Genre: Misdaad / Thriller
8,5 (1.538.939)
Gesproken taal: Engels en Kantonees
Releasedatum: 9 november 2006
Plot The Departed
"Lies. Betrayal. Sacrifice. How far will you take it?"
Colin Sullivan werkt voor de grote en beruchte gangster Frank Costello en krijgt de taak te infiltreren in het politiekorps van Boston. Tegelijkertijd werkt undercover-agent Billy Costigan zich op in de wereld van Costello en probeert diens vertrouwen te winnen. Maar wat zal er gebeuren wanneer Sullivan en Costigan's wegen elkaar kruisen? Wat volgt is een gevaarlijk kat-en-muisspel.
Francis 'Frank' Costello
William "Billy" Costigan, Jr.
Staff Sgt. Colin Sullivan
Trooper Brown
Capt. George Ellerby
Cousin Sean
The One Ring
Lol, dus nu zijn er regisseurs die 'opvullen' zodat ze geen Tarantino-kloon genoemd worden...
Ach, iedere regisseur lijkt hier wel eens een Tarantino kloon te worden genoemd. Ik zag het al bij de Coens, Ktano en nu dus bij Scorsese. Ingmar Bergman is waarschijnlijk de volgende
Macmanus
Was een grapje One Ring. Tuurlijk is Scorsese geen Tarantino kloon. Zeg ik toch ook niet, was alleen een grapje dat wanneer er een komische misdaadfilm word gemaakt, je al snel Tarantino's naam hoort. En wanneer er dus geen drama in zou zitten je dat ook hier zou horen. (Wat misschien door Scorsese niet gedurfd zal worden maar dat was verder ook niet de grap.)
Dat drama was prima en helemaal niet traag. Moet er niet aan denken dat er weer zo'n videoclip-editor aan te pas kwam of 20 superninja's die zonder reden iedereen bloederig killen of een andere idioot of zogenaamd ander grappig gedoe.
En maar denken dat ze enorm hip zijn.
Tim_FilmGek
wanneer komt deze film uit op dvd??
wil hem graag nog eens zien:D
J.S.
Er bestaat iets enorm handig genaamd google, daar moet je proberen drie woorden in te tikken: "The", "Departed" en "dvd" en dan ook nog het liefst pagina's in het Nederlands
aanklikken.
En als je het daar niet kunt vinden betwijfel ik het sterk of iemand anders het wel weet.
Succes!
Guines
Wat op het eerste gezicht een zeer standaard Thrillertje lijkt, wat de basis ook wel is eigenlijk, wordt na een uurtje uiteindelijk een onvervalste Scorsese-misdaad-festijn, waar de oude meester alle trucjes nog lang niet verleerd lijkt te zijn. Volgens dit oude concept, vind ik dit nu al een legendarisch filmpje en toch wel een waardige opvolger van Goodfellas en Casino!
Joe-K
Man oh man, wat een film!
Een zo indrukkend en typisch Scorsese verhaal! Op het begin was het al boeiend, maar wist ik nog niet wat er van moest verwachten, maar het bleef maar steeds beter worden. En wat een einde, niet normaal! En net voor de ondertiteling zie je dan een rat bij zijn mooie 'view'. Erg mooi gedaan. Naar mijn mening zeker wel één van de beste films van 2006, maar op MM is het dat al.
jayytjee
Ik wil deze erg graag nog een keer zien !
Goof
Ik vond dit de beste film van 2006, goed verhaal, goed geacteerd dus helemaal top! 4,5*
J.S.
Gave film! Niet zo moeilijk lullen. Gewoon een enorm gave film.
lienaa
ik heb hem niet gezien wil hem wel super graag zien . lijkt me heel leuk
Joe-K
En net voor de ondertiteling
Hiermee bedoel ik dan: Net voor de aftiteling.
Het was al redelijk laat, maar ik moest toch even m'n mening achterlaten op MM.
Koos
Goede film tot aan het einde... Ik heb het origineel niet gezien, maar dit einde kom mij igg niet bekoren. Beetje onnodig allemaal. Door erg sterk acteren van Nicholson, maar vooral DiCaprio en vele goede dialogen/ one liners toch nog een krappe 3,5* Scorceses beste misdaadfilm blijft toch wel Mean Streets!
PatrickV
Leuke film, maar niet te vergelijken met andere gangsterfilms. DiCaprio en Damon zijn niet te vergelijken met bijvoorbeeld DeNiro, Pacino en noem ze maar op. Daarom vind ik het niet te vergelijken met Goodfellas en Casino.
zephyr
Scratt

Overtreffen ? nu nie overdrijven
PatrickV
Ik vindt dat ze er aardig dichtbij in de buurt komen, zo niet overtreffen.
Ik zeg niet dat ze het slecht doen, maar om nou te zeggen dat ze er aardig bij in de buurt komen...
Het scheelt met die andere maffiafilms toch een hele hoop naar mijn mening.
Pieter Montana
Als de Academy nu weer Scorcese over het hoofd ziet weet ik het ook niet meer.
Schitterende film!
Leonardo Di Caprio rekent af met zijn tieneridool-ego en levert hier een spetterende, en vooral oscarwaardige, rol af net zoals de rest van de cast. De dialogen zijn scherp, snel en vooral met een heerlijke snee humor erin. 150 minuten lang gewoon m'n nagels eraf gebeten van de spanning.
The viking
Inderdaad daarnaast deed de film mij niet veel na een half uur kreeg ik steeds meer de neiging om de film af te zetten,veel overbodig vulgair taalgebruik dat was mij nog het meeste wat mij bij is gebleven en een zwak einde!
The One Ring
Jij denkt dat ze in de gansterwereld allemaal beleefd spreken?
Bati40
het ging mij in het begin iets te langzaam, waardoor ik snel de neiging had om niet meer te kijken. maar na een uur begon het wat meer op een film te lijken.
The viking
Uiteraard niet maar het ligt er allemaal veels te dik bovenop en dan wordt het storend
PatrickV
Ja, maar goed, dat is in bijna elke gangster/maffiafilm toch zo? Kijk eens naar Goodfellas en Casino met Joe Pesci, die doet niet anders dan schelden en vloeken. En als bij zo'n film het taalgebruik er al toe gaat doen... Dit komt van slechts enkele personen af, niet iedereen praatte toch zo?
Silvio Dante
Ik vind dat hij z'n titel als beste film van 2006 in ieder geval verdient. Wat 'n heerlijk entertainend, ironisch, zwarthumoristisch filmpje is dit toch!
Het eindschot is prachtig, en moet ons doen aantonen dat dit weldegelijk een komedie is.
Beste Scorsese die ik tot nu toe gezien heb.
4.5* (verliest een halfje omdat het een remake is)
Ook wou ik er nog even bijzeggen dat Nicholson, maar ook Mark Whalberg en zelfs Alec Baldwin een prachtige rol hadden, en ook een goede prestatie neerzetten.
arjan10
Geweldige film. 1 van de films die na een keer herzien nog beter wordt.
Damon, Di Caprio en Nicholson spelen hun rol zeer overtuigend. Persoonlijk laat deze film meer indruk bij mij achter dan de film Goodfellas.
Hoewel DeNiro en Pacino echt zeer goede acteurs zijn, kunnen Damon en DiCaprio volgens mij ook wel in dat rijtje worden geschaard.
Al met al voor mij 1 van de betere films van 2006.
PatrickV
Net of jij daar wat van weet Arjan haha.
Maar even serieus: om na 1 redelijke gangsterfilm die twee in het rijtje DeNiro en Pacino te zetten gaat me veel te ver. Zeker omdat ik deze films vergeleken met andere soortgelijke films wel iets minder vindt.
Quentin
Buiten het feit dat het plot wat hapert een uitstekende film. Acteurs op dreef, goeie regie, mooi camerawerk en als hoogtepunt de geweldige montage van Schoonmaker. kleine 4*
Kintu
Hoe deze film eerst komt te staan in de top 2006 is mij een raadsel. Van een rotfilm gesproken. Iedereen zegt maar, super film, bangelijk en dit en dat, daarom had ik er misschien te veel van verwacht. Maar hij viel echt tegen. meer dan 2,5 krijg ik er niet uit en dan snap ik niet dat dit de voorkeur krijgt op een pirates en inside man en dergelijke.
JJ_D
Ja, maar goed, dat is in bijna elke gangster/maffiafilm toch zo?
Dat is nou één van de nadelen die Scorsese zich op de nek haalt door het geheel naar Amerika te verplaatsen. De "fancy" buurten uit 'Infernal Affairs' worden plots groezelig en duidelijk veel minder esthetisch, plus het taalgebruik wordt ongeloofelijk overdreven om toch maar geloofwaardig te lijken bij de doorsnee Amerikaan. Ik heb er geen idee van of grote maffiosi echt vloeken dat het geen naam heeft, maar als ik pakweg Marlon Brando bezig zie in 'The Godfather' (vrij slecht voorbeeld, het zijn immers christelijke Italianen - maar u begrijpt wat ik bedoel) dan vrees ik er en beetje voor...

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

Simsalabim: Deze films gaan van Prime Video verdwijnen

De tien best beoordeelde films van de jarige Leonardo DiCaprio (49)

Geprezen maffiafilm 'The Departed' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Se7en
Misdaad / Thriller, 1995
undercoverboston, massachusettsirish-americangangsterpolitievriendenremakecrime bossgeorganiseerde misdaadmaffiageheim agentgangstermolestate policepolice trainingrealtor live actionviolenceالمغادرون