Genre: Drama / Thriller
Speelduur: 108 minuten / 112 minuten (unrated version)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Mikael Håfström
Met onder meer: Clive Owen, Jennifer Aniston en Vincent Cassel
Gesproken taal: Engels en Frans
Plot Derailed
"He never saw it coming."
Het leven van een getrouwde reclame-hotshot neemt een dramatische wending wanneer hij op een ochtend zijn gebruikelijke trein naar kantoor mist. Hij vergeet een kaartje te kopen voor de volgende en een medepassagiere helpt hem uit de brand. Hij raakt met haar aan de praat en hun affaire begint. Een bezoekje aan een hotel loopt echter verkeerd af.
Lucinda Harris
Sam Griffin
Amy Schine
Candy
alfie
dit is een van de betere films van de laatste tijd,,,zo mogen ze er meer van maken . 5*
Riel
Op advies van de videotheek-medewerker meegenomen naar huis.
Ik sluit me aan bij bovenstaande reacties, spannende thriller, en ook ik zag het niet aankomen
_Casper_
Ik had niet veel verwacht van deze film...
Maar het bleek een erg leuke film te zijn!
Kijkt lekker weg, en verveelt niet!
Zeker leuk op zaterdag avond >> 3.5 sterren
Turkeyloverz
Erg vermakelijke en goede film. De cast is goed, net als het acteerwerk (vooral Cassel) .Het begin vond ik erg goed, net als het verrassende einde, de film houdt je in zijn greep en is op sommige momenten ook wel spannend.
De sfeer in de film en het verhaal maakten de film ook duister en ik vind een thriller op zijn best als het wat mysterieus is. Kortom een erg leuke film, zeker wel vermaakt.
De film is niet origineel en ook geen meesterwerk, maar een bovengemiddelde thriller, verdient een 8. Clive Owen vond ik goed in Sin City, ook hier deed hij het aardig, vandaag zal ik Inside Man eens gaan kijken.
Lord Flashheart
Spannende film, onvoorspelbaar einde. Zo hoort een goede thriller te zijn! De 3.5* zijn dik verdiend.
rudicarell
Goede film, zeker het kijken waard maar wel een voorspelbaar eind.
3 *
demimoorefan
persoonlijk gezien een topfilm
heb mezelf niet verveeld
en het kan zeker de eerste 30 minuten alle kanten op
vondt het een spannende mysterieuze thriller
en je ziet Jennifer eens in een andere rol
schrik niet van mijn waardering van deze film.........
aangezien ik heel wat films voorbij zie gaan
zit deze toch dicht in een persoonlijke toplijst
spettertje
hele goede film
zeker de moeite ward
verassende wending
en zeker ben ik het eens met demimoorefan
jennifer heeft echt en andere kant laten zien
en.....die beviel me heel goed
dus ook van mij een goed cijfer een dikke 4*
Nieke
Ze kan heus wel acteren hoor!
En Owen kan praktisch nooit iets mis doen. Buiten misschien bij 'I'll sleep when I'm dead'.
demimoorefan
als jij het einde al bij voorbaat kon voorspellen moet je echt op de kermis gaan werken als toekomstvoorspeller
denk dat je een van de weinge bent wie de afloop al vroeg wist
ik zelf in iedergeval niet
blondegod8
Erg goeie film! Jammer dat 'ie wat op gang moet komen (eerste half uurtje was niet echt hoogstaand). Echt verassende wendingen! kan me niet voorstellen dat je zoiets van tevoren ziet aankomen. Gedeeltelijk misschien, maar verder niet! Een welverdiende 4.5 * !!!
KLah
Erg goeie film. Na de reacties te gelezen hebben vermoedde ik de uitkomst toch een beetje, maar ook ik twijfelde een beetje gedurende film. Goeie plotwendingen en zeker een aanrader!
Ik geef hem 4 ster.
Quatro
de film begint langzaam, dan komt er een vrij verrassende wending maar daarna is het vrij voorspelbaar. dat die donkere jongen wordt neergeschoten is vrij duidelijk, anders is de film te vroeg afgelopen, en nadat ze in "haar" appartement zijn geweest was het ook duidelijk dat ze samenspeelden, dat de film na hun dood niet was afgelopen maakte duidelijk dat er nog iemand in leven was...tis een simpel hollywood abc-tje
orange
zeer zeker een aanrader. halverwege moet er bij de echte filmkenner wel een belletje gaan rinkelen, maar verder prima plot. Clive Owen is als vanouds en draagt de film tot het einde. zeer onderhoudende thriller.
3,5 ster.
mellajones
Vond de film ook erg langzaam op gang komen en de rol van jennifer anniston erg kort.. maar zeker geen slechte film.. leuke wendingen.. al is het een ouderwets complot verhaal.
Merel_*
Echt een van de beste films van dit jaar! Wat een geweldig complot zat er in deze film!
TheRisingSun
Goede film! Komt wat rustig op gang, maar als het spel eenmaal begint gaat de film goed los en blijf je geboeid kijken.
Owen, Aniston en Cassel acteren alledrie sterk! Als je Aniston vooral kent van Friends en komedies dan is deze rol van haar er zeker wel een die ze vaker zou moeten spelen. Verfrissend!
Vooral door het sterke eind, geef ik 4 sterren, waar dat daarvoor nog op een 3,5 ster bleef steken, dus...
debster
Als je na goed drie kwartier al van A tot Z doorhebt hoe de film af gaat lopen, moet ik zeggen dat er niet echt veel meer aan is.
Jammer, 2*
johnrambo
Film gehuurd omdat er niets anders bijzonders aanwezig was.
Ging hem kijken met het idee dat het een standaard thriller zou zijn.
Blijkt een dikke aanrader.
-Spannend
-Verrassend
-Goed acteerwerk.
-Boeiend van begin tot eind.
4 sterren van mij.
gentenaar
Een van de beste films die ik zag in lange tijd, en het einde was zeker niet voorspelbaar
Heel goede verhaallijn, film boeit van1ste tot laatste minuut
Echte aanrader
alfie
dit is een topfilm,zeer goed verhaal.het zal je maar gebeuren.een aanrader !
Champietal
Een goede film. Ik was een weekend alleen thuis en dacht dat dit wel een 'aardige' film zou zijn, maar het is een zeer goede film geworden.
Zeer goed in elkaar gezet.
chucknorris
- 1908 stemmen
goeie beangstigende sfeer. eigenlijk in alles bovengemiddeld. verrassend goede aniston. Had het ook niet verwacht dat hij zo goed zou zijn.
net wat te kort door de bocht zo her en der.
dus
goede thriller. 4 sterren
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Voordeel van de twijfel. Solide thriller, met goede acteerprestaties, spannend, maar mist iets (al zou ik zo gauw niet weten wat). Misschien dat het aan het sombere production-design ligt. Had trouwens hele slechte recensies in Amerika. 3*
Ché Cliché
Deze film was voor mij een verrassing.
Er zitten een aantal plotwendingen in die niet zeker niet voorspelbaar zijn, al voelde ik het op een gegeven moment allemaal wel aankomen.
Neemt niet weg dat ik de acteerprestaties zeer goed vond. Anniston nam met een goede, bescheide rol een juiste keuze en na 'the good girl' was ik eindelijk weer eens tevreden over haar filmprestaties.
Clive Owen is een superster. Charisma en dat accent. Hij kan op 80% nog een film dragen, als hij zou willen. Ja, ik was eigenlijk wel tevreden.
4 sterren van mijn kant.
djkoelkast
Zeer goede film, het begin lijkt erg voorspelbaar te zijn en in een sleur te raken maar nee, het wordt echt een schitterende film die tot het einde toe boeiend blijft.
Overigens leuk dat XZIBIT er in zit, alleen ik denk steeds dat ie gaat zeggen: "I'm 'bout to pimp your ride"
Ondanks het typisch amerikaanse einde: 4,5*
helleke
Heel spannende thriller met een superplot nadat duidelijk werd welke rol Jennifer Aniston vervulde.
Het einde(wasserij in het gevang) vond ik er dan wel iets teveel aan waardoor ik van 4 sterren alsnog ben afgekomen naar 3,5.
Desalnietemin een zeer leuke film waarin goed geacteerd werd.

Control

Cashback
Drama / Komedie, 2006

Rendition
Thriller, 2007
gevangenischicago, illinoisverkrachtinggebaseerd op boekhotel roomman vrouw relatieanonymous letterchantagefamily's daily lifebriefbusinessmanrelatieproblemenman between two womenwraakbedrogbeatingflashbackgeweldwalletbuitenechtelijke affaireembezzlementadvertising executiveabortuscommuter train