• 9.378.430 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.591)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Kort maar krachtig, Clariss. Daar kan die Animosh nog iets van leren.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Erg goede boeiende romantische film.. 1 van de betere romantische films die er zijn.. daarom vind ik ook dat de score iets te laag is.. al is de score nu niet eens zo slecht.. mja dit blijft gwoon een goede film..

avatar van Animosh

Animosh

Daar kan die Animosh nog iets van leren.

Ik kan ook reageren in oneliners, maar daar schieten we zo mogelijk nog minder mee op, nietwaar? Typisch dat je alleen mij noemt, trouwens.

(ik ben even online omdat ik mijn frustratie betreffende Wiskunde moet uiten)

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

LOVExxYOU schreef:

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Bart Simpson schreef:

Waarom gedeeld door 2?

Ze bedoelt hoogstwaarschijnlijk 3/5 sterren + 2/5 sterren = 5/5 sterren.

avatar van noeek

noeek

Ik denk dat ik de 'm ondertussen mee kan praten maar ik blijf het een geweldige film vinden!

avatar van Pastichio Rocker

avatar van rose

rose

Zeikfilm?

avatar van The Oceanic Six

Ik denk dat hij bedoeld dat de film zo lang duurt dat je vanzelf enkele keren wat te drinken gaat pakken waardoor je vaak moet zeiken.

Logica!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik denk dat het komt omdat iedereen op een gegeven moment nat wordt in de film. Veel water.

avatar van rose

rose

Jullie denken te veel..

jipt schreef:

een zeikfilm maar wel vermakelijk

hoezo nou weer een zeikfilm -_-

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

jammer van het kleffe gedeelte.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Ik was vandaag best wel in de stemming om deze film te kijken, dus dat heb ik ook gedaan. Ik heb em vanmiddag gekeken, en ik ben nog steeds onder de indruk. Dit is toch wel één van de beste films die er ooit gemaakt zijn.

Ten eerste is de muziek geweldig. Dat is al een hele belangrijke factor. Elke keer als ik de muziek hoor, krijg ik kippenvel (in positieve zin).

Vervolgens is het een heel indrukwekkend liefdesverhaal. En ze hebben de Titanic geweldig in beeld weten te brengen. Het is rondleiding op het schip voor de kijker. Als je dat combineerd heb je een geweldige film.

Ja, dit is zeker weten één van de beste films ooit gemaakt.

avatar van invincible

invincible

wyatt earp schreef:

Vervolgens is het een heel indrukwekkend liefdesverhaal.

Als je vreemdgaan indrukwekkend mag noemen he.

avatar van wyatt earp

wyatt earp

invincible schreef:

Als je vreemdgaan indrukwekkend mag noemen he.

Je snapt heus wel wat ik bedoel.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Normaal hou ik hier niet van, maar in dit geval vind ik hem goed.

Jammer dat het vervolg Titanic 2: Pearl Harbor helemaal niet zo goed is.

avatar van Roos-_-

Roos-_-

prachtig mooie film,,,

echt een mooie film voor mij

x Iri

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Ik dacht dat dit een film was van 11 oscars.

Waarom zo een lage score op IMDb?

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Omdat Oscars en eigen smaak totaal niets met elkaar te maken hebben.

avatar van Flipman

Flipman

LOVExxYOU schreef:

3.0* voor het acteerwerk en 2.0* voor Leo

Als je hem aanmerkt voor een recensie, beargumenteer dan AUB iets beter waarom je hem zo goed vindt.

avatar van Erick1985

Erick1985

Special effects zijn geweldig. Alleen jammer dat het verhaal zo verromantiseerd is.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Voor 3.71 gemiddeld te halen is het verhaal veel te flauw. Een standaard romantisch filmpje met uiteindelijk dan een boot dat zinkt.

Deze begint na de 4de keer toch al serieus tegen te steken. Langdradig is ook!

Toch geen slechte score want de eerste keer dat ik deze zag vond ik hem erg leuk, en die score blijft staan.

avatar van wwelover

wwelover

Voor het eerst in zijn geheel gezien, dacht dat ik hem wel eens had gezien als geheel maar blijkbaar niet of het was allemaal weer 'verwaterd'. De film is in mijn ogen zeker geen 11 Oscars waard, al weet ik niet zo 1,2,3, wie de concurrenten waren. Het verhaal is mooi maar wel veels te veel toevalsmomenten en dat maakt het er toch minder op. En ook is de 3 uur speeltijd veels te lang en had bijvoorbeeld alles met de 'oude' Rose geschrapt mogen worden, voegde voor mij niks toe. Ondanks dat alles erg indrukwekkend lijkt over komen vind ik het niet zo'n bijzonder liefdesverhaal, het is gewoon een zoveelste liefdesverhaal dat afstamt van Romeo en Julia maar dan weer op een andere wijze. Niet dat dat zo erg is, is ook wel logisch. De Special Effects zijn wel erg mooi op de ijsberg na dan, die zag er wel heel nep uit. De muziek is ook prachtig.

De cast is uitstekend, Leonardo speelt goed en ook Kate is geweldig en prachtig om te zien. Al vind ik Billy Zane toch het beste in deze film.

Ondanks de kritiek is het wel een behoorlijke vermakelijke en toch wel indrukwekkende film zeker het eind. Net aan 4*

Flipman schreef:

als het je dwarszit dan ees je het toch niet

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Titanic

Ik vind Titanic een hele mooie film, die je altijd blijft ontroeren.

De film duurt ook lekker lang en je blijft elke seconde met een waardvolle blik kijken.

Ook de acteurs zoals: Leonardo DiCaprio en Kate Winslet doen het echt helemaal geweldig. Ze schitteren in deze prachtige film.

En zeker hele mooie beelden en geluid voor een film uit de jaren '97.

Ik heb de film al zo'n 100x gezien maar het blijft een hele mooie,ontroerende film.

Ik heb er geen andere woorden voor.

Dus ik geef 5.0 *

avatar van The Oceanic Six

Heb je meer jaren 97 dan?

Daarnaast is het op gebied van effecten en dergelijke juist heel hard vanaf de jaren 90 omhoog geschoten.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

The Oceanic Six schreef:

Heb je meer jaren 97 dan?

Dat je niet weet wat hij/zij bedoelt...

Ongeloofelijk.