Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Ed Speleers, Jeremy Irons en Robert Carlyle
Releasedatum: 14 december 2006
Bekijk via Disney+
Plot Eragon
"As darkness falls, the last dragon will choose its rider."
Wanneer Eragon een glimmende blauwe steen vindt, denkt hij het geluk op zijn hand te hebben; misschien kan hij hiermee eten voor zijn familie kopen. Maar wanneer de steen een draak laat verschijnen, realiseert hij zich dat hij een schat heeft gevonden, die wel eens net zo oud kan zijn als het Koninkrijk. Van de een op de andere dag is zijn leven compleet veranderd en wordt hem een eeuwenoud geheim toevertrouwd. Met een zwaard en de raadgeving van Brom die hem moet beschermen, moeten Eragon en de draak een koning met duistere krachten zien te stoppen voordat hij het Koninkrijk in gevaar brengt. Kan Eragon de kracht van de legendarische Drakenridders op zich nemen? Het lot van het gehele koninkrijk ligt in zijn handen...
Eragon
farah honey
Ik heb deze film in de bios gezien,
Het boek ervan gelezen,
En de DVD gekocht!!
Ik vond dezen film echt leuk,spannend en orgineel.
Vooral het nieuw talent Ed Speleers was erg goed(EN Knap
En de draak was gewoonweg geweldig.
Alleen een beetje jammer dat het niet helemaal aan het boek gehouden is.
En jammer dat Joss Stone niet zoveel in beeld is.
Maar verder was alles perfecto!!!
Kan niet wachten op deel 2!!!
Een absolute 5
Martinator
Ik heb deze film in de bios gezien,
Het boek ervan gelezen,
En de DVD gekocht!!
Ik vond dezen film echt leuk,spannend en orgineel.
Vooral het nieuw talent Ed Speleers was erg goed(EN Knap
En de draak was gewoonweg geweldig.
Alleen een beetje jammer dat het niet helemaal aan het boek gehouden is.
En jammer dat Joss Stone niet zoveel in beeld is.
Maar verder was alles perfecto!!!
Kan niet wachten op deel 2!!!
Een absolute 5
natuurlyk mag jy deze film goed vinden maar als je t boek gelezen hebt net als ik dan weet je tog wel dat dit zwaar tegenvalt.
dvd gekocht?? ik woon echt in een kutdorp hier is ie nog steeds niet.
en die ed speleers mag dan wel knap zijn hij is echt niet goed hoor,
nog een paar acteerlesjes erbij en mischien ook wel wat meer ervaring en wie weet is ie dan goed,
en dan nog effe 2 vraagjes:
1) welke rol speelde joss stone dan??
2) is het al zeker dat deel 2 komt??
MasterRRR
Joss stone speelde die waarzegster in dat dorp waar ze eten gingen halen, en werden aangevallen door een groepje. Eragon vocht toen voor t eerst mee...(dit dacht ik iig).
Nix is zeker helaas over deel 2.
dragje
Al met al is het wel duidelijk dat ik Eragon gewoon een zeer zwakke film vind. Meer dan 1.5* kan ik er helaas niet van maken.
Mijn mening idem, zelden een film gezien dat louter bestond uit het aan elkaar monteren van cliché na cliché. Voorspelbaar vanaf de intro en tenenkrommende acteer prestaties.
Dat Jeremy Irons zich heeft laten meeslepen om in deze film te spelen betreft mijns inziens de allergrootste verontwaardiging. Hij betrof dan ook direct de enige acteur die acteer prestatie van acceptabel niveau liet zien. Maar dat mag men dan ook wel verwachten bij zo'n top acteur.
Dat deze film maar liefst € 20,98 kost als men hier op het knopje "vergelijk prijzen" klikt bij de winkel dvd oulet is al helemaal een lachertje....
Als men toch deze film op DVD wenst te kopen, koop het dan bij play.com waar hij voor 7.99 euro wordt aangeboden (gratis levering) scheelt toch al 12,99 euro
De aftiteling van de film bezorgde mij zoveel vreugde dat ik de zaal kon verlaten dat ik i.p.v. een 1 een 1.5 geef. Meer kan ik er niet voor geven.
ikkahtris
Joss Stone was Angela, een oude heks (ben vergeten hoe ze zichzelf noemt) en inderdaad, film was zwak. Ookal ben ik zo'n eragon fan, ik geloof dat zelfs als je dit boek niet hebt gelezen het een zwakke film moet zijn. Acteer werkt was slecht, hielden zich niet aan het verhaal. en dat de film 20 euro kost... belachelijk! zelfs de 8 euro bij play.com vind ik veel voor zo'n vuilnisbak film.
makoo
Wat viel deze film tegen zeg!!! Heb hem uitgezeten dus een 2 is ie nog waard.
Wat krijg je als je de verhaallijnen gebruikt uit onder andere Willow, Star Wars, The Lord Of The Rings en Dragonheart, ze door elkaar husselt en er een film van probeert te maken? Antwoord: een hele suffe, ongeïnspireerde avonturenfilm met de titel Eragon. Behoorlijk slecht gemaakt ook nog.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Ken het hele boek niet, maar vond dit een prima film, weinig mis mee. Heb me vermaakt, en Jeremy Irons deed het fantastisch! 3,5*
DeniiSe..(K)
ik vond dit echt een prachtige film, kan niet wachten op het volgende deel
Kahaes
Beroerde film, soms tenenkrommende dialogen.
Vanwege de zo nu en dan toch aardige beelden en het feit dat ie niet al te lang duurde een
Samara Morgan
Ik vond dit egt eeen slegte film, als je kijkt naar LOTR en harry pottter enzo is dese film gwoon onder de maat...
het had een superfilm kunnen worden met het verhaal maar er wordt gewoon zo slegt geacteerd......
DeCol
Geen zak aan! Opgeknopt verhaal, jezus waarom moet dat allemaal zo snel gaan? Iets uitgebreider had voor mij al beter geweest. Ze lopen zo snel door het verhaal heen. Nu ik dit deel heb gezien wil ik natuurlijk deel 2 ook wel zien maar ik hoop dat die toch wat beter is.
Met een paar acteurs, een script, goeie muziek, betere effects en een goeie regisseur had dit misschien wel iets kunnen worden...
JTV-kijker
- 2017 stemmen
ik snap niet dat Jeremy Irons( die ik een vrij goed acteur vind)
in flop films als eragon en dungeons en dragons heeft meegedaan
Sjaako
Tsja, tegen het licht van LOTR is het bijna onmogelijk een goede fantasy te maken... Ik ben bang dat geen film in genre dit nog zal overtreffen.
En zeker Eragon niet: 3* voor de moeite
lucide
Harry Potter vind ik ook onder de maat. Ik had de boeken gelezen en de film verpestte echt heel mijn eigen beelden die ik bij het boek had.
Van Eragon heb ik ook de boeken gelezen en die vond ik echt geweldig. Nu heb ik al trailers gezien van Eragon en ik vond het er echt niet uit zien. Daarom laat ik deze film maar aan me voorbij gaan.
DownBusiness
Leuke film, maar meer voor de kleintjes onder ons; beetje zelfde publiek als Narnia.
Neemt niet weg dat dit een film is die opzich lekker wegkijkt. Ik heb er, samen met mijn broerke, van genoten:)
glaedr
Ik had wel Wat meer verwacht. heb het boek 4 keer gelezen. Maar vind de film wel tegenvallen. Ik vind dat ze zich wel aan het boek zouden moeten houden
Gestuz
Heb hem net gezien maar is het nou duidelijk of er een deel 2 komt , want anders is die film echt kut nu wil ik het vervolg wel zien!!!
Gestuz
ik snap niet dat Jeremy Irons( die ik een vrij goed acteur vind)
in flop films als eragon en dungeons en dragons heeft meegedaan
haha kennelijk heeft hij wat met draken

Rik^
Was grappig om naar te kijken. Ik verveelde me iig niet. Wanneer moet er ong een deel 2 komen dan? Ik wil dat deel ook wel zien, nu ik deel 1 heb gezien...
seanpuffy
goede film goede effects.
als de 2de erkomt zal ik zeker kijken.
TimD
Even belabberd en voor het zelfde publiek als de LOTR films.

'Eragon'-schrijver vraagt fans om Disney te laten weten dat ze een fatsoenlijke remake willen

Anne of Green Gables

Priest
Drama, 1994

Detective Story
Film noir / Drama, 1951
gebaseerd op boektelepathymythologiemagiebraverykingdomzwarte magiemythical creatureepischprinsesdraakfictional warteacher student relationshipfantasy worldtovenaarteenage herohigh fantasysword and sorcerygebaseerd op een jongvolwassen romangood versus evilelf good vs evildragon ridermagical