• 9.380.694 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.378.990)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Edward Smith

Spicer Lovejoy

avatar van by_the_way

by_the_way

merk ik de laatste trend bij moviemeter weer...... Iedereen praat elkaar na over 1 slechte recensie, net zoals een paar mensen hierboven ook al opmerkten.

Hier ben ik het wel met je eens, vooral bij NL films.

avatar van lienaa

lienaa

ik vind het een hele mooie film ..hij duurt wel lang maar ik vind hem nooit saai.

en elke keer als ik heb zie ga ik weer huilen.

en leonardo dicaprio ziet er leuk uit

avatar van Barcel

Barcel

Heel erg goede film, maar te lang en niet echt spannend, tuurlijk is het een waargebeurde verhaal... Bah! Ik kijk nog liever naar Poseidon dan Titanic hoor!! Voor een goede film geef ik hem een 8 (4,0*)

avatar van --Nancy

--Nancy

gewoon in 1 woord een super film !

avatar van JoeCabot

JoeCabot

--Nancy schreef:

gewoon in 1 woord een super film !

Dat zijn 2 woorden

avatar van Spiny

Spiny

JoeCabot schreef:

Dat zijn 2 woorden

eigenlijk 3 woorden

Ik vond 'm goed, maar niet meer dan dat. Ook ietsje te lang naar het einde toe. 3

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

lienaa schreef:

en elke keer als ik heb zie ga ik weer huilen.

en leonardo dicaprio ziet er leuk uit

jaa , ik moet dr ook steeds weer om huilen!

het is zo zielig dat eind!

noujaa

5.0!*

avatar van *eef

*eef

Tip:

Naar voice-over Titanic

En dan Titonic aan klikken.

Nog betere tip:

Titanic with Bunnies

Ook andere films kun je zien op: http://www.angryalien.com/

avatar van serpico

serpico

*eef schreef:

Een klassieker natuurlijk. Voor jongens waarschijnlijk niks aan, dat de boot zinkt is zo'n beetje de enige actie erin en dat gebeurd pas na anderhalfuur. Wel een mooi liefdesverhaal./

avatar van by_the_way

avatar van serpico

serpico

film_kaza schreef:

Je lult uit je nek.

Dat was een grapje, hoor

avatar van Riiann

Riiann

Dit is absoluut de beste versie van de 'Titanic'.

Het is ook nog eens mijn lievelingsfilm!

Natuurlijk ook omdat Leonardo erin speelt..

Maar ook omdat het een mooi verhaal is.

*5,0

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Rocco1984 schreef:

Heb deze film gelukkig nog nooit gezien, bijna 1x per ongeluk. Maar toen besefte ik mij dat dit 'die draak van een film was'. Om dan nog niet eens te spreken over die soundtrack! Celine Dion, wat een vreselijk wijf. Dat hele nummer die hele film, denk dat het nog het beste te vergelijken is tussen een kruising van Bridget Jones' Diary en de Magriet-dag. Bweuh!

De ontwetendheid

avatar van JOHNNY DEPP(L)

JOHNNY DEPP(L)

matthijs_013 schreef:

De ontwetendheid

idd .

noujaa, dat is jou mening toch?

ik vind het een mooie film

avatar van Acid.Burn

Acid.Burn

Hele mooie film!

avatar van emmatjj

emmatjj

mooie film jammer dat hij dood ging maar als hij niet dood gegaan zou zijn zou het de film minder mooi maken

avatar van pawman_

pawman_

ik moet Titanic maar weer eens kijken voordat ik me rating geef

Ik vind dit een mooie,ijzersterke drama.

De acteurs zitten sterk in hun rol en laten het zeer realistisch overkomen,alleen wel een ontzettend lange film.Een klassiek toppertje !!.

4,0 sterren

avatar van Riddick

Riddick

Ik heb hier waarschijnlijk al een Review over geschreven, maar ik wou toch even melden dat ik vind dat deze film een te! lage cijfer heeft op MM. Erg ondergewaardeerd door sommigen en de meeste daarvan zonder een goede reden. Jammer.. Toch geef ik hem 5*..

avatar van lowhusky

lowhusky

Jackie Dawson wilde zelfs na Titanic bijna stoppen met acteren...hij werd helemaal gek.

toch raar dat mensen op imdb deze film 12000x een 1 hebben gegeven. ik snap niet waarom mensen deze film haten. misschien omdat ie zoveel oscars had gewonnen?

avatar van kijkert

kijkert

lowhusky schreef:

Hij oogt zo gladjes en gelikt, en dan ook nog dat zoetstroperige bouquetreeksverhaaltje erbij: dat mag je niet goed vinden!

4 sterren!

avatar van Xx_YOU

Xx_YOU

Zon geweldige film..:P

Duurt alleen wel lang maar het verhaal maakt het goed

Egt romantisch(H)

* 5.0

avatar van veron35

veron35

emmatjj schreef:

Vind ik ook.

avatar van emmatjj

emmatjj

bij dit plaatje vind ik het raar dat zij een blauwe jurk aan heeft hij is toch rood in de film

avatar van lottetje

lottetje

Ze heeft ook een tijdje deze blauwe jurk aan volgens mij.

ik weet niet precies wanneer, maar ze heeft hem een keer aan.

is het niet met het etentje, wanneer Jack mee eet.

avatar van Gollem

Gollem

[quote]*eef schreef:

Hoezo, voor jongens waarschijnlijk niks aan? Dat vind ik weer zo'n vooroordeel. Als ik alleen maar actie wil zien, kijk ik wel een actiefilm. Ik denk dat een hoop jongens zich vergist hebben in de soort film. Het is geen rampenfilm, al gebeurt er naar het einde toe natuurlijk wel een ramp, maar het is natuurlijk een romantisch drama. En in dit genre is het natuurlijk in dat geval een hele goede film. Dus als rampenfilm is ie helemaal niks (op dat laatste half uur na dan), maar als romantisch drama is het een topfilm. Ook voor jongens.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Nauw ja, de meeste jongens zitten niet te wachten op een romantische drama. Titanic is gewoon een typische vrouwenfilm en zal daarom zeer laag scoren bij de mannelijke en dan vooral de jongere deel van het Moviemeter-publiek.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Een film kan toch ook wel twee genres zijn? Het is gewoon een feit dat Titanic zowel een romantisch drama als een rampenfilm is.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Ik heb verder ook weinig met het romantische gedeelte van de film (ik vind het ook niet storend), maar het schip, het zinken ervan en natuurlijk de sfeer die dat met zich meebrengt, dat heeft altijd al de volledige aandacht van mij gehad en daarom behoor ik tot de mannelijke groep die deze film wel enorm kan waarderen. (4,5)