• 9.376.689 stemmen

Genre: Actie

Geregisseerd door: Don E. FauntLeRoy

Met onder meer: Steven Seagal, Treach en Lawrence Turner

Plot Today You Die

"What Seagal does in Vegas, nearly destroys it."

Harlen Banks is een professionele dief die wil stoppen met zijn criminele loopbaan. Zijn eerste baantje als chauffeur van een geldtransport draait gelijk uit op een ramp, als zijn opdrachtgever Max Stevens hem belazerd blijkt te hebben. Hij belandt in de gevangenis want het bleek een waarde-tranport van 20 miljoen dollar te zijn. Dankzij een vriend weet hij te ontsnappen. Samen gaan zij dan op zoek naar degenen die verantwoordelijk waren voor zijn detentie. Bovendien blijkt de 20 miljoen dollar volledig zoek te zijn geraakt...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

ben benieuwd!

jex

Zal wel weer met een hip-hop sausje zijn. Poster ziet er dit keer wat beter uit dan zijn laatste 5 films.

JdeB

trailer ziet er (onverwacht) goed uit

avatar van BraCom

BraCom

Trailer ziet er idd goed uit, wanneer komt deze uit?

JdeB

ik schat zo rond half november... in de VS komt hij rond half september uit. Voor Nederland moet je er dan nog ongeveer 2 maandjes bij optellen

avatar van Reconquista

Reconquista

Seagal moet afvallen.

Captain Pervert

Ik durf bijna niet te kijken.

Ik wacht nog altijd op de echte klapper. Misschien een oint venture tussen Seagal en Van Damme met de laatste als badguy. Jean-Claude heeft door de drank echt een boeventronie gekregen.

Ideetje?

lennox

trailer ziet er schitterend uit, zullen ook de vele mensen die seagal niet kunnen zien zeker en vast moeten toe geven. denk dat dit terug een film wordt die even fantastisch is als zijn eerste films!

SSeagal

Trailer kun je Hier Downen naar je pc. Voor de liefhebber. De trailer ziet er inderdaad gelikt uit, kwa actie ziet het er wat beter uit dan in Into the Sun, alleen meen ik wel weer voice dubbing geconstateerd te hebben, jammer. Seagal echter is weer als vanouds bezig als in zijn oudere betere films, keep it up old friend. Het fenomeen Voice dubbing scheen trouwens te maken te hebben met Seagal die op verschillende lokaties aanwezig is, sommige kleinere filmmaatschappijen hebben het geld niet om de man terug te vliegen wanneer de film in Post-Production zit. Dus gebruiken ze maar voor sommige scene's een andere stem, beetje vreemd verhaal, maar ik las het ergens op imdb.

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Dit kan toch geen kwaliteitje zijn ?Steven Seagal doet mij altijd denken aan zuurkool met vette worst en ook daar walg ik van.Trailer ziet er wel ok uit maar in feite zegt dat helemaal niets.

SSeagal

Gelukkig vind ik zuurkool met vette worst juist weer heel erg lekker...... Dat is gelukkig het mooie en grappige van een smaakverschil.

avatar van DRJeFF

DRJeFF

Gelukkig maar ja.

avatar van as

as

Wie bedenkt toch die hopeloze titels.....? Come on.

Offtopic verwijderd.

avatar van De Knip

De Knip

Wederom een action-flick van Seagal met een verschrikkelijk cliche-matig plot dat het gewoon komisch is.

Vroeger (10 jaar geleden) nog wel vermakelijke films met Steven Seagal. Tegenwoordig zelfs matig timmerwerk van Seagal. Genoeg foutjes in de film. Zelfs een klok die de tijd fout weergeeft.

Deze film is echt alleen voor Seagal-fans (ben ik nu toch wel vanaf hoor):

*1/2

jex

Ben deze aan't downen, ik huur zijn films niet meer. Schijnt dat veel aktie scenes uit andere films afkomen en dat bijna alle gevecht scenes door een double zijn gedaan. Ben benieuwd hoe slecht deze gaat worden.

Captain Pervert

Hmmm, kon Steven niet betrappen op doubles en voicedubs, maar wel op een ontzettend clichématige film.

Kerel wordt erin geluisd, dan een paar gevangenisscènes met de de stereotype ruige kontneukende inmates, hij sluit vriendschap met een zwarte gangbanger en neemt uiteindelijk wraak.

Ietsje meer actie dan in sommige andere recente Seagalfilms, maar ik mis zijn 'trademark' knokkerijen. Hij komt nu enkel nog 'touch me and I die' tegenstanders tegen, vroeger roste hij met indrukwekkend handenwerk (35 klappen per seconde) iedereen in elkaar.

Na het kijken overheerst niet zozeer afkeer, maar wel een beetje een teleurstelling. Het was kijkbaar, maar men heeft niet de moeite genomen om er iets speciaals van te maken.

2.5 sterren (hey, het is wel Steven Seagal).

Trouwens.

Max Stevens is een professionele dief die uiteindelijk door de politie wordt opgepakt na een mislukte diefstal. In de gevangenis beleeft hij een supernatuurlijke ervaring, die voorgoed zijn leven gaat veranderen.

Supernatuurlijke ervaring? What the fuck. Die vorige film van Seagal, Submerged, had ook al zo'n fantasievolle samenvatting, daar ging het over mutanten enzo. Verder heet steven Harlan Banks, en Max is juist de boef.

Niets ten nadele van Moviemeter hoor, die plotsummaries worden gewoon van elders op internet overgenomen, maar het geeft wel aan in wat voor circuit de Seagalfilms ciculeren. Van een gemiddelde Spelberg film is 3 jaar van tevoren al een 100% kloppende plotsummary bekend.

jex

Was niet zo slecht als Submerged of Into the Sun of Out for a Kill. Wel slecht maar had wat beter gefilmde actiescenes en Seagal is dit keer een beetje meer zichzelf. Jammer dat veel van de gevechtscenes van achter zijn gefilmd, we kunnen niet echt zien of hij nou echt vecht of een double. Verder is de team-up Treach (wederom een rapper) met Seagal gewoon slecht, die gozer kan niet acteren en de grappen slaan helemaal nergens op!

JdeB

De nieuwste van Steven weer bekeken...Okeej. Wat moet je ervan zeggen. Eigenlijk is hij gewoon niet goed... Allerlei gejatte scenes aan elkaar. slecht acteerwerk.....slecht monteerwerk....Continuiteitsfoutjes.... Kortom je zou zeggen zwaar klote

Allereerst moet die steven eens op zoek gaan naar een fatsoenlijke regisseur en niet de eerste de beste mafkees die met 3 6jes en 2 5jes krap is geslaagd voor zijn opleiding..

Deze kerel kan er gewoon geen hout van.

maar mensen deze gast is nog niet zo slecht dan die basisschool amateur die the foreigner en out for a kill regisseerde.

Daarbij heeft steven constant ruzie gehad met die gast op de set. Steven wilde dit veranderd hebben en dat moest veranderd worden. Steven kwam weer eens een paar uur te laat, ging weer een paar uur eerder weg. Kortom gezellige werkomstandigheden.

Daarbij heeft de productiemaatschappij steven nog een claim aan de broek gehangen, omdat hij met deze film erbij ook nog constanr stenniz heeft lopen schoppen bij de volgende film, mercenary, wederom van dezelfde fantastische regisseur. Dus Die hard fans. Van die film zal ik maar helemaal niks van verwachten.

Verder heeft Steven weer een paar stunt doubles ingezet. Deze zijn wel wat beter weggemoffeld dan in Belly of the beast. De stunt doubles zijn niet zo oververtegenwoordigd als veel mensen beweren in deze film.

Maar goed. Is er dan helemaal niks goeds aan deze film... Tuurlijk wel.

Ondanks de stunt Doubles zitten er weer een paar heerlijke Steven moves in. Armpje krak. Schoudertje worp, beentje breek. Kijk dat geeft de burger moed. Ook die Treach is wel aardig bezig, hoewel hij eigenlijk geen zak hoeft uit te voeren.

Dus ik geef deze film zijn sterren aan de hand van een aantal leuke moves en momenten en dat zijn 3 sterretjes.

Daarbij moet ik wel zeggen dat de sterren die ik hier geef Steven sterren zijn. Want een normale neutrale kijker geeft niet meer dan 1,5* ster...zeker als je weet (en ook duidelijk kunt zien) dat de autoachtervolging scene gejat is. Die auto's en de hele ambiance er om heen is begin jaren 90 opgenomen... Ook een schietpartij in een warenhuis is regelrecht gejat....

Maar boeiend als je dat allemaal niet weet en je verstand op nul zet en houdt van een verhaal die hoe simpel dan ook zo slecht in elkaar zit kun je met de paar leuke momenten, die er echt zijn, je best vermaken met deze film.

Of dit nou vooruitgang is of achteruitgang. Ik weet het niet. Hij is in iedergeval beter te verkroppen dan Submerged

JdeB

ik heb de trailer van de nieuwste seagal mogen aanschouwen. Black Dawn.

Mensen ik ben bang dat dit een heeeelllleeee erge gaat worden. Hij deelt in iedergeval geen klap uit in de tralier uit en de rest ziet er ook verdomd klote uit........

Geniet maar van Today you die...........;)

avatar van cobra31

cobra31

deze titel zeg al heel wat ik hoop dat deze film beter is dan de rest de laatste film waaren wel leuk maar niet zo als vroeger je kan zien dat je niet altijd jong blijft ik hoop dat deze film de combeck is van steven seagal

avatar van David_D

David_D

Vooraf zeg ik maar even erbij dat ik al jaren fan ben van Mr. Seagal.

Into the Sun was een goede film waar Steven Seagal echt z'n best voor deed. Geen voice-dubbles en geen stuntman. Helaas was dit in Submerged wel het geval.

Today You Die was naar mijn mening best wel een goede film. Pluspunten: Steven gebruikte de hele film zijn eigen stem, hij deed de meeste vechtscènes zelf, de vechtscènes die hij deed waren mooi om te zien en ook de actie en de humor waren, wat mij betreft, in orde.

Minpunten: het verhaal was zeer slecht uitgewerkt en de film was op sommige stukken onsamenhangend. Maar dat is wel vaker zo bij de films waar hij in mee speelt.

Ik heb hem daarom 4 sterren gegeven. Tevens heb ik hem op DVD bestelt via Bol.com/nl.

avatar van aikido

aikido

Hallo allemaal ik wou even reageren op het afzeiken van steven seagal zijn films,en als persoon.

Ik moet zeggen dat de man geen films meer maakt zoals marked for dead en nico die steen goed waren.

De man is ook maar een mens en wordt ook ouder.

Ik heb veel respect voor de man,ook omdat hij zich voor de mensheid inzet en bovenal de natuur.Hij doet lezingen over vervuiling en zet zich daar echt voor in,ik wou dat er meer van zulke mensen waren,ondanks slechte films vin ik het toch een topper

Dat wou ik even kwijt.

avatar van patxxx

patxxx

ik vond de film wel aardig..ben eigenlijk niet een seagal fan, maar deze film is wel vermakelijk. Op zijn leeftijd straalt deze man toch nog wel wat uit..

de film zelf is voorspelbaar, maar voor een avondje op de bank zeker wel te versmaden

avatar van royj

royj

Ik ben een Seagal fan, maar deze was niet top, maar ook zeker niet slecht (hij heeft slechtere gehad).

Geloof me als ik zeg dat alle scenes die van achter zijn gefilmd, zijn gedaan door een double en dat vind ik wel jammer Seagal is helaas zo oud en dik geworden dat hij het allemaal niet meer zelf kan doen, terwijl hij juist een hele leuke aparte techniek heeft!

Een leuk tussendoortje, die ook met bv Wesley Snipes of zo iemand gefilmd had kunnen worden, terwijl dat bij zijn oudere films niet te zeggen is. Jammer.

avatar van Nixon17

Nixon17

We hebben het hier over de film ke......

Seagal doet het goed ja hij acteerd goed so what de film is zo slecht! Bah het gaat nergens over en de stukken "actie" is gewoon zo lomp in beeld gebracht dat het toaal geen realicties beeld geeft. Ik heb weinig films gezien die zo niks zegend zijn. Het gaat nergens over en er word matig geacteerd. De eerste film die ik zo slecht beoordeel. *2.0

lennox

had er meer van verwacht, maar al bij al toch aardig filmpje. alleen de steeds terugkerende voice-dubbing begint me meer en meer te irriteren!

***

lennox schreef:

***

Is de Voice Dubbing veel aanwezig of beperkt?

JdeB schreef:

ik heb de trailer van de nieuwste seagal mogen aanschouwen. Black Dawn.

Geniet maar van Today you die...........;)

HMmm, ik zag toch duidelijk iig 1 klap