Genre: Romantiek / Drama
8,0 (1.386.049)
Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot Titanic
"Nothing on Earth could come between them."
De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.
- Trailer (YouTube)
- Titanic (MusicMeter)
- Back to Titanic (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Thomas Andrews
Brock Lovett
Edward Smith
Spicer Lovejoy
Tussendoor, er zijn de laatste jaren wel geinige nummers van Titanic gemaakt met remixes. Kate Ryan - Titanic (techno remix) vind ik persoonlijk leuk om te horen. En zo zijn er meer.
Lenny_DH

Ja, die zijn ook niet echt. Als je goed kijkt, zie je dat die scènes ook voorkomen in de "Leaving Port" scène maar dan in kleur. Er zijn trouwens nooit filmbeelden gemaakt van de Titanic in 1912.
Nogal logisch, volgens mij begint de film in zwart wit maar worden die zelfde beelden op een gegeven moment kleur. Gewoon een technisch foefje.
Alleen het wrak op de zeebodem is echt. Dat zijn trouwens facinerende beelden.
Sasja
Alleen het wrak op de zeebodem is echt. Dat zijn trouwens facinerende beelden.
zeker weten? ik dacht namelijk altijd dat ze dat speciaal voor de film hadden gemaakt ipv dat ze of al bestaand film materiaal hadden gebruikt of zelf daar naar de bodem zijn gegaan
Lenny_DH
Ik denk helemaal niets. Ik heb wel vaker lijstjes gezien waar Titanic op voorkwam. Je vergeet bijvoorbeeld de Box Office top zoveel. Als je je best doet kun je bijna elke film wel op een lijstje vinden.
De film blijft middelmatig.
De lijstjes die ik vernoemd heb, zijn wel niet de eerste de beste. Het zijn waarschijnlijk de meest prestigieuze lijstjes waar een film op terecht kan komen (zeker die top 100 aller tijden). Enkel filmkenners kunnen voor die lijstjes stemmen, middelmatige films komen dus zeker niet in aanmerking. Wat jammer is aan jouw houding, is dat je niet kan aanvaarden dat Titanic als een meesterwerk beschouwd wordt. Het is jouw mening dat je de film niet goed vindt, maar je moet je mening nog altijd niet beschouwen als de algemene consensus. Het komt nogal vrij arrogant en bovendien ook onwetend over.
Lenny_DH
Eigenlijk zijn de beelden van het wrak een combinatie van echte opgenomen beelden van het wrak en nagemaakte decors. Wanneer slechts één duikboot in beeld is, zou het om een echt beeld gaan. Wanneer de twee duikboten in beeld zijn, is het opgenomen in de studio met rook rondom het decor en met mini-duikbootjes. Het feit dat het zo vlekkeloos in mekaar overgaat en dat je niet merkt wat nu echt en nep is, getuigt van een fantastische art direction en cinematografie. Ook de beelden binnenin het wrak (bv. de kamer waarin ze de safe vinden of de piano die even in beeld komt) zijn decorstukken, maar toch allemaal zeer geloofwaardig nagemaakt.
Sasja
goh na al die jaren en keren dat ik deze film heb gezien leer ik er nog wat van ook. Ik dacht echt dat het hele wrak was nagemaakt, maar dat er echte beelden inzaten... Maar idd ik kon het ook niet zien dus dan is het ook idd goed gemaakt.
Movie-smile
Echt een top film, me een ontroerend verhaal. kreeg op het einde wel een beetje de tranen in me ogen. maar wil hem zeker nog wel een keer kijken
serpico
De beelden van het wrak zijn inderdaad echt en door Cameron zelf gemaakt vanuit een onderzeeër.
Lenny_DH
De beelden van het wrak zijn niet allemaal echt, hoor. Het wrak dat we zien op het einde van de film net voor het schip terug morft naar 1912, is een decorstuk. Ook in het begin van de film wanneer we het wrak zien tesamen met de twee duikboten in beeld, is het decor. Logisch ook, want wanneer de twee duikboten tesamen in beeld zijn, zou er een derde moeten geweest zijn om hen te filmen, maar die derde duikboot was er niet, vandaar dat die beelden dus decor zijn.
Whizbabe
Prachtige Film. Alleen al hoe ze begint te vertellen op de boot en hoe je dan het wrak onder water ziet veranderen in het gigantische schip wat het ooit is geweest met al zijn pracht en praal. DIe scene heeft wel het meest indruk op mij gemaakt. Daarbij vind ik Kate echt prachtig in deze film. En dat ze gewoon heel goed hebben verfilmd hoe het die nacht ongeveer geweest was. De band speelde in het echt ook tot het bittere einde door.
Het niet vol laden van de boten en het voorang verlenen aan de hogere klassen.
Overigens zijn er in het echt nog wel wat mannen uit het stook hok in de redingsboten terecht gekomen, in de film lijkt dat minder te zijn.
Kortom hoe zoet sappig sommigen de film ook zullen vinden... ik vind hem prachtig!
Drezic
Je trekt een vreemde conclusie. Ik heb nergens gezegd dat ik niet accepteer dat de film door dezen en genen als meesterwerk wordt beschouwd; ik heb immers geen keus. Jouw reactie lijkt juist duidelijk te maken dat jij niet kunt hebben dat Titanic door velen niet als meesterwerk wordt beschouwd.
Over je lijstje: ik neem IMDB en Moviemeter lijstjes ook niet altijd heel erg serieus; het zijn slechts weerspiegelingen van de grote massa die fanatiek genoeg is om op internet op films te stemmen.
De lijst die jij noemt (van het AFI) vind ik echter een veel matigere lijst omdat hij door een klein groepje mensen is samengesteld met een duidelijke persoonlijke voorkeur, gezien het aantal films uit het romantiek genre in die top 100; wat dat betreft vind ik dat Titanic op die lijst nog erg laag staat. Dat het groepje mensen filmkenners zijn zegt mij dan trouwens niet zo heel veel.
Maar dit alles is slechts in the eye of the beholder.
Lenny_DH
Integendeel, Titanic wordt door weinigen niet als meesterwerk beschouwd. Vandaar ook dat jouw mening compleet tegengesteld is aan de algemene consensus over Titanic.
Die AFI lijst is niet door een klein groepje mensen samengesteld. Als jij 1500 mensen een klein groepje vindt, vraag ik me af wat een grote groep moet voorstellen. Die 1500 mensen zijn ook heel divers: het betreft zowel filmcritici, mensen uit de industrie, historici, ... kortom mensen uit de gehele filmwereld. Alle genres komen trouwens aan bod in die top 100, er is niet echt een genre dat meer voorkomt dan een ander. Ik denk dat je aan de IMDB top 250 heel duidelijk kan zien dat hij vooral door een jong mannelijk publiek is samengesteld, gezien het feit dat vooral actiefilms het heel goed doen en romantische films enorm worden benadeeld. Dit is helemaal niet het geval voor de AFI top 100, waarin zowel actiefilms als romantische films voorkomen.
~Nattie~
helemaal mee eens!
Knisper
Resh
ik weet niet hoor maar nog misschien 0.09 puntjes meer en deze film zou dan ook in de toplijst komen. En dan zou het opeens wel een goede film zijn? En trouwens zoveeel films kan ik opnoemen in de toplijsten die het niet eens waard zijn
!
Titanic blijft een meesterwerk.!
Tanita
Welnee. Maar misschien moet je nog een paar jaartjes opgroeien om te realiseren dat dit toch echt propagandistische bagger is
Tenenkrommende poster, en dito muziek van die Dion doen de rest. !!!
Apollinisch
Tenenkrommende poster, en dito muziek van die Dion doen de rest. !!!
Ik vond de film als kind subliem, ik vind hem 11 jaar later nog altijd een meesterwerk. Misschien dat beter jij een aantal jaartjes kan opgroeien zodat je net als miljoenen mensen die film ook mooi vind
Sasja
Je bedoely 10 jaar geleden. Titanic kwam in 1998 in nederland in de bios. Of heb je de film yoevallig in het buitenland bekeken?
Oww, ik dacht 1997, dat geeft MM aan. Het kan ook 10 jaar zijn...
als je kijkt op imdb
dan zie je staan bij release date 28 januari 1998
Resh
Acht wat maakt het uit het gaat erom dat zowel kinderen als volwassenen deze film fantastisch vinden
Drezic
Dat de de IMDB lijst door veel (jonge) mannelijke stemmers is opgesteld is niet zo vreemd; dit is ook het grootste deel van het filmkijkende publiek. Er kijken nou eenmaal in verhouding minder vrouwen naar films dan mannen; de filmwereld is ook een beetje een mannenwereld.
Misschien was de term romantisch niet goed gekozen maar zoetsappig en nostalgisch zijn de films in de AFI top 100 wel bijna allemaal. Wat te denken van de top 10 met casablanca, singing in the rain, lawrence of arabia, gone with the wind en the wizard of oz? Geen slechte films maar wel duidelijk een gekleurde top 10 lijkt mij zo.
Wat de algemene opinie betreft; zoals iemand anders hier ergens ook al zei, aangezien Titanic zowel op IMDB als hier niet in de top 250 staat geeft wel weer dat de meeste mensen het geen meesterwerk vinden. Niet zo gek, want voor een meesterwerk heb je op z'n minst een sterk plot nodig. Iets wat deze film toch echt ontbeerde.
serpico
Niet dat het mij verder wat uitmaakt overigens, maar beweren dat Titanic geen meesterwerk is, is ook nogal krom. Wie ben jij om dat te zeggen? Ik vind het wél een meesterwerk en dat is toch eveneens mijn goed recht? Het gaat er hier gewoon om wat ieder persoonlijk van de film víndt, niet wat de film ís.
Edwin Pindahaai
Jouw goed recht hoor. Maar om met jou te spreken: wie ben jij om te zeggen dat dit een meesterwerk is?
Sasja
Idd er zijn genoeg mensen die dit een meesterwerk vinden en genoeg mensen die dit geen meesterwerk vinden. Je vind een film wel of geen meesterwerk: dat is een mening die bij ieder verschilt en zolang niet iedereen deze film fantastisch zal het niet meer dan een mening zin en geen feit worden of dit wel of niet een meesterwerk is
Lenny_DH
Het feit dat Titanic 11 Oscars gewonnen heeft en steeds weer opduikt in die lijstjes van het Amerikaanse Film Instituut, wijst duidelijk in de richting van een meesterwerk. Mensen die de film niet goed vinden, doen er klaarblijkelijk alles aan om deze feiten af te doen als nietszeggend en proberen met alle macht te doen alsof er minstens evenveel mensen zijn die deze film geen meesterwerk vinden als mensen die het wel een meesterwerk vinden. Zij gebruiken hiervoor de IMDB top 250 of iets soortgelijks. Alleen weten zij niet dat dit soort polls enkel de populariteit van een film meten. Titanic is helemaal niet populair dezer dagen, maar dit heeft helemaal niets te maken met de kwaliteit van de film. Die wordt nl. weerspiegeld door het aantal Oscars deze film heeft gewonnen en de vele vermeldingen in de AFI lijstjes (waaronder de top 100 aller tijden). Dus als we filmkenners aan het woord laten i.p.v. het gewone volk (dat stemt op deze site of op IMDB), zal de consensus van meesterwerk wel degelijk overheersen.
Edwin Pindahaai
Ik snap zelf niet zo goed waarom dit als een meesterwerk wordt gezien. Die boot is fantastisch nagebouwd, staat buiten kijf. En het ziet er allemaal mooi uit. Dit was meesterlijk geweest met een laag budget. Maar dat hadden ze niet.
Verder... een gemiddeld romantisch verhaal.
combi
- 20609 berichten
de chemie tussen het liefdes stelletje is zelden getoond op het witte doek, en de special effects waren voor die tijd uitmuntend 1+1, tel daarbij de fantastische muziek bij en je bent al aardig in de richting van meesterwerk.

'Titanic' verdwijnt binnenkort achter de horizon: 'Cameron laat vakwerk van de bovenste plank zien'

Om deze reden nam James Cameron alleen kleine figuranten aan voor 'Titanic'

Onderzoekers komen met definitief antwoord op brandende 'Titanic'-vraag: 'Had Jack op het vlot gepast?'

Kate Winslet over haar leven na succes van 'Titanic': 'Was behoorlijk onaangenaam, beroemd zijn was verschrikkelijk'

The Green Mile

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

Inception
Sciencefiction / Thriller, 2010
drowningevacuationschipbreukicebergverboden liefdeschippanictitanicocean linerepischrich woman poor man gebaseerd op een waargebeurd verhaalliefdetragedieramptragische liefdehistorical fictionclass differencesliefdesaffaireimaxhistorical eventlifeboatstar crossed loverssinking shipsteeragerich snob rampen filmjaren 10sunken ship inspired by true eventsromantic