• 9.374.138 stemmen

The Devil's Advocate (1997)

Drama / Thriller | 144 minuten

Met onder meer: Keanu Reeves, Al Pacino en Charlize Theron

Gesproken taal: Mandarijn, Spaans, Frans, Engels, Italiaans en Kantonees

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot The Devil's Advocate

"Evil has its winning ways."

Kevin Lomax is een advocaat uit Florida die nog nooit een zaak verloren heeft. Ondanks dat zijn moeder het er niet mee eens is, verhuist hij met z'n vrouw naar New York om daar voor een grote firma te gaan werken. Zijn vrouw krijgt echter steeds meer heimwee, en begint vreemde dingen te zien. Kevin stort zich echter volledig op z'n nieuwe baan, geholpen door zijn baas John Milton.

Kevin Lomax

Mrs. Jackie Heath

Pam Garrety

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Mysterieus, goede Pacino zoals altijd. Een beetje overdreven op het einde, dat had misschien wel anders gekunt. Maar toch echt petje af, unieke film!

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige film is dit met een grandioos acterende Al Pacino en, wellicht zijn beste rol, een steengoede Keanu Reeves.

Ook Charlize Theron bewijst hier al wat ze in haar mars heeft en, zoals iedereen wel weet ondertussen, barst van talent.

En wat duistere film is dit, maar des te boeiend, en Pacino is de geknipte man voor de rol van Duivel.. angstaanjagende blik heeft de man...

Topper !!!

ILDIB

Hij is wat te lang en reeves kan niet acteren, maar verders meer dan prettig. Mooie muziek ook met momenten.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

ILDIB schreef:

reeves kan niet acteren.

Hm.. ik vind hem juist goed. Hij komt altijd overtuigend en verschillend over. Dat sommige Mel Gibson of Tom Hanks niet goed vinden, kan ik nog begrijpen omdat die vaak niet echt veel ''emotie'' tonen.

Wat vind je zo slecht aan Keanu's acteerwerk?

John Lee Hooker schreef:

Wat vind je zo slecht aan Keanu's acteerwerk?

Houterig, hak op de tak, zonder enig gevoel en timing, Of schreeuwend of fluisterend, zonder intonatie etc. Hij heeft geen tussenweg en dat hoofd heeft ook maar 2 standen. Kijk je hoeft geen rubberkop ala carrey te hebben, maar een beetje gevoel in een rol mag best. Ik vind hem geweldig in Bill and Ted, want zon karakter past bij m, dom en dwaas en eenzijdig en schreeuwerig,

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Keanu Reeves is anders ook behoorlijk goed in The Gift.

avatar van Reinoir

Reinoir

En in My Own Private Idaho.

ILDIB

Ik kan er zo 10 opnoemen waar ie crap was..

avatar van Reinoir

Reinoir

Doe dat.

ILDIB

Speed, the matrixen, the lake house, constantine, the replacements, Point break, dracula, Johnny Mnemonic.

avatar van sofripa

sofripa

Dat velen vinden dat Reeves niet kan acteren slaat uiteraard als een tang op boerenkool....Tel zijn boxoffice maar eens op (gierend $ 3.000.000.000) en geef dan maar aan waar hij faalt...Iemand die namelijk niks kan verdiend nog geen procent van zijn totaal.

On topic: Als je Pacino volstrekt uit zijn dak wil zien moet je deze film kijken. Daarom, naast het feit dat het verhaal best te pruimen is, 4 sterren.

sofripa schreef:

JOUW opmerking slaat als een tang op een varken. Je hoeft geen groot acteur te zijn om in blockbusters te spelen. The Matrix en Speed waren topfilms, los van de acteurs.

Ik denk dat Seagal, Stallone en Van Damme ook niet te klagen hebben over hun bankaccount. Ook top acteurs?

Reeves heeft een goeie kop, maar acteren kan ie niet.

avatar van sofripa

sofripa

ILDIB schreef:

Reeves heeft een goeie kop, maar acteren kan ie niet.

Ach, das weer jou mening.....

avatar van pacinolove

pacinolove

heerlijke film.

Charlize Theron is aanbiddelijk hier, Reeves integendeel niet zo, goed geacteerd maar als je met pacino mag samenwerken mag je zeker nog 3 stapjes hoger op de ladder klimmen. Pacino, ach... wat moet ik zeggen?? Een natuurtalent. Het einde vond ik niet echt geweldig en in de scene dat hij aangeeft een kleinkind te willen vind ik hem goed maar een tikkeltje te overdreven..

was de 3e x dat ik m gezien heb.. weer genoten

avatar van Partyboooi

Partyboooi

Naar mijn mening de beste rol die Pacino ooit heeft neergezet, geweldig. Daarom ook mijn hoge notering, het verhaal is ook wel aardig natuurlijk maar zonder Al was het veel minder geweest. Was ook mijn kennismaking met Theron en hier speelt ze al erg goed. Reeves kan mij nooit bekoren helaas. Blijft een heerlijke film die ik nog vaak zal zien...

4.5

avatar van lala83

lala83

Weergaloze Al Pacino vooral op het laatste, Acteren met een griffel.

avatar van IceTigerGhost

IceTigerGhost

Al Pacino wat de klok slaat!

avatar van edpret62

edpret62

Aan het eind was ik t kwijt...duurt echt een kwartier te lang...maar die Al Pacino....wauw!!!

avatar van Staaajn_

Staaajn_

• 1914 stemmen

Al pacino => zo moet je acteren !

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

Staaajn_ schreef:

Al pacino => zo moet je acteren !

Inderdaad, zijn acteerprestaties zijn overweldigend

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Schitterende film! Heb genoten vanaf de eerste seconde tot het einde van de fim.

Al Pacino bewijst weer dat hij een top acteur is. Keanu Reeves heeft ook een zeer goede rol neergezet. En Theron? Wat moet ik daarover zeggen? Een erg mooie vrouw die ook erg goed kan acteren.

Dit is hoe een film hoort te zijn. De volle 5 sterren van mij.

avatar van Thieuke

Thieuke

Ik vond dit dus echt een heel goede film. Die eindscene is echt genieten, en dit keer niet door het bloot dat er in zat, maar juist om de geweldige betoog van Al Pacino, echt helemaal geweldig hoe die uit z'n plaat gaat om Keanu Reeves te overtuigen

Ik heb van Reeves geen echte hoge pet op, in de ene film doet hij het beter dan in de andere film (bijvoorbeeld in Chain Reaction vind ik hem wel goed te pruimen), maar in deze had hij een goede rol die hij mijns inziens prima heeft neergezet.

avatar van SPEEDROCK

SPEEDROCK

Briljante film!

Vascago

Ik had deze film vroeger al wel een keertje voorbij zien komen, maar toen vond ik hem maar langdradig. Heb heel lang getwijfeld om hem nog een keer te kijken omdat ik dacht dat dat nu nog steeds zo zou zijn. Maar damn, wat heb ik deze keer genoten van de film.
De hele cast is voortreffelijk, maar vooral Pacino doet de film naar grote hoogte stijgen. Wat een geweldige rol. En wat is die Charlize Theron een onwijs lekker ding

De sfeer in de film is fantastisch, ook al door de soundtrack. Het verhaal boeit van begin tot eind en ik had dit eind niet verwacht. Mooiste scene in de film vond ik dat betoog van Pacino aan het eind. Vooral dat stuk waarin die vertelt wat een sadist God is.

Briljante film die tegen een top 10 notering aanzit. Misschien komt ie er wel in binnenkort.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Charlize

Verder blij dat dit ondergewaardeerde werkje je nu wel kon bekoren.

Dit is ook niet echt een film voor als je 22 bent en geen rust in de kont hebt

avatar van Zandadder

Zandadder

JacoBaco schreef:

Keanu Reeves is anders ook behoorlijk goed in The Gift.

En Street Kings, tenminste een keer een stoere rol.

moviemafketel schreef:

Charlize

Verder blij dat dit ondergewaardeerde werkje je nu wel kon bekoren.

Nu zag ik het pas. Heb het aangepast

avatar van chevy93

chevy93

Aardige film. Begon echt heel goed, ik hou dan ook van courtroommovies. Jammer genoeg zakt het daarna flink in. De downfall van Mary Ann boeide me niet zo veel, Keanu Reeves acteerde als een zoutzak en het verhaal lag veel te veel op de zaken rondom de zaak i.p.v. op de zaak zelf. Het toppunt was wel het Milton is your father!. Dat was echt slecht! Dat hij de duivel is, maakte het nog wel even leuk, maar dat einde was dan weer jammer...

Kijkt wel lekker weg en heb me amper verveeld, vandaar gewoon een voldoende. Maar om nou te zeggen dat ik al uitkijk naar een herziening? Niet echt.

avatar van missl

missl

Je weet als kijker niet helemaal waar je aan toe bent plus heel veel spanning. Goed verhaal en goed gespeeld door Pacino. Reeves vond ik af en toe jammerlijk falen. Spannend, onderhoudende film die blijft boeien... tot vlak voor het einde, wat dat is verschrikkelijk.