• 9.380.819 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.990)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Spicer Lovejoy

avatar van Ciai

Ciai

AGE-411 schreef:

Zoals chemisch mengsel van water en olie.

Bij deze film moet toch erkend worden dat de chemie ongelooflijk sterk was. Ik kan me de film niet anders voorstellen dan met deze acteurs, ze waren perfect op elkaar aangesloten. Het leek werkelijkheid, hun liefde!

Enne, Flipman, ik moet toegeven dat de film bij nader inzien toch wel heel knullig is allemaal. Maar hij is gewoon zo lekker romantisch, zo heerlijk sentimenteel. Dat is af en toe ook gewoon leuk. En in al zijn romantiek is deze film toch wel een van de besten ooit gemaakt! In ieder geval een die een grote indruk op mij heeft achtergelaten (zie een paar pagina's met berichten terug).

Pastichio Rocker, dat het heel realistisch is, bewijst zich wel door te vermelden dat 'zo'n grote boot' een kleine honderd jaar geleden daadwerkelijk door 'zo'n klein ijsbergje' tot zinken werd gebracht. Die boot heette de Titanic.

avatar van AGE-411

AGE-411

Ciai schreef:

Laat dat nu net mijn struikelblok zijn. Ik vind eigenlijk dat ze totaal niet bij elkaar passen. Daardoor lijkt de romantiek in deze film te geforceerd, het lijkt niet echt.

De boot zelf acteerde wel goed. (Het zinken leek net echt). Vandaar toch nog een 2,0* voor deze romantische film (of dan toch en rampenfilm?) die een beetje te lang is. Al ben ik er zeker van als het romantisch verhaal zou weg gelaten worden, en men wat meer op de titanic zelf ( met meer individuele verhaallijntjes van verschillende karakters) zou concentreren, dat deze film dan 3-4uren lang kon boeien.

Pastichio Rocker schreef:

Vette special effects, maar goedkoop aandoende romantische scenes. DiCaprio vond ik niet overtuigend, Winslet wel. Billy Zane was ook prima als jaloerse fiancee. Toch jammer van het cliché-einde; het was gewaagder geweest als de boot gewoon de eindbestemming had bereikt. Vond het ook niet echt realistisch; zo'n grote boot die tot zinken wordt gebracht door zo'n klein ijsbergje.....yeah, right! Beetje een makkelijke uitweg van de regisseur om wat extra drama toe te voegen.

Als ie op z'n eindbestemming aan zou komen was de hele film verneukt. De waarheid zou nog nooit zo hard verdraait zijn.

kimberlyVD

Het waargebeurde verhaal gaat juist over een schip dat zal zinken... Dus als je het einde zou veranderen dan is het gewoon niet meer 'Titanic' ...

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

lol @Pastichio Rocker

avatar van wyatt earp

wyatt earp

kimberlyVD schreef:

Je zou toch onderhand moeten weten dat Pastichio Rocker alleen maar van zulke nutteloze berichten schrijft.

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Pastichio Rocker schreef:

' Wat extra drama toe te voegen'? Het hele verhaal van de Titanic draait om het zinken van het schip. En als je een beetje verstand had kon je ook wel weten dat zo'n ijsberg voor 3/4 deel onder water ligt. Dus niks 'klein ijsbergje'.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

dat er zoveel mensen er nog in trappen ook!

Titanic in 5 seconden:

YouTube - titanic in 5 seconds

avatar van serpico

serpico

Ik vind de bunnies versie leuker:

Titanic in 30 seconden.

En PR, ik citeer John McCain even voor je: GO GET A LIFE!

avatar van Fatsa

Fatsa

Wat iedereen ook mag zeggen en vinden van de film : het is wel de meest bezochte kaskraker EVER. Het is een mooi en erg boeiend verhaal en verveelt geen moment. Het enige negatieve is dat Leonardo en de dikke en er veel ouder uitziende Kate absoluut niet bij elkaar passen. En toch nog altijd jammer dat zij met haar dikke reet geen plaats kon maken voor Jack en dat hij doodging.. voor de rest een superromantische film..

Fatsa schreef:

de dikke en er veel ouder uitziende Kate En toch nog altijd jammer dat zij met haar dikke reet geen plaats kon maken voor Jack en dat hij doodging..

Wat voor een domme opmerkingen zijn dat nu weer

kimberlyVD schreef:

Wat voor een domme opmerkingen zijn dat nu weer

Gewoon stomzinnige bullshit, maar inderdaad... Jack had er best nog bij op kunnen kruipen.

jumpstylemovie schreef:

Inderdaad, heb ik ook dikwijls gedacht... Maarja het heeft niet mogen zijn

avatar van Ciai

Ciai

Ik vond het wel een beetje zonde van de 'Blue Diamond'. Waarom ze dat er nou weer per se achteraan moest gooien, is me niet echt duidelijk.

jumpstylemovie schreef:
Volgens mij niet. Als ze beiden op dat stuk wrakhout of wat het ook was zouden kruipen zou het omslaan. En wie zegt dat, als het ze al zou zijn gelukt, ze het wel overleefd hadden? 't Was sowieso koud daar.

avatar van The Oceanic Six

Het was ook niet het enige stukje hout dat daar dreef hoor....en er was zeker ruimte voor Jack naast haar. Was iets dat ik mij ook afvroeg toen ik de film keek. Hij had overigens ook bij haar achterop kunnen springen, deed ie in de film ook regelmatig in de passionele momenten

Ajax&Litmanen1 schreef:
WHAAAHAHAHAHA !!! You just made my day !

Ik blijf echter van mening dat ze het in eerste instantie probeerden, maar dat het er gewoon niet in zat. Het klopt dat er genoeg objecten in het water dreven, maar lang niet allen waren ze even praktisch.

P.S.: Bij bovenstaande alinea NIET DOORDENKEN, AJAX !!!
Flipman schreef:
Mja, maar als het te vaak gebeurt, komen dergelijke dialogen echt irritant en knullig over. Doet mij een beetje denken aan die scène in Shrek 2, waarin Shrek en Fiona ruzie maken met Fiona's ouders;

Shrek...! Fiona...! Mom...! Harold...! Lillian...! Dad...! Fiona...! Shrek...! DONKEY !!!
Of nog een beter voorbeeld;
-Janet!
-Brad!
-Janet!
-Dr. Scott!
- Oh, Rocky!

Hilarische scène, effe kijke of ie ook op YouTube staat !

Flipman schreef:

P.S.: Bij bovenstaande alinea NIET DOORDENKEN, AJAX !!!

Doe ik ook niet, want zon afgebroken stuk hout in je reet lijkt me zeer pijnlijk

Hahaha !

avatar van Tamarax3

Tamarax3

I LOVE THIS MOVIE !!

Tamarax3 schreef:

I LOVE THIS MOVIE !!

OK, kan ik wel een beetje inkomen. Ga je ons ook vertellen waarom? Daar is een forum namelijk voor .

avatar van Tamarax3

Tamarax3

Haha:P

Ik vind Leonardo een lekker ding,,

En ik vind het gwn leuk om naar te kijken (á)

goed?:P of euh nog meer?:P

Tamarax3 schreef:

Haha:P

Ik vind Leonardo een lekker ding,,

En ik vind het gwn leuk om naar te kijken (á)

goed?:P of euh nog meer?:P

Lol

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Niet echt lollig, meer triestig..

Maar goed, sommigen weten niet beter. Ik zeg ook maar niks, want wie weet is ze 12 ofzo.

jumpstylemovie

DiCaprio is net zo'n bekakt Frans mannetje.

D'r moet zo'n Frans snorretje bij op ^^

Goldenskull schreef:

Niet echt lollig, meer triestig..

Mja, volges mij is ze nog wel vrij jong

avatar van 88Fabian

88Fabian

Dramatisch slechte film was dit.infeiten waren de decors heel mooi gedaan hoor,vandaar ook de 1,0.maar de acteerprestaties waren matig.en het was natuurlijk ook echt veels te langdradig.

avatar van Elineloves

Elineloves

88Fabian schreef:

Nounou, wat een goed onderbouwde mening voor iemand die loopt te roepen dat deze film 'dramatisch slecht' is. Erg jammer, als je een film die vrijwel de hele wereld prachtig vind, zo afkraakt, kun je dan ook wat beter onderbouwen wáárom?

Ik wil de mening van deze 'filmkenner' wel lezen, ben benieuwd of er wat zinnigs uitkomt, of gewoon nog een afkraakbericht van een jochie die Shrek wél een 4.0 geeft..

Vreemd hoor.

avatar van The Oceanic Six

Niks mis met Shrek, geweldig vermaak

Raar altijd, dat mensen iemand afkraken die een bepaalde film aanpakt door een stem te vergelijken met een andere stem van die persoon.

Als ik pakweg The Godfather een 1 zou geven maar Ice Age een 4,5, zou dat wat uitmaken? Dat zou aangeven dat je andere genre's leuker vind.