Genre: Actie / Thriller
Met onder meer: Sean Connery, Nicolas Cage en Ed Harris
Releasedatum: 27 juni 1996
Bekijk via Disney+
Plot The Rock
"Alcatraz. Only one man has ever broken out. Now five million lives depend on two men breaking in."
Een groep mariniers bezet met een berg chemische wapens het eiland Alcatraz. Ze eisen 100 miljoen dollar als goedmakertje voor de families van dode soldaten. Wordt er niet betaald, dan zullen er 15 raketten met het dodelijke VX-gas richting San Francisco gaan. Een team, met onder andere wapenexpert Stanley Goodspeed, en voormalig Alcatraz gevangene John Mason, wordt ingezet om de aanvallen te voorkomen.
John Patrick Mason
Carla Pestalozzi
Jade Angelou
Captain Darrow
De GeuS
Lekkere vlotte aktiefilm; Sean Connery doet mee, wat ik persoonlijk al een plus vind. Mooi geschoten scene met de speciale commando's in de douches....
double gun
Je hebt john woo de meester in kogelballetten met een soort dans en slo motion die hij er aan toevoegd, en soms laat zien hoe rustgevend hij het in beeld kan brengen. Maar bij regisseur michael bay gaat het er een stuk luidruchtiger aan toe vooral in bad boys en deze film. sean connery en nicolas cage passen als een soort team erg goed bijelkaar en laten in de actie scenes ook heel wat zien. michael bay weet precies hoe de achtervolgings scenes en de stoom blazende actie scenes goed tot hun recht komen want hij gebruikt net als woo een soort slomotion maar met een zwabberende en draaiende camera met veel close-ups.
eindconclusie is dat het een vermakelijke en vrij
luidruchtige film is met prima acteurs zoals ed harris
sean connery en nicolas cage.
morpheus
De micheal Bay film waarvan ik het meest heb genoten. Connery en Cage zijn een goede combinatie. Het verhaal is natuurlijk standaard maar de actie en de sfeer in de film zijn dubbeldik in orde. Éen van de betere actiefilms de laatste decennia.
***1/2
colibrie
Beide partijen schieten fenomenale hoeveelheden munitie af (je vraagt je af waar ze hun kogels blijven halen), er worden nog wat auto's herleid tot schroot, en er wordt een duchtig potje afgeknokt door de heren Cage en Connery, terwijl ze intussen nonchalant jongleren met de groene glazen bolletjes gifgas, waarvan een koffielepeltje voldoende blijkt te zijn om acht huizenblokken uit te roeien, maar waar een simpel tegengif voor blijkt te bestaan (een spuit van het model waarvan we dachten dat die enkel gebruikt werd om runderen te ontwormen).
Verwacht vooral geen logische gedachtengang in deze film. De makers schuwen geen enkel cliché uit het genre (uiteraard heeft Mason een dochter en Goodspeed een zwangere verloofde in San Francisco zitten). Het dodelijke gif bijvoorbeeld, dat geacht wordt om mensen hun wervel te kunnen laten breken van de spiercontractie die het veroorzaakt, is blijkbaar toch veilig genoeg om in lijf-aan-lijfgevechten te kunnen worden gebruikt om het in de strot van je tegenstander te rammen. Voorts zit bij een standaard opleiding tot doctor in de biochemie aan een Amerikaanse universiteit tegenwoordig het saboteren van de besturing van telegeleide raketten in het curriculum vervat. En zo zitten er op zijn zachtst gesteld nog wel een paar kleine details in die niet kloppen. Positief is dan weer dat Sean Connery, die zelden of nooit teleurstelt, duidelijk met plezier het beste van zichzelf geeft, en Nicholas Cage is toch nog altijd beter voor een potje eerst-knokken-en-dan-vragen stellen dan wanneer hij krampachtig probeert om zich in bochten te wringen van 'romantische komedies' (contradictio in terminis) die stijf staan van karakters die eerder rijp zijn voor een psychiatrisch hospitaal. Ook Ed Harris' acteerprestatie als halfgare generaal is aanvaardbaar, behalve wanneer zijn personage last begint te krijgen van zijn geweten (het is namelijk algemeen bekend dat Amerikaanse topofficieren geen geweten hebben). Het overgrote resterende deel van de cast loopt er toch maar bij als bewegend doelwit, en acteert er ook naar.
Ik geef hem een 3,5 ster
eerdekes
Een film van michael bay ( moet je niet veel van verwachten
) .
Al was pearl harbor (in zekere zin) nog ok.
Deze was dan weer verassend goed.
Een goed acterende connery en harris maken de film compleet.
Vergeet ik toch even cage.
Knappe actiefilm kort samengevat.
Mortn
Coole film, was aangenaam verrast. let's say we cut the chit-chat, A-HOLE!
:D
SilverGun
Goed spel van de drie hoofdrolspelers en een verhaal met een alleraardigst uitgangspunt. De mooiste scène is nog wel het (overigens veel te korte) moment dat Connery als eeuwige gevangene tussen de cellen met de daarin opgesloten gijzelaars loopt.
De irritant aanwezige, bombastische muziek, de slecht gefilmde actiescènes en de gebrekkige uitwerking van de personages en de daarbij horende subplotjes zijn echter de hoofdredenen dat ik niet meer dan 3 sterren geef.
U-96
- 2080 stemmen
Gisteren voor de 2e keer gezien.. Sterke aktiefilm, weliswaar met een wat overdreven verhaal.. Connery vond ik er trouwens heel stoer uitzien met dat lange haar..
Verhoogd naar *3.5*
vache
Goede aktiefilm, met af en toe een beetje irriterende Nicolas Cage. Wel zeker het cijfer 3 waard (want laten we eerlijk zijn een aktiefilm zal nooit een 5 scoren
(want laten we eerlijk zijn een aktiefilm zal nooit een 5 scoren
Esteban
Waarom niet trouwens Vache? Pas op, ik begrijp je best hoor. Maar een film moet je altijd in z'n genre zien imho. Natuurlijk is ga ik ook nooit een relatief "platte" actiefilm een 5 geven omdat ik dat gewoon niet kan. Maar als absolute toppers in hun genre durf ik wel eens met een 4.5 (maximum voor 'zoiets') komen aandraven. Zo ook met komedies bijvoorbeeld. Momenteel zijn er nog maar drie superdeluxe-actiefilms die met een 4,5 gaan lopen zijn bij mij, zijnde :
- Aliens
- Terminator 2
- The Rock
Dit omdat ze imho dé toppers uit hun genre zijn. Er zijn er ook die een 4 kregen en dat zijn er ook niet al te veel.
BoordAppel
Je spreekt jezelf een beetje tegen Esteban. Je zegt dat je een film in zijn genre moet zien maar je geeft dan niet hoger dan een 4,5. Beetje raar, in zijn genre zijn die films dan gewoon een 5 waard.
Esteban
Ik spreek mezelf helemaal niet tegen, ik heb me hoogstens een beetje warrig uitgedrukt
Het moet idd kunnen, een 5, maar ik heb het zelf moeilijk dat te geven aan een actiefilm. Vandaar dat ik vache ook wel begrijp. Moest ik echter iets tegenkomen dat de drie vernoemde films met een 4,5 zonder moeite overstijgt op elk gebied, geef ik die zeker absoluut een 5. Tot op heden is dat nog niet gebeurd en ben ik nog geen actiefilm tegen gekomen die ik dat zonder enige wroeging kan toekennen.
Daar komt dan ook nog eens bij dat ik 5 alleen maar geef aan films geef die met het woord perfectie flirten. Dat zijn er tot op vandaag eveneens nog maar 3.
vache
Hmmm, moet zeggen dat jullie met Terminator 2 toch wel een punt hebben en er valt zeker wel iets te zeggen voor het standpunt van Esteban (alles beoordelen op eigen genre), maar toch ben ik veel sneller geneigd een aktiefilm niet zo hoog te beoordelen omdat er vaak geen of een slecht verhaal in zit, hetzelfde geld voor het genre komedie, meidenfilms, etc
Ja dat kan ook idd
. Ik snap je punt nu wel, ik beoordeel alleen anders.
Tha Flow
Goeie film van de Bruckheimerstal die mij de eerste keer zeer vermaakte. Sean Connery kun je je twijfels over hebben of die wel helemaal in de film past, maar toch doet hij het best aardig. Allemaal erg dramatisch gebracht en dat vind je of heel irritant of je vind het tof. Ik vond het tof mede dankzij de erg goede muziek (de soundtrack van Hans Zimmer is erg goed). De actie is redelijk en vooral door de lokaties en de goede cast is de film zeer goed te pruimen. 3,5 ster
Captain Pervert
Erg vermakelijke film met een geweldige Connery. Het personage van Nicolas Cage doet me nogal denken aan Ross uit Friends, op de één of andere manier?
De hele cast is trouwens goed, zeker de bad guys. De scène waarin Connery en Harris elkaar ontmoeten is bijzonder grappig trouwens.
neo
Je bedoelt: "Patriotism is the virtue of the vicious," according to Oscar Wilde.
cr_ix
Wat een geneuzel over 5jes:
Abdc32, Daantje77, Desperado, DP, filmliefhebber, Jaap, KarinV, maurits, Neder, RS, SirDiablo, sn@ke, StarWarsFreak
voor mij een 4... maar who cares als iemand dr een 5 op geeft
Ortwin
ZALIGE FILM!
prima top-acteurs, effecten aan de top, mooie filmmuziek, goed gemaakt!
TheRisingSun
Goed film,met een goede Cage en ook Connery speelt zijn rol overtuigend.
3,5 ster
Frum
In het genre 'actiefilms' een van de beste ooit. Lekker vlot, veel actie en goede acteurs. 4*
Koen@moviemeter
Anders dan hier momenteel wordt aangegeven, begint ie om 22:30.
SOLDIERS89
leuke film ondanks dat die oud is en hele mooie scenes onder anderen de ferrari scene:P
en goede hoofdrol spelers.

Actiethriller 'The Rock' morgenavond te zien: 'Actiespektakel met volop spanning'

Theorie claimt dat actieklassieker 'The Rock' Sean Connery's laatste Bondfilm is

Heat

Man on Fire
Actie / Thriller, 2004

The Bourne Ultimatum
Thriller / Actie, 2007
san francisco, californiëterroristoorlogsveteraanfbihuurlinggas attack alcatraz prisonontsnapping uit de gevangenisschietpartiju.s. navy sealterrorismebritish spychemistcommandohostage situationtourist attraction u.s. marinelegerisland prisontourists in perilnerve gasdisillusionedterrorist threatchemical weapon fbi agentchemical warfarenavy seals