Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Kristen Bell, Christina Milian en Ian Somerhalder
Gesproken taal: Engels en Pools
Plot Pulse
"You are now infected."
Mattie (Kristen Bell) is een studente, die al een tijd niets heeft gehoord van haar vriend Josh (Jonathan Tucker). Als ze hem dan opzoekt, ziet ze hoe Josh zichzelf heeft opgehangen. Toch is Josh niet de enige, er blijkt een hele golf van zelfmoorden te zijn ontstaan. Als Mattie in een chatsessie met haar vrienden plotseling Josh aangemeld ziet, die hen vervolgens om hulp roept, weet ze dat er iets goed fout zit. Waarom plegen zoveel mensen zelfmoord? Hoe komt Josh op haar computer? En wie zijn die vreemde mensen die ze steeds ziet?
Mattie
Dr. Waterson
Dark Figure
Douglas Zieglar
ToNe
Waarschijnlijk ben ik voorbarig met mijn scepsis, maar wat er recentelijk aan Hollywoodhorror [en dan niet eens specifiek de remakes] uit is gekomen, is reden genoeg om pessimistisch te zijn.
Een 'westerse' re-enact zou normaal gesproken verspreiding en populariteit moeten stimuleren van het origineel. Maar wat je onvermijdelijk krijgt is het wegwuiven van het origineel als inferieur. Ik schrok minder...De SFX waren minder...Ik had geen 'klik' met die 'Chinezen'...
Dus ben ik ontzettend benieuwd hoe deze film zal vallen.
Kaïro vind ik één van de betere psychologische horrors vanwege het feit dat bij herzieningen, de verschillende thema's meer en meer bijdragen aan het gruweleffect.
Isolatie, eenzaamheid, nieuwsgierigheid. Die Aziatische afstandelijkheid. Je kan er geld op gooien dat de tortelduifjes in Hollywood tijdens al het geweld en geren nog even een rustmoment hebben om elkaar even te zoenen om weer door een cheap schrikeffect onderbroken te worden.
Ik las dat ze oa. in Boekarest schoten. One Point O, grauw en grimmig, werd ook in Roemenië geschoten, dus hopelijk weet de cinematografie de juiste sfeer te vangen.
SmuttWars
Oh jee! Weer een "vloek"!!! zou mij benieuwen! Dacht even dat het een remake van "Pulse (1988)" was.
pjotr
En een voorproefje van één van de grootste mislukkingen op remake-gebied......bah...
stan
Nee Kristen bell is een hele goede actrice en ik wil haar wel zien in deze film
Volgens mij is de poster van de japanse Pulse want ik zag de trailer net van de japanse en daar is het een meisje met zwart haar, in de remake is Kristen blond
Film komt in amerika op 3 maart uit
BlueSword
deze film lijkt mij echt eng, hopelijk word die film net zo goed als die trailer, of beter.
megaman
laat maar komen die remakes. kun je weer vergelijken met de (in mijn ogen) veel betere aziatische versie.
I LOVE ASIAN MOVIES!!!
illogical
TRAILER!
deze lijkt me dus echt super spannend!!
Fido
Hier staat de trailer van de Japanse versie: http://www.pulsefilm.net/
Dit origineel lijkt mij vele malen enger en interresanter dan de remake, de trailer is soweiso al veel beter!!
staan nu 3 trailers
de 1e was toen de release nog stond voor 13 maart
de 2e staat zomer 2006 dus die is nieuwer
en de 3e is een samenvatting
BS
goeie trailer, maar ben toch eens even gaan zoeken.
The pulse ( 1988 ) ken ik, leuke film en ik kwam ook Kairo tegen.Ken ik niet maar exact dezelfde beschrijving dus dit zal dan wel de amerikaanse remake ervan zijn.
Nou ja, we zullen zien, hij ziet er opzich wel spannend uit
megaman
Pulse 2006 is idd een remake van het japanse Pulse/Kairo.
wanneer komt deze hier in de bios uit. gaat dat dit jaar nog lukken?
megaman
en van de remake van "one missed call" (ring-clone met mobieltjes) hoor ik ook niks. geloof dat hij niet eens op moviemeter staat. op imdb.com dacht ik wel.
origineel blijft het beste vind ik. zo dacht ik toen ik de amerikaanse Ring, Grudge en Dark Water zag en zal er ook bij blijven. amerika moet eens stoppen met die oneindige remakes.
ze zeggen dan wel "we willen de oosterse film wat duidelijker overbrengen voor westerse kijkers"...maar wat het uiteindelijk is is het geld. men heeft geen inspiratie meer dus gaan ze remakes maken van oude oosterse/westerse films of prequels en sequels.
nog meer voorbeelden? wat dacht je van: BATMAN, SUPER MAN, THE HULK, TEXAS CHAINSAW MASSACRE, THE EXORSIST, OMEN enz enz. wordt de film niet ZERO genoemd dan wel The Beginning. is het geen remake dan wel een vervolg.
stan
Release nog niet bekend..
Ik ga hem morgen kijken
Ik laat het morgen allemaal weten..
IMDB zegt dat de film niet zo goed is.. maar ja die vertrouw ik voor geen meter meer..
stan
Oke ik heb de film net zitten kijken, de kwaliteit was niet al te best maar ik kon de film goed volgen.
Voor ik begin zeg ik alvast dat ik de Japanse versie niet gezien heb dus kan ook niet zeggen welke beter was..
De film begon wel aardig met Josh die achtervolgt werd en uiteindelijk zelfmoord pleegt. Mattie kan zijn dood niet begrijpen en komt er achter dat Josh samen met een vriend een project deden en frequensies vonden waarvan ze niet wisten dat die bestonden. Er komt dus een vreemd 'virus' (omdat het via computers, mobieltjes, PDA ging) in omloop. Het virus bevat een video waar je dode mensen (geesten) op kan zien en als je dat filmpje gezien hebt dan wordt je achterna gezeten en ga je uiteindelijk dood.
Opzich wel een aardig verhaal maar had hier en daar toch wat beter uitgepakt kunnen worden.
Het einde was voor mij wel een verrassing, dat was iets wat ik niet had verwacht. Toen Mattie en Dexter een antivirus hadden gevonden waar Josh aan werkte wilden zij die in het centrum verspreiden.. Het gevolg was dat de computers crashde. Dan denk ja het is over maar nee.. Het systeem had een mechanisme waardoor de computer weer op kon starten en weer verder kon gaan met het uitmoorden van de mensen die het filmpie gezien hadden.. Mattie en Dexter moesten uiteindelijk vluchten uit de stad, ze moeten naar een plaats waar geen computers, PDA's, mobieltjes of internet is omdat ze anders te grazen worden genomen door dat vreemde 'virus'
Klinkt misschien allemaal heel raar maarja
Over de special effect heb ik niet te klagen, alles zag er goed uit.
Wat eigenlijk nooit tot me door was gedrongen was dat de hele stad er onder leed. Ik dacht dat alleen die vrienden van Josh er mee te maken zouden krijgen.
De acteurs waren over het algemeen goed, ik had eigenlijk gedacht dat Christina Milian een bagger actrice was maar ze deed het over het algemeen wel aardig. Ian was ook wel goed maar was soms toch wel op het randje. Kristen Bell was heel goed
ik vind haar altijd heel goed in Veronica Mars en dat was ze in deze film ook
petje af.
De film bevat eigenlijk niet veel spanning, natuurlijk zijn er wel een paar momenten dat je effe denkt Oeii maar toch was deze film niet echt eng.
Al met al moet ik toch op een dikke 3* komen.
megaman
even een vraagje aan Stan.
hey die stan,
je mag het ook even naar me sturen door middel van een berichtje. hier nog de gespoilerde vragen:
1: is er ook een gedeelte in de film waarin de complete stad verlaten is? dat zowat iedere burger langzaam gepakt is door de schimmen? dit was namelijk wel in het origineel.
2: verdwijnen de slachtoffers, die in aanraking zijn gekomen met een geestverschijning, ook in de muur als een soort wazige vlek? zat ook in het origineel.
stan
ja je ziet de stad verlaten ja en niet iedereen verdwijnt via de muur. volgens mij niet.. je ziet wel een hoofdpersoon door de muur verdwijnen
chiquita
Wat een slechte film! Ik heb 'm in NY gezien en de halve zaal (Amerikaans) liep de zaal uit met een big smile en de opmerking 'it was amazing!'. Ongelofelijk. S;echte acteurs, slecht verhaal, slechte regie. Kon niet slechter.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'