• 9.183.222 stemmen

Man's Favorite Sport? (1964)

Komedie | 120 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Howard Hawks

Met onder meer: Rock Hudson, Paula Prentiss en Maria Perschy

Plot Man's Favorite Sport?

"It takes a girl to supply the answer!"

Roger Willoughby wordt gezien als één van de beste sportvissers. Hij heeft een boek geschreven en werkt in een viswinkel, waar hij tips geeft aan andere sportvissers. Zijn baas schrijft hem in voor een wedstrijd, wat voor problemen zorgt; hij kan namelijk niet vissen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Roger Willoughby

John Screaming Eagle

Harvey Skaggs

avatar van FisherKing

FisherKing

Is dit nou onderdeel van de Comedy Classics ? Howard Hawks.

avatar van tsjidde

tsjidde

Het verhaal op zich is leuk genoeg, over een man die theoretisch alles over sportvissen weet, maar in werkelijkheid nog nooit een hengel heeft aangeraakt. Ook de diverse bijrollen zijn vermakelijk en leuk gespeeld.

Helaas wordt de film voor mij geheel verknald door het volstrekt belachelijke liefdesplot wat er doorheen is gedraaid.

Het is werkelijk onbegrijpelijk dat Willoughby (Rock Hudson) zijn knappe en nergens onredelijke verloofde Tex (Charlene Holt) laat vallen voor een superirritant kreng als Abigail (Paula Prentiss).

Abigail is namelijk niet leuk, niet grappig, niet lief, en het enige wat ze kan is af en toe heel zielig gaan zitten janken, wat echter mijn irritatie slechts deed groeien. Jammer.

avatar van henkula

henkula

ben geen liefhebber van deze sport, dat beinvloed mijn stem natuurlijk wel. er zitten wel een paar aardige grappen in, maar de meeste waren volgens mij zelfs voor die tijd flauw.

avatar van stephan73

stephan73

Een charmante screwball komedie. Rock Hudson doet het leuk als een zogenaamde professionele sportvisser, die mee moet doen aan een wedstrijd. Probleem is dat hij eigenlijk niet kan vissen.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Vond dit een redelijk geslaagde screwball. Vooral erg sfeervol.

avatar van Kuck-x

Kuck-x

Na jaren deze film weer eens bekeken. Beslist de moeite waard, vooral dankzij Hudson en de bijrollen van zijn baas en de hengelaars. De vrouwen daarentegen... Sjonge, wat een irritante wijven spelen Prentiss en Perschy. Het liefdeslijntje in het verhaal is allerminst geloofwaardig.

Voor de grap de Duitstalige versie eens gecheckt, om te horen hoe ze het probleem op zouden lossen dat Perschy af en toe Duits spreekt zodat Hudson haar niet begrijpt. Simpel: ze laten haar ineens Frans spreken...

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Een typisch voorbeeld van een film die in eerste instantie door de filmpers compleet werd afgebrand, maar die bijna vijftig jaar na dato een juweeltje blijkt. De humor is flauw, en was ook anno 1964 al gedateerd (screwball was ook toen al ruim twintig jaar dood), maar de stunteligheid is extreem aandoenlijk. Hudson's impressie van het Cary Grant personage is zo fout dat het werkt, maar Paula Prentiss steelt de show. Een energieke en originele vertolking (ze speelt met een heel vreemd ritme), waarin ze begeerlijker is dan ooit. Dikke 4* Staat als een huis binnen het ongeevenaarde oeuvre van Hawks.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

In mijn (ontdekkings)reis naar de herwaardering van Howard Hawks had ik deze week deze DVD gekocht. Ik had bijna gelijk spijt. Onder andere door die oubollige hoes, maar ook of ik dit nu echt nog wilde zien als je net dit jaar je verdiept hebt in RUSKINO, Japan, een rijtje Indiase klassiekers en meer recent Afrikaanse film. Het antwoord werd een volmondig: ja!

Hawks vond ik "vroeger" toen ik begon met 'lijstjes afwerken' toch wel één van de betere namen van glorietijden Hollywood, maar later als je meer hebt gezien denk je daar toch met gemengde gevoelens aan terug: zijn Red River en Rio Bravo écht zó goed? De hernieuwde kennismaking verliep vorige maand met Hatari! (1962) niet vlekkeloos maar deze film was echt raak. Een zeer luxueuze komedie. Rock Hudson op zijn top. Ik denk zijn beste rol die ik zag - zeker in een komedie. Enkele zeer snelle grappen ook - ook al is het merendeel van de ontwikkeling regelrechte larie. Het is een soort Coen-film avant-la-lettre

Poisonthewell merkt het terecht op: bij de grappen en ontwikkeling van gebeurtenissen heeft de film veel aan het bijzondere gevoel voor timing van de (onuitstaanbare) Paula Prentiss. Het laatste half uur is ze wel een stuk minder overtuigend helaas, maar dan blijken de bijfiguren in de vorm van de vissers en Hudsons baas Cadwalader (ook een Coen-achtige naam) ook tot in de puntjes verzorgd.

Zoals gezegd, de filmt oogt zeer luxe, met mooie locaties, kleuren, alles eigenlijk. De film opent gelijk al komisch met een soort van auto achtervolging, maar dan anders en blijft daarna twee uur onderhoudend.

avatar van clubsport

clubsport

Het onderwerp vissen in een film kom je maar heel zelden tegen , ik heb me best vermaakt

met deze komedie ondanks dat de grappen soms wel wat flauw zijn en de 2 dames zeker in het begin

opdringerig en ietswat irritant verwaand overkomen .

Het idee van een visspecialist die eigenlijk helemaal niet kan vissen is wel een leuk uitgangspunt .

Het liefdesverhaal wat er omheen word verzonnen komt echter niet echt lekker uit de verf en komt

zodoende wat ongeloofwaardig over .

avatar van scorsese

Aardige film over een man die bekend staat als de beste sportvisser, maar eigenlijk niet kan vissen. Een prima opgezette komedie met leuke situaties, maar de humor is vaak wat te belegen. Rock Hudson en Paula Prentiss doen het leuk, maar missen wat chemie samen. Ook gaat het allemaal wel wat te lang door. Niet slecht, maar verre van de beste film van Howard Hawks.