Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
ssk
Bijna allemaal films waarin Tom Hanks dezelfde average guy speelt. Tom Hanks speelt in bijna iedere film 'Tom Hanks'. dezelfde humor, dezelfde emotie, dezelfde toonhoogte, dezelfde blikken en hetzelfde uiterlijk. Ik vind het een oersaaie acteur. Ik kan me dus goed voorstellen dat sommige mensen 'm niets vinden
He, no disrespect man, maar gooi jezelf a.u.b. weg
, deze film is gewoon in one word: amazing!!!
yeyo
Je mag deze film van mijn part een meesterwerk vinden, maar wat Ramon K zegt over Tom Hanks valt gewoonweg niet te ontkennen.
Qar
Ik kan ook best begrijpen dat mensen Hanks nogal irritante of saaie acteur vinden, ik heb er zelf gelukkig niet zo veel last van.
Ik moet wel zeggen dat ik het soms ook wel minder vind, bijvoorbeeld in deze film of Saving Private Ryan.
In Forrest Gump vind ik hem juist weer heel goed tot zijn recht komen.
Poepgezicht
In Forrest Gump vind ik hem juist weer heel goed tot zijn recht komen.
Haha, ik weet niet of die opmerking over Forrest Gump nou een compliment is of niet. Maar hij komt inderdaad goed tot zijn recht als zwakzinnige.
Ik vind hem persoonlijk in de andere door jou bovengenoemde films ook wel sterk trouwens.
Kroeska
Dus jij beweerd dat Tom Hanks in Saving Private Ryan dezelfde humor, emotie, toonhoogte, blikken en uiterlijk heeft als in Forrest Gump?
Riddierid
Wow, wat een geweldige film echt het hele verhaal liep perfect enzo dus ik ga hem binnenkort kijken. en waarom heet deze film the green mile? waarom niet gewoon the purple ninja turtles ofzo dat is veel leuker.
kuk
Mooi, mooi zeer mooi. Maar die lengte van 3 uur+. Pff, het zou verboden moeten worden!
mikeforever
Een film zo origineel als deze en tevens een van de weinige films die me echt raakt
dus ik zeg 5 sterren natuurlijk
erik1677
Wat maakt dat nu uit! als een film goed is doet de lengte er toch niet toe?
kuk
Wel als het korter had gekund. Ergens een gebrek aan kwaliteit als het niet in minder dan 188 minuten verteld kan worden.
ducman
Deze film heeft mij echt ontroerd, goed en mooi gefilmd, mooi verhaal. geweldige acteurs, dramatische momenten. Bij mij kwamen haatgevoelens voor een bepaald personage automatisch naar boven, zo diep zat ik in deze film.
mikeforever
gewoon een top film natuurlijk, goed geacteerd mooi verhaal (het verhaal is van stephen king natuurlijk) maar het belangrijkste ...
hij raakt me ....
Voor welk personage dan?
GuyB
I tried to take it back, but it was too late.
Dàt tikkeltje beter dan The Shawshank Redemption (waar ik het onmogelijk achtte dat de lat nog hoger kon worden gelegd).
Fantasy (waarvoor het gebruikt wordt) in deze film is echt een meerwaarde.
Tom Hanks is één van die acteurs waar ik het helemaal niet voor heb, maar in deze rol past hij perfect. Dit is gewoon zijn rol!
Droevig, erg droevig einde, hoewel de film niet in mijn hoofd blijft zitten als een 'Pulp Fiction', is het een zeer eigenaardige rit.
Eén van mijn tien favoriete films.
Voor welk personage dan?
Voor Percy zal dat zijn?
MC:T
Ik vind persoonlijk dat deze film op deze site overgewardeerd word.
Als je bevoorbeeld op IMDb kijkt (waar er 21 keer zoveel gestemd is), dan merk je dat hij inderdaad vooral hier zo overdreven de hemel wordt in geprezen.
Juliie kunnen dit een absolute topper vinden, ik vond er niets aan.
De 3de beste film allertijden? nope...
GuyB
Juliie kunnen dit een absolute topper vinden, ik vond er niets aan.
De 3de beste film allertijden? nope...
Waarom vond je er dan niets aan? Want 1 ster is wel heel erg weinig.
MC:T
Waarom vond je er dan niets aan? Want 1 ster is wel heel erg weinig.
ik denk dat mijn mening sterk aanhangt bij die van Ramon K en Yeyo.
Je ziet weer Hanks zichzelf spelen, het is een slijmerig, moraliserend verhaaltje en soms wordt hij saai.
Stephen King vind ik meestal geen hoogvlieger (hoeveel lof hij ook krijgt) en deze film is daar een bewijs van.
Thom1994
ik denk dat mijn mening sterk aanhangt bij die van Ramon K en Yeyo.
Overprezen. Ik vind het wel meevallen. Misschien is een nummer 3 plaats iets teveel van het goede, maar op IMDB is hij ook extreem hoog beoordeeld. Wat vond jij dan van Darabont's Shawshank redemption? Ik vond deze toch wel stukken beter, en wat sommige mensen hier tegen Hanks hebben, snap ik gewoon echt niet. Er zijn toch ook andere acteurs in de film? Het gaat niet de volle speelduur over Hanks.
yeyo
Er zijn toch ook andere acteurs in de film?.
Tja die John Coffey is minstens even vervelend.
Bélon
Een 92ste plaats in de IMDB Top 250 is toch wel veel minder extreem dan een Top 3 plaats hier, maar dat heeft ook te maken dat dit een echte "RTL topper" is volgens mij (als in TV rechten ooit goedkoop opgekocht en de film wordt heel vaak vertoont op dit netwerk, dus genereert veel stemmen).
Toch leuk dat je "Dead Man's Shoes" boven deze kinderfilm hebt geplaatst in je Top 10. Verrassend.
Ja.
Ik heb wel smaak!
Maar nu ga je wel heel ver. The green mile een kinderfilm noemen!
Wat vind jij dan van Finding nemo als jij dit al een kinderfilm vindt.

88Fabian
Geweldig film dit.Best heftig.die electrische stoel scene bedoel ik dan.
Ja.
Ik heb wel smaak!
Maar nu ga je wel heel ver. The green mile een kinderfilm noemen!
Wat vind jij dan van Finding nemo als jij dit al een kinderfilm vindt.
Bwa, dit is toch eigenlijk een jeugdfilm? Een soort modern sprookje, niet dat daar op zich iets mis mee is natuurlijk.
Tha-Joker
Nou ik vond hem best angstaanjagend toen ik 10 was. Die grote zwarte man met zo'n klein dood meisje in zijn handen, de soort van flashbacks die de man laat zien en de doodstrafscene vond ik behoorlijk eng vroeger...
judgepaddy
Yeyo zij ook jeugdfilm, geen kinderfilm.
10 jaar lijkt me wat te jong voor deze film. Mijn zoontje van bijna 10 moet in iedergeval nog een paar jaartjes wachten voor deze film
Tha-Joker
Het was ook op Bélon gericht, die zei kinderfilm
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption