Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Mandarijn, Spaans, Frans, Engels, Italiaans en Kantonees
Releasedatum: 15 januari 1998
Bekijk via Prime Video
Plot The Devil's Advocate
"Evil has its winning ways."
Kevin Lomax is een advocaat uit Florida die nog nooit een zaak verloren heeft. Ondanks dat zijn moeder het er niet mee eens is, verhuist hij met z'n vrouw naar New York om daar voor een grote firma te gaan werken. Zijn vrouw krijgt echter steeds meer heimwee, en begint vreemde dingen te zien. Kevin stort zich echter volledig op z'n nieuwe baan, geholpen door zijn baas John Milton.
Kevin Lomax
Mrs. Jackie Heath
Leamon Heath
Pam Garrety
BoordAppel
Maar iets xtras over een film lezen of zien kan wel een meerwaarde aan een film geven. Zo vind ik LotR nog veel beter nu ik het boek heb gelezen.
Mik
Precies, dat bedoel ik, door die commentaar track te kijken, leren ze de film waarschijnlijk een stuk meer appricieren, voor mij heeft het op mijn stem maar een halfje gescheeld, maar ik vond em dan ook al super.
soboer
Een niet slecht acterende Keanu Reeves
Keanu Reeves; een klassieke voorbeeld van overacting in deze film.
BoordAppel
Als er ergens door iemand niet geoveract wordt dan is t hier wel door reeves.
JULES-C
De beste, meest grandioze film die ik ooit heb gezien. Logisch, want hoe is zo'n verhaal met zulke acteurs te overtreffen. Pacino speelt als Duivel de sterren van de hemel. Heerlijk verhaal. En heerlijk duivels.Keanu is ook nie slecht trouwens.
Jordy
wat blijft het laatste half uur van deze film toch geniaal... deze film weet mij nog meer dan alle films van Bergman (okee de twee die ik gezien heb) een blik in de menselijke ziel te leveren. Jammer dat het allemaal een beetje in een commercieel jasje wordt gestoken en dat de regie een beetje saai is, net geen topper... de film had meer potentie dan dit resultaat. Maar ja voor een man die ook draken als Blood In Blood Out, Against All Odds en Proof of Life afleverde...
Ramon K
Na deze film eindelijk weer eens gezien te hebben, kom ik tot de conclusie dat ik deze film te weinig sterren heb gegeven. Ik verhoog mijn stem met een halve ster. Ook mijn uitspraak over Keanu Reeves mbt deze film moet ik intrekken; hij acteert hier zeer degelijk.
Pacino speelt de beste rol uit zijn carriere, de film is spannend, ziet er mooi uit (vooral dat shot waarin Lomax door een 'leeg' New York wandelt) en de dialogen zijn werkelijk geweldig. Al Pacino is verbluffend nogmaals....ik geef 4,5 sterren.
PS Keanu Reeves blijft in zijn andere films een houten klaas in mijn ogen, vooral in The Matrix.
tovenaar
Ik heb gisteren ook weer een groot deel gekeken, deze film kun je echt blijven blijven kijken, al is het alleen al om Al Pacino. Ik weet nog goed toen ik hem voor het eerst zag, ik had er niet zo'n hoge pet van op en ik dacht van; "lekker filmpje voor tussendoor". Toen ging ik hem 's nachts kijken, met het idee dat ik toch wel in slaap zou vallen (moest de volgende dag naar school) en de dag daarna wel de rest zou zien. Dat ging dus even mooi niet door, want ik werd helemaal de film ingetrokken door Al en dus: kon niet meer slapen
Die bijna laatste scene, het betoog van Al, is echt briljant. "Who am I? Who are you!" Een aaneenschakeling van geweldige quotes, prachtig vertolkt door Al "I have so many names" Pacino. Heeeeeeeeerlijk!
Agony
- 1985 berichten
stem verhoogd naar 4,5 sterren. Heerlijke film.
Vooral die manische grijns van Pacino als hij in de kerk met zijn vinger boven dat bakje water hangt en naar de engelen op het glas-in-lood kijkt is.... brilliant!
Thraex
Weer zo´n film waar ik de kriebels van kan krijgen. Misschien lag het destijds aan het feit dat het film numero 7 ofzo was in de filmmarathon, maar gisteravond was het evengoed nog eng. Ik doel op het moment dat de donkere vrouw (naam effe kwijt) een trui over zich heentrekt en haar gezicht misvormd wordt. Brrr!
****!
mellie
kan iemand me uitleggen, ik was de-draad kwijt toen hij zichzelf door de kop schoot en toen weer het verhaal opnieuw begon. Was t allemaal n droom of was t de duivel ?
Mik
Dat is nu net het mooie Mellie
Hij schiet zichzelf door de kop..
Wordt hij hierdoor weer wakker in de "echte" wereld en was de rest een droom...
OF
Krijgt hij van God een nieuwe kans omdat hij uiteindelijk de juiste keuze maakt?
De rest laat ik aan jou fantasie over.
OF...
...de duivel speelt een spelletje met 'm en hij belazerd Reeves weer.....
Phooze
Daar had ik zelf nog niet aan gedacht.
Want ik had nog niet eens over alternatieve nagedacht van mijn theorie.....
EmDee
Echt niet? Of zie ik de ironie weer ns niet....
mellie
nou wat ik wilde weten was, dat laatste eind waar keanu zichzelf doodschoot, was dat nou allemaal een droom of werk van de duivel en waarom het weer opnieuw begon allemaal ?
mellie
nou oke ik hou het er gewoon op dat er geen waarheid was..Het blijft een raadsel!
U-96
- 2070 stemmen
Goeie film die niet verveelt.
Dat einde dat die advocaat dan wakker word bij die wasbak vond ik wel leuk. Dan blijkt alles een droom te zijn geweest. Heel origineel, dat zie ik niet vaak.
Ik denk dat ik deze film nog een keer moet zien voordat ik mijn werkelijke stem kan uitbrengen, maar ik hou het voorlopig op 3,5 ster.
Phooze
Maar naar mijn mening gebeurt dit dus NIET in deze film, zoals je op het einde kunt zien.
U-96
- 2070 stemmen
Ik begrijp het niet. Hij schrikt op het laats toch wakker, vlak nadat hij die rechtzaak heeft verloren. En daartussen gebeurt de rest van het verhaal toch?

Mysteryfilm 'The Devil's Advocate' met Keanu Reeves en Al Pacino vanavond (8 oktober) te zien op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999