• 9.373.452 stemmen

The Devil's Advocate (1997)

Drama / Thriller | 144 minuten

Met onder meer: Keanu Reeves, Al Pacino en Charlize Theron

Gesproken taal: Mandarijn, Spaans, Frans, Engels, Italiaans en Kantonees

Releasedatum: 15 januari 1998

Plot The Devil's Advocate

"Evil has its winning ways."

Kevin Lomax is een advocaat uit Florida die nog nooit een zaak verloren heeft. Ondanks dat zijn moeder het er niet mee eens is, verhuist hij met z'n vrouw naar New York om daar voor een grote firma te gaan werken. Zijn vrouw krijgt echter steeds meer heimwee, en begint vreemde dingen te zien. Kevin stort zich echter volledig op z'n nieuwe baan, geholpen door zijn baas John Milton.

Kevin Lomax

Mrs. Jackie Heath

Pam Garrety

avatar van Jordy

Jordy

Het is een beetje jammer dat de titel het hele plot van de film al weggeeft, maar dat mag de pret niet drukken: erg goede film. Goed acteerwerk van Reeves (wonder boven wonder) en natuurlijk Pacino, een erg spannend verhaal dat zeer goed opgebouwd wordt, en een prachtig einde: 4 sterren.

avatar van dttom

dttom

Ik vond dat er wat vervelende stukken in zaten vooral zijn vrouw vond ik erg irritant maar voor de rest goede film.

avatar van Goodfella

Goodfella

Het begin is wat minder, maar het betoog van Pacino in die grote kamer aan het eind van de film is misschien wel de beste filmscène ooit. Kippenvel...

avatar van Dingez

Dingez

Ik hou niet van de creepy shit maar het verhaal is goed bedacht.

avatar van neo

neo

nog ff gekeken vanmiddag.vind em nog steeds super goed geacteerd.vooral het einde waarin al pacino los gaat is geweldig.de film is soms ook erg spannend.

avatar van Menni

Menni

Extreem vervelend langzaam op gang komend, maar een duivelse Pacino weet het tij nog enigszins te keren. De verwarring en symboliek zijn okay, maar het geheel maakt een nogal rommelige indruk. Te vaak wordt een sterke scene afgebroken, meestal door niet humoristische humor.

avatar van gotti

Het begin van het verhaal is iets minder, maar als het verhaal op gang komt wordt het steeds spannender. Uitstekend goed geacteerd door Reeves en (natuurlijk) Pacino. Een heel cool einde. 4*

avatar van killerbee

killerbee

Het is een zeer moeilijk te begrijpen film. Maar wel de moeite waard opmk te kijken.

avatar van gotti

Wat is hier moeilijk te begrijpen aan?:? ?

avatar van Ramon K

Ramon K

Please allow me to introduce myself, I'm a man of wealth and taste........als Al Pacino Lucifer speelt, kan de film aleen maar goed zijn ook al doet die hark van een Reeves mee." ....and GOD is laughing his ass off.. 4 sterren

avatar van kokmeeuw

kokmeeuw

Geen betere duivel dan Al Pacino!!

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Tja, Al Pacino rules in deze film. In principe houd ik niet van dergelijke films, maar mede door het spel van Pacino heb ik de rolprent toch uitgekeken. Spannende stukken en een goed bedacht - doch ongeloofwaardig - plot. ***

avatar van Mirandak

Mirandak

Pacino maakt deze film. Persoonlijk vindt ik het boek beter.

avatar van FisherKing

FisherKing

Heerlijke film maar Reeves verpest het! Hoe zou Johnny Depp dit gedaan hebben?

Script rammelt ook wat.

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

Keanu sµckt(zoals meestal, ja zelfs in de Matrix) maarre wat is die Connie Nielsen me toch een lekk.....

***' 3,5 op 5 ***'

Hey Linda (het 14e kippetje),

1,5 ster ? oef. Misschien dat je deze binnenkort nog eens moet gaan kijken..

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Die scene in de metro dat Pacino spaans gaat praten tegen die gast, fantastische scene...

avatar van Linda

Linda

Hey Linda (het 14e kippetje),

1,5 ster ? oef. Misschien dat je deze binnenkort nog eens moet gaan kijken..

ja ik vond hem eerlijk gezegd nogal belachelijk. maar is al een tijdje geleden dat ik hem gezien heb dus als ie weer eens langskomt op tv zal ik hem nog wel eens kijken omdat de film toch door de meeste mensen hoge stemmen krijgt.

avatar van Boule

Boule

Beste wat ik ooit van Pacino gezien heb. Hier was hij 200% is topvorm.

avatar van tovenaar

tovenaar

Het slotpleidooi van Al Pacino vind ik persoonlijk 1 van de allerbeste scens ooit geschoten!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Het slotpleidooi samen met die scene dat Eddie Barzoon dood gaat zijn meesterlijk.

Beetje onzinnig verhaal, nothing out of the ordinary. Maar de sfeer was wel goed. En een halve ster erbij voor Pacino's meesteroptredens.

Beetje onzinnig verhaal

Huh?

Alsin: het sloeg allemaal nergens op. Oh, hij is advocaat van de duivel. En oh, hij heeft alles gedroomd. Ik bedoel: de film was wel leuk, maar als je er een beetje over nadenkt is het allemaal niet echt indrukwekkend. Misschien is het gewoon niet mijn soort film. Is het nou horror, fantasy of gewoon een thriller?

avatar van Sjoerd

Sjoerd

NigricollisNaja schreef:

1. Het engelse woord Advocate betekent geen advocaat, maar "aanhanger van...", dus hij is niet zozeer advocaat van de duivel (ook al is hij wel advocaat), maar meer een aanhanger van de duivel (zonder het zelf te weten).

2. Wie zegt dat hij alles gedroomd heeft??
(dan heb je toch wat gemist)

3. Het feit dat het een horror en thriller tegelijk is is toch juist goed gedaan. Ik snap niet waarom dat bij jou minpunten oplevert, hoor.

Kijk em nog es zou ik zeggen...

Mik

Inderdaad, kijk hem nog eens. Dat is de beste tip, en die geldt voor iedereen die deze meesterlijke film minder dan, pak em beet, 3,5 ster geeft.

Nog een tip, kijk hem eens met audio commentaar van de Director, een nieuwe kijk (althans voor mij dan) op de film is het resultaat. Jammer dat mensen die niet echt interesse in de film hebben deze ongestoord de grond in kunnen boren. Laat ik al die mensen uitnodigen om met mij the Pianist van de nr 1 af te rammen.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Sorry hoor, maar wat is er nou zo speciaal aan deze film?

avatar van tovenaar

Een niet slecht acterende Keanu Reeves

avatar van EmDee

EmDee

Mik schreef:

Als ik zo mijn mening over een film zou moeten geven, blijf ik bezig. De film moet gewoon zonder verder uitleg goed zijn. Anders heeft de regisseur op dat gebied gefaald.