• 9.378.051 stemmen

Derailed (2005)

Drama / Thriller | 108 minuten / 112 minuten (unrated version)

Genre: Drama / Thriller

Speelduur: 108 minuten / 112 minuten (unrated version)

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Mikael Håfström

Met onder meer: Clive Owen, Jennifer Aniston en Vincent Cassel

Gesproken taal: Engels en Frans

• meJane Bekijk via meJane

Plot Derailed

"He never saw it coming."

Het leven van een getrouwde reclame-hotshot neemt een dramatische wending wanneer hij op een ochtend zijn gebruikelijke trein naar kantoor mist. Hij vergeet een kaartje te kopen voor de volgende en een medepassagiere helpt hem uit de brand. Hij raakt met haar aan de praat en hun affaire begint. Een bezoekje aan een hotel loopt echter verkeerd af.

avatar van bugno

bugno

Een bijzonder aardige film,geen topper,maar wel een film die je met een gerust hart kunt kijken.

Er is voldoende spanning aanwezig,de acteurs presteren behoorlijk,het verhaal is geloofwaardig en het einde van de film is erg sterk.

Waardering: 3*

avatar van FL88

FL88

Teveel plottwists naar mijn mening. Op een bepaald punt heb je het als kijker wel een keer gehad en dat punt werd hier nogal bereikt.

avatar van johstripper

johstripper

el-diego schreef:

het boek is veel beter dan de film.

Niet dat de film onaardig is maar als je het boek hebt gelezen verwacht je er meer van.

Boek Niet meer doen dan Gewoon een hele goede film 4*

avatar van brookie

brookie

Goede leuke film 4* plotwendingen zijn altijd leuk.

Je zou hier zelfs van een genrewending kunnen spreken en dat is altijd leuk en gewaagd. Toch heb ik wel het idee dat hafstrom the game gezien heeft. De context en de setting is anders maar de gebeurtenissen zijn eigenlijk hetzelde. Dit is echter geen kritiek ofzo hoor.

avatar van finalman

finalman

Die Vincent Cassel is een steengoeie acteur, ook nog meegedaan in The Crimson Rivers.

avatar van thedudesons

thedudesons

best een goede thiller/drama.

avatar van RRT

RRT

Thema-verandering was leuk. Owen is geweldig om naar te kijken. Spannende en boeiende film.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Ik vond het maar een zwakke film. Misschien wel een leuke twist (alhoewel ik het al vreemd vond dat ze de ketting niet op de deur deed) maar alles tot aan die twist was waardeloos. Het personage van Clive Owen moet wel de grootste idioot zijn om zich zo te laten bespelen. Ik was ook niet bepaald tevreden met het belabberde acteerwerk van Xzibit. Gelukkig deed the RZA het wel een stuk beter, maar dan is het weer jammer dat je precies kon voorspellen wanneer hij vermoord zou worden. Ik had het echt precies op de seconde goed geraden want het zat er echt zo duidelijk aan te komen! Nee, deze film kon mij niet bekoren.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Inderdaad, best een zwakke film. Vond de twist helemaal niet zo bijzonder, juist erg voorspelbaar. Daarnaast was de film gewoon niet spannend genoeg en zou het zelfs cliche willen noemen. Toch zorgde de film voor redelijk wat vermaak en speelde RZA inderdaad erg goed. Vond persoonlijk ook de rol van X-Zibit erg leuk

2,5* Leuk om een keer te kijken, maar wel een tegenvaller en snap ook echt het cijfer dat hij hier kijrgt niet!

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Aardige film die hier (zoals zoveel films) erg wordt overschat.

De film heeft zijn spannende momenten, maar als kijker zie je de vele plotwendingen al van veraf aankomen.

Owen en Aniston spelen verder uitstekende rollen, maar alleen Owen weet écht te overtuigen.

3***

avatar van Kisje

Kisje

Een goede film...

avatar van Sergio

Sergio

Aardige film, met een goede rol van Clive Owen.

avatar van Allepinie

Allepinie

Leuke film, goede rol van Clive Owen. Verrassende rol van Jennifer Aniston. Blijkt dat ze nog meer kan dan een dom blondje spelen. Vooral haar interesse in de man zonder geld in de trein was heel mooi gespeeld. Lekker mysterieus. Verassende plot midden in de film, misschien iets te voor de hand liggende oplossing voor de problemen, maar dat werd dan weer opgelost met een verrassend eind.

3,5* van mij!

avatar van Theunissen

Goede en boeiende film met een uitstekend einde. Normaal vind ik films met Jennifer Aniston niet om aan te zien omdat ik haar een slechte actrice vind. Maar in deze film speelt ze verfrissend en ook verrassend goed. Ook Clive Owen acteert prima in deze film.

De film is spannend en heeft na een 20 minuten een verrassende wending. Het is een van de betere thrillers die ik de laatste tijd heb gezien.

avatar van lucas_psv

lucas_psv

geweldige film!! mijn lievelings thriller tot nu toe! veel spanningen en plottwists.

avatar van film88888

film88888

Zeer sterke, en goede verfilming.

Clive Owen speelt weer sterk, en vond ik ook wel van Jennifer Aniston , en vooral realistisch net zoals het verhaal in het begin toch is.

De film heeft romantiek, drama, en thriller, en met een hele sterke plotveranderingen. De film heeft ook super coole suspence.

De film weet je altijd te verasen, maar alleen vond ik het einde een beetje naar beneden gaan, en dat is wel jammer.

Toch een dikke 3,5 sterren.

avatar van xenne

xenne

zeker een overdreven score voor deze film. verhaal is heel ongeloofwaardig en niet al te origineel, grootste minpunt is dat het scenario vol gaten zit om toch maar met een happy end te kunnen eindigen. toch geef ik de film nog een deftige score mee, ondanks het ongeloofwaardige verhaal wist de film me redelijk te boeien en de cast is goed (met uitzondering van Aniston die totaal niet in haar rol zit), vooral Cassel dan

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

de film in het algemeen is erg goed en spannend

de cast was echt goed gekozen , alleen jammer dat jennifer anniston (en ik welke film doet ze dat niet) met schuldgevoelens en melig nog moet doen, terwijl haar rol een medogenloze oplichtster is???

ook het einde zelf vond ik niet zo goed, een goed einde zou zijn als die prositué Candy hun gevolgd was en alles gezien had en nu kwam chanteren en hem dat boek in de gavngenis gaf, dat zou pas een gave twist zijn nu was het einde weer hoe het in 1000 films gaat

toch vond ik de film in het algemeen goed, daarom 4

avatar van 321brb

321brb

Met zo'n plot twist is niks mis mee, maar helaas veranderd de film dan uitgerekend in het type film waar ik een bloedhekel aan heb. Niks mis met het acteerwerk enzo, maar ik vond gewoon het verhaal zwaar irritant worden na verloop van tijd.

2 *

avatar van cassini1

cassini1

WERELDFILM!, gewoon de perfectie, vooral met het acteerwerk van Clive Owen.

avatar van kanjertje

kanjertje

Mooie en spannende thriller met plotse en onvoorspelbare verhaalwendingen.

Goed acteerwerk van bijna iedereen.

3,5

avatar van snip

snip

goeie film hij begon een beetje traag maar je bleef zeker je zeker boeien. vooral de plot met de omwending vond ik meesterlijk. verder goed geacteerd door allebei !

deze is zeker het kijken waard, aanrader !

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Prima wegkijkfilmpje, met natuurlijk een leuke bijrolletjes van Cassel en Xzibit.

avatar van Amerongen1985

Amerongen1985

Goede en onvoorspelbare film.

avatar van missl

missl

bah, ik helemaal blij dat deze op tv was, is het een stomme jean claude van damme film.

avatar van R.

R.

g#dverdomme ja! en op teletekst staat ook deze! idiots!

avatar van OlafK

OlafK

@Missl en R.:

idd, ik baal er ook al stevig van. Al helemaal omdat ik die klote film al n keer half gezien heb op Talpa(was zo slecht dat ik m alweer vergeten was!). Nja, dat is dus zeer spijtig... Staat overal verkeerd overigens, ook in andere tv-gidsen(Veronica, Mikrogids).

avatar van Frederick

Frederick

missl schreef:

Exact. Als Van Damme aan het woord is, krijg ik het idee dat ik naar Thunderbirds zit te kijken. Onnatuurlijke dialogen.

Op IMDB las ik dat Bob Misiorowski nooit eerder een film van enig niveau heeft gemaakt. Van Dammes 'Derailed' is zelfs een film met een half zo hoge IMDB-score als deze.

On topic: het moge duidelijk zijn dat er nieuwsgierigheid naar deze film uit 2005 is ontstaan. Misschien een idee voor de nieuwe RTL-baas Bert Habets, om de komende week alsnog de juiste Derailed uit te zenden. Wie weet kijken hier aardig wat teleurgestelde filmliefhebbers naar uit...

avatar van Frederick

Frederick

R. schreef:

g#dverdomme ja! en op teletekst staat ook deze! idiots!

Tsja, idioten te over in 't Gooi... Of zou het een gewiekste marketingtruc zijn?

avatar van missl

missl

als ik naar van damme kijk vraag ik mezelf af waarom hij ooit een film heeft gemaakt.

maar ik ben dan ook een vrouw, mannen zullen hem wel stoer en mannelijk en leuk vinden omdat dingen exploderen en hij met zn blote handen vecht

(en ja nu zit ik dus echt die stomme film te kijken)