Today You Die (2005)
Genre: Actie
Geregisseerd door: Don E. FauntLeRoy
Met onder meer: Steven Seagal, Treach en Lawrence Turner
Plot Today You Die
"What Seagal does in Vegas, nearly destroys it."
Harlen Banks is een professionele dief die wil stoppen met zijn criminele loopbaan. Zijn eerste baantje als chauffeur van een geldtransport draait gelijk uit op een ramp, als zijn opdrachtgever Max Stevens hem belazerd blijkt te hebben. Hij belandt in de gevangenis want het bleek een waarde-tranport van 20 miljoen dollar te zijn. Dankzij een vriend weet hij te ontsnappen. Samen gaan zij dan op zoek naar degenen die verantwoordelijk waren voor zijn detentie. Bovendien blijkt de 20 miljoen dollar volledig zoek te zijn geraakt...
Harlan Banks
Vincent
Garret
Taggert
sinterklaas
Heb hem gisteravond weer herzien maar ik vond hem nog leuk. Ik snap ook niet waarom de meeste mensen dit niks vinden, er zitten ouderwetse Seagal moves in en toch vinden de fans hem minder
Maar gewoon leuk, Seagal met die Ice Kool, Seagal die een beetje de gangsta uithangt, en ook aan het einde kun je merken dat Seagal een kindervriend is.
Ik geef deze nu maar een 0,5 meer dan kom ik op 3,5 uit
Nu mijn Box:
Into The Sun:3,5
Submerged:3,5
Today You Die:3,5
Hopelijk kan ik snel Mercenary For Justice kijken.
Vette titel!!!! Zo wil ik ze bij Seagal films
deze bv
Time To Die
Bang, You're Die
Tonight You Die
I Shoot, You Die

S|mon
Ik heb nog nooit zo tegen een film aan zitten hikken. Wat kan anderhalf uur dan lang duren. Normaal vind ik films van Stu wel aardig, maar dit is veruit de slechtste film die ik ooit heb gezien.
Een 1
sinterklaas
Er zit toch matial arts in. Kijk voor de slechtere Seagal films naar The Patriot, Half Past Dead, The Foreigner en Out of Reach.
Mescaline
Deze film is echt goed en ik snap niet dat somige mensen deze film niet kunnen waarderen die gevechten van seagal blijven cool en hij gebruikt echte vecht moves dat vind ik goed aan steven film krijgt van mij een 4,5 ga zo door steven
Stallion
Deze moeten ze inderdaad gaan gebruiken.
Maar ik vond deze film ook niet echt geweldig. Komt misschien door de regisseur want Mercenary for .... vond ik ook niet goed, terwijl er wel Seagal-fans zijn die het weer de betere van de afgelopen jaar vnden.
opsokkebolje
Ik ben een Seagal fan, maar deze was niet top, maar ook zeker niet slecht (hij heeft slechtere gehad).
Geloof me als ik zeg dat alle scenes die van achter zijn gefilmd, zijn gedaan door een double en dat vind ik wel jammer Seagal is helaas zo oud en dik geworden dat hij het allemaal niet meer zelf kan doen, terwijl hij juist een hele leuke aparte techniek heeft!
Een leuk tussendoortje, die ook met bv Wesley Snipes of zo iemand gefilmd had kunnen worden, terwijl dat bij zijn oudere films niet te zeggen is. Jammer.
zo oud en dik dat hij het zelf niet meer kan? met een 8e dan aikido zeker?. nou eeh ik ben zelf aikido beoefenaar. en oud en dik speelt daarin geen rol kan ik je mededelen . okee zijn oude films nico marked for death exit wounds waren toppertjes en tja ben wel beniewd hoe under siege 3 eruit gaat zien. er zijn idd een aantal slechte films bij zoals bijv submerged maarre als je denkt dat als je oud en dik bent niet meer goed kan aikido doen. ehmm de grote meester in aikido was al 78 toen ik zijn laatste beelden heb gezien anyway 3 sterren
djelle
Je zou je beginnen afvragen of Seagal eigenlijk niet gewoon dood is als je zijn nieuwste films bekijkt. Misschien heeft hij zich doodgegeten tijdens de pauze bij de opnames van Today You Die en moest de film koste wat kost afgewerkt worden. Dan hebben ze misschien zijn lijk geplaatst waar nodig en met CGI zijn mond doen bewegen terwijl voice dubbing en stunt doubles de rest oplossen. Het zou best kunnen wanneer je hem bezigziet. Vroeger kon hij alleen maar slecht acteren, nu lijkt elk greintje enthousiasme, fut of uitstraling uit zijn lijf gepompt te zijn.
Gelukkig viel de film voor de rest wel verrassend goed mee. Het is nog steeds geen topvermaak, maar in tegenstelling tot de pruttel waar ie de laatste tijd in meespeelt werd hier tenminste gepoogt iets deftigs af te leveren.
Erg positief is de rijke kruiding met actie. Nog iets te weinig 'Seagal-kido', maar anders voldoende ingredienten om een vlot actiefilmpje bijeen te krijgen. Zo wordt er lekker veel geschoten, auto’s vliegen in de lucht, dingen onploffen… en deze keer zonder een duidelijke 'budget-uitstraling' of belabberd camera/montagewerk. Integendeel: afgezien van een paar prutsmomenten ziet het er zelfs redelijk goed tot vrij spectaculair uit allemaal.
Minder heilzaam zijn dan weer de infantiele dialogen en humor; van afgrijselijke woordgrapjes als 'gun-fu' tot 'drop it like it's hot' en een opgeblazen Seagal die sarcastisch probeert te doen, het stoort verschrikkelijk. Het is dan ook weeral eens een afgezaagd "Seagal en Tha niggaz – plotje" natuurlijk (men dacht weer eens 'cool' te doen) met als toppunt meneer aikido zelf die slang zit te praten. Anderzijds viel de schade nog mee op dat gebied, gezien het hele negergedoe zich snel beperkte tot '1' hulpje, wat dan weer meer lijkt op een goeie ouderwetse duo-flick.
Het laatste dat overigens in de weg zit is die paranormale praat die er zomaar bijgelapt wordt (godzijdank ook niet te vaak). Maar alles bij elkaar is het dus nog eens behoorlijke prent, eentje die het slop wat met de amusementswaarde compenseert. Voor de rest heb ik er niet veel meer over te zeggen, behalve dat de bad guy een beetje wegheeft van Rob de Nijs en dat ze de titel beter veranderd hadden in Today You Diet (veel toepasselijker).
sinterklaas
Der was heel weinig Voice Dubbing in deze film, dus dat valt wel mee.
Haha
Op zich een aardige film, maar wat meerdere zeggen, Seagal zet zich niet echt meer in om te acteren, ik heb beter van hem gezien.
Maar alsnog een verdiende 4!
ik vond het hem wel goed doen vechten is te gek veel actie
deppfan
Zag deze film op een filmavondje bij vrienden en we hebben voortdurend dubbel gelegen, want wát een slechte film vonden we dit zeg. Naar ons idee niet bepaald een originele film en we zagen vooral het nut niet in van dat meisje met die dromen?! Naja voor mensen die van heel erg veel onwaarschijnlijke piefpaf houden is deze film ongetwijfeld geweldig!
0.5 * voor de brandende televisie tijdens zn ontsnappig uit de gevangenis
Zag deze film op een filmavondje bij vrienden en we hebben voortdurend dubbel gelegen, want wát een slechte film vonden we dit zeg. Naar ons idee niet bepaald een originele film en we zagen vooral het nut niet in van dat meisje met die dromen?! Naja voor mensen die van erg veel onwaarschijnlijke piefpa houden is deze film ongetwijfeld geweldig!
0.5 * voor de brandende televisie tijdens zn ontsnappig uit de gevangenis
nou dat is wel erg laag
beetje overdreven misschien
actie was toch gewoon goed.

xentos
vind seagal niet echt een top acteur, hij komt altijd zo rustig en stijfjes over in films, mijn mening
otherfool
Seagal laat zowaar z'n handen weer eens spreken (nu ja, fluisteren), da's tenminste iets. Voor de rest viel de actie nu eens niet tegen, maar Steven en z'n 'bro' zijn zo onsympathiek gemaakt dat ik echt helemaal niks om ze gaf. Het budget was er blijkbaar wel, nu nog een acceptabel verhaal.
1,5*.
Leno
Na een half uur te hebben gezien van dit wanproduct (het was me niet waard vermoeid op me werk te komen) wist ik weer voldoende.. Seagal is een belediging voor iedere acteur die afgewezen wordt bij een casting.
Doordat die film van 'm zo slecht zijn ben ik vaak benieuwd, onder het motto zo slecht dat het grappig is. Het droevigste uit deze film is, van wat ik gezien heb en behalve Seagal zelf, de dialogen en het stomzinnige verhaal.
hc2day
stomzinnige verhaal.
1,5*.
Leno
Heeft het verder nog nut om otherfool en mij (mislukt) te quoten?
Behalve dan dat wat wij zeggen heel terecht is..
Purmerend
Geen verhaal, maar in de films van Steven Seagal gaat het ook om de actie en die was goed en vermakelijk.
Leland Palmer
Leuke film, waarin jammergenoeg wel te zien was dat Seagal niet meer in alle houdingen kan en in zijn plaats een ''stand in'' voorbij vlliegt op het witte doek...! Toch redelijk vermakelijke film.
* * 1/2
witboek
Zeverfilm, heb hem willen zien, maar keek hem niet uit. Slecht acteren en niks is er goed aan.
Hij heeft genoeg verdient,moet eens leren acteren.
tukkerstein
Verhaal is slap en het gevangenissubplotje duurt te lang, maar verder is het een aardige actiefilm met wat leuke explosies en knokpartijtjes. Het was een direct-to-videofilm maar dat valt niet eens heel erg op, het ziet er best professioneel uit allemaal.
niethie
Gisteren een stukje gezien en wat heeft die Seagal toch eigenlijk een zelfingenomen kop zeg, vroeger vond ik dat cool nu kan ik me er alleen maar aan ergeren.
tukkerstein
Over iemands karakter oordelen op basis van zijn "kop"? Beetje typisch. Persoonlijk vind ik Seagals lompe "bouwvakkers"-vechtstijl altijd wel grappig.
niethie
Nouja zoveel karakter heeft die Seagal niet hoor, het kan toch dat ik me erger aan zijn (zelfingenomen) kop, altijd weer dat eeuwige kom dan ik kan je toch wel aan gezicht van hem komt na een film of twintig toch echt je neus wel uit en ik kan het weten heb vroeger bijna al zijn films gezien en ben bij Submerged gestopt ofzo, ik moet overgens nog steeds stemmen op al zijn films...
coldheaven
Altijd gezellig om naar Seagal's films te kijken, maar ik vond deze toch één van de mindere.
Acteerwerk: 2.5 (Seagal niet in vorm en de gangsters hadden spraakgebrek)
Actie: 3.5 (je hoorde bij zo'n beetje elke klap een botje breken, maar het was wel weer ouderwets knokken:D)
Verhaal: 2 (niet origineel)
Dialogen: 2 (Seagal's straattaal niet overtuigend en veel andere dialogen waren volgens mij alleen maar opvulling van de tijd)
Muziek: 3 (rock- en countrymuziek was ik over te spreken)
Settings: 3 (vooral de gevangenisscenes waren goed)
Gemiddeld: 2.5 en een beetje
Malick
In deze Seagall vehikel merkte ik op dat hij behoorlijk aardig kon communiceren met zijn mede acteurs. Niet alleen spreekt het beest maar laat ook zien dat er achter het stalen gezicht ook enige emoties zit. Alleen jammer dat naar het knallende begin de film langzaam doodbloed aan zijn eigen verwondingen. Ik zie enige vooruitgang hoewel hij nog een lange weg te gaan heeft.
INSTITUT777
zoveelste Seagal - miskleun, helaas. Er waren betere films van hem, maar die worden steeds weer herhaaldelijk uitgebuit in dit soort werkjes. Komt er ooit een einde aan?

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

The Shepherd
Actie, 2008

Exit Wounds
Actie / Misdaad, 2001
vechtsportenshowdownshotgunstrijdteamworkburgerwachtwraakgeweldbetrayed quick drawaction herovigilante justice