• 9.369.466 stemmen

Geregisseerd door: Michael Caton-Jones

Met onder meer: Sharon Stone, David Morrissey en Stan Collymore

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot Basic Instinct 2

"Everything interesting begins in the mind"

Schrijfster Catherine Tramell komt opnieuw in conflict met de wet, maar nu in Londen. Het openbaar ministerie wijst psychiater Andrew Glass (Morrissey) aan om haar te evalueren om zodoende te voorkomen dat ze op borgtocht vrij komt. Er slaat een vonk over tussen de twee en er begint een spel van van spanning en verleiding.

Catherine Tramell

Denise Glass

Adam Towers

avatar van benq

benq

Halverwege dacht ik: Ik kijk naar een remake! Bijna dezelfde scenes worden ge-recycled! Toch heb ik me wel vermaakt met dit filmpje,leuk plotje,een nog steeds mooie en verleidelijke Stone maar een saaie Morrissey. Maar David Tweliss heeft de mooiste teksten.

Je kijkt het en bent het na een half uurtje vergeten.

avatar van james_cameron

Wazige, ongeloofwaardige thriller die belachelijk begint en daarna niet weet te boeien. Stone ziet er voor haar leeftijd nog zeer appetijtelijk uit, maar ze vertolkt haar personage op zo'n karikaturale manier dat ze nergens serieus te nemen is. Sfeervol gefilmd, maar het is allemaal too little too late.

avatar van Tarkus

Tarkus

Het verhaal zit goed, dat door de vele wendingen erin blijft boeien en een zeer verrassend einde heeft.

Sharon Stone is als vaouds in deze prent, en doet het net zo goed als in nummer 1, wat niet van haar tegenspeler, David Morrisey kan worden gezegd, hij komt niet overtuigend over. David Thewlis daarentegen is heel goed in zijn rol en verdiend eerder te worden vernoemd op de hoes dan Morrisey.

Al bij al heb ik wel genoten van deze film, maar toch blijft Basic Instinct van Paul Verhoeven een hoogtepunt, waar deze film niet aan kan tippen.

avatar van thunderball

thunderball

Gisteren eindelijk eens uit het plastic gehaald en bekeken. Wat een saaie, langdradige film. Veel gemauw en zeer weinig spanning. Er komt maar geen eind aan!

Valt onder de vele b- en straight to video films, die destijds uitgebracht werden om een slaatje te slaan uit het succes van de originele BS, want deze film is echt geen haar beter dan al die vele naapers.

Stone ziet er lekker uit, maar dan heb je ook wel meteen het enige possitieve aan de film gehad, bovendien komt ze relatief wel erg weinig in beeld.

Ik snap niet dat er hier mensen zijn die kunnen beweren dat dit een goede film is, of zelfs net zo goed als deel 1!

Deze kan niet in de schaduw staan van het origineel!

1 ster voor Sharon.

avatar van Stephan

Stephan

Het leuke van mysterie-thrillers is dat je als kijker gedwongen wordt mee te puzzelen. Als dan het verhaal vol plotholes zit is het een probleem... een onoverkomelijk probleem... een "the game"- probleem... 2,5 voor de sfeer...

avatar van Scratt

Scratt

Ooh wat een miskoop !!

Geen spanning, weinig sex, geen creepy sfeertje... wat heeft dat dan met Basic Instinct te maken ?

Verhaal was ook heel mager..

Quentin

Erg slap zeg. Verhaal van niets, te voorspelbaar en flauw. Daarnaast veel te weinig sex, geen spanning en Stone ziet er verlept uit.

Quentin schreef:

en Stone ziet er verlept uit.

daar kunnen de meningen over verschillen

daar kunnen de meningen over verschillen

Ze is gewoon te oud geworden, overal is haar vel strakgetrokken en bovendien heeft ze nu bijzonder lelijke en scheve siliconen borsten.

JIJ vind haar te oud.

Niet elke man valt op van die doodsaaie strakke frisse jonge on-opwindende tutjes, blleeeerrghhh

Geef mij maar zo'n rijp vuig ding als Stone hoor!

JIJ vind haar te oud.

Geef mij maar zo'n rijp vuig ding als Stone hoor!

Ik zeg toch nergens dat ik daar van houd, Stone probeert juist in deze film een strak fris jong tutje te zijn; maar zelfs dat lukt haar totaal niet. Met een mislukte face-lift, botox en scheve siliconen tieten krijg je mij echt niet opgewonden.

maar mij wel!

avatar van Reinbo

Waardeloze prul. Schande dat dit aan het origineel gelinkt is. weerzinwekkende middelmaat. Stone steekt ver boven de rest uit, een grotere waarschuwing kan ik niet geven.... Krappe 1,5*

Quentin

En zelfs Stone speelt behoorlijk matig .... laat dat helemaal een waarschuwing zijn! Kijk liever het orgineel nog een keer.

avatar van trebor

trebor

Natuurlijk voortbordurend op het succes van de eerste, maar verwacht in dat opzicht niet teveel van BI 2. Het verhaal speelt nu in Londen. De sfeer is goed, snelle scenes tegen een mooie achtergrond. Het verhaal is losstaand van de voorganger en weet toch wel te boeien met af en toe een twist. Stone probeert een vamp te spelen maar dat valt tegen, ze is tenslotte ook geen 30 meer. Morrissey maakt een hoop goed.

Voor mij ***

avatar van olivier

olivier

JIJ vind haar te oud.

Denk dat het vooral probleem is dat Stone op sterk water bewaard wordt.

avatar van olivier

olivier

Quentin schreef:

weinig sex

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Totaal overbodige film waarbij alles erg is opgezet en daar hou ik helemaal niet van, dus een HEEL erg slap gevolg van een van mijn lievelingsfilms basic instinct..

verlaag hem naar 2,0*

avatar van Waku

Waku

Geen wonder dat nauelijks iemand brood zag in deze overbodige opvolger van het succesvolle eerste deel.

Na een belachelijke opening is de toon wel gezet.

(In de holst van de nacht, geen tegenliggers te zien in de grote stad???)

De volledige strak getrokken en gelifte Sharon Stone

paradeert irritant over het scherm.

David Morrissey is de saaiheid zelve.

Kortom een vervelend en on interessant vervolg.

Links laten liggen is het advies.

avatar van paantje

paantje

slap verhaal, weinig spannig, heeft niets te maken met de mooie eerste versie!! voor mij een klein tweetje

avatar van evervaet

evervaet

Ondanks alle kritiek toch leuk om naar te kijken, maar kan niet opboxen tegen het origineel en Vertigo. Wel aardig om ze alle 3 eens te bekijken en te vergelijken. 3 *

avatar van PaulusP

PaulusP

Redelijke film, niet echt heel goed, maar ik kan ook niet zeggen dat het verschrikkelijk slecht van. Ik heb de eerste basic instinct nog niet gezien, dus waarschijnlijk zal mn stem nog veranderen als ik die ook gezien heb!

avatar van Matthis

Matthis

Dit was geen pretje: bijna 2 uur lang naar een met botox gevulde miss twiggy aan de verkeerde kant van de 40 moeten kijken..

alleen de spyker - helaas in een te onrealistische setting (zie commentaar Waku) - deed mijn hart sneller kloppen.

1 ster voor de moeite en de andere ster voor de spyker: 2* in totaal.

avatar van maarten5

maarten5

niks vergeleken met deel 1

avatar van thegoodfella

thegoodfella

heb deel een niet gezien dus had ik geen verlijdingsmateriaal oh srry ik bedoel vergelijkingsmateriaal. Ik vond de film beter dan ik had verwacht ondanks alle kritiek toch een leuke film die naar mijn mening constant bleef boeien. over hoe een vrouw een man helemaal rond haar vinger bindt. ook het einde vond ik goed hij krijgt van mij 3.5*

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Super zwak vervolg op een redelijke thriller. Wat mij nog het meest irriteerde aan deze film was het feit dat sommige scènes letterlijk gekopieerd zijn van het eerste deel en de behoorlijk slappe dialogen. Stone, die sommige hier nog wel goed vonden in deze film vond ik zowel qua uiterlijk als qua acteerwerk drie keer niks.

1,0 ster

avatar van Iketes

Iketes

• 1968 berichten

Uitgeroepen tot slechste film van 2006...

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Tenshinhan schreef:

1,0 ster

Helemaal mee eens !

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Hij wint alle prijzen voor de slechtste film van het jaar. Het kan niet veel wezen. Het lijkt me ook moeilijk een vervolg te geven aan basic instinct. Dat is toch een meesterlijke film. Een klassieker waar geen vervolg op mogelijk is. Het was ook niet echt een open eind aan basic instinct. Een vervolg lijkt me dan ook niet mogelijk.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén