• 9.381.586 stemmen

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza en Alex Reid

Releasedatum: 2 februari 2006

Plot The Descent

"Scream your last breath."

Een groep jonge vrouwen met dezelfde hobby, namelijk speleologie, gaat op onderzoek uit in een diepe grot. Maar al gauw raken ze in de problemen en moeten alles in het werk stellen om weer levend uit de grot te geraken.

avatar van confucius

confucius

Van bij de start voelde ik het al aankomen! Griezelig? Spannend?

Schrikmomenten? Fantastisch? Niks van. Stompzinnig en saai. Iemand moet mij eens komen vertellen wat er zo 'bangelijk' aan was. Het grootste deel van de film speelde zich in het duister af, je zág geen steek voor ogen. Waar je zit op te wachten kwam maar niet en waar je niet ... kreeg je met bakken over je heen! Bagger bedoel ik. ' Er zat méér in ' krijg je al eens vaak te lezen, dat geldt zeker voor deze pseudo horror. Er zat NIKS in. Dit is dan ook iets voor een clubje kantklossers ergens op een afgelegen nederzetting. Maar ... de troost van Confucius is niet min:

' als je huis in brand staat kun je op de hete as nog altijd patatten bakken.' Eén geamputeerde ster.

avatar van krc 4ever

krc 4ever

confucius schreef:

?????

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Ik ben met hem gedeeltelijk eens hoor, de film was gewoonweg niet eng, en dan in de humo, niet geschikt voor zwakke zielen, werd dus totaal niet bang, gewoon een typische hack and slash movie met een paar blinde monsters erin....

Kwa rest was het wel leuk,maar eng? nee jom, dan is the grudge de ergste voor mij.

avatar van lykathea

lykathea

confucius schreef:

Held.

Je vergeet bovendien dat 't belachelijk, maar dan ook écht belachelijk voorspelbaar was.

Ik heb mij in tijden niet zo doodgelachen om een film waar ik 15 minuten van te voren kon raden wat er ging gebeuren, en 't dan ook nog echt eens komt.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

M.Goodkat schreef:
nee jom, dan is the grudge de ergste voor mij.

En zo zie je hoe smaken kunnen verschillen. The Grudge vond ik echt een vervelende film om naar te kijken en deze was welhaast perfect, volgens mij. Eens een keer wat anders dan te lekkere tienerwijven met relatie problemen, die tijdens het afslachten van hun vriendenkring uiteindelijk kiezen voor de loser van het stel. Kan ook best vermakelijk zijn, hoor, maar dan wel op een hele andere manier. Deze film had een goede sfeer en een sterk einde. Opbouw van het verhaal was ook origineel, alhoewel de meesten dit traag vonden. Als je trouwens goed oplet, weet je ook, dat het niet zo maar om blinde monsters gaat. Er worden in de film genoeg aanwijzingen gegeven, waarom dan wel.

Lad

Zéér vermakelijke film wel.

En die Juno...

Lad schreef:
Zéér vermakelijke film wel.

En die Juno...

Zalig personage, vooral de manier waarop ze stierf

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Spannende film van het begin tot het einde, Je kijkt naar de horrorfilm en hoopt dat het een beetje realistisch is, eigenlijk is hij niet zo realistisch met de rare beesten op het einde maar ik had hierbij toch een gevoel dat het kon gebeuren, wat ik bij de meeste horrorfilms wat mis heb ik in deze film gevonden, zaaalig

avatar van anco12

anco12

ik vondt deze film ook wel eng hoor!.

er zaten nog al shrik momenten in en hij was wel spannend.

Zalig personage, vooral de manier waarop ze stierf

Wie zegt dat ze stierf?

Kijk deel 2 in 2009!

Wie zegt dat ze stierf?

Kijk deel 2 in 2009!

Je hoorde ze toch schreeuwen? ik denk niet dat ze schreeuwde omdat ze verkracht werd...

Kevin13 schreef:

Je hoorde ze toch schreeuwen? ik denk niet dat ze schreeuwde omdat ze vekracht werd...

In deel 2 speelt ze toch opnieuw mee of niet?

PS: die beesten hebben ook hormonen hoor...

Kevin13

weet niet. Hoe noemt deel 2?

The Descent 2: Revenge of the Kids from Juno that was raped by wierd things ?

The Descent, Part 2

Komt uit in 2009.

Kevin13

Best wel onzinnig een 2de deel. aangezien de 6 vriendinnen op een gruwelijke manier sterven ?

Lad

De laatste overlevende haalt het en keert met een reddingsteam terug om andere mogelijke overlevenden te zoeken, maar dan begint de nachtmerrie opnieuw.

Lad schreef:

maar je vergeet 1 ding, namelijk er zijn geen overlevenden.

Kevin13 schreef:

maar je vergeet 1 ding, namelijk er zijn geen overlevenden.

De film eindigt met een open einde (die vrouw die zo in die grot vastzit ofzo), die laatste vrouw overleeft het dus wel!

avatar van N811

N811

Mooie vrouwen, voor de rest is de film niet boeiend.

Lad schreef:

nee hoor! Ze sterft wel degelijk. Ze zit daar in de grot op haar knieën en dan hoort ze de monsters ?

Kevin13 schreef:

Ja, maar ge ziet ze dus niet vermoord worden. Dus een open einde en blijkbaar overleeft ze het.

Kan niet, want ze werd ingesloten door Crawlers

avatar van John Movie

John Movie

De slechtse film die ik ooit heb gezien, veel te donker en niks aan .zit geen Gore

in,is langdraadig en niet boeiend ,is zo de afval bak ingegaan ,weer meer ruimte voor echte Horror films ,weer 9,99 weggegooid. een 0 van mij,

Kan niet, want ze werd ingesloten door Crawlers

Nogmaals beste vriend, zie je haar vermoord worden? Neen...

En lees het verhaal maar dat bij deel 2 staat, ze kan dus wel degelijk ontsnappen.

John Movie schreef:

Het hoeft niet altijd goor en bloeddorstig te zijn.

Geef mij maar horror mét een goed verhaal.

avatar van Erwinner

Erwinner

Welk verhaal? Ontsnappings verhaal bedoel je?

Erwinner schreef:

Welk verhaal? Ontsnappings verhaal bedoel je?

The Descent bevat toch wel een heel leuk verhaal zeker...

Lad schreef:

Nogmaals beste vriend, zie je haar vermoord worden? Neen...

Het is niet omdat er een 2de deel is dat ze echt wel overleefde, want de Amerikanen hebben het originele einde weggelaten ]waar ze stierf...

Kevin13 schreef:

Nja, ma zo is die hier niet vertoont dus... Ze overleeft het.

Ik heb haar niet vermoord zien worden en geef toe, die vrouw kon haar mannetje staan!