• 9.378.534 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.591)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Spicer Lovejoy

avatar van morpheus31

morpheus31

Thiver schreef:

Was het niet juist andersom? Voor zover ik weet werd DiCaprio juist enorm populair door zijn rol in deze film. De film is in ieder geval nooit als een Leonardo DiCaprio-film in de markt gezet, maar het succes bracht hem (en Winslet) wel naar de hogere regionen van Hollywood-acteurs.

Ja dat bedoel ik ook. Hij was aan het doorbreken en deze film heeft hem de laatste zet gegeven. Maar een heleboel meisjes/vrouwen kenden hem voor Titanic al natuurlijk Hij is daar wel eye-candy voor. Wel slim gedaan van Cameron om een jonge, knappe en bijna heel erg bekende hoofdrolspeler te kiezen. Je hebt gelijk dat het niet al Di Carpio film in de markt gezet is, maar toen hij speelde in de bioscoop werd het wel een Di Caprio film.

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

yesss

me favo film vanavond weer op tv

ga zeker kijken, omg kan niet wachten

avatar van Onweersvlieg

Onweersvlieg

ik snap niet dat iemand iets slechts kan vinden aan deze film, hij is zo geweldig!

avatar van H1DD3

H1DD3

Antonev schreef:

Vreemd dat een oscar winnende film zo slecht beoordeeld wordt :S

Slecht? Dit is een prima score hoor.

avatar van Awake78

Awake78

Precies. Kunnen andere films nog een puntje aan zuigen!

avatar van tottenham89

tottenham89

H1DD3 schreef:

Slecht? Dit is een prima score hoor.

Hier valt het idd best mee. Maar op IMDB is het best triest. Een 7.3 van de 10 van de ruim 200.000 stemmen en dat voor een film die 11 oscars heeft gewonnen. Ben bang dat de normale televisiekijkers veel meer verdeeld zijn dan de critici. Neemt niet weg dat bij die stemmen waarschijnlijk ook mensen voor de 'lol' de film een 1 hebben gegeven om hem naar beneden te halen.

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Konden ze deze film nou niet iets later programmeren? Ik dut altijd zo heerlijk in bij Titanic.

avatar van dims

dims

Fonzie schreef:

Misschien een idee om te stemmen?

bij deze: 4 sterren.

en hoe vaak hij is geweest en wannneer de laatste keer was?

Ik vind het een goede film, maar je denkt toch niet dat ik het ga bijhouden wannneer hij op tv is geweest he?

avatar van yeyo

yeyo

tottenham89 schreef:

Hier valt het idd best mee. Maar op IMDB is het best triest. Een 7.3 van de 10

So, hier is het maar een 7,4.

avatar van Movie__Bitch

Movie__Bitch

Dit is echt mijn lievelings film. Ik ga hem zeker kijken vanavond. Het is echt typisch zo'n romanticus, maar ook een stukje drama. DiCaprio speelt hier echt goed in. Een aanrader!

5,0 *

avatar van Ruubski

Ruubski

Ik hoef niets van romantiek, maar zou toch echt liegen als ik zeg dat ik deze film niet mooi vind. Toch maar weer heel even kijken vanavond. Al blijf ik vast en zeker weer dik 3 uur vastkleven.

avatar van revadebe

revadebe

Dit is gewoon een film die je ooit in je leven een keer gezien moet hebben. Je weet dat het schip gaat zinken (tip: lees deze spoiler niet als je de film nog niet hebt gezien ), maar de manier waarop het in beeld wordt gebracht is verbluffend.

Het persoonlijke verhaal van Jack & Rose is een beetje voorspelbaar, zoet, en een beetje clichématig ... maar ik denk dat het vrijwel iedereen enigszins raakt. Mede dankzij het goede acteerwerk, natuurlijk.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Einde was nog mooier dan ik in mijn geheugen had.
Het kleurgebruik is schitterend. Snap alleen 1 ding niet.

avatar van mikey

mikey

En allemaal weer de Titanic overleefd??

avatar van mikey

mikey

Naar oud vrouwtje, zit ze op een boot met schatjagers die alles doen om die diamant in handen te krijgen, pleurt ze hem gewoon in zee na zeg,

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11908 stemmen

moviemafketel schreef:
Snap alleen 1 ding niet.
Is de oude Rose op het einde dood of droomt ze?

Aangezien Jack tegen haar zei dat ze op hoge leeftijd lekker warm in haar bed zou sterven, denk ik dat ze dood is.

avatar van Film Pegasus

Met haar verhaal te doen heeft ze afscheid kunnen nemen van Jack en kon ze rustig inslapen. Tenslotte had ze haar leeftijd ook al mee.

avatar van decicco

decicco

Gisteren weer eens herbekeken, wat een prachtige film!

avatar van Tyoom

Tyoom

Blijft absoluut een goede film.

barns

Ik heb me gister toch echt wel bescheurd met het feit dat ik 1 uur lang naar reclame heb gekeken gedurende deze film

mikey schreef:

Inderdaad, had ze beter kunnen verpatsen, moet je je voorstellen hoe die kleindochter zich voelt, zorgt hartstikke goed voor oma en dan is dit haar dank? Dat een mega erfenis in het water wordt gesmeten, nouja zeg

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik ben vergeten welke naam die speciale diamant had, volgens mij was het The Hope diamant, althans het leek erop.

Ik dacht werkelijk dat 't gemiddelde toch een onsje zou stijgen, maar het eindigt toch nog steeds op een 3 en geen 5 of 6...

Minotaures schreef:

The heart of the ocean

le coeur de la mer ( in mijn franse vertaling, kan fout zijn )

avatar van Minotaures

Minotaures

Ah, ja... Dat is de naam. Gebaseerd op The Hope diamant, ik had het toch nog een beetje kunnen onthouden.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Ik moet zeggen dat deze film voor mij alleen maar beter word. Sinds ik hem een paar jaar geleden voor het eerst een keer goed bekeken heb, heb ik hem nog een aantal keer gezien, en hij word elke keer mooier. Gisteren ook, ik zag het begin op tv, en hoorde de openigstune, en ik kreeg echt een appart gevoel in mijn buik, net alof je aan een oude vakantieliefde denkt of zo. ik had ook gelijk zin om hem weer helemaal te kijken. Dit soort films past ook bij de tijd van het jaar op de een of andere manier. Spanning, romantiek en spectakel. erg mooi gemaakt.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Gisteren nog een flink stuk herzien, maar wat blijft dit een prachtige film zeg. Het zag er echt heel goed uit, maar ook het acteerwerk van Kate Winslet en Leonardo DiCaprio was verbluffend. Het einde (vooral als de boot helemaal schuin hangt) werd erg spannend in beeld gebracht. Ook een ontzettend goede muziek score. Dit was echt een geweldige kijk-ervaring. Ik verander zowieso mijn stem van een 4,0* naar een 5,0*. En misschien na nog een herziening, een plaatsje in mijn top 10..

avatar van wyatt earp

wyatt earp

moviemafketel schreef:
Einde was nog mooier dan ik in mijn geheugen had.
Het kleurgebruik is schitterend. Snap alleen 1 ding niet.
Is de oude Rose op het einde dood of droomt ze?
Dat vroeg ik me nu ook af. Nu kwam ik deze vraag pas ook tegen, volgens mij op imdb, en ik dacht dat daar stond dat het uit de film niet helemaal duidelijk werd, maar dat het eerder een eigen invulling is. Maar het zou wel prettig zijn als er een bevestiging zou zijn zodat je zeker weet dat Rose dood is, of droomt.
Aan de andere kant zie je in de allerlaatste scene op het schip alle mensen waarvan je duidelijk gezien heb dat ze dood zijn gegaan, naar voren komen. Misschien is dat iets?

avatar van Crystical

Crystical

Aan de ene kant kan je zeggen dat ze doodging. Je ziet haar leventje voorbij gaan door die foto's wat ze allemaal heeft gedaan in dr leven wat ze zou doen met Jack, maar uiteindelijk alleen deed en daarna ga je terug de titanic in waar je alle overledenen ziet van de ramp en staat Jack te wachten op haar.

Aan de anderekant kan je het bekijken als een droom.

"Every night in my DREAMS, I see you, I feel you."

Persoonlijk kies ik voor het eerste

avatar van Pecore

Pecore

revadebe schreef:

Goh, waarvoor zou het nou een spoiler zijn?

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Sjonge wat een symboliek zoeken jullie er achter. Zo moeilijk is het allemaal niet.

De film speelt zich af in tegenwoordige tijd, alles aan boord is een flashback. Op het moment dat ze de hanger met het beroemde domme "ah!" kreetje in zee gooit, wordt de hanger weer daar geplaatst waar hij hoort, waar de herinneringen voortleven: in het wrak. De manier waarop dit getoond wordt wil niets zeggen over leven en dood, het is de vrijheid van de filmmaker om heden en verleden visueel met elkaar te laten versmelten.