• 9.380.134 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.990)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Maar het is ook wel weer overduidelijk dat die Fabian dude zonder maar enige inhoudelijke onderbouwing tegen heilige huisjes loopt te trappen.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Naja, ze heeft wel gelijk dat zijn mening niet bepaald goed onderbouwd is. Trouwens wel de best onderbouwde mening die ik ben tegengekomen van 88Fabian.

avatar van The Oceanic Six

Mhow, inhoudelijk kan het wel beter maar als ik zijn stemlijst bekijk dan vind ik het allemaal best meevallen. Niet iedereen vind elke klassieker een topper. Ik ook niet overigens. Deze alleen weer wel.

Ciai

Ajax heeft een punt. Maar Eline heeft krijgt meer punten voor haar punt, want ze heeft wel helemaal gelijk dat mensen echt moeten ophouden met het commenteren van: "Geweeeeldige film!" of "Dramaaatisch".

avatar van The Oceanic Six

Ciai schreef:

Uiteraard, ik ben ook meer van de uitgebreide recensie. Met een oneliner een film beoordelen is simpel en voegt weinig toe over het algemeen.

Maar iemands cijfer bekritiseren omdat hij een andere film in een ander genre wel hoog beoordeeld is ook raar.

Ciai

Oje. Ik zag zo een discussie ontstaan, ik dacht: ik werp me erin. Blijkt dat een legio aan mensen me al weer voor is geweest.

Waarom typen jullie allemaal zo snel?

avatar van Flipman

Flipman

Elineloves schreef:

Erg jammer, als je een film die vrijwel de hele wereld prachtig vind, zo afkraakt, kun je dan ook wat beter onderbouwen wáárom?

Praktisch de hele wereld is een gewaagd statement, maar een beetje onderbouwing is welkom, zéér welkom zelfs. Precies de reden dat ik het ook vroeg aan Tamarax3.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Maar iemands cijfer bekritiseren omdat hij een andere film in een ander genre wel hoog beoordeelt is ook raar.

Kan, maar hoeft niet. Ik bedoel, ik doe dat ook wel 's. Iemand noemt het script/verhaal van een bepaalde film 'flinterdun'. Dan ben ik meestal nieuwsgierig naar de voorkeuren van die persoon. Als in diens favorieten een film staat waarvan het verhaal niet flinterdunner kan, reageer ik daarop. Als je het een beetje onderbouwt, vind ik het heel goed kunnen. Ook als je het niet doet, biedt het ruimte voor een discussie waarom een persoon een andere film wél goed vindt. Als 88Fabian dit leest, zou hij bijvoorbeeld kunnen uitleggen waarom hij Shrek hoog waardeert, maar Titanic niet. OK, de films liggen mijlenver uit elkaar, maar hieruit kan dan blijken wat 88Fabian in een film zoekt, wat hij in Titanic klaarblijkelijk niet kan vinden. Uit zijn stemgedrag en reacties die ik ben tegengekomen blijkt voor mij dat Fabian niet veel kan met films die drie uur of langer duren.

avatar van Flipman

Flipman

Ciai schreef:

Waarom typen jullie allemaal zo snel?

Nah, typt er twee dagen niemand, vernemen we niks meer van je !

avatar van mathias265

mathias265

serpico schreef:

Ik vind de bunnies versie leuker:

Titanic in 30 seconden.

En PR, ik citeer John McCain even voor je: GO GET A LIFE!

das wel grappig !! :d:p

Flipman schreef:

Nah, typt er twee dagen niemand, vernemen we niks meer van je.

Kun je nagaan hoe lang ik er over doe om dit te typen:

Mensen zoals 88Fabian zien niet de enorme perfectie die doorgevoeerd is in deze film. ALLES zat gewoon precies goed op zijn plek. De film is wel een beetje knullig, helemaal als je hem nu gaat kijken, een beetje too much zeg maar, maar technisch gezien (en ik heb geen filmografie gestudeerd oid, maar toch kun je die dingen wel goed zien) zat het echt muur en muurvast in elkaar.

Je gaat een film pas echt waarderen als je er bij na gaat denken, en dat moeten mensen wel doen bij films, als ik regisseur was zou ik dat in ieder geval wel proberen te bereiken.

Fabian, bekijk de film nog eens zorgvuldig, en onderbouw dan eens waarom Shrek beter in elkaar zat dan Titanic.

wat ik nouw jammer vind is dat ze van deze geweldige film een deel 2 gaan maken dat is ziek

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

thunder is black schreef:

Ja, dat is echt ziek!

Gelukkig komt er geen deel 2.

Jij hebt vast die Neptrailer op Youtube gezien, als je dom genoeg bent daar in te trappen

YouTube - Titanic: The Sequel

Lol

Littlewouter

je bent echt behootlijk dom, als je dit geloofd !! ik bedoel er zitten gewoon complete stukken van andere films in zoals: De hulk !!

maar die trailer is wel geniaal in elkaar gezet :D

avatar van marijnvdzaag

marijnvdzaag

Inmiddels drie keer gezien.

Ik hoef maar twee noten van de soundtrack te horen en ik krijg kippevel over m'n hele lijf en als ik in de goeie bui (en m'n eentje ) ben zelfs alweer een traan in m'n oog.

Nuff said. Die megaberg aan Oscars is niet voor niks. De enige film tot nu toe die ik waardeer met het hoogst mogelijke aantal sterren.

marijnvdzaag schreef:

Inmiddels drie keer gezien.

Littlewouter

ik vind hem ook geniaal, maar ik kameraad van mij die keek deze film voor de 30.000e keer toen ik bij hem langs kwam, hij is helemaal gek van deze film. Tjah ,, na een tijdje kun je de film dromen en hoef je de dvd niet eens meer aan te zetten. Doe gewoon je ogen dicht en je ziet alles al voor je gebeuren. M.A,W Ik heb de film te vaak gezien, daardoor raakt hij mij niet meer.

Jouw probleem.

lol

avatar van speranza

speranza

Littlewouter schreef:

M.A,W Ik heb de film te vaak gezien, daardoor raakt hij mij niet meer.

Ik geef geen 5* aan films die me na herziening niet helemaal meer weten te raken. Deze film weet mij ook na herziening nog volledig te raken.

Littlewouter schreef:

Deze film raakt mij iedere keer weer. Maakt mij niet uit hoe vaak ik hem kijk. Naar mijn mening heeft deze de beste soundtrack ooit.

avatar van skipy05

skipy05

heel mooie film. ik heb hem nu meermaals gezien en hij blijft heel goed. Hij is heel goed geacteerd waardoor hij ook heel goed is. de muziek bij deze film is zeker een plus punt. De film is zeer goed verfilmd.

avatar van K@i

K@i

velen berichten gelezen dat deze film zo slecht is maar dat weerhield me niet om deze toch tezien
ene ....ABSOLUUT geen spijt ervan gekregen
vondt het een zielige maar MOOIE verhaal kon de twee Lovebirds raakten me echt en kon echt meeleven met de pasagiers tijdens de drama en ondanks beter weten in hopend dat Jack het zou overleven

avatar van Willie_Baas

Willie_Baas

Kate Winslet maakt de film goed.

avatar van dikkop

dikkop

Een van de beste films ooit, alleen is deze film voor mij niet voor meerdere herhalingen geschikt. Alleen vanwege het feit dat ie zo lang duurt en erg diepgaand en dramatisch is. Maar hij is geweldig verfilmd en super geacteerd.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

K@i schreef:

d.d. 23022009 Vele berichten gelezen dat deze film zo slecht is maar dat weerhield me niet om deze toch te zien.

En ....ABSOLUUT geen spijt van gekregen (...)

Wat fantastisch om zo jong te zijn dat je kan beslissen of je Titanic wel of niet gaat zien. Om die belevenis voor het eerst te gaan meemaken!

Mooi hè K@i?! Vooral bij eerste ziening, een schitterende en heerlijke 194 minuten wegdromen...

Littlewouter

Ik heb er geen commentaar op, ik kan goed begrijpen dat de film, hoe vaak je de film ook kijkt hij raakt je altijd

avatar van ikke1985

ikke1985

De allerbeste film die ooit is gemaakt!! Alles is geweldig aan de film.. Vanaf dat ik deze film voor het eerst zag is het mijn favo!

avatar van pluislim

pluislim

het is een goede film en ik heb hem ook de nodige keren gekeken..

Ik kan hem echter nu niet meer kijken, omdat er scenes in voorkomen die mij irriteren.....

Ze moeten geen deel II maken... dat kan toch niet. De Titanic is toch maar 1x gezonken...En ze halen echt niet meer hetzelfde uit de film. Er zijn overigens al zoveel look-a-like films