Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Kristen Bell, Christina Milian en Ian Somerhalder
Gesproken taal: Engels en Pools
Plot Pulse
"You are now infected."
Mattie (Kristen Bell) is een studente, die al een tijd niets heeft gehoord van haar vriend Josh (Jonathan Tucker). Als ze hem dan opzoekt, ziet ze hoe Josh zichzelf heeft opgehangen. Toch is Josh niet de enige, er blijkt een hele golf van zelfmoorden te zijn ontstaan. Als Mattie in een chatsessie met haar vrienden plotseling Josh aangemeld ziet, die hen vervolgens om hulp roept, weet ze dat er iets goed fout zit. Waarom plegen zoveel mensen zelfmoord? Hoe komt Josh op haar computer? En wie zijn die vreemde mensen die ze steeds ziet?
Mattie
Landlady
Dr. Waterson
Dark Figure
Douglas Zieglar
Onderhond zowiezo geen kurosawa-fan, laat linn zich beinvloeden???
Hoezo dat dan ? Wij hebben samen nog geen Kurosawa film gezien. Zijn status is wat mij betreft gewoon enorm overroepen, en ben daar ook niet de enige in.
gondwana
Overroepen vind ik ook hoor, maar het is bijlange geen aanval, keep it rockin' duderino...
Linn
@ Gondwana : Ik heb Kairo gezien ver voordat ik ooit maar van Onderhond gehoord had. Daarbij komt nog eens dat ik Bright future wel oke vond. Dus waar laat ik me beinvloeden door Niels? Ik geef deze 2* en hij 4*. Ik heb nog altijd mijn eigen smaak hoor...Ik zie dit niet als aanval trouwens maar als onoplettendheid als je het toch zo aan het uitvogelen bent. No hard feelings iig
Doom
Pulse is een sfeervolle film vol schitterende visuele scènes. Daar komt bij dat de cinematografie prachtig is. De geesten worden op een zeer mooie manier getoond aan de kijker. Complimenten aan het adres van regisseur Jim Sonzero.
Helaas kan Pulse alleen niet echt spannend worden. Regisseur probeert het allemaal wel beangstigend te maken, maar hij slaagt hier totaal niet in. De schrikeffecten zijn op sommige zelfs nogal slap te noemen. Door het gebrek aan spanning lijkt Pulse ook in een soort van sleur te komen met zogenaamde spannende scènes die niet genoeg kunnen boeien. Natuurlijk is er op visueel vlak nog wel genoeg te zien, maar dat is niet genoeg.
Bij Pulse ontbreekt het voornamelijk aan de sfeer. Er mist een beklemmende sfeer die de personages voelen, maar wij als kijker geen moment.
Rianneke_Dan
Vond het een goede en wel vermakelijke film.
Personages waren iets minder, en had er niet veel mee.
Maar het verhaal is oke, en zeker de sfeer is zeer aanwezig.
De hele film door hangt er een naar duister sfeertje waardoor je snel in de film zit.
Toch vond ik het niet spannend, terwijl ik normaal films met geesten en dingen snel eng vind, dat was hier dus niet het geval. (misschien omdat ik overdags keek)
Toch krijgt Pulse van mij een ruime voldoende omdat ik vooral de sfeer goed vond.
Naomi Watts
Toch wel een verrassing dit.
Het acteerwerk is echt niet om aan te zien, qua plot en spanning is dit ook niet een film die zich positief weet te onderscheiden van de gemiddelde horrorflicks. Qua sfeer en visuele look wist deze film mij meer dan te bekoren. Dat betekent de redding van de film.
djerk_Corleone
Slecht geacteerd, totaal ongeloofwaardig. de lege stad komt niet over. ik heb geprobeerd om te schrikken maar al deed ik nog zo m'n best, het lukte gewoon niet. schaamteloos gejatte scene uit the forgotten ook nog. afgezet na 1 uur en 10 minuten. 0,5*
ThaHouse
En hopaaa de zoveelste "Ring" of laat ons zeggen "Japanse Slash" komt maar weer eens onze richting uit. Film was niet slecht maar op sommige momenten zie je door het bos de bomen niet meer. Vooral het begin had ik helemaal anders verwacht.
jimbo79
tienerhorror die toch wel spannend is en vooral een grauwe sfeer alleen spijtig dat de film zo een stom einde heeft
Artistik
kan geen stukje spanning en originaliteit vinden in deze film, ik moest mezelf dwingen om deze af te kijken.
** sterren voor het proberen
SeMOoSzJj
Wajjoowww Wat een goeie film zeg:O,, Nooooo Nu begin ik echt te geloven in Geesten:P Whauahaha
(K)
patrick17
Ik heb hem zojuist gekeken en vond het een aparte film.
Een film met iemand die in contact komt met dode mensen.
Redelijk spannend met soms schrikmomenten
Het einde was inderdaad een beetje wazig.
2.5 *
car-men
Vind het niet echt spannend, maar verder wel leuk. Er zat weinig verhaal in, of in ieder geval een zwak verhaal.
Wat mij ook opviel is dat iedereen die dat virus binnen kreeg er met de muis op klikte...vreemd dat niemand bang ofzo reageert, maar gewoon klikt...ook niet op enter of escape.. maargoed..doet er verder ook niet toe.. beetje jammere film.
Kijken als je niets hebt te doen, zoals ik dus vandaag
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
spijtig van het einde, anders een zeer vermakelijke film
ik geef hem een 3
aphexfreak
Lijkt er idd soms op alsof Jim Sonzero goed naar meneer Cunningham heeft gekeken, en dan vooral naar het geweldige Come To Daddy van Aphex Twin zoals Onderhond al aangaf in een eerder bericht.
Dit is zeker een pluspunt te noemen, en draagt bij aan de algehele sfeer van de film.
Acteerwerk was wel okay, ik heb wel eens slechter gezien en Christina Millian blijft natuurlijk gewoon een lekker wijffie om naar te kijken.
Al met al geen slechte horror maar ook geen topper, een dikke 3.5 lijkt me op zijn plaats.
suerte
Vond me echt echt echt heel erg spannend, meestal kan het me niet zo boeien, thrillers van dit genre, doen zich enger voor dan ze zijn, maar op de een of andere manier wist deze me wel goed geboeid te houden
Dat als positieve noot
Verder vond ik het het verhaal op zich balanceren tussen "gaat wel" en "belachelijk" vooral omdat er nooit echt een volledige uitleg/oplossing of iets in die richting wordt gegeven, het is de hele film lang een beetje in de trant van "er gebeurd iets raars, mensen gaan er door aan, maar echt uitleggen kunnen we niet, we kunnen er ook niks aan doen, en oja, de film is nu opeens afgelopen" ...
Maar goed, verder best OK, vooral vanwege de spanningsfactor toch nog 2,5*
Vinco
Een leuke weg kijk film met leuke schrik momenten erin!
Ik vind het jammer dat het verhaal zo oppervlakkig blijft ze hadden dit verhaal veel beter en mooier kunnen uitwerken!
3.0 sterren
darkcity
Het viel me allemaal erg mee, ondanks dat er niet of nauwelijks spanning aanwezig was, zag alles er top uit, de sfeer is goed en de situatie waarin de personages terechtkomen had ook wel wat soort van apocaylps.
Helaas vond ik deze situatie ook wel weer een beetje ongeloofwaardig en wil de film maar niet eng worden.
Geen topper, maar ook verre van slecht! 3 sterren.
Blanky
Een film waar je niet te veel van moet verwachten. Gewoon over je heen laten komen op een verloren avond. Niet slecht maar ook geen topper. Het idee is aardig maar niet voldoende genoeg uitgewerkt om je op het puntje van je stoel te krijgen. Hij krijgt van mij 3***.
Rascal
2,5 voor het donkere sfeertje, mooie fx, ontbreken van enige spanning.
Steven Taylor
Lekkere onzin film. Maar Wes Craven doet dat soort dingen dan altijd net weer iets beter dan zijn collega's.
Als je je sub kast wilt testen is dit de film. Verder leuke sfeer beelden en zoals gemeld een lekkere vette soundtrack.
2 sterren voor het hier boven genoemde.
Nephilim
Visueel erg mooi gemaakt en vermakelijk maar Kairo combineren met Young & Edgy ging er bij mij niet helemaal in. Ook de veranderingen aan het verhaal waren best wel zwakjes. Overigens heeft Wes Craven volgens mij inspiratie opgedaan door Come To Daddy van Aphex Twin te kijken. Dat en de anime Serial Experiments: Lain.
3 sterren voor de plaatjes en de 2x dat ik schrok.
Onomkeerbaar
Vooraf: ga hier niet teveel woorden aan verspillen (heb namelijk al voldoende tijd verspild met het kijken van de film).
Visueel okee, maar totaal niet origineel (de voor het oog plezantste scene's zijn rechtstreeks gekopieerd van Cunningham's 'Come to daddy'). Verder is er teveel gepoogd middels de editing een sfeer mee te geven aan de film (wat als gevolg had dat ik mij "vervreemd" voelde van de film).
Verhaal is absoluut niet overtuigend en nergens geloofwaardig, hierdoor mis ik de emotie en de daaraan verbonden inleving.
Cast is waardeloos (ik ken Milian niet als zangeres, maar als het van hetzelfde niveau is als haar acteerprestratie in Pulse, heb ik niet het idee iets te missen).
Einde (vooral de "boodschap") deed me echt de broek afzakken.
Bagger.
Flash1494
Verhaal was gewoon belachelijk, maar in dit soort films gaat het om de sfeer. Als het verhaal namelijk goed is heb je direct een topfilm te pakken, want de sfeer was namelijk wel heel goed neergezet. Erg jammer van het verhaal, maar ik denk dat we vaker van de regisseur gaan horen.
Het sterke aan de film is dat je weinig tot geen uitgesproke schrikmomenten hebt(ala ik kijk in de spiegel buk....en ja daar staat er weer 1). Wel voelde je de meeste aankomen, zoals het auto-ongeluk maar dan net ff op een ander tijdstip, zoals de laatste auto scene.
Het eind is echt verschrikkelijk slecht, maar uiteindelijk een geslaagd thriller/horror om een nacht mee te vullen(bij voorbaat alleen, dat verhoogt de sfeer en ga je niet nadenken over het belachelijke verhaal)
mitch3ll
het verhaal greep me ,van begin tot eind , aleen jammer van het plotse einde. maar toch heb ik me kostelijk vermaakt. 3,5 sterren

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix