• 9.373.631 stemmen

Geregisseerd door: Edward James Olmos

Met onder meer: Edward James Olmos, Vira Montes en William Forsythe

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot American Me

"In prison they are the law. On the streets they are the power."

Montoya Santana groeide op met een sterk gevoel voor zijn Mexicaanse identiteit, en nu hij in de gevangenis zit regelt hij nog steeds de drughandel van de Mexicaanse maffia. Na de dood van zijn moeder komt hij vrij, maar echte vrijheid kent hij nog steeds niet.

avatar van vic

vic

lijkt heel erg op "blood in blood out" maar niet zo goed

Diesel

Slap geregisseerd en vaak erg saai.

1.5/5.0

Diesel

Heb de film nog eens gekeken, ben nog steeds van mening dat de regie beter kon maar vond het verhaal vond ik dit keer iets beter.

avatar van damon

damon

hele coole film, ORALE! ASSEJ!

avatar van T.O.

T.O.

damon schreef:

hele coole film, ORALE! ASSEJ!

wil niet flauw doen, maar het is 'ese' , niet 'assej'. weet je dat ook weer

avatar van Justice4All

Justice4All

Begin van de film heeft Ice Cube in zijn album Predator gebruikt met als titel "First Day At School" als intro. Klinkt echt goed. je hebt het zelfs niet in de gaten, dat het over een gevangenis gaat.

avatar van Jordy

Jordy

Ah, leuk om te weten.

Stem verhoogd naar 2,5*

avatar van donnie B.

donnie B.

vandaag weer eens gekeken. blijkt een goede film, ook vanwege het feit dat ie op waarheden is gebasseerd. Goede rollen van Olmos en Forsythe, en de voice-over van Olmos past goed bij het verhaal.

Spelen echte gangleden in mee. Vorig jaar was er een documantaire op ned 3 met 1 van hen die werd geinterviewd die alweer een tijd achter de trailies zat.

Het kijken waard!

avatar van SmuttWars

SmuttWars

vic schreef:

lijkt heel erg op "blood in blood out" maar niet zo goed

Viel mij ook op,maar kijk eens naar het bouwjaar! Dez is een jaar ouder dan B.I.B.O.

Deze film deed me trouwens niet zoveel als B.I.B.O. ***

avatar van vicento

vicento

kan iemand mij alsjeblief mailen over deze film en vertellen

waar ik hem kan kopen alsjeblieft .............een flimfreak alvast bedankt .........groetjes

avatar van beaster1256

beaster1256

vicento schreef:

kan iemand mij alsjeblief mailen over deze film en vertellen

ja ik heb hem vandaag gekocht in de free record store in sluis nederland voor 11 euro, ik ken de film van vroeger , hij is prachtig

groetjes mdm

avatar van kevinelvira

kevinelvira

Als je zin heb in een lange zit met een verhaal dat je moet blijven volgen om niet in de war te raken, dan is dit zeker een aanrader. Goed verhaal, maar sommige delen hadden ze best weg mogen laten!

avatar van lelici

lelici

Wow, wat is die film me altijd bijgebleven!!

Fantastisch acteerwerk van (regiseur) Edward James Olmos.

Staat hoog op mijn lijstje 4*

avatar van savi_7

savi_7

vindt dat ze op sommige stukken in de film wat beter hadden kunnen uitbouwen, een uurtje langer was niet erg geweest vindt eigenlijk da de film niet geheel af is

avatar van Daan_UB

Daan_UB

Ik vond het wel een goede film en helemaal niet op 'Blood In Blood Out' lijken. Het is een heel ander verhaal. Bij BIBO gaat het meer over een jeugdbende terwijl het bij American Me meer over de maffia gaat. Goeie film misschien zelfs wel beter dan BIBO! Een 4!

avatar van Nomak

Nomak

Ik kan er niet omheen, deze film doet me altijd aan Blood In, Blood Out denken. Niettemin is dit een goede film die ik zeker aan iedereen kan aanraden.

3,5 sterren

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Deze film doet zoals hier vaker wordt gezegd mij ook denken aan Blood In Blood Out, maybe niet THAT good maar deze doet zich er zeker niet onder voor.

Als ik deze keer zie liggen, koop ik hem zeker want dat is hij waard.. 4*

avatar van marzuq

marzuq

Sjonge, deze stond jaren op mijn lijstje van films die ik nog een keer wilde hebben/zien. Ik heb deze namelijk jaren geleden gezien, toe hj net nieuw was in de videotheek (haha bestaat dat nog? ) Eindelijk gevonden!

Nu vind ik de film zeker wel mooi geregiseerd, zeker beter als Blood in Blood out. Laatst genoemde wint het echter wel ruim qua verhaal. Wat ik namelijk niet had onthouden was dat deze vooral ging over in de kont neuken. Verder is het verhaal erg fragmentarisch. Daarom een echte tegenvaller. Zeker gezien het feit dat ik met eenvoudige gedachtes in de trant van "als er nu dit of dat" besef dat er veel meer in deze film had gezeten. Prima acteerwerk namelijk wel. Jammer maar ik kom niet verder dan 2* met een halfje extra voor Edward James Olmos

avatar van cdfk

cdfk

Forsythe en Olmos erg goed in deze film, met een realistisch verhaal over la eme en het onstaan ervan.

Realistischer ook dan blood in blood out.

een 5

avatar van SLK

SLK

Blood in Blood out lijkt op American Me. Deze was eerder.

avatar van jari87

jari87

Weet iemad of deze nog te koop is ergens??

Ben wel benieuwd vond blood in blood out ook wel leuk.

avatar van N811

N811

ben benieuwd, vond wel dat blood in blood out tegen viel.

avatar van movieking

movieking

Heb de film lang geleden gezien en ik weet nog dat ik hem toen super vond. Ik ben hem al lang aan het zoeken op dvd maar kan hem nergens vinden. Misschien iemand die mij kan helpen???

avatar van dijkieR

dijkieR

bij nader inzien geef ik hem toch maar een 3 en een halve ster.

nog ruim voldoende maar hij is in mijnogen lang niet zo goed as blood in blood out.

avatar van Rebel80

Rebel80

Hoewel ik echt van dit genre hou vond ik dit echt een ***film, het is net allemaal te slapjes.

Wil je een gangster film maken maak het dan hard maar dit was iig voor mij te soft.

avatar van dijkieR

dijkieR

Rebel80 schreef:

toch is dit wel degelijk een echte gangster film.

het is gebasseerd op de opkomst van de mexican maffia oftewel la eme.

ze hebben 3 ex bende leden in dienst gehad om te helpen met de verhaal lijn.

en die drie zijn allemaal geexecuteerd door de mexican maffia nadat die film is uitgekomen.

omdat het alleemaal veel te dicht bij de waarheid lag.

avatar van riks

riks

Dat is niet helemaal juist, die 3 bendeleden waren vermoord omdat er een verkrachting in het verhaal zit verwerkt die in het echt niet heeft plaatsgevonden.

Daardoor werd de reputatie van de mexican maffia geschaad en zijn die 3 bendeleden vermoord.

avatar van ewalk

ewalk

Justice4All schreef:

School of hard knox

avatar van Goblin

Goblin

Jaren geleden op tv gezien en altijd al eens opnieuw willen kijken.

Gevonden bij BOL en nu dus herkeken.

Was het grootste deel van het verhaal alweer vergeten en heb dus kunnen genieten van begin tot eind.

Waar gebeurde verhalen geven een film voor mij altijd iets extra's.

Enige minpuntje voor mij is dat ik toch wat moeite heb met Edward James Olmos en de leeftijd van het karakter wat hij speelt. Hij speelt z'n rol erg goed da's duidelijk maar heb werkelijk moeite met z'n "oude" kop.

Verder voor mij een hele degelijke goede film die 4 sterren verdient.