• 9.378.495 stemmen

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Sean Connery, Nicolas Cage en Ed Harris

Releasedatum: 27 juni 1996

Plot The Rock

"Alcatraz. Only one man has ever broken out. Now five million lives depend on two men breaking in."

Een groep mariniers bezet met een berg chemische wapens het eiland Alcatraz. Ze eisen 100 miljoen dollar als goedmakertje voor de families van dode soldaten. Wordt er niet betaald, dan zullen er 15 raketten met het dodelijke VX-gas richting San Francisco gaan. Een team, met onder andere wapenexpert Stanley Goodspeed, en voormalig Alcatraz gevangene John Mason, wordt ingezet om de aanvallen te voorkomen.

John Patrick Mason

Captain Darrow

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Redelijke actiefilm.

Zo ongeloofwaardig als wat en natuurlijk komen er ook wat clichès aan bod. Maar de actie was vermakelijk. Voor een keertje dan.

Op visueel vlak vond ik het niet erg bijzonder. Veel trucjes die we al vaker gezien hebben en ook geen mooi kleurengebruik. Vooral veel regen, maar dan zo gefilmd zoals je het in Nederland ook elke avond meemaakt als je naar buiten kijkt. Nicolas Cage weet wel te overtuigen in deze film en van Sean Connery ben ik sowieso geen fan. Ik vind hem nogal statisch acteren. 3*

avatar van fanaat

fanaat

Een geweldige actie film. Lekker veel spanning en veel knallen. Deze film bevat alle ingrediënten om een actie-film goed te maken.

De eerste helft van de film verloopt al redelijk heftig maar nog met voortdurend een fleugje humor er tussendoor. Ik vond die achtervolgingsscene door de stad echt geweldig gefilmd, en ook de grappen die de makers er door heen maakte. Ik dacht van 'dit kan nooit meer echt serieus worden.'

Jawel.

In de tweede helft van de film gaan ze naar het eiland en sinds de duikscene is er geen moment rust meer in de film. En de film duurt dan nog dik een anderhalf uur, misschien wel meer. De actie scenes op het eiland zijn werkelijk prachtig gefilmd, beter kan niet.

Het is ook duidelijk te merken dat ze een redelijk bekende cast hebben gebruikt, bv: Connery, Cage, Harris . En die zijn dan ook meteen de drie hoofdrol spelers. Ze acteren werkelijk meesterlijk en de muziek van Hans Zimmer maakt deze film helemaal compleet, een geweldige film. Ookal ben je niet zo'n actie fan, deze film mag je niet missen!!!!

avatar van Tiesse

Tiesse

1 van de beste film die ik gezien heb van Nicolas Cage

avatar van Johan311

Johan311

Goede actiefilm, kan niet anders zeggen

avatar van italian

italian

The Rock is zeker een van de beste in zijn genre. De cast is erg leuk, met name Sean Connery steelt hier volledig de show, al komt hij soms wat stijfjes over in de actiescenes.

Ook al is het verhaal in sommigen opzichten anti-Amerikaans , is het tegelijkertijd zo Amerikaans als maar kan zijn (lees : vreselijk patriotistisch, melig en bombastisch) en velen zullen dit waarschijnlijk een wanproduct vinden. Maar ik kon er wel de humor in van zien : nogal wat gespot met James Bond, dat nog wel uit de mond van Connery komt en al die acteur die zichzelf te serieus nemen is natuurlijk ook geweldig grappig.

Soms denk je bij een film :" Man, geloven die acteurs echt de nonsens die ze allemaal vertellen ?!" Wel... The Rock is zo'n film

avatar van martinstegenga

martinstegenga

Sniff Sniff I smell Michael Bay ! Hij zet hier weer een goeie actiefilm op de lijst. Goed verhaal, goeie actie en natuurlijk goed acteerwerk van Connery, Cage en Harris ! Welverdiende -=*4*=- !

avatar van martienus

martienus

Goede film veel actie, goede humor, en af en toe echt wel spannend en de beste filmmuziek ooit geschreven!!!!!. Een dikke 4*

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Typische Michael Bay film heerlijke film heeft van alles o.a. actie, humor en een zeer goede cast.

avatar van veron35

veron35

Een hele goede spannende film. Erg sterke cast. Goed verhaal. Mooie soundtrack. Erg leuke laatste zin. Ik zat de hele film tussen een 4 en een 4,5 te twijfelen maar de laatste zin maakt er een 4,5 van.

avatar van xentos

xentos

een hele goede film, heb hem al tig keer gezien maar blijft toch elke keer weer leuk. een 4.5*

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

zo vaak gezien en hij blijft nog steeds leuk. Zakt nooit in.

5 sterren.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Actie klassieker, die nog steeds heerlijk is om te zien.

Connery,Harris en Cage leveren stuk voor stuk topprestaties, maar het is vooral de actie (dat vakkundig in beeld is gebracht) en spannende situaties die de film stelen.

4****

avatar van DragQueen

DragQueen

Een van de betere prenten uit het genre. de film zit boordevol actie, en redelijk wat humor. de fraaie actiescenes op het eiland zelf waren echt spannend. puur vermaak, met goede rollen van vooral cage, en connory natuurlijk. maar ook ed harris is een toegevoegde waarde. een klasse actiefilm, die van begin tot eind vermaakt. vooral het stuk met die spuit in het hart, brrr.. 4 sterren.

avatar van AGE-411

AGE-411

mooi

3,0

zenboy1969

The Rock is een boeiende actiefilm die er als zoete koek ingaat. Mijn lievelingsacteur Sean Connery doet het wederom goed en Nicolas Cage en Ed Harris laten hun beste kant zien. Sterke muziek ook ! In dit genre deel ik graag een 3* uit...

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Dit is een geweldige actiefilm. Veel actie, knallen en een goed verhaal. Mooie muziek en goede acteurs.

avatar van El Berto

El Berto

zag hem gisteren avond op vt4 ik vond het een zeer mooie film, met alweer een sterke sean connery en hoewel ik het niet zo voor nicolas cage heb, 4*

avatar van dave

dave

Razendsnelle actiefilm waarvan je toch niet alles ontgaat.

Goed in beeld gebracht en een sterke Sean Connery.

Toch mis ik iets dat deze film echt speciaal maakt.

avatar van dirkwybo

dirkwybo

zeer goede aktiefilm.De film verveelt geen moment.Een echte aanrader.De acteurs geven dan ook het beste van zichzelf.

avatar van Sirotteke

Sirotteke

een van de beste actie films die ik ken. super acteurs, grappig en superspannend. origineel scenario ook. kan ik gerust nog een aantal maal bekijken

avatar van Mr. i-jen

Mr. i-jen

Superfilm, kan em niet vaak genoeg zien!

avatar van stem100

stem100

Er zijn dus mensen die dit een goede film vinden.

Misschien als je 12 bent.

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

volgens mij heb ik gezegd waarom ik dit een kutfilm vond

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Mooie en boeiende film!

avatar van chris444

chris444

Tjah wat valt er te zeggen, gewoon een erg goeie film , 1 tje die je gezien moet hebben.

avatar van napoleon84

napoleon84

gewoon the rock, goede film

avatar van Kricky

Kricky

superstrakke film. Dit is weer zo''n sterker actiefilm uit de jaren 90. Goed verhaal, leuke karakters en ook spannende muziek,. Ik vond dit misschien nog 1 van de beste rollen van Sean Connery. 4 sterren zeker

avatar van wo2-Freak

wo2-Freak

Opzich wel goede film, vermakelijk.

Niet een echte topper maar tog wel 2.5 sterren waard