• 9.380.493 stemmen

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Verenigde Staten / Hongkong

Geregisseerd door: Martin Scorsese

Met onder meer: Leonardo DiCaprio, Matt Damon en Jack Nicholson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.538.939)

Gesproken taal: Engels en Kantonees

Releasedatum: 9 november 2006

Plot The Departed

"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"

Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.

Francis 'Frank' Costello

William "Billy" Costigan, Jr.

Staff Sgt. Colin Sullivan

Capt. George Ellerby

avatar van The One Ring

The One Ring

kos schreef:

Lol, dus nu zijn er regisseurs die 'opvullen' zodat ze geen Tarantino-kloon genoemd worden...

Ach, iedere regisseur lijkt hier wel eens een Tarantino kloon te worden genoemd. Ik zag het al bij de Coens, Ktano en nu dus bij Scorsese. Ingmar Bergman is waarschijnlijk de volgende

avatar van Macmanus

Macmanus

Was een grapje One Ring. Tuurlijk is Scorsese geen Tarantino kloon. Zeg ik toch ook niet, was alleen een grapje dat wanneer er een komische misdaadfilm word gemaakt, je al snel Tarantino's naam hoort. En wanneer er dus geen drama in zou zitten je dat ook hier zou horen. (Wat misschien door Scorsese niet gedurfd zal worden maar dat was verder ook niet de grap.)

Dat drama was prima en helemaal niet traag. Moet er niet aan denken dat er weer zo'n videoclip-editor aan te pas kwam of 20 superninja's die zonder reden iedereen bloederig killen of een andere idioot of zogenaamd ander grappig gedoe.

En maar denken dat ze enorm hip zijn.

avatar van Tim_FilmGek

Tim_FilmGek

wanneer komt deze film uit op dvd??

wil hem graag nog eens zien:D

avatar van J.S.

J.S.

Tim_FilmGek schreef:

wanneer komt deze film uit op dvd??

wil hem graag nog eens zien:D

Er bestaat iets enorm handig genaamd google, daar moet je proberen drie woorden in te tikken: "The", "Departed" en "dvd" en dan ook nog het liefst pagina's in het Nederlands

aanklikken.

En als je het daar niet kunt vinden betwijfel ik het sterk of iemand anders het wel weet.

Succes!

avatar van Guines

Guines

Wat op het eerste gezicht een zeer standaard Thrillertje lijkt, wat de basis ook wel is eigenlijk, wordt na een uurtje uiteindelijk een onvervalste Scorsese-misdaad-festijn, waar de oude meester alle trucjes nog lang niet verleerd lijkt te zijn. Volgens dit oude concept, vind ik dit nu al een legendarisch filmpje en toch wel een waardige opvolger van Goodfellas en Casino!

avatar van Gleanodin

Gleanodin

Gave film! Niet zo moeilijk lullen. Gewoon een enorm gave film.

avatar van Joe-K

Joe-K

Man oh man, wat een film!
Een zo indrukkend en typisch Scorsese verhaal! Op het begin was het al boeiend, maar wist ik nog niet wat er van moest verwachten, maar het bleef maar steeds beter worden. En wat een einde, niet normaal! En net voor de ondertiteling zie je dan een rat bij zijn mooie 'view'. Erg mooi gedaan. Naar mijn mening zeker wel één van de beste films van 2006, maar op MM is het dat al. 4,5*

avatar van jayytjee

jayytjee

Ik wil deze erg graag nog een keer zien !

avatar van Goof

Goof

Ik vond dit de beste film van 2006, goed verhaal, goed geacteerd dus helemaal top! 4,5*

avatar van J.S.

J.S.

Gleanodin schreef:

Gave film! Niet zo moeilijk lullen. Gewoon een enorm gave film.

avatar van lienaa

lienaa

ik heb hem niet gezien wil hem wel super graag zien . lijkt me heel leuk

avatar van Joe-K

Joe-K

Joe-K schreef:

En net voor de ondertiteling

Hiermee bedoel ik dan: Net voor de aftiteling. Het was al redelijk laat, maar ik moest toch even m'n mening achterlaten op MM.

avatar van Koos

Koos

Goede film tot aan het einde... Ik heb het origineel niet gezien, maar dit einde kom mij igg niet bekoren. Beetje onnodig allemaal. Door erg sterk acteren van Nicholson, maar vooral DiCaprio en vele goede dialogen/ one liners toch nog een krappe 3,5* Scorceses beste misdaadfilm blijft toch wel Mean Streets!

PatrickV

Leuke film, maar niet te vergelijken met andere gangsterfilms. DiCaprio en Damon zijn niet te vergelijken met bijvoorbeeld DeNiro, Pacino en noem ze maar op. Daarom vind ik het niet te vergelijken met Goodfellas en Casino.

avatar van zephyr

zephyr

avatar van Scratt

Scratt

zephyr schreef:

Overtreffen ? nu nie overdrijven

zephyr schreef:

Ik vindt dat ze er aardig dichtbij in de buurt komen, zo niet overtreffen.

Ik zeg niet dat ze het slecht doen, maar om nou te zeggen dat ze er aardig bij in de buurt komen...

Het scheelt met die andere maffiafilms toch een hele hoop naar mijn mening.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Als de Academy nu weer Scorcese over het hoofd ziet weet ik het ook niet meer.

Schitterende film!

Leonardo Di Caprio rekent af met zijn tieneridool-ego en levert hier een spetterende, en vooral oscarwaardige, rol af net zoals de rest van de cast. De dialogen zijn scherp, snel en vooral met een heerlijke snee humor erin. 150 minuten lang gewoon m'n nagels eraf gebeten van de spanning.

avatar van The viking

The viking

PatrickV schreef:

Inderdaad daarnaast deed de film mij niet veel na een half uur kreeg ik steeds meer de neiging om de film af te zetten,veel overbodig vulgair taalgebruik dat was mij nog het meeste wat mij bij is gebleven en een zwak einde!

avatar van The One Ring

The One Ring

The viking schreef:

Jij denkt dat ze in de gansterwereld allemaal beleefd spreken?

avatar van Bati40

Bati40

het ging mij in het begin iets te langzaam, waardoor ik snel de neiging had om niet meer te kijken. maar na een uur begon het wat meer op een film te lijken.

avatar van The viking

The viking

The One Ring schreef:

Jij denkt dat ze in de gansterwereld allemaal beleefd spreken?

Uiteraard niet maar het ligt er allemaal veels te dik bovenop en dan wordt het storend

PatrickV

Ja, maar goed, dat is in bijna elke gangster/maffiafilm toch zo? Kijk eens naar Goodfellas en Casino met Joe Pesci, die doet niet anders dan schelden en vloeken. En als bij zo'n film het taalgebruik er al toe gaat doen... Dit komt van slechts enkele personen af, niet iedereen praatte toch zo?

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Ik vind dat hij z'n titel als beste film van 2006 in ieder geval verdient. Wat 'n heerlijk entertainend, ironisch, zwarthumoristisch filmpje is dit toch!

Het eindschot is prachtig, en moet ons doen aantonen dat dit weldegelijk een komedie is.

Beste Scorsese die ik tot nu toe gezien heb.

4.5* (verliest een halfje omdat het een remake is)

Ook wou ik er nog even bijzeggen dat Nicholson, maar ook Mark Whalberg en zelfs Alec Baldwin een prachtige rol hadden, en ook een goede prestatie neerzetten.

avatar van arjan10

arjan10

Geweldige film. 1 van de films die na een keer herzien nog beter wordt.

Damon, Di Caprio en Nicholson spelen hun rol zeer overtuigend. Persoonlijk laat deze film meer indruk bij mij achter dan de film Goodfellas.

PatrickV schreef:

Hoewel DeNiro en Pacino echt zeer goede acteurs zijn, kunnen Damon en DiCaprio volgens mij ook wel in dat rijtje worden geschaard.

Al met al voor mij 1 van de betere films van 2006.

PatrickV

Net of jij daar wat van weet Arjan haha.

Maar even serieus: om na 1 redelijke gangsterfilm die twee in het rijtje DeNiro en Pacino te zetten gaat me veel te ver. Zeker omdat ik deze films vergeleken met andere soortgelijke films wel iets minder vindt.

avatar van Quentin

Quentin

Buiten het feit dat het plot wat hapert een uitstekende film. Acteurs op dreef, goeie regie, mooi camerawerk en als hoogtepunt de geweldige montage van Schoonmaker. kleine 4*

avatar van Kintu

Kintu

Hoe deze film eerst komt te staan in de top 2006 is mij een raadsel. Van een rotfilm gesproken. Iedereen zegt maar, super film, bangelijk en dit en dat, daarom had ik er misschien te veel van verwacht. Maar hij viel echt tegen. meer dan 2,5 krijg ik er niet uit en dan snap ik niet dat dit de voorkeur krijgt op een pirates en inside man en dergelijke.

avatar van JJ_D

JJ_D

PatrickV schreef:

Ja, maar goed, dat is in bijna elke gangster/maffiafilm toch zo?

Dat is nou één van de nadelen die Scorsese zich op de nek haalt door het geheel naar Amerika te verplaatsen. De "fancy" buurten uit 'Infernal Affairs' worden plots groezelig en duidelijk veel minder esthetisch, plus het taalgebruik wordt ongeloofelijk overdreven om toch maar geloofwaardig te lijken bij de doorsnee Amerikaan. Ik heb er geen idee van of grote maffiosi echt vloeken dat het geen naam heeft, maar als ik pakweg Marlon Brando bezig zie in 'The Godfather' (vrij slecht voorbeeld, het zijn immers christelijke Italianen - maar u begrijpt wat ik bedoel) dan vrees ik er en beetje voor...