Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Mandarijn, Spaans, Frans, Engels, Italiaans en Kantonees
Releasedatum: 15 januari 1998
Bekijk via Prime Video
Plot The Devil's Advocate
"Evil has its winning ways."
Kevin Lomax is een advocaat uit Florida die nog nooit een zaak verloren heeft. Ondanks dat zijn moeder het er niet mee eens is, verhuist hij met z'n vrouw naar New York om daar voor een grote firma te gaan werken. Zijn vrouw krijgt echter steeds meer heimwee, en begint vreemde dingen te zien. Kevin stort zich echter volledig op z'n nieuwe baan, geholpen door zijn baas John Milton.
Kevin Lomax
Mrs. Jackie Heath
Leamon Heath
Pam Garrety
charmed one
een geweldige film met een hele goeie cast. al pacino en keanu reeves dat zijn echt top acteurs . bijna elke films van hun zijn geweldig.vooral scarface en de matrix zijn goed.
brookie
No doubt 5*.
Pacino is echt geweldig
Geweldige einde ook. Toen de camera uitzoemdeuit zijn oog dacht ik eerst, NEE hij heeft Milton van zich af geslagen maar alsjeblieft laat hem niet leven en geef hem zeker niet vrouw terug!!!.... Maar op dat moment dat de journalist in beeld kwam werd het allemaal duidelijk... Het was tijd voor ronde #2, of misschien al wel ronde #100
gauke
Ik heb de film na zo'n tien jaar opnieuw gezien en hij heeft nog niets aan kracht verloren. Al Pachino blijft weergaloos in zijn rol als gewetenloze, maar soms ook kwetsbare duivel.
JacoBaco
Niet te geloven dat Charlize Theron pas een jaar of 22 was in deze film. 1 van haar eerste rollen. Ik vind dat ze het best goed doet.
Ik denk dat ik deze film nog maar eens moet kijken, want ik heb hem nu op 3,5* terwijl ik hem 10 jaar geleden maar 1x heb gezien. Tijd voor herziening.
Vinokourov
Lichte tegenvaller door de lengte en saaiigheid. De beruchte eindspeech is impressive dat wel.
tboezem
5 sterren!
Absoluut mijn nieuwe nummer 1. Zó goed geacteerd door iedereen, en een zo goed in elkaar stekend plot, echt ongekend.
En die eindspeech over god heb ik op youtube vele malen nog eens nageluisterd (zowel omdat ie zo goed gebracht werd, als omdat ik hem niet precies begreep)
'his own private, cosmic gag reel' en
'He sets the rules in opposition. It's the goof of all time' en
'while you're jumpin' from one foot to the next' ?
Alvast bedankt!
combi
- 20609 berichten
Nu alleen even een vraagje: wat wordt precies bedoeld met
'his own private, cosmic gag reel'
zn eigen feestje
'He sets the rules in opposition. It's the goof of all time'
word uitgelegd, hij geef je iets maar je mag het niet gebruiken de grootste grap allertijden dus.
'while you're jumpin' from one foot to the next'
gewoon nog een keer kijken dan kom je er wel uit.
kaydegreef
Een aangename verassing
We moesten deze film bekijken tijdens de lessen Godsdienst (dus had ik natuurlijk weer een belachelijk filmpje over God verwacht).
De film kon me heel de tijd boeien en sommige scènes waren zeer aangrijpend. En natuurlijk waren de acteerprestaties geweldig.
Ook het einde vond ik een goede twist (onverwacht/ verassend einde).
Zeker een aanrader
GinolaEHV
Deze film heeft trouwens wel de meest nutteloze alternatieve titel ooit...
_DANNY_
Deze film heeft trouwens wel de meest nutteloze alternatieve titel ooit...
ja haha
what is truth
'his own private, cosmic gag reel' en
'He sets the rules in opposition. It's the goof of all time' en
'while you're jumpin' from one foot to the next' ?
Alvast bedankt!
Nou het zit zo, de slotspeech wordt gedaan door de duivel en die heeft het over zijn tegenstander in alles zijn nemesis God. Hij probeert als lucifer/duivel/satan Keanu Reeves over te halen om te kiezen voor hem en niet voor God omdat hij ons in de wereld heeft gezet voor zijn eigen genot. Hij maakt volgens de Duivel regels waar we ons niet aan kunnen houden terwijl jij moeite doet om je staande te houden in deze wereld (jumping from one foot to the next). Dus dat maakt God de grootste Goof (stomkop) allertijden. En uiteindelijk moet Keanu dus een keuze maken voor instant bliss (genot op verzoek), met Satan als leider, of voor een nieuw leven met zijn vrouw, gebonden aan zekere regels, met Gods regelset, zonder de rijkdommen die Satan hem geeft. En daar eindigt de film mee. Anders loopt het namelijk zo met hem en zijn vrouw af zoals in de gehele film in stapjes is geschetst.
en helemaal aan het eind begint het trucje van Satan weer opnieuw in een andere gedaante.
Geniaal
what is truth
ach ja je probeert eens wat he. Maar het blijft een briljante film
brookie
Een aangename verassing
Wat een geweldige godsdienstleraar heb je dan!!
ErikP
Fantastische film. En wat een geluk. Eerst Lock, Stock and two smoking barrels kijken. Dan kopje thee maken en dan kan je gelijk weer aanschuiven voor The devil's advocate. Eindelijk eens een avond waarbij de programma's goed zijn ingedeeld qua tijd.
BjornH
Uitstekende film met een fantastische Al Pacine. Wat kan die vent zijn personage toch goed neerzetten. Daarnaast zorgde alleen dat irritante (zuidelijke?) praatje van Lomax voor enige ergernis.
Btw....Die Connie Nielsen is wel echt een mooie zeg
xD
jumpstylemovie
De sterkste Rechtbank-Horror die ik ooit heb gezien. Het acteerwerk is ontzettend goed. Fantastisch kan ik bijna wel zeggen. Al Pacino is een van mijn favorieten en Keanu vind ik ook een goed acteur. Het verhaal is over het algemeen erg sterk maar ik vond de plottwist qua " ik ben je pa en tegerlijkertijd ook nog even de duivel" toch zeker wel te snel gaan. Ook de ondergang was een beetje vreemd. Wanneer Lomax zich zelf van kant maakt is een geweldig moment, misschien wel het beste moment van de film, maar daarna krijgt Pacino vleugels ofzo? Nou ja, in ieder geval een ontzettend goede film met één van de beste posters die ik ooit heb gezien.
lykathea
Voor echt de zoveelste keer weer eens gezien, en hoe vaker ik hem zie, des te meer ik besef dat dit echt wel een pareltje is. Hij blijft niet alleen ijzersterk, de film wordt werkelijk waar er elke kijkbeurt beter op.
Pacino in absolute topvorm, één van de laatste pieken in z'n carriere maar ook Theron en Reeves laten hier een knap staaltje acteerwerk zien. Geweldig script ook van Gilroy en Lemkin.
simonvinkie
Zeer sterke film.
De acteurprestaties zijn geweldig keanu Reeves speelt wonder boven wonder een goeie rol. Maar de meeste actie moet toch komen van een Al Pacino die hier echt een geweldige rol neerzet. Ook de jong Charlize Theron mag er wezen.
Over een tijdje herbekijken want ik begrijp dat dit zo een film is die bij de herziening alleen maar beter wordt.
Lennon
Wereld acteer prestatie van Al Pacino in deze film..
Heb m destijds in de sneakpreview gezien, en was helemaal verkocht...
Nu jaren later boeit ie nog steeds... als ie op tv is dan blijf ik toch weer kijken, terwijl ik ook gewoon de dvd op kan zetten als ik zin heb..
Deze film verdiend het om hoog in de rankings te staan!
5 hele dikke sterren!!!!!!!
Blarown
Al Pacino is zoiezo een goeie acteur, alleen ik vond deze film na een tijdje een beetje saai worden, denk ook omdat het aardig verwarrend is, denk dat ik hem maar nog een keertje gaa kijken, dat ie dan wat duidelijker word..
moviemafketel
- 19752 berichten
Wat blijft dit toch een geweldige film. Alleen de titel is al pakkend genoeg om hem na al die jaren tussen allerlei andere films vandaan te plukken.
De zonden van de mens die beloond worden en het goede van de mens dat juist bestraft wordt. Geen goede god die ingrijpt. De duivel maakt de dienst vooral uit in dit meesterwerkje. Juist dit gegeven dat de mens de duivel voedt en vise versa maakt deze film toch wel een uitzondering op de vele goed en kwaad-films die we kennen.
Alle geneugten en verleidingen en de zwaktes hierbij van de mens komen aan het licht. Kies je voor het goede en blijf je een nobody of ga je voor alles om dit uiteindelijk met grote gevolgen te moeten terugbetalen.
Wetende dat de vonnissen van de rechtszaken eigenlijk al van te voren vaststaan door de onzichtbare tussenkomst van de duivel Pacino geeft aan dat recht onder het bewind van de duivel gewoonweg niet bestaat.
Naarmate de film vordert krijg je dan ook steeds meer een hekel aan Pacino. Hij haalt Reeves binnen met een fluwelen tong en speelt in op de menselijke zwaktes. Op dat moment heb je zelfs nog waardering voor wat Pacino bereikt heeft en hoe hij het brengt, maar dit blijkt dus allemaal schijn. Juist die uiterlijke schijn van een getapte vent en de vreselijke daden die hij ondertussen uitvoert/laat uitvoeren geven zijn 2 gezichten en echte motieven perfect aan.
Heel soms lijkt het even een doorsnee advocatenfilmpje te zijn, maar dan gebeurt er opeens weer iets buitengewoons. Dit wordt telkens schitterend aangevuld met precies de juiste muziek op het juiste moment.
New York is prima gekozen als plek waar het allemaal gebeurt. Iedereen leeft daar snel en alleen de top halen telt. Veel rijke mensen op een relatief klein stukje wereld. Een perfecte broedplaats voor de duivel dus. Zonden te over.
Reeves, die uiteindelijk alles wat hem lief is door zijn vingers ziet glippen en er dan ook nog achter komt dat de man voor wie hij zo veel respect heeft gehad hier al die tijd achter heeft gezeten doet hem dan eindelijk de ogen open.
Éen van de mooiste scènes die ik ken volgt dan. Reeves op een totaal verlaten straat in New York prachtig begeleid door sinistere engelengeluiden. Voelt zo onaards aan en werkt toe naar de climax in het kantoor van de duivel.
Hier voltrekt zich bijna een soort van rechtszaak waar de duivel zijn slotpleidooi houdt. Een betere verdediging van een compleet verknipt idee/voorstel bestaat er gewoonweg niet. Je hangt als kijker echt aan de lippen van Pacino en geeft hem op veel fronten zelfs gelijk.
Uiteindelijk heeft de duivel de fout gemaakt om de liefde tussen/van mensen te onderschatten. De duivel snapt dit gevoel simpelweg niet.
Hij heeft te hoog spel gespeeld om Reeves zijn wil op te leggen.
De vrije wil van de mens is echter DE kaart van de mens om al zijn sinistere plannen te doorkruisen en dit is ook precies wat er gebeurd.
Helaas leert de mens niet van zijn fouten en zal deze altijd weer op gevaarlijke voet leven met de verleidingen die het leven te bieden heeft. De duivel lijkt verslagen, maar dit is maar schijn. Op elke hoek van de straat staat al weer een nieuwe Reeves klaar om ingepakt te worden.
Reeves trapt er zelf op het einde ook weer in.
The Devil's Advocate is een pareltje en geeft ons een goede kijk in de keuken van de zwakke kanten van de mensheid.
Zizzo
Heb er erg van genoten! Vond sommige scenes wel langdradig en wat saai, maar het verhaal was boeiend tot het einde. Pacino en Charlize zetten een geweldige rol neer. Zeker een film die je niet mag missen.
oemoemenoe
grappige fantasietriller zoals ze weinig gemaakt worden.
spannend en soms gruwelijk van slechtigheid .
het duivelse genoegen van Milton is erg goed gespeeld.
takeshi-san
Een geweldige film de acteurs zetten een geweldige acteer prestatie neer het camera werk was goed gedaan het en muziek was geweldige. Vooral die laatste scene met Al Pacino was briljant.
Zandkuiken
Degelijke film met vooral een prima Al Pacino. Een acteur die ik over het algemeen nogal overschat vind, maar hier uitstekend voor de dag komt. Daar staat dan een behoorlijke maar toch redelijk houterige Reeves tegenover, die nog net goed genoeg is om de boel niet te verprutsen.
Verder een uitgekiende opbouw en zinderende finale. De weg er naar toe is in mijn ogen niet altijd even sterk, maar al bij al zeker een geslaagde prent.
pgm
Duivels goed gemaakt, genieten tot en met van deze goede thriller, deze film is af.

Mysteryfilm 'The Devil's Advocate' met Keanu Reeves en Al Pacino vanavond (8 oktober) te zien op televisie

The Green Mile
Fantasy / Drama, 1999