• 9.381.135 stemmen

Romantiek / Drama | 195 minuten

Genre: Romantiek / Drama

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet en Billy Zane

IMDb beoordeling: 8,0 (1.379.168)

Gesproken taal: Engels, Frans, Duits, Zweeds, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot Titanic

"Nothing on Earth could come between them."

De 17-jarige rijke Rose DeWitt Bukater wordt door haar familie gedwongen om zich met Cal Hockley te verloven en binnenkort te gaan trouwen. Tijdens de eerste tocht over de Atlantische zee van de Titanic, een gigantisch passagiersschip dat onzinkbaar wordt geacht, besluit ze zelfmoord te plegen. Ze wordt echter gered door Jack Dawson, een derde klasse-passagier. Ondanks hun totaal verschillende afkomst worden ze vrienden en al snel groeit de liefde tussen hen allebei.

Rose DeWitt Bukater

Spicer Lovejoy

avatar van U-96

U-96

• 2082 stemmen

inderdaad het blijft een prachtige film en elke keer als ik hem kijk hoop ik weer dat Jack het overleeft

klik!!

avatar van soom

soom

Komt er een 2e Titanic, of niet?

avatar van by_the_way

by_the_way

Kom nou toch ik zag een stukje van Escape from Alcatraz en The Shawshank redemption er door heen maar opzich wel grappig.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

rroossiiee schreef:
elke keer als ik hem kijk hoop ik weer dat Jack het overleeft

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

nu begin ik echt te twijfelen komt het 2e deel of niet?

avatar van Art

Art

kArIzMa_TuRk schreef:

nu begin ik echt te twijfelen komt het 2e deel of niet?

Wat denk jezelf?

avatar van Prudh

Prudh

Titanic resurrection: A tale from the deep...

avatar van basketballerke

basketballerke

Natuurlijk komt er een 2e deel. Iedereen staat op uit zijn graf en denken: kom, laten we het weer een keer beleven.

avatar van CellieY

CellieY

ja in filmwereld is alles zo'n beetje al gebeurd!! de vreemdeste dingen!! dus dan zou van zo'n vervolgverhaal ook niemand meer opkijken!! Verzin een vergezocht smoesje en je kan iedereen weer levend krijgen.. Kan dus zo gebeuren,, maar ik betwijfel het hoor, of er ooit nog een deel 2 komt..

avatar van U-96

U-96

• 2082 stemmen

soom schreef:

Komt er een 2e Titanic, of niet?

nee nee nee

avatar van serpico

serpico

Ge-wel-dig gemaakt! Al die stukjes uit DiCaprio's andere films en wat creativiteit van de makers

Je moet er maar op komen;
Jack zit in een ijsblok en komt weer tot leven
JACK'S BACK!

DashRabbit

goeie film wel een 4,5 verdient van mij

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Oké, ik ging eerder huilen van: wat een blunder,, dan van: wat zielig. ik vind dees echt nix.

het leek gelukkig een beetje echt, dus dat zorgt voor een magere 1 *

avatar van serpico

serpico

moviegirl2 schreef:

het leek gelukkig een beetje echt

Een beetje inderdaad

avatar van Rocco1984

Rocco1984

Heb deze film gelukkig nog nooit gezien, bijna 1x per ongeluk. Maar toen besefte ik mij dat dit 'die draak van een film was'. Om dan nog niet eens te spreken over die soundtrack! Celine Dion, wat een vreselijk wijf. Dat hele nummer die hele film, denk dat het nog het beste te vergelijken is tussen een kruising van Bridget Jones' Diary en de Magriet-dag. Bweuh!

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

vond het een super goede film ik geef hem 4.5*

avatar van Debje

Debje

Geweldige film. Mooie romance en avontuur tegelijk. Krijg er nu nog tranen in mijn ogen van als ik eraan denk, met dat muziekje erbij...

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

het is wel een mooie film alleen is jammer genoeg het begin een beetje langdradig van als ze de titanic vinden en dat die Roos dan daar op bezoek komt!

maar als het verhaal eenmaal echt begint is het wel een mooie/leuke fim

ik geef een **3,5**

avatar van %%%%%%

%%%%%%

mij toch te langdradig maar voor die redelijke acteer prestatie. en het einde. toch een 3 sterren .

avatar van Drazenko

Drazenko

Rocco1984 schreef:

Dit is toch een grap of niet?

avatar van Sugakiss

Sugakiss

Ik heb deze film twee keer gezien en onlangs nog gekocht op video, elke keer als ik hem kijk moet ik huilen. Ik vind het begin ook een beetje té langdradig maar als het verhaal eenmaal op gang komt kan je niet anders dan zien hoe het afloopt.

avatar van Flipman

Flipman

Ik vind 't zo over the top Hollywood! De manier waarop ze met feiten gaan spelen: ja, inderdaad, er voer een reddingsboot terug nadat het schip geheel onder water verdwenen was, maar er waren géén overlevenden! Maar Hollywood denkt daar natuurlijk weer heel anders over ...

Verder is het gewoon een veel te zoetsappig en typisch en keer op keer verteld verhaal, het speelt zich toevallig af op een wereldberoemd schip...

Drazenko schreef:
Dit is toch een grap of niet?

Nee, ik denk dus van niet. Kan me er wel redelijk in vinden.

avatar van sonyjh

sonyjh

juist nog eens gezien, gewoon top...

5 sterren.

Dat liefdesverhaal kan perfect parralles staan met het zinken van de titanic.

Het zinken van de titanic krijgt zeker zoveel aandacht, het liefdes verhaal maakt het alleen maar emotioneler en laats ons nog meer meevoelen.

Super

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Heb er vroeger zeer van genoten, heb hem laatst nog maals gekeken maar het viel toch wat tegen vergeleken mijn herinneringen van vroeger.

Al met al toch wel 4* waard

tuureluur

sjips schreef:

De film heeft een veel te lage waardering

Dat begrijp ik niet.

misschien omdat de film langer duurd dan de boot erover deed om te zinken dit is gewoon commercieel en dat stomme romantische gedoe arme jonge stakker word verliefd op rijke dame ?? beter hadden ze iets verzonnen als: stel bandieten ziet de titanic als getaway en richt terreur aan op boot personeel heeft de handen vol aan hun waardoor ze (oeps) die grote ijsberg niet op tijd zien.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Want dat zou zó waarheidsgetrouw zijn... Het liefdesverhaal van Jack en Kate moet je raken, ookal is het cliché, doet hij dat niet dan vind je de hele film idd te lang duren en vooral saai. Maar als je wel meeleeft met beide personages kan deze film niet lang genoeg duren. Het zinken van de Titanic was ook iets tragisch, daar moet je qua gebeurtenis niets aan veranderen.

avatar van d.a.f.

d.a.f.

Rocco1984 schreef:

nog nooit gezien, ow, dan snap ik waarom dit stukje vol staat met onzin..... Dan schrijf ook geen stukje, als je de film nog niet gezien hebt, en nog erger, stem helemaal niet als je de film niet gezien hebt, dit slaat echt kant noch wal.......

En nogwel de grootste fout die erin staat:(wat tevens ook bewijst dat je maar andere mensen na lult, zonder de film zelf gezien te hebben):

Dat hele liedje van celine dion, komt welgeteld 1keer in de hele film voor !! en zelfs nog niet helemaal..... Als jack met rose op de boeg van het schip staat en rose haar ogen open doet en het geweldige uitzicht e.d. ziet, dan speelt het liedje. Dus je zegt al 2 fouten in 1 zin, ten eerste speelt het liedje niet eens helemaal (dat hele liedje) en ten 2e speelt het maar 1 keer(de hele film), dus dan zullen we maar niet verder gaan over de rest van de tekst..........

Flipman schreef:

mag ik eens weten waar je die nonsens uit hebt gehaald??? ik heb me een hele tijd lang echt verdiept in de titanic, heb hier een zeer dik engels boek voor me liggen, geleend van een kennis, echt een prachtig boek, en hierin staat, dat zoals je al zegt, er een reddingsboot is terug gevaren, en waarschijnlijk, toch nog overlevenden hebben gevonden. Van de 20 reddingschepen is er maar 1 terug gegaan, terwijl de meeste andere ook maar half vol waren. Waarschijnlijk omdat er als mensen rampen overleven, vaak 20 verschillende verhalen worden verteld, de ene zegt nee, de andere ja. Er zouden ook nog mensen op de roeiboten aan onderkoeling zijn gestorven, maar ook dit is nergens bevestigd/bewezen. Er bestaan hier echt veel verschillende verhalen over, zonder dat we echt 100 procent kunnen aantonen wat ECHT waar was. Want wat daadwerkelijk allemaal gebeurd is aan boord van dat schip, zullen we nu nooit meer kunnen uitvinden, zeker niet nadat vorig jaar de enige overlevende van die ramp is overleden die zich er nog wat van kon herrineren. Nu zijn nog 2 mensen in leven , maar die waren toen nog maar babys, dus die weten er echt helemal niks van.

tuureluur schreef:

wederom bullshit. Ten eerste, als je het wil hebben over realiteit, moet je dus nooit met dat laatste aankomen, want dat is dus echt onzin, denk dat als ze zo'n film hadden gemaakt, dath ij hier dan 1,00 had gekregen als gemiddelde, anyway, de film langer duurd dan de boot erover om te zinken???? De boot had 2,5 uur nodig(incl. de botsing/schaderaporten e.d.) om te zinken. Ze hadden dus de hele film kunnen volfilmen , met als begin van de film hoe hij botste, en op het einde van de film, dat hij echt naar de oceaan bodem ging........ Meen je nou echt dat zo'n groot schip, met waterdichte deuren(wat alleen is gezonken door het grote gewicht van het water dat in het ruim was, wat zorgde dat het schip ging hellen, en het water over de schotten naar andere compartimenten kon gaan), 10 min. nodig heeft om te zinken ofzo??? Dan waren er 0.0 overlevenden geweest. Dat schip had over het zinken zelf(na de botsing en sluiting deuren) er ong. 2 uur voor nodig om volledig te zinken.

als afsluiting, ik wil hier niemand aanvallen, alleen een paar bullshit verhalen ontkrachten. Geweldig dat er mensen zijn die met argumenten komen voor hun mening, maar kom dat niet met onzin argumenten, waarin in het ergste geval helemaal NIKS van klopt.

En ook weer bij deze film, merk ik de laatste trend bij moviemeter weer...... Iedereen praat elkaar na over 1 slechte recensie, net zoals een paar mensen hierboven ook al opmerkten. Zelfs mensen die de film nog nooit gezien hebben, enhier slecht commentaar lezen, zeggen ook nog dat ze de film niet gezien hebben, maar geven wel 20 minpunten die niet eens kloppen, omdat ze hem niet gezien hebben, en stemmen ook nog eens laag, terwij ze hem niet gezien hebben???

avatar van tuureluur

tuureluur

ga nou maar het boek lezen of kijk wat vaker discovery snotneus je moet niet doen of je de slimste bent maar kinderen zoals jij geloven films als pearl harbor ook