• 9.380.134 stemmen

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Sean Connery, Nicolas Cage en Ed Harris

Releasedatum: 27 juni 1996

Plot The Rock

"Alcatraz. Only one man has ever broken out. Now five million lives depend on two men breaking in."

Een groep mariniers bezet met een berg chemische wapens het eiland Alcatraz. Ze eisen 100 miljoen dollar als goedmakertje voor de families van dode soldaten. Wordt er niet betaald, dan zullen er 15 raketten met het dodelijke VX-gas richting San Francisco gaan. Een team, met onder andere wapenexpert Stanley Goodspeed, en voormalig Alcatraz gevangene John Mason, wordt ingezet om de aanvallen te voorkomen.

John Patrick Mason

Captain Darrow

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Matig actievermaak, in dezelfde trant als Con Air of dat soort gooi- en smijtwerk (waar Cage opvallend vaak in opduikt). Maar voor een paar uurtjes hersenloos vermaak zeer geschikt

avatar van film_kaza

film_kaza

Geen aanrader, geen flop, niet genoeg voor 4, geen goed of leuk verhaal. Uitkijken is genoeg maar hij is beslist niet goed.

3 sterren.

avatar van thunderball

thunderball

Supersonische actiefilm, die vooral gedragen wordt door de drie hoofdrolspelers, maar hoe vaak ik hem ook zie, boeiend en spectaculair blijft (en da's wel handig gezien SBS6 hem in het oneindige uitzendt!)

In zijn genre een topper! Alleen jammer dat Cage hier Beatlesfan is, da's natuurlijk wel een domper!

Zeker 4 sterren!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Leuk, leuk, vooral Cage als anti-held temidden van al deze actie. Ik vond Michael Bay echt fantastische actiefilms maken.

avatar van killzone

killzone

Je zou bijna kunnen zeggen dat deze film van producent Jerry Bruckheimer een meesterwerk is. Dat verwacht je niet van Nicolas Cage die bijna altijd een redelijke tot matige film maakt, maar deze behoort tot zijn beste film en Sean Connery is in top en topvorm.

Het verhaal is origineel en zodoende blijft de film spannend en dat zie je niet vaak bij actiefilms van tegenwoordig.

Bruckheimer levert gigantische goede actiefilms op, zoals Armageddon met Bruce Willis, Crimson Tide met Gene Hackman en tot nu toe zijn succesvolste: de Pirates-series met Johnny Depp.

Heerlijke films van die man, go het genre ''actiefilms'' is blijkbaar nog niet vergaan dankzij hem.

Want hij is de enige filmmaker die actiefilm tot een goede naam wist te houden.

Maar zijn slechtste was National Pleasure met Cage weer in de hoofdrol. Maar we vergeven hem, natuurlijk!

jack-sparrow

deze film heeft waarschijnlijk de best soundtrack die ik heb .

deze is echt het pronkstuk van mr. bruckheimer

deze overtroeft (bijna) alle bruckheimer films .

echt een geweldige film met geweldige cast.

nicholas cage , sean connery , ed harris , ...

top tien hier komt : the rock .

ik geef 4.5

avatar van hendrik119

hendrik119

mooie vermakelijke film!

avatar van der meister

der meister

Een van de beste films die ik gezien heb.

Kijk ieder jaar nog een keer en film steekt niet tegen.

De soundtrack is even geweldig als de film.

der meister schreef:

Een van de beste films die ik gezien heb.

Kijk ieder jaar nog een keer en film steekt niet tegen.

De soundtrack is even geweldig als de film.

inderdaad

de soundtrack is super goed.

vooral the songs : . the chase en Rock house jail.

geweldige super film

jack-sparrow

ik vind de scene met de achtervolging door la super goed.

knap gemaakte film.

avatar van murtcelP

murtcelP

Hele vette actiefilm met goede acteurs en een spannend verhaal. Alcatraz is een erg goede locatie, oud en vervallen met een mooie historie. The Rock is mede door de fantastische soundtrack van Hans Zimmer één van de betere in z'n genre!

****1/2

avatar van Roel-

Roel-

• 1978 berichten

Goeie actiefilm en een lekker lopend verhaal. Mooie locaties gebruikt. Lekkere wegkijker zonder echt op te hoeven letten of je het verhaal nog wel volgt, het wijst zich vanzelf.

avatar van muismat

muismat

Vette actiefilm, met een erg vlot tempo en goede actiescenes, 4*

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Een leuke film met mooie muziek van hans zimmer zkkr een film die je vaker dan een keer kan zien en goede acteer werk van nicolas gace en die is ook niet langdradig dikke 4 sterren een film die nooit verveelt

avatar van Lola3

Lola3

Goede film met idd leuke muziek en goede acteerprestaties van Connery, Harris en Cage.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Ja ja dit is nou een actiefilm zoals het hoort, spanning, goed acteerwerk en een goed verhaal. 4*

Alhoewel die auto-achtervolgings scene wel wat overdreven is........

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Heb hem in 2001 es gezien en kon me alleen die autoachtervolging en die scenes in Alcatraz herinneren. maar ik besloot nog maar niet te stemmen omdat ik de film grotendeels vergeten ben.

Maargoed, bij Blokker gekocht voor 5 euries en weer eens gekeken. Ik vond hem net zo goed als toen. Lekker goede actie en die autoachtervolging in San Francisco was ook erg leuk een overdreven.

Het verhaal is natuurlijk goed verzonnen. FBI agenten moeten ongemerkt voor de terroristen op Alcatraz komen. En besluiten Connery vrij te laten die eens van Alcatraz ondsnapt was. Nu moeten ze dus door de vluchtwag van Connery ongemerkt de gevangenis binnenkomen

Nicolas Cage en Sean Connery speelde erg goed. Connery was al 66 en hij kon nog erg veel.

Goede bioscoop kaskraker van 1996.

4****

avatar van mikeh

mikeh

een prima actiefilm.

3,5 ***

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

zeker een film die plaatsvind in mjn top 10.

geweldige cast , prachtig acteerwerk en knappe special effects.

vooral het acteerwerk van sean connery heeft mij het diepst geraakt.

en de achtervolging door de straten van los angles is geweldig.

avatar van Salto

Salto

De scene met de schietpartij..... damn die was goed....

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Al gezien, al namelijk 10 keer. Echt heel mooie film, vind het leuk als er dreiging is tot de dood van iets. Dus zeker wel een 5 waard. En jah ik geef toe ik geef teveel 5en weg. Maar ik heb ook films waar ik nog geneens op stem omdat ze het niet waard zijn dus. 4.5 om jullie tevreden te maken. Is het waard om deze film te kijken?: Zeker, maar CSI is beter.

avatar van P8rb

P8rb

Toppie actie film, niks op aan te merken.

4,0

avatar van Vintage

Vintage

standaard actie film, ik vind con air en face off beter met nicolas cage.

avatar van FullMoon

FullMoon

Een te overmatig hoeveelheid aan actie. 3 sterren omdat Sean Connery er in speelt.

avatar van Schuco

Schuco

FullMoon schreef:

Het heet daarom ook een actie film. Ik vind dit een actiefilm zoals hij hoort te zijn, goede acteerprestaties, mooi camera/montage werk en misschien nog wel een betere muziekkeuze.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuke actiefilm, goed acteerwerk, spannend en simpel verhaal. Sean Connery speelt een goede rol. Muziek vond ik juist niet zo geslaagd (constant hetzelfde, alleen telkens net iets sneller/langzamer/op een andere toon afgespeeld).

avatar van Arturo

Arturo

Schitterende film met veel actie wat natuurlijk bij deze film hoort. Af en toe grappige momenten waarbij Sean Connery rustig blijft en Nicolas Cage helemaal flipt, schitterend. Het muziek is leuk en het past er helemaal bij.

Een 4,5

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

wat een bagger. wederom superslecht acterende Cage 2*

avatar van Vaig

Vaig

Heb hem gister maar weer eens gekeken. Blijft ook na een keer of 3 een schitterende film. Cage is echt weer fantastisch. Vind hem een rol van beetje deuzig prima staan.

Eindwaardering: 4 sterren

avatar van Arturo

Arturo

djerk_Corleone schreef:

wat een bagger. wederom superslecht acterende Cage 2*

Kun je misschien ook zeggen waarom?