Genre: Fantasy / Drama
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Vanaf zondag 15 februari in 2 bioscopen
Plot El Laberinto del Fauno
"What happens when make-believe believes it's real?"
In 1944, na de zege van Franco, verhuizen de 12-jarige Ofelia en haar zwangere moeder naar een landelijk gebied in Noord-Spanje, waar ze bij Ofelia's strenge en keiharde stiefvader Kapitein Vidal komen wonen. Met zijn leger vecht de meedogenloze Vidal tegen de rebellen die in de bossen leven. In deze barre omstandigheden ontmoet Ofelia op een nacht een mysterieuze faun. Deze vertelt haar dat ze eigenlijk een prinses is en dat ze zich kan bewijzen als ze drie belangrijke opdrachten uitvoert.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Das Labyrinth des Fauns (BoekMeter)
- El Laberinto del Fauno (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Garcés
Serrano
El Tarta
griffier
Zjus, wat een joekel van een film. Knap hoe de echte wereld en de andere wereld met elkaar verbonden worden. En écht eng!
McAvoy
Moest in t begin wel even wennen aan t feit dat de film spaans gesproken is, maar dat was dan ook het enige 'minpuntje' van de film...in 1 woord prachtig!
zonnemeisje
Erg creatief hoe de harde realiteit wordt afgewisseld met het bizarre, magische fantasie wereldje van het meisje.
Ook vind ik het monster met de 2 handen nog even een vermelding waard want wat heb ik mij toen rotgelachen. Maar misschien ligt dat wel aan mij.
Het is alweer een tijd geleden dat ik deze film gezien heb maar het gevoel dat ik erbij kreeg staat me nog bij en ik herinner me nog goed dat ik weken daarna nog iedereen die wilde luisteren deze film heb aanbevolen
mock turtle
thema van deze film: niet alleen maar bevelen opvolgen maar eigen keuzes maken
LinkVink
Super film! Het laat echt goed zien hoeveel talent mr del Toro bezit. Alles klopt aan de film! Het verhaal, de spelers, camera beeld, muziek, alles! Hij is ook 1 van mijn favoriete regisseurs en vooral een inspiratiebron. Liet al met Hellboy en Blade zien dat hij potentie had. Nu natuurlijk ook met Hellyboy 2, naja op deze regisseur moet iedereen op gaan letten, want zijn films worden alleen maar beter en beter.
Vooral hoe fanatasy naar boven werd gehaald en hoe de soort van dictator erop reageerde. Echt heel goed. Een echt aanrader, alleen kijk deze film zonder uw kinderen, gaan ze niet leuk vinden....
Nog even een opmerking over een spoiler: het miriekwortel achtige poppetje was geniaal
finitio
Hmm, zeer overgewaardeerd naar mijn mening.
Voor kleine kinderen is deze film mss fantastisch maar de film wist mij niet echt te boeien. Desondank toch een *3,0
Pantoffel
Hmm, zeer overgewaardeerd naar mijn mening.
De film is KNT ik denk niet dat die voor kleine kinderen fantastisch is.
Timmy!
Voor kleine kinderen is deze film mss fantastisch
dan vraag ik me toch af of jij de film wel hebt gekeken
korp
dan vraag ik me toch af of jij de film wel hebt gekeken
Ik kan me er deels wel in vinden eigenlijk. Puur gekeken naar de fantasy elementen komt het neer op een relatief simpel sprookje. De structuur dan, want ik kan me niet voorstellen dat een kind een scene als dat schepsel met zijn ogen in zijn hand fantastisch vind. Dat is eerder nachtmerriemateriaal. Daarnaast is er de rauwe realiteit die daarentegen niet door kinderen te begrijpen is.
B_B
- 1969 berichten
Volgens mij koppelen veel mensen hier de term sprookje (onterecht) aan kinderen. Beetje jammer.
Pastichio Rocker
Deze film is ook helemaal niet voor kinderen bedoeld.
Fantastische film...
De sfeer is top,net als de acteer-prestaties en het verhaal.
Een mix van drama,thriller,sprookje,fantasy en oorlog met een vleugje horror.
Mr. Teeuwen
Aparte film. Erg origineel. Maar tijdens het kijken voelt het helemaal niet zo. Het aparte is juist dat je naar iets kijkt dat je bekend voor komt. Jij, die is grootgebracht met sprookjes, wordt op een onbewust niveau aangesproken of zo.. je ziet de diepere laag ervan... dat maakt 'tt een fantasierijke beleving... erg cool! De Spaanse taal moest ik aan 't begin aan wennen, totdat dat wezen begon te spreken.. toen klonk het zwaar cool.. beter dan engels zelfs!! Veel meer mysterieuze power.
De verhaallijn op dat niveau loopt zijdelings langs een zwart bestaan te midden van de oorlog, met in de buurt een man die zo slecht van aard is dat je het gerust met de titel "de belichaming van satan' kan aanduiden. De schokkende beelden als gevolg van de dingen die 'ie doet maken meer dan duidelijk dat we niet naar een grappig kinderfilmpje aan het kijken zijn. En dat plaatst het geheel ook meteen in perspectief, waardoor je serieus neemt wat je ziet en wat je ziet je daardoor meeneemt naar duistere uithoeken van je geest, doordat je voorstellingsvermogen het moet blijven volgen om het te begrijpen.
Hoogstaand materiaal
rikkie_90
Waardeloze film, heb hem net gekeken en na afloop vroeg ik me echt af waar ik in hemelsnaam naar heb zitten kijken. Het verhaal stond me totaal niet aan, de connectie tussen de echte wereld en Labyrint heb ik totaal niet kunnen ontdekken, en het verhaal slenterde maar een beetje naar het einde toe. Ik vond het echt helemaal niks. Enige lichtpuntje, de muziek. Daar blijft het bij. Dat het spaanstalig was hielp ook niet mee.
mister blonde
Muziek (en geluid trouwens) waren inderdaad uitstekend. Maar vond je de film er niet heel fraai uitzien verder? En waarom is Spaanstalig niet goed?
BennyZ1991
Als ik zie dat deze film op IMDB erg hoog staat in de top 250, vraag ik me in hemelsnaam af waarom. Ik vond het echt helemaal niks.
Ik zie het verband niet hoor?! Het labyrinth en de werkelijkheid staan in mijn ogen compleet los van elkaar. Ik zie geen enkel verband. Het meisje speelt voor haar leeftijd misschien wel aardig alleen vond ik het vreemd dat ze totaal geen angst had voor de faun. Wat er in mijn ogen uitzag als een eng monster.
2* voor moeite
rikkie_90
Nee ik vond het er helemaal niet mooi uitzien. Het was duidelijk te zien dat dit geen high-budget film is. Het monster met de ogen in de hand kon ik absoluut niet serieus nemen, en de faun vond ik wel een weerzinwekkend uiterlijk hebben, maar zoals benny hier boven al zegt bleek het meisje dat niet te vinden, gezien haar reactie als de faun weer opdook. Dat maakte het al ongeloofwaardig.
En tsja, spaanstalig, dat is een gevoel. Het heeft me niet echt gestoord maar het voegt ook helemaal niks toe. Het nadeel bij buitenlands (anders dan Engels en Nederlands) is dat er ook geen enkele grote naam (voor mij althans) aan meedoet waar de film zich aan kan optrekken.
Ik snap eerlijk gezegd niet dat je dit een goede film kan vinden, en dat zullen heel veel mensen niet met me eens zijn, maar het heeft mij geen moment kunnen boeien.
LEIDENAAR187
Hoezo moet een film dan weer een bekende ster hebben om zich aan op te trekken,slaat totaal nergens op,vaak vestigen die juist te veel aandacht naar zich toe.
De acteer-prestaties in deze film waren echt goed.
Ik zie dat je city of god wel een goede film vind(ik ook) en die heeft ook geen ster nodig,juist niet.
Ook het spaans praten voegde veel toe,ff wennen maar vooral als de faun gaat praten klinkt het heerlijk.
Het meisje leeft in een wereld vol monsters,zoals haar stiefvader,ze wilt juist graag naar die droomwereld met die faun,daarom is ze niet bang.
Maar ja meningen verschillen,dat mag.
B_B
- 1969 berichten
Wat zag er niet mooi uit? De special effects? Vond het er juist erg mooi uit zien, vooral het contrast tussen dat harde, rauwe van de burgeroorlog en de sprookjeswereld. Ik kan wel begrijpen dat dit je film niet is, maar lelijk?
rikkie_90
Voor een recente film als deze mag ik toch verwachten dat de Faun bijvoorbeeld wat realistischer is. Ik had eerder het gevoel dat er een man in een lelijk pak aan het acteren was dan dat de effects mooi waren. Nee zelfs de effects vond ik niet indrukwekkend. sorry
LEIDENAAR187
Wat jij gewoon bedoelt is dat het weer door een computer gemaakt had moeten worden a la jabba of jar jar in de laatste star wars...
Ik zelf dacht totaal niet aan een man in een pak...
robertinho
Vond het zelf ook veel leuker dat het niet met de computer was geanimeerd. Anders is het weer zo 13 in een dozijn film.
Pastichio Rocker
Wat een belachelijke argumenten. Ga jij je maar snel weer verdiepen in Amerikaanse big budget-films met overgewaardeerde en overbetaalde 'acteerkanonnen'.
BennyZ1991
Er hoeven van mij ook niet persse grote namen in te zitten, maar dat zou de flim misschien gered kunnen hebben.
Ik ben trouwens ook wel benieuwd wie in jou ogen overbetaalde en overgewaardeerde acteerkanonnen vind.
korp
Ik begrijp dit wel, sinds er meer pakken en dergelijke in deze film zijn gebruikt dan de huidige standaard, namelijk de technologie van computer animatie.
Zelf vond ik het niet storend en vond het zelfs wel mooi, passend en zeker uniek.
Ben ook van mening dat het gebruik van (kwaliteit) pakken, animatronics en ander handgemaakt filmmateriaal over het algemeen veel langer de tand des tijds doorstaat als 3d animatie. 3d animatie heeft een houdbaarheidsspan van ~3 jaar. Daarna wordt het al als een alsmaar groeiende storende factor in de film ervaren, sinds die technologie razendsnel verbeterd word.
Maar bij mooie pakken, animatronics en ander handgemaakte dingen gaat dat veel langzamer en blijven om de visuelen geprezen worden. Bij Star Wars (de oude originele trilogie) en Alien(s) is dat goed te zien.
Zat voorbeelden ook die het tegendeel bewijzen, dus het is relatief.
Pastichio Rocker
Wie zegt dat er geen grote namen in deze film zitten? Of heb je het over grote 'Amerikaanse' namen? De filmwereld bestaat niet alleen maar uit Amerika hoor.
Al Pacino, Samuel L. Jackson en Robert De Niro zijn toch wel de bekendste namen die tegenwoordig schromelijk overgewaardeerd worden.
BennyZ1991
Voor mij zitten hier geen grote namen in nee, maar misshcien ben ik dan beperkt op dit gebied.
Maar jij vind iemand als bijv. Samuel L Jackson overgewaardeerd is? Vreem dat je dan Pulp Fiction in je top 10 hebt staan. Ik vind de door jou genoemde acteurs ook zeker niet overgewaardeerd ze worden misschien meer betaald omdat zij de naam hebben, maar zij hebben die naam zelf gecrëeerd.

Welke sprookjesfilms weten ons het meest te betoveren?

De best beoordeelde films uit vijf verschillende landen, volgens MovieMeter

De beste Spaanstalige films per genre, volgens Moviemeter

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008

Mary and Max
Animatie / Drama, 2009
spanjeweerstandservantanti herofeesprookjefranco regime (francoism)legerprinsesliefdebossenkoningcrueltyhidinglabyrinthmagisch realismemythologicaldark fairy tale children in wartimebrutal violencepost spanish civil warfaun