Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Kristen Bell, Christina Milian en Ian Somerhalder
Gesproken taal: Engels en Pools
Plot Pulse
"You are now infected."
Mattie (Kristen Bell) is een studente, die al een tijd niets heeft gehoord van haar vriend Josh (Jonathan Tucker). Als ze hem dan opzoekt, ziet ze hoe Josh zichzelf heeft opgehangen. Toch is Josh niet de enige, er blijkt een hele golf van zelfmoorden te zijn ontstaan. Als Mattie in een chatsessie met haar vrienden plotseling Josh aangemeld ziet, die hen vervolgens om hulp roept, weet ze dat er iets goed fout zit. Waarom plegen zoveel mensen zelfmoord? Hoe komt Josh op haar computer? En wie zijn die vreemde mensen die ze steeds ziet?
Mattie
Dr. Waterson
Dark Figure
Douglas Zieglar
Defective
.. maar naar half uurtje heb je zoiets van: WAAR SLAAT DIT OP!!. dat ze zulke films nog mogen vertonen in 2007...
Tis maar goed dat ze dit soort films nog vertonen! Prima film.
Aparte film, combi tussen thriller en horror die verrassend goed uitpakt voor mij. Ik ben altijd wel te porren voor een freaky verhaal als deze. Ik vond daarbij dat de acteurs overtuigend genoeg speelden zodat ik me prima heb vermaakt en me lang niet zo heb gestoord aan het soms wel erg wazige verhaal.
sebo12
het eerste half uur sloeg eigenlijk al nergens op.. maar vanwege de varierende recencies hier heb ik het nog even aangekeken... (waarschijnlijk ook vanwege de hoofdpersoon mattie)..
maar daarna heb ik hem gefastforward tot het eind
DRAMATISCHE FILM
Banjo
- 2038 berichten
het is een soort white light ontmoet de grudge maar dan een matige.
het is soms nog wel een beetje creepy maar het stelt gewoon niet veel voor.
Roodkapje
Wat een braakfilm was dit zeg. Het is inderdaad redelijk creepy... maar dat verhaal jongens. Er word van de hak op de tak gesproken, geen duidelijk plot waardoor het geheel als een slecht gemaakt amateurfilmpje overkomt. De fotografie was wél mooi maar omdat het contrast overal zo laag was deed het na een tijd pijn aan mijn ogen en kon ik me niet meer concentreren. Het enige wat ik dan ook zag waren enkele witte vlekken die heen een weer bewogen. Niet echt bevorderlijk.
tal1b
was er niet kapot van.
veel te veel van het goeie, teveel 'schrikmomenten', en veel te snel achter elkaar, wat het minder en minder boeiend maakt.
dat is zonde.
2 voor de moeite.
orbit
- 12092 berichten
Baggerfilm, period. White Noise, maar dan slechter.
RickZ
Dit deel is stukken beter dan deel II (dat los staat van dit deel 1).
Redelijke horrorthriller.
lagaiske
Matige film.
Vrij voorspelbaar en bij momenten niet al te sterk geacteerd.
Maar op een of andere manier wist hij met te boeien tot het einde.
Is deel 2 echt zo slecht????
Fryce
De film liet mij meerdere malen huiveren, dus daarin istie wel geslaagd. Ik vond het sinistere sfeertje ook wel lekker, het acteerwerk vond ik minder. Net even te veel b-acteurs na mijn idee.
glimmerman2000
Vrij spannende horror/sf dit!.
Een leuk verhaaltje, met een goede duistere sfeer.
Het was allemaal wel wat over de top.
Daar waar deel 2 een complete bagger film was (die heb ik als eerste gezien) verraste deze film mij positief. De film duurt precies 80 minuten (ik vraag me af hoe ze hier aan 90 minuten komen) en dat is precies voldoende. Het verhaal is best goed en ook wel boeiend en soms zelfs spannend. De acteer prestaties zijn niet super maar ook niet slecht. Leuk om eens gezien te hebben. En voor degene die nog niet deel 2 gezien hebben zou ik zeggen "blijf ervan af".
Captain_Kuro
tijd geleden gezien. Erg freaky. en hier en daar best smerig.
vond het wel een goed idee zown blue tooth virus
danuz
Was op zoek naar Kurosawa's versie, maar kreeg per ongelijk deze binnen.
Zoals verwacht is dit een te gelikte horror, waar ik op momenten best zenuwachtig van werd, maar die uiteindelijk toch wel enorm weinig om het lijf lijkt te hebben. Non-acteurs en een weinig interessant ontwikkelt verhaal in een visueel donker, maar totaal niet sfeervolle film. De grootste boodschap die aan het einde uitgespuwd wordt mist hierdoor elke kracht en liet me wat schouderophalend achter.
DeCol
Aardig spannend filmpje. De sfeer zat er wel in en het verhaal was eigenlijk wel goed. Visueel zag het er ook goed uit en het acteerwerk was te doen. Toch mis ik iets aan de uitwerking, deze is een beetje rommelig en mist een bepaalde kracht waardoor dit een echt goede film is.
megaman
Zeer slechte remake van de atmosferische horrorfilm Pulse/Kairo. Pulse 2 en 3 hoef ik niet eens te zien. Gewoon troep!
maxo922
Het ging wel, maar de meeste 'enge' momenten zijn gewoon niet eng. En de 'deaths' in deze film waren ook niet zo bijzonder, wat wel moet in een horror film. het mist op veel momenten ook sfeer. het acteren was wel oké, niet super maar het kan ermee door. Er zaten hier en daar ook wel spannendere scenes in.
Dan vindt ik de film in zijn geheel toch een aardige * 2,5 waard.
sinterklaas
De orginele Pulse/Kairo van Kurosawa was gewoonweg geweldig. Nu 2 jaar later ook maar de remake eens aanschouwt en het is wel een beetje een moeilijk te beoordelen-film. Opzich is de film wel creepy en ook pik en pik donker. Schrikmomenten zitten er ook ruimschots in. Maar helaas word dat best nog wel verneukt door het huppelkutjes-teenagers gehalte. Vond sommige acteurs goed maar die Kristen Bell vond ik toch best wel matig op vele stukken. Het verhaal komt ook op hetzelfte neer als Kairo, maar toch zijn veel dingen wel orgineel. Ik moet ook dit zeggen: Kairo was een erg creepy, spannend verhaaltje dat ook een erg stille sfeer heeft wat het ook nog spannender maakt. Pulse (2006) is daarintegen erg chaotisch en lawaaierig en druk, wat soms wel heerlijk is maar ook wel eens verwarrend. Ook word de grootste gedeelte van de film, zoals gezegt, weergeven in een sombere en pikdonkere achtergrond. (Denk btw dat de film ook in Oost-Europa is opgenomen). De "wil je een geest ontmoeten?"-onderwerp vind ik ook nog even bizar en freaky als het orgineel. De zelfmoordfilmpjes op de monitor waren ook lekker duister en bizar. Daarnaast zien we natuurlijk ook in deze film tegen het einde dat de wereld (net als in het orgineel) begint te verpauperen en aan zijn einde komt omdat de geesten het overnemen en dat dan het science fiction gehalte tevoorschijn komt(ook zie je die neerstortende vliegtuig weer overvliegen, dit keer geen Britse bommenwerper). Dat ook veel donkerder en depresiever word weergeven. Al moet ik wel zeggen dat ik die twee bovengenoemde dingen gewoon hetzelfte niveau goed vind als het orgineel.
En nog vind ik het moeilijk deze film te beoordelen. Hij was natuurlijk niet beter dan Kairo maar ook niet slecht. Nouja... weetjewat? Ik geef hem gewoon een 3,5*
LOTR-lover
Slappe film, die in de buurt van White Noise probeert komen
De film heeft inderdaad aardig wat overeenkomsten met White Noise maar is qua stijl toch totaal anders dan deze film. Ik vind Pulse een stuk duisterder en geheimzinniger. Wat me in dit geval en in dit genre zeker aanspreekt. Had niet zulke hoge verwachtingen van deze film maar het viel me reuze mee.
renzoroy
white noise is zeker een goede film maar ik vind deze beter.
deze film bevat meer spanning wat niet gek aangezien wes craven 1 van de scriptschrijvers is
Tonypulp
Tijdens de opening credits zag ik het pas, bleek pulse dus een remake te zijn, laat ik daar nou niet echt warm van lopen.
Maar uitzondering bestaan blijkbaar want pulse is zeker niet slecht.
Special effects op sommige momenten erg tof maar helaas ook genoeg minder geslaagde stukken. Zo willen ze te veel dingen in een korte tijd voor elkaar proberen te krijgen, helaas word het doordaar allemaal wat gehaast en blijft het niet lang genoeg boeiend. Het einde was ook wat makkelijk af zo, de film had overal gewoon wat langer over mogen doen en dan 110minuten duren, soms is dat gewoon nodig.
Zoiezo niet slecht maar het ontstijgt de gemiddelde remake niet ver, 3*.
Nienke1981
Ik vond White Noise beter, maar deze film heeft alleen hetzelfde onderwerp, voor de rest is de sfeer en alles heel anders.
Ik geef hem 3,5. De poster vind ik ook super....
erik1677
Gisteren voor de 2e keer bekeken. En nog steeds vindt ik hem wel goed.
EEn orgineel verhaal,en soms ook nog echt eng ook.
Er ziten een paar hele erge creepy scenes in.
Niks mis mee met deze horror/thriller
aburex
Niet eens zo'n slechte film. Volgens mij willen de makers (o.a. Wes Craven) het illigaal downloaden afschrikken. De film is redelijk goed opgebouwd en de schrikmomenten zijn goed.
IMeRockI
Ik heb me vermaakt met deze film.
Maar een topfilm kan ik het zeker niet noemen. Vind het verhaal leuk beginnen maar als dan blijkt dat het om een virus gaat, dan vind ik het allemaal wat minder worden.
Film heeft me zeker laten schrikken en dat is toch wel waarom je zulke films kijkt toch?
Ik geef 3.5 sterretjes.

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Netflix komt binnenkort met de Zack Snyder-films '300' en 'Rise of an Empire'