooit' : Filmnieuws : Bioscoopagenda Nederland - biosagenda.nl
Dat zullen vast een groep snobs zijn geweest. Als het niet het interlectuele niveau van een Hitchcock heeft, dan zal het in hun ogen wel prut zijn. En ach, lekker boeiend wat zij vinden. Ik vind Titanic heerlijk.
juhnzun
Waarschijnelijk zullen deze Ghostship dan tot het betere werk rekenen
fappie
- 2005 stemmen
Waarschijnelijk zullen deze Ghostship dan tot het betere werk rekenen
Eyes Wide Shut en Vanilla Sky staan er ook in. De betrouwbaarheid van dit artikel is erg laag
Dennis the movie
Nou het is eigenlijk erg duidelijk. want ze ligt in haar bed. je ziet dan een wit licht en is ze inees terug op de titanic met alle mensen die daar gestorven zijn. Dus ze is inderdaad gestorven. Maar ik bem ook iemand die echt diep nadenkt over zo'n film en dat kun je er uit opmaken dat haar leven eindigt als ze haar verhaal heeft verteld.
Dennis the movie
Ja dat is ook weer waar. Wat denk jij er dan van ?
Dennis the movie
Kan miin ogen niet geloven dat dat zo is/
Niet te geloven het is een prachtige film

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic