• 9.383.748 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.539.928)

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 9 november 2006

Plot The Departed

"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"

Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Francis 'Frank' Costello

William "Billy" Costigan, Jr.

Staff Sgt. Colin Sullivan

Capt. George Ellerby

avatar van killerfreak

killerfreak

The Oceanic Six schreef:

Di Caprio is bepaald niet mn favoriete acteur geweest. Titanic was natuurlijk geweldig mooi, maar ik vond zijn films als The Aviator (Zie ik als 1 van de slechtste films ooit gezien door me) en The Departed (grote tegenvaller gezien de hype) en nog wel wat meer films van hem vaak niet erg boeiend en zijn acteerwerk niet erg sterk.

Ik ben ook nooit echt 'fan' geweest van Di Caprio, maar op z'n acteerwerk in The Departed valt toch bijzonder weinig aan te merken lijkt me

avatar van Herisson

Herisson

killerfreak schreef:

Vind ik ook. Denk dat veel mensen hem nog zien als het "jonge meisjes idool", maar dat is ie allang niet meer en hij acteert gewoon sterk.

avatar van by_the_way

by_the_way

Verschrikkelijk overgewaarderd!

Redelijke film maar niet meer dan dat. Het verhaal is veel te veel, alles door elkaar wordt verwarrend. Ook verwarrend dat dat Damen en DiCaprio erg op elkaar lijken in deze film. Nicholson in een mooie rol. Voor de rest werd er wel goed geacteerd en zat er veel spanning in. Minpunten: de verschrikkelijke muziek. Heel de tijd hoor je gewoon muziek in een woord: overbodig! En nog iets de film duurt zeker een 3 kwartier te lang.

Ik hou het op 3,5* ster

avatar van The Oceanic Six

Herisson schreef:

Laat ik het zo zeggen, ik vind hem als acteur vaak niet zo boeiend, maar zijn acteerwerk in Departed was idd goed. Maar de film zelf viel me dan wel tegen.

avatar van INCTRL

INCTRL

killerfreak schreef:

Aviator slechtse film? Merkwaardige inconsequente smaak heb jij.

avatar van Norma

Norma

Was dit nou de film die tot beste van 2006 verkozen is? Ai, dat zegt dan volgens mij wel wat over de rest. Ik heb gedurende de hele film zitten wachten op een geniale wending o.i.d., maar die kwam niet. Toegegeven, het was verrassend dat DiCaprio gedood werd maar dat was het dan ook wel. En het einde vond ik zwaar teleurstellend. Wat was er dan volgens iedereen zo goed aan het verhaal? Ik zie het er niet in.

Het acteerwerk daarentegen vond ik zeer indrukwekkend, met Nicholson aan top. Dat maakt de film voor mij dan toch nog de moeite van het eenmalig zien waard.

avatar van Herisson

Herisson

Ik vond vooral het feit dat de goede en de slechte kant een spion aan de andere kant hadden een goede vinding meestal is het maar 1 van de twee.

avatar van The Oceanic Six

INCTRL schreef:

Aviator slechtse film? Merkwaardige inconsequente smaak heb jij.

Zelden zon strontvervelende film als The Aviator gezien.

avatar van poisonpen1234

poisonpen1234

Wie weet hoe dat rock nummer heet die je op het begin hoort toen Frank die winkel binnenloop

Je horot hem btw ook in Goodfellas dacht ik

Cream - Sunshine of your Love, denk ik.

avatar van gemaster

gemaster

poisonpen1234 schreef:

Je horot hem btw ook in Goodfellas dacht ik

Rolling Stones - Gimme Shelter

avatar van The_Game

The_Game

Ik heb hier allemaal weinig op aan te merken. De film was gewoon erg vermakelijk door de acteer prestaties van echt iedereen. Er had alleen iets meer spannings-opbouw in gemogen, verder eindelijk eens een boeiende, lange film.

avatar van NotJustAnOpinion

NotJustAnOpinion

Een goed verhaal een sterke cast en een speelduur van 2,5 uur,dit zijn de ingredienten van een goede speelfilm!

Althans dat dacht ik,het verhaal zit goed in elkaar maar soms iets te lang dradig de film duurt naar mijn mening te lang om hem de hele 2,5 uur lang spannend te houden.Pas het laaste half uur ging het snel genoeg om het spannend te maken.Ook vond ik dat ze tijdens de film wat meer spanning mochten laten zien tussen Leonardo DiCaprio en Matt Damon.De rol van Jack Nicholson

vond ik wel geweldig.Al met al een goede film maar voor mij geen top film.

avatar van debster

debster

Goede film, sterke cast (en dan met name Nicholson) maar het einde van de film is een dikke domper.

avatar van Mescalino

Mescalino

2,5 uur is te lang voor deze film. Hij is erg traag en wordt nergens echt spannend. Nicholson was wel subliem in zijn rol.

Een aardige film die ook naar mijn idee overschat is.

3 sterretjes

avatar van Film Pegasus

debster schreef:

Ik had net het omgekeerde gevoel. Sterk einde en een mindere Nicholson. Die speelt niet slecht, maar past niet echt in de rol van maffiabaas vind ik. DiCaprio is dan weer wel heel sterk in deze film. Hij is uitgegroeid van tieneridool tot acteur.

avatar van Stino28

Stino28

GENIALE film. Ik ging echt kapot van de zenuwen tijdens de laatste 45 min. Super film met alleen maar super acteurs.

avatar van rickow

rickow

dit is een van de weinige films van de laatste tijd die me van begin tot eind wist te boeien. klasse!

avatar van grovonion

grovonion

Zeer goede adaptatie van Infernal Affairs. Met zeer sterke prestaties van Dicaprio en Wahlberg. Ook Damon speelde zijn rol arrogant overtuigend. Ik had ergens opgevangen dat dit niet al te veel op het origineel zou lijken maar vind het tegenovergestelde. Ik vind dat de herkomst erg duidelijk is. Ik prefereer het origineel, maar niet met grote voorsprong 4*

avatar van 606

ik hoorde toen net iets over een prijs dat deze film zou krijgen

weet iemand daar iets meer van

avatar van Crazy~Dutchman

Crazy~Dutchman

Dure namen maken hogen verwachtingen.

Jammer dat die verwachtingen nergens waar gemaakt worden voor mijn gevoel.

Op geen enkel moment voel ik me betrokken bij de film, Wahlberg speelt erg over the top en Damon en DiCaprio weten me niet vast te kluisteren aan de buis.

Standaard kat en muis spelletje, maar omdat de grote Scorsese dit gemaakt heeft moet het zonodig weer een topper zijn.

Middelmatig verhaal en redelijke acteerprestaties ( Nicolson komt nog niet in de buurt van zijn topprestaties)

Sorry, slechts 2,5 *en dan ben ik nog royaal.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2053 stemmen

Dankzij het acteerwerk van met name Leo, het originele verhaal (ja weet dat het een remake is, maar los daarvan, want die heb ik niet gezien). Maar ik vond hem voornamelijk wat rommelig. Ook duurde de film gewoon te lang om me te boeien.

avatar van Ro3l

Ro3l

Leuke film, maar niet top.

Voor het eerst dat Nickolson me met z'n typische wenkbrauwlaag-zucht-grimas-zucht-kijkweg typetje begon te irriteren. Leo weet op precies de goede momenten z'n oogjes nat te krijgen en Damon's arrogante kop is nu eens wel op z'n plaats in een rol.

Nee, alle gekheid op een stokkie, prima geacteerd maar weinig vernieuwend mijnsinziens.

Deze film kan best een aantal wendingen missen om toch een spannende film te zijn met meer vaart erin.

Heb overigens erg moeten lachen om een aantal subtiele bruggetjes. Is het meer mensen opgevallen dat de scene waarin Costello -met een handje coke smijtend naar de twee nakende dames in zijn bed- zegt: "Don't stop untill you feel numb" gevolgd wordt door sexytime scene van Billy en Shrink onder lekker muziekje van Pink Floyd genaamd:......... "Comfortably Numb". Brilliant!

avatar van Artistik

Artistik

De beste film van 2006?

Ik zou zeggen de meest overschatte film van 2006!

Een 3,99 op Moviemeter.nl?

Natuurlijk is dit geen slechte film. Maar stel je deze films eens voor zonder Jack, Leo en Matt?

Een niet spannende en originale film die veel te lang duurt.

Een 3/3.5* film voor mij. Waarbij 2* naar Jack gaan. Wat een acteur is het ook zeg, heerlijk genieten.

Maar laten we de rest van de film ook even beoordelen!

avatar van grovonion

grovonion

Artistik schreef:

Maar stel je deze films eens voor zonder Jack, Leo en Matt?

Da's simpel: kijk naar Infernal Affairs, het origineel. Conclusie: bekendheid van de acteurs maakt geen zak uit. Kwaliteit van acteren natuurlijk wel, en dat was bij het origineel van zeer goede kwaliteit.

avatar van ericos

ericos

In het begin snapte ik het ff niet helemaal..

Maar toen ik het doorhad begon ik te genieten, want wat een ongelofelijk goede film is dit zeg!!!

Echt heel goed acteerwerk van Leonardo DiCaprio en Matt Damon. Deze film moet je gezien hebben!!!

avatar van Raider

Raider

Top cast natuurlijk, daar mag je wat van verwachten, en gelukkig voldoet de cast aan de hoge verwachtingen. Gelukkig niet zo maar een politiefilmpje, de complexiteit en af en toe het ingewikkeld worden van het hele verhaal zowel voor de bioscoopkijker als voor de personages, maakt dit een zeer goede film.

avatar van bananenneus

bananenneus

Heb genoten van deze film, goede cast en dialogen.

avatar van Deore

Deore

Overgewaardeerde film, af en toe veel te langdradig.

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Naar mijn gevoel toch overgewaardeerd, ik krijg de indruk dat hier meer gestemd wordt voor de namen dan voor de film zelf. (Scorcese, Nicholson, Dicaprio dat moet toch een hoge score zijn). De film sleepte nogal aan naar het einde toe, de liftscene kwam nogal vrij grappig over wat waarschijnlijk niet de bedoeling was. Overigens komt de Ierse mafia ook niet voledig over.

Goede film maar overschat.

Geef mij maar Infernal Affairs.