• 9.375.523 stemmen

The 40 Year Old Virgin (2005)

Komedie / Romantiek | 116 minuten / 132 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Romantiek

Speelduur: 116 minuten / 132 minuten (unrated version)

Alternatieve titel: The 40-Year-Old Virgin

Geregisseerd door: Judd Apatow

Met onder meer: Steve Carell, Catherine Keener en Paul Rudd

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 6 oktober 2005

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The 40 Year Old Virgin

"The longer you wait, the harder it gets."

Andy is een conservatieve, verlegen man en nog steeds maagd. Als zijn vrienden hier achter komen, doen ze er alles aan om hem aan de vrouw te krijgen. Andy speelt mee maar komt in de ene na de andere rampzalige situatie terecht. Totdat... hij een relatie krijgt met Trish, een vrouw met drie kinderen. 'Eindelijk', denken zijn vrienden, 'nu gaat het gebeuren!' Maar nee, Andy en Trish houden hun relatie voorlopig strikt platonisch...

Wel als van het gezegde "time is money" uitgaat

avatar van bebdn

bebdn

Ik ga hem natuurlijk maar bekijken in mijn "vrije" tijd

Wanneer het te erg wordt lees ik wel terzelfdertijd de Humo

avatar van john constantine

john constantine

Ik had er veel van verwacht. Maar deze film is gewoon 10x niks. Ik heb geen ene keer gelachen. In mij ogen zeker de flop van het jaar geworden!!

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Niet slecht gedaan, verhaal is op zich wel leuk en er waren ook wel een paar geinige stukjes, maar het duurt veel te lang. (2 uren!)

Heb niet veel gelachen, maar toch heel stiekempjes genoten.

En dat liedje op het eind waarbij ze ook zo gek dansten

avatar van mauritsje

mauritsje

Ik had meer verwacht van deze film..

Alhoewel toch nog vermaakt.

Leuke film om lekker weg te dromen.

3 ***

avatar van bebdn

bebdn

toch een paar keer moeten lachen, vooral Keener viel mee.

Al bij al viel de investering mee

avatar van FillumGek

FillumGek

Gewonnen bij planet.nl

Vanavond eventjes kijken Lijkt me best leuk.

avatar van FillumGek

FillumGek

Gisteravond gezien en hij viel me eigenlijk best wel mee.

Hoewel het een komedie is lach ik niet één keer in een deuk maar de film was ondanks dat toch superleuk. Hij keek goed weg en verveelde eigenlijk niet. Ook vond ik de 2 uur niet te lang en was het door iedereen leuk geacteerd.

avatar van frank the tank

frank the tank

leuke film, duurt alleen net iets te lang voor een comedie..

avatar van IcU

IcU

Ik heb best kunnen lachen met deze film. Steve Carell was erg grappig. De geloofwaardigheid was soms ver te zoeken, maar dat maakt niet uit. Leuk voor een keer. 3½*

avatar van miak

miak

Dat einde was grandioos.

Verder wel een leuk filmpje, niet slecht, niet goed.

avatar van fabianvip

fabianvip

leuke film die wel aardig weg kijkt. 3*

avatar van daanos;

daanos;

heb de film in de bios gezien, was op zich wel lachen maar dan heb je het ook gehad

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Ziggy007 schreef:

Puberale plas en poep grappen?
Nee, dat viel mij heel erg mee. Gezien het uitganspunt dacht ik dat deze film gedoemd was om uit te monden in een tenenkrommend stukje cinema, maar het tegendeel bleek waar. Ik vond het een vrij 'volwassen' komedie. Laat ik het zo zeggen, niet een zo heel hoog American Pie gehalte. Terwijl ik dit zeg, bedenk ik mij dat dit ook komt omdat het gaat om mensen van een andere leeftijdscategorie, maar toch. Natuurlijk zitten er wel 'bepaalde wendingen' in zal ik maar zeggen, maar ik vond het allemaal vrij netjes.

Ik denk er exact zo over. Het viel me dus uiteindelijk allemaal behoorlijk mee. Best gelachen, soms wat flauw en voorspelbaar maar best te doen voor op koninginedag met wat vrienden en een bord junkfood op schoot

Het einde was wel erg raar. Dat er nog snel ingedane huwlijkmoraaltje was echt triest en die afsluiting daarna met die hippiemuziek uit Hair

Ach, leuk voor 'n keer 3*

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Gewoon een slechte komedie, slechte humor, een en al seksistisch en goedkoop gewoon. Daarnaast onrealistisch verhaal. Dat collega's de nerd helpen aan zijn eerste beurt . Daarnaast was hij voor een nerd wel goed getraind (hij had een goed figuur), hiermee wil ik niet zeggen dat nerds niet goed uit kunnen zien , maar toch . Ook flauw vond ik die scène met die hitsige studente die heel graag seks wilde, heel vrouwonvriendelijk en niet realistisch, een twintigjarige studente die seks wil met een veertigjarige sul? Kom op zeg .

Trieste film gewoon!

avatar van DeCol

DeCol

Hoe goed vond ik deze film! Heb dubbel gelegen, niet normaal! Hij was nogal seksistisch maar er werden prachtige grappen over gemaakt. Ik heb hem gehuurd en er stond 17 min extra op. Echt waar, dikke 4*

avatar van ~Burner~

~Burner~

L. luchtloper schreef:

Trieste film gewoon!

hahah onrealistisch, dus jij kijkt alleen maar films die realistisch zijn

Ik vond het wel een grappige film, en heb toch zeker wel een aantal keer kunnen lachen. jammer dat het einde wat lang duurde, maar voor de rest geslaagd!

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Dat is niet waar, de films die ik het hoogst beoordeeld heb op MM zijn science-fiction fantasy. Ik kan alleen niet tegen dit soort comedy's, waar seksistische humor de overhand heeft en het niveau bepaald . Daarnaast moet een comedy een beetje realistisch blijven, want er zijn me toch stukken in deze film, tsjonge, jonge, jonge... .

Een kwalitatief goede comedy moet qua humor een beetje diepgang hebben, en niet alleen humor over pikjes, tietjes en kutjes hebben.

avatar van notsub

notsub

Omdat ik een paar heb moeten lachen geef ik er 2.5 punten voor. Het is allemaal erg plat en simpel, wat hier voorgeschoteld wordt. Soms is het wel zo melig dat ik erom moest lachen, maar het grootste deel van de film was toch erg matig.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Werd erg teleurgesteld. Had veel grappiger kunnen zijn. Had mijn aandacht er na 1 uur niet meer bij. Hij duurde te lang.

*2 Helaas

Thomas83

Leuke onderhoudende komedie. Geen absolute topper, maar toch wel een bovengemiddelde film in het genre in mijn ogen.
Toen de film begon vreesde ik na wat flauwe cliché-grappen als de erectie en de ietwat grofgebekte oudjes dat het echt zo'n heel flauwe en platte tienerkomedie zou zijn, maar dat bleek uiteindelijk wel mee te vallen.
Het onderwerp 'pas op relatief late leeftijd ontmaagd worden' wordt nog vrij serieus genomen en niet volslagen belachelijk gemaakt. Al zijn er wel wat cliché-grapjes, maar daar kun je al op wachten natuurlijk.
Veel van de grappen zijn trouwens nog wel leuk vond ik persoonlijk, en er zitten nog wat leuke karakters in de film. Met name dan de collega's van Andy.
Steve Carell doet het goed als Andy, en ondanks weinig originaliteit in de grappen heeft de film toch nog een vrij apart sfeertje voor dit type film vind ik.
Best leuke komedie om eens een keertje te zien. Alleen misschien net iets te lang.

avatar van Safri

Safri

Ja, iets te lang vind ik hem zeker. Toch heb ik me wel vermaakt en heb ik een paar keer hardop moeten lachen, hoewel ik nu alweer vergeten ben waarom precies.

Wat me opviel is de hoeveelheid aan nietszeggende karakters. Zoals die twee Indiers en het zwakke personage van die collega (die opeens niets meer met sex te maken wil hebben). Het einde vond ik wel geslaagd.

Bij lange na niet zo slecht als bv: Van Wilder, Eurotrip of American Pie 4.

2,5 *

Safri schreef:

Bij lange na niet zo slecht als bv: Van Wilder, Eurotrip of American Pie 4.

2,5 *

Ja ik heb ook nog aardig wat lachmomenten gehad, ondanks het gebrek aan originaliteit in de grappen.

Maar in een deuk heb ik eigenlijk nooit gelegen.

De film zat inderdaad vol oppervlakkige typetjes, maar dat is bijna altijd zo bij dit soort films.

De rol van die collega die opeens niks meer met sex te maken wil hebben vond ik wel heel erg vlak en echt weinig aan. Die rocker en die zelfverzekerd overkomende verkoper vond ik nog wel best leuk, net als die oudere islamitische (of was hij hindoe?) man.

avatar van Safri

Safri

Dacht Hindoe ja Maar dat weten de filmmakers zelf ook niet echt denk ik.

Safri schreef:

Dacht Hindoe ja Maar dat weten de filmmakers zelf ook niet echt denk ik.

Daar leek het inderdaad een beetje op.

Maar misschien komt dat omdat die verkoper waar hij steeds ruzie mee had steeds deed alsof hij een moslim was, en die andere verkoper die je amper ziet volgens mij wel een moslim is.

Maar goed, het doet er allemaal niet zo toe. Eigenlijk is het niet zo interessant om over de details van een weinig bijzondere film te discussiëren.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

De film is hier en daar echt hilarisch, maar kent ook veel dieptepunten. Ten eerste duurt de film veel te lang. Ten tweede wordt telkens als de film iets minder grappig wordt, gauw het boekje met cliché-grappen weer uit de kast gehaald. Dit is erg jammer, omdat de minder grappige delen van de film helemaal niet slecht hoeven te zijn. Steve Carrell en Catherine Keener zijn beide prima, de rest van de cast was wel oké. Niks speciaals dus, maar hier en daar aardig vermakelijk.

avatar van Lukic

Lukic

Voor het soort film (comedie) en het onderwerp (een maagd van 40, dus sex) is deze film behoolijk goed. De film is nergens flauw te noemen en alles wordt leuk gebracht. Om deze redenen is het een goede film, geen american pie nummer zoveel humor.

3 sterren.

Lukic schreef:
3 sterren.

Met je eerste opmerking ben ik het wel eens, maar ik kan me er niet helemaal in vinden dat de film nergens flauw is.
De scene dat de hoofdpersoon helemaal aan het begin van de film gaat plassen als hij uit bed komt en een erectie heeft is wat aan de flauwe kant vind ik persoonlijk, en al vaker gedaan.

avatar van Mojo Pin

Mojo Pin

Dat kapsel is echt grandioos, misschien moet ik deze film een keer de kans geven

avatar van Sutherland

Sutherland

Vrij flauwe film, met veel flauwe grappen die je van mijlenver al ziet aankomen...

2.5 *