• 9.378.126 stemmen

Derailed (2005)

Drama / Thriller | 108 minuten / 112 minuten (unrated version)

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 108 minuten / 112 minuten (unrated version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mikael Håfström

Met onder meer: Clive Owen, Jennifer Aniston en Vincent Cassel

Gesproken taal: Engels en Frans

• meJane Bekijk via meJane

Plot Derailed

"He never saw it coming."

Het leven van een getrouwde reclame-hotshot neemt een dramatische wending wanneer hij op een ochtend zijn gebruikelijke trein naar kantoor mist. Hij vergeet een kaartje te kopen voor de volgende en een medepassagiere helpt hem uit de brand. Hij raakt met haar aan de praat en hun affaire begint. Een bezoekje aan een hotel loopt echter verkeerd af.

avatar van NotJustAnOpinion

NotJustAnOpinion

Goeie film had er een standaard romantiche jenifer film van verwacht en wat bleek het is een super thriller.Zag het plot niet aankomen mischien ook mede omdat ik niet wist wat ik van de film moest verwachten.Verder goed geacteerd en zeker van jenifer waarbij ik toch altijd aan friends blijf denken als ik haar zie,dat heeft de met deze film doen vergeten. Zeker de moeite waard om eens te zien.

avatar van aleksa

aleksa

hele goede film, je wordt als kijker helemaal op het verkeerde been gezet. Plotwendingen zijn totaal onvoorspelbaar.

een dikke 4.0*

avatar van usr14112

usr14112

Goeie film. Acteerprestatie's zijn oke. Verhaal is op zich goed maar ik vond het op een paar punten een beetje ver gaan. Toch met plezier gekeken.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

De film nog maar eens bekeken en mijn stem verhoogt van 3,5* naar 4*. De eerste keer lette ik vooral op het verhaal en de spanning, maar het acteerwerk is van alle drie de hoofdrolspelers ook erg overtuigend. Daarom een extra 0,5*.

avatar van Lennardo

Lennardo

Ik vind het een goeie film, met een onverwacht einde. Voordat ik hem ging kijken dacht ik dat hij niet zo leuk zou zijn, maar dat is hij dus wel vind ik.

avatar van ylonaih

ylonaih

Goed verhaal, onvoorspelbaar en goed geacteerd.

avatar van el-diego

el-diego

het boek is veel beter dan de film.

Niet dat de film onaardig is maar als je het boek hebt gelezen verwacht je er meer van.

avatar van (Cinderella)

(Cinderella)

:Y

aleksa schreef:

een dikke 4.0*

sydney

Een film die erg langzaam op gang komt en in een vroeg stadium leek te ontsporen. Echter na een half uur komt er echt vaart in de film en bleken ook de eerste 30 minuten zeer waardevol te zijn. Was in hoge mate onvoorspelbaar en dat maakt dit tot een goede film.

avatar van WendyS

WendyS

heb zonet de film bekeken, een echte aanrader, boeiend vanwege z'n onverwachte wendingen en zeer goed acteerwerk

sydney

Een behoorlijk gat in het plot:

Lucinda Harris werd een tweetal keren bezocht door Charles op haar kantoor. Dan moet hij bij de receptie om haar gevraagd hebben, waarna zij kwam opdagen. Achteraf bleek zij niet de werkelijke Lucinda te zijn.

Verhaal valt hierdoor een beetje door de mand. Ik verlaag naar 3,0*, tenzij mij iemand kan overtuigen dat dit deel wel goed in elkaar zit.

Oeh, het is een tijd geleden dat ik hem zag, maar ik kan me nog herinneren dat dit stukje wel klopte. Toen was er toch sprake van een invalster of zoiets?

kos schreef:

Zij was iemand die tijdelijk voor de echte Lucinda de telefoon beantwoorde. Het is toch vreemd dat als hij naar Lucinda vraagt er iemand anders aan de receptie verschijnt?

Klopt, maar ik meen me te herinneren dat dit niet helemaal onmogelijk uitgewerkt was. Kan je nu helaas niet verder helpen, te lang geleden .

avatar van seanpuffy

seanpuffy

ik heb me net deze film in een pakket van 5 dvds gekocht voor maar 20 euro. ik heb deze film nog nooit niet gezien. maar ik heb dit voornamelijk gekocht omdat ik echt jennifer een goede actrisse vind en ze is ook megamooi:p

ik verwacht veel van deze film.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Een bekend verhaaltje over hoe de crimineel alsmaart loopt te "kloten" met de "onschuldige man", totdat hij op het einde eindelijk de crimineel te slim af was. Het einde was dus verspelbaar. Wat ik niet zag aankomen, was dat Lucinda ook niet zo onschuldig bleek te zijn.

Het was een vermakende thriller, alleen duurde het net iets te lang.

sydney schreef:

Als zij de secretaresse is van de echte Lucinda, dan gaat de receptie er toch niet meteen wat achter zoeken. De secretaresse komt vertellen dat ze in bespreking is oid.
Je ziet haar steeds naar het midden van de ontvangsthal lopen, de receptie hoort dus geen 'hi Lucinda'.

Maar erg sterk is het niet nee.

Wat nog zwakker is:
Charles Schines vingerafdrukken zitten op alle moordwapens in de hotel shootout (wisselt paar keer van op de grond vallende pistolen). Hij heeft GEEN handschoenen aan.
De inspecteur geeft hierna expliciet opdracht het moordwapen te onderzoeken.
Dus raar dat hij niet wordt gepakt.
En zeker als hij weer bij een moord betrokken is, in de gevangenis. Dan weten ze de vingerafdrukken aan hem te koppelen.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

goede film.

beter als verwacht zelf.

avatar van Diamantje06

Diamantje06

Toe maar... is weer eens wat anders van Aniston dan humor of romantische komedie. Goed acteerwerk! 4

avatar van geminy

geminy

Na alle positieve reacties hier maar eens even bekeken gisteren. En inderdaad.. gave plotwendingen, goed en onvoorspelbaar verhaal. Ik heb genoten. 4*

avatar van lars-saxo

lars-saxo

Hagele schreef:
Zeker een aanrader, maar ik zou liegen als ik zeg dat ik niet na die verkrachting doorhad dat het een "set-up" was..

Hoezo dan?

Ik vond het een erg goede film, erg sterk.
keek ook erg lekker weg!

avatar van Tarkus

Tarkus

Hoewel het verhaal zeer goed is en een zeer verrassend einde heeft, is het eerste uur van deze film langdradig en bij momenten vervelend.

Het komt pas goed op gang na een uur.

Op de acteerprestaties van de acteurs, Clive Owen, Jennifer Aniston en Vincent Cassel, valt niets op aan te merken.

Had men in het eerste uur wat meer vaart gezet dan had dit een superfilm geweest.

avatar van samiro

samiro

kappeuter schreef:

Wat nog zwakker is:
De inspecteur geeft hierna expliciet opdracht het moordwapen te onderzoeken.
Dus raar dat hij niet wordt gepakt.

Je zag in een shot, toen Charles dat verhaal in dat schrift doornam, dat hij het schoonmaakte. Toen die Fransman praatte over dat hij snel doorrende.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

Ik hou normaalgesproken noch van het kijken naar Clive Owen, noch van kijken naar Jennifer Aniston. Op aanraden van vrienden toch gaan kijken gisteravond...

Clive Owen vond ik sterk, Cassel nog sterker, de rappers en Aniston niet hinderlijk

Verder is het gewoon een sterke film qua plot, uitwerking, tempo, etc. Niet geniaal maar ook weinig op aan te merken.

4* en een aanrader voor elke gemiddelde filmliefhebber die zin heeft in een goede thriller op zomaar een avondje.

avatar van replicator

replicator

Ik vind er nou niet echt veel plotwendingen in zitten hoor. Nadat Charles Lucinda weer had opgezocht de eerste keer na de hotelkamer scene, waarbij ze pertinent niet wilt dat Charles het aan de politie verteld, legde ik toch direct al de link dat Lucinde met LaRuche samenwerkt. Van een echte ontknoping vond ik dan ook niet echt dat er sprake was.

Desalniettemin kijkt het lekker weg: 3*

avatar van kleez

kleez

vorig jaar gekeken, goede film!!

Sommige dingen zag ik echt niet aankomen!! Goede film

om te kijken, 3,5*

avatar van lala20

lala20

Dit vond ik echt een topfilm!

zeker een aanrader om te kijken!

avatar van Enigma

Enigma

Aardige film maar niks bijzonders ik vond het een beetje ongeloofwaardig allemaal.

avatar van T.S.S.A.

T.S.S.A.

Het eerste half uur is echt prachtig. Mooie dramatische romantiek. Daarna een geweldige plotwending die van geen enkele kant kan zien aankomen. En vanaf dat moment vond ik het echt een ongeloofelijk spannende film!!!

Jennifer en Clive spelen de sterren van de hemel.

En het einde!!! Je zou het bijna met Saw kunnen vergelijken. Maar dat is net iets teveel eer.

Echt een heerlijke thriller!!!

avatar van nightbreed

nightbreed

Wel een leuke thriller met een paar gaatjes in het script.

Het script zou leuker geweest zijn zonder de laatste 5 minuten want de laatste 5 minuten zijn nogal ongeloofwaardig (er zitten nog een paar ongeloofwaardige dingetjes in maar daar viel nog mee te leven) en daardoor vond ik de film in zijn geheel toch wat minder worden.

Niet een film om wakker van te liggen maar wel leuk om te bekijken.

Cijfer: 3,5