Genre: Drama / Thriller
Speelduur: 108 minuten / 112 minuten (unrated version)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Mikael Håfström
Met onder meer: Clive Owen, Jennifer Aniston en Vincent Cassel
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot Derailed
"He never saw it coming."
Het leven van een getrouwde reclame-hotshot neemt een dramatische wending wanneer hij op een ochtend zijn gebruikelijke trein naar kantoor mist. Hij vergeet een kaartje te kopen voor de volgende en een medepassagiere helpt hem uit de brand. Hij raakt met haar aan de praat en hun affaire begint. Een bezoekje aan een hotel loopt echter verkeerd af.
Lucinda Harris
Sam Griffin
Amy Schine
Candy
babygirl86
ik vond het wel een goeie film in het begin vond ik hem wel een beetje saai maar aan het einde was hij echt wel spannend

Ziggy007
OK, stom inderdaad. Daar had ik niet aan gedacht.
Dat het 'geloofwaardig' blijft klopt gedeeltelijk, aan het eind vind ik het teveel verzuipen. Maar inderdaad, in zijn genre (foute thrillers), zeker niet de minste
Pieter Montana
Spannend, leuk script, prima acteurs. Ik hoef hem voorlopig niet te zien, maar dit vind ik wel erg prettig voor een avondje film kijken.
Lage waardering ook op imdb.
Helemaal mee eens. Clive Owen is sinds vorig jaar(Dwight
) één van m'n favoriete acteurs en acteert in deze erg stijlvolle thriller weer erg goed. Ook Jennifer Aniston deed het niet slecht in haar 1ste film na haar "Friends" periode. Vincent Cassel is heerlijk als de Franse badguy. You're number 8! You don't even get the top 5. How does that feel Charlie?
Heerlijk stukje als hij bij Charles' thuis is. 3 toppers en dan Xzibit. Dat geeft je film wel een deuk

Spannend van begin tot eind.
Aanrader
iGeO
Vond het een vrij goede thriller, waarvan de clou voor mij halverwege duidelijk werd.
Anniston speelt, ondanks haar "Rachel"-imago toch een overtuigende rol en Owen een ongelooflijke sul, die uiteindelijk toch z'n revange krijgt.
En omdat er sommigen zijn die het verhaal voorspelbaar vonden: het valt dan nog mee dat, op het eind als de dochter met de schoolbus weggaat er niet wordt gebeld door het ziekenhuis, dat er een donor is voor die nier
moon44
Voor mij een zeer goeie film met prima acteurs. zo mogen er nog meer gemaakt worden. we hebben ons geen minuut verveeld.
feyezuid
Ik vond het ook een heel spannende vermakelijke film, beetje puntje van je stoel op een gegeven zelfs. Van mij 4 sterren.
The_Game
De film begint wat sloom, maar komt later goed op gang en dat bleef ook zo. Ben geen fan van beide acteurs en vond ze ook wat matig. Verhaal was verder goed, maar soms iets te voorspelbaar. Toch zie ik dit wel als een goeie film. 3.0*
HeatWave
Ook ik vind dat de film wat sloom begint en had daarom ook geen idee dat het op zo'n geweldige thriller uit zou lopen. Het wat saaie begin wordt later in de film dan ook meer dan goed gemaakt.
Klasse.
P.s. ook leuk om Jennifer Aniston eens iets anders te zien akteren dan haar melige rol in Friends.
Dit heeft ze prima gedaan.
annekeet
voorspelbaar? nee, ik kijk vrij veel films, en dat jennifer 'fout' was, was dan ook snel bekeken. Maar de clou was toch verre van voorspelbaar naar mijn mening! Goede film, verrassende plot. Wel een beetje een moeilijk begin.
newG
Geeuw, heb deze gisterenavond bekeken. Duurde veel te lang voor de film interessant werd en dan werd de clou van de film al redelijk snel duidelijk. Maar ik denk dat dat niet zo het geval is voor de mensen die nooit scenariotechnieken gestudeerd hebben. Clive owen speelde degelijk hoewel hij soms op het randje van net goed genoeg balanceerde. De frenchie speelde zeer goed, Xzibit viel nog best mee, toen hij de 1ste keer voorgesteld werd in de film vond ik hem zeer goed overkomen, dat praatje over reclame enz., Jennifer Aniston kwam dan weer zeer slecht over in het begin van de film, na de overval/verkrachting, let op na de verkrachting want tijdens was ze maar zwakskes) ging het al wat beter.
Slotconclusie: films was niet slecht maar heeft enkele pijnpunten waardoor mijn beoordeling blijft steken op een matige 2*
AmazingPP
Vermakelijke "whodunit"-film, al weet je wel snel wie het gedaan heeft. De film is zeer zeker voorspelbaar, maar dat neemt niet weg dat hij ook vermakelijk is. Er wordt redelijk in geacteerd, maar de film had sneller gekund. Aniston laat in ieder geval haar Rachel-rol vergeten door haar prestatie. Geen slechte, maar ook geen topfilm. 3,5 ster.
Ascalaphus
Leuke film.
De acteerprestaties zijn zeer goed en het verhaal houdt stand. Toch vond ik het soms een beetje te voorspelbaar. Uiteraard waren er ook de nodige spanningen en verrassingen.
Het begin daarentegen komt wel wat traag op gang, maar echt storen doet het niet.
Kortom, een dikke 3.5
Nogal voorspelbare thriller, die gelukkig in het laatste half uur nog enigzins interessant wordt uitgewerkt. Tot die tijd is het, ondanks de degelijke vertolkingen, dertien in een dozijn. Prima gefilmd en gemonteerd, maar het tempo had wel wat hoger gekund en de makers hadden de valkuilen van het genre wel iets beter kunnen vermijden.
Just relax!!
Is er geen site waar je je mening op kan geven voor mensen die wel scenariotechnieken hebben gestudeerd dan kun je mij dat gelul besparen, alvast bedankt. 3,5*
newG
Dat van scenariotechnieken sloeg enkel op de clou van de film. De rest ging over acteursregie en het acteren zelf.
Misschien eerst eens iets 2x lezen voor je commentaar geeft...
daanos;
heb de film net gekeken, vond het een goede film... had niet verwacht dat hij zo boeiend zou zijn. Een paar interessante plotwendingen en een goed acterende jennifer aniston.
No-era
Ik heb Derailed eerst uitgeleend aan een vriend van me en toen ik hem terug kreeg, verpestte hij het een beetje voor me door de clue te verklappen. Ondanks dat had ik niet verwacht dat de film mij de hele tijd boeide. Clive Owen is ook echt een kalme acteur vind ik hoe boos die ook doet blijft er kalm bij. Jennifer Aniston ja is moeilijk elke keer als ik haar zie dan zie ik de style van Rachel uit Friends. En dan nog Vincent Cassel echt een talent. Rollen zoals in Derailed dat zijn de rollen waarin hij zijn acteer talent op het best laat zien.
Deze film krijgt van mij : 4,0
HiLL
Ik zeg u: "Een alleraardigste film". Iets wat simpel verhaal, maar toch best verrassend. Acteerwerk is redelijk, al kan ik Aniston totaal niet serieus nemen. Friends-syndroom, serie-syndroom. Ik weet het niet, ze komt niet goed over op mij. Vincent Cassel vond ik het sterkst spelen, met name die scene als ie bij het gezin thuis is, is sterk en heerlijk om je in te denken hoe dat moet zijn. "Wat een leuke dochter, mag ik je een zoentje geven?" Pijnlijk, pijnlijk. Plot is niet al te sterk, maar al met al een lekkere film. 3,5*
Skrean
Goede thriller over wraak en rechtvaardigheid.
De plotwendingen en het einde deden me erg goed.
Xibit en the RZA waren ook erg vermakelijk.
wilmau
ik vind deze film zeer goed, alleen het duurt wel even totdat hij op gang komt. je blijft wel de hele tijd kijken.
zeker de moeite waard. ik geef een 4
Just relax!!
De clou was voor mij ook geen totale verrassing en ik studeer niet eens scenariotechnieken.
Dan moet ik wel ontzettend veel verstand van films hebben, nee inderdaad niet.
Die studie van jou wel of niet afgerond maakt jou niet bij voorbaat een betere kenner dan 1 van ons en ik proef wel een beetje dat je dat denkt.
newG
Dan moet ik wel ontzettend veel verstand van films hebben, nee inderdaad niet.
Eerst mij persoonlijk aanvallen en mij nu gelijk geven... ik snap u toch niet hoor...
En ik spreek altijd met: naar mijn mening, misschien of, ik vind. Ik zeg nergens dat het moet zoals ik het zeg.
Just relax!!
Het gaat om het feit dat je wel dan niet loopt te koketteren met je studie niet over het inhoudelijke.
Mij is ooit gezegd eerst iets 2 keer te lezen alvorens commentaar te geven.
Maar is dit niet je bedoeling dan spijt het me oprecht je persoonlijk aangevallen te hebben
Shampoo
Op de één of andere manier heb ik dit al eens eerder gezien, maar ik kan het nog niet helemaal plaatsen. Eerste drie kwartier vond ik sterk, daarna werd het wat ongeloofwaardiger en het eindigt ronduit bizar. Omdat ik me toch prima vermaakt heb een nipte 3,5 ster.
teus66
Onderhoudende thriller met leuke wendingen, helaas wordt de film nooit écht spannend. Ik mis iets van een erotisch lading ofzo (nee, geen naakt) dat deze film net wat meer pep had kunnen geven.
illogical
Ik vond deze zeer goed.. Echt spannend word hij niet, maar ik zag het einde niet aankomen en vond het daarom echt goed
4****
morreke
Gelukkig dat ik hier niet ben komen kijken voor ik de film zag, ik zag de wending totaal niet aankomen en zat er eigenlijk van O my god
vond het een heel leuke film, hij krijgt van mij een 4
al vond ik dat charles of hoe heette ie ook alweer er al bij al veel te makkelijk is afgekomen, er zijn genoeg sporen die hem aan al die zaken linken
blaze2006
net bekeken, vond het een spannende film, clive owen vind ik een van mijn favoriete acteurs op het moment

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Cashback
Drama / Komedie, 2006

Rendition
Thriller, 2007
gevangenischicago, illinoisverkrachtinggebaseerd op boekhotel roomman vrouw relatieanonymous letterchantagefamily's daily lifebriefbusinessmanrelatieproblemenman between two womenwraakbedrogbeatingflashbackgeweldwalletbuitenechtelijke affaireembezzlementadvertising executiveabortuscommuter train