The League of Extraordinary Gentlemen (2003)
Genre: Actie / Sciencefiction
Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans
Releasedatum: 11 september 2003
Bekijk via Disney+
Plot The League of Extraordinary Gentlemen
"The power of seven become a league of one."
Het is 1899; de avonturier Allan Quartermain (Connery) wordt door de Britse regering gevraagd een groep mensen met speciale gaven te leiden. Samen met deze begaafde mensen neemt Quartermain het op tegen The Phantom, die de wereld bedreigt met zijn op de tijd vooruitlopende en alles vernietigende technologie. Captain Nemo, Tom Sawyer, Mina "The Vampire" Harker, The Invisible Man, Dr. Jekyll/Mr. Hyde, Dorian "The Immortal" Gray en Quartermain doen er alles aan om deze gek te stoppen.
Allan Quatermain
Rodney Skinner / The Invisible Man
Dante
Sanderson Reed
Consurgo
Joah, wel aardig, al had er meer in gezeten.
Vond het idee van het combineren en echt bestaan van al deze legandarische figuren wel leuk.
De film gaat alleen een beetje de mist in bij de special effects, de computer annimaties zijn gewoon niet super, misschien een paar jaar moeten wachten?
En sommige stukken komen niet echt geloofwaardig over.
Je kunt best een fantasie film maken, maar de truuk is om het geloofwaardig over te laten komen...ik vind 100 "sluipschutters" langs de toevallige weg de gereden wordt in venetie een beetje ongeloofwaardig, zaten meer van dat soort dingen in
En dat geloofwaardig laten lijken van de acties en situaties mis ik soms.
Desondanks best een vermakelijke film.
Waku
Vreselijke over the top kwa effecten deze film.
Dusdanig dat het irriteert en het ziet er nog nep uit ook.
En dat is gelijk de doodsteek van deze film.
Het lijkt wel of Sean Connery ook niet helemaal 100% achter zijn keuze staat in de film zo plichtmatig doet hij zijn kunstje.
Een miskleuner.
Maikeru
- 1934 berichten
Ik heb hem net bekeken, en ik was nogal teleurgesteld... De animatie is barslecht, ik ergerde me er dood aan. De acteerprestaties zijn ook vaak niet om aan te zien. Het verhaal is echt slecht bedacht, en er zit totaal geen structuur in, de superhelden zijn niet echt leuk - ze hebben niet echt leuke krachten op de onzichtbare na... Ik had juist wel wat verwachtingen van deze film, omdat ik het superheldengenre meestal wel leuk vind, maar deze was niet om aan te zien. 0,5 erbij voor de legendarische figuren, en 0,5 erbij voor de actie.
SSL-Gladiator
Leuke special effects en personages, doch het verhaal kan gewoon niet boeien en het brengt geen spanning mee. Een film waarbij je blij bent dat de aftiteling uiteindelijk verschijnt.
Jammer dat Connery zich hiertoe leent.
waidman
In princippe een goed idee om alle helden waarvan al eens films zijn gemaakt, maar waarvan ook boeken zijn geschreven, te verzamelen voor een film. En daar is het jammer genoeg bij gebleven. De special effects zakken na een goed begin door het ijs, en het acteren blijft onder de maat, alleen de aanwezigheid van Connery redt de film een beetje
Witch-king
Een hele tijd geleden dat ik deze film gezien heb.
Wat ik me er nog van kan herinneren is dat het niet zo zeer om het verhaal gaat, maar meer om de personages.
Viel me vies tegen.
1,5 sterren
Olivia
Precies wat ik zelf ook wilde gaan posten.
Toevallig gisteravond gezien.
Ik had wel een tijdje terug een review gelezen over deze film, maar dat-ie zó zou tegenvallen....!
Het hele gedoe in Venetie vond ik gewoon niks, met name de special effects(kom, die waren gewoon niet echt denderend) en het ongeloofwaardige.
Ik hou zelf ook wel van superheldenfilms, maar ik kon ook niet voor elk karakter even veel sympathie opbrengen. Vond ze ook gewoon niet zo leuk. Misschien hadden ze wat verder uitgediept kunnen worden.
Er zaten wel wat aardige dingetjes in de film), en de vechtscenes waren zo slecht nog niet, op zich was-ie nog wel enigszins vermakelijker, maar hij had veel spannender en interessanter kunnen zijn. Behoorlijke teleurstelling: 2,5
LOTR-lover
Persoonlijk had ik meer verwacht van dit "avonturenfilmpje". Maar het blijkt een tegenvaller te zijn. Het plot is verschrikkelijk, evenals de (meeste) acteurs. Het 2-tje komt er nog doordat de actie vrij redelijk is.
Ravenstein
Ik lees erg weinig positiefs over deze film, maar mij heeft hij zeker weten te bekoren.
OK, het verhaal is niet echt denderend en er zitten misschien iets te veel neppe special effects in (die weliswaar soms erg indrukwekkend zijn), maar de film denderd vooruit aan een TGV-tempo en het geheel is lekker avontuurlijk.
Mij deed de opzet soms wat denken aan Van Helsing (combinatie van al die bekendheden), maar mijn voorkeur gaat zeker uit naar LXG.
Erg leuke super-de-luxe pulp die me geen seconde heeft verveeld.
Leno
Er valt weinig positiefs te melden aan deze film. Het verhaal is erg matig, maar oké dat weet je van te voren. Helaas zijn de, op papier interessante, karakters lachwekkend neergezet (ligt meer aan het script en de dialogen dan aan de acteurs).
De special effects zijn ook ver onder de maat. Bovendien zitten er storende plotgaten in Nemo's giga boot die Venetie even invaart, die Amerikaan die, al heeft niemand er ooit van gehoord, toch uitstekend auto kan rijden.
Dan is er altijd good old Sir Connery nog.. athans hij is er, maar daar is het ook mee gezegd. Zijn karakter is oninteressant, heeft zoals de andere karakters totaal geen diepgang (terwijl zijn karakter dat wel nodig had). Verder lijkt Connery er zelf ook weinig zin in gehad te hebben, al slaat hij zich nog wel aardig door de actiescenes heen (met toupet die netjes op z'n plaats blijft!).
Connery lijkt met pensioen te zijn, maar mocht hij toch weer in een film gaan spelen dan beter geen SF. Nu zal hij toch inmiddels wel geleerd hebben van The Avengers, Zardoz, Meteor, Highlander 2 en deze??!!
Thomas83
Vrij matige film.
Er zitten wat mooi beelden en special effects in, en de film heeft best een prettig sfeertje, maar ik vind het verhaal vrij matig.
Wel is de plotwending nog wel redelijk, maar veel van de special effects komen ook wat al te duidelijk uit de computer, en ik vind de acteerprestaties vrij slecht. Vooral van Sean Connery verwacht ik meer. Ik vond hem een beetje plichtmatig spelen.
Geen film die ik opnieuw zou kijken. Superhelden-films kunnen heel leuk zijn, maar geen van de superhelden is echt interessant. Wel leuk dat sommige figuren uit andere verhalen/films zijn gehaald.
saw_lover
Wordt erg bekritiseerd vind ik, maar eigenlijk is deze film best leuk om te bekijken, vooral om de prachtige special effects.
het verhaal is zelfs zo slecht nog niet...
mikey
Na deze film; keek ik voor de zoveelste keer (omdat ik me verveelde) naar mad max 2, met daarin spectaculiare actie. Je voelt het metaal en je kan de benzine ruiken. Ook wordt er in die film veel aandacht besteed aan opbouw van spanning en verhaal. tja deze film heeft dat allemaal niet. 2.
neo
De koppijn-montage was wel een vrij groot minpunt. Desondanks wel aardig om eens te zien. Miste enkel nog Holmes erin, aangezien zijn grootste vijand hier wel inzit.
L. luchtloper
Ik vond het maar een slappe film. Slap verhaal, slechte personages. Ik vond alleen die onzichtbare man vet en kapitein Nemo met zijn Nautilus
. Die suppersterke vond ik heel slecht verzonnen.
kArIzMa_TuRk
wel leuke film voor een avondje. met goeie acteerprestaties en ook wel een leuk verhaal...3*
thunderball
Leuke amusante film, hoewel bij de eerste keer zien ik toch wel met mixed emotions (voel je de Stones link?) de bioscoop uitkwam.
Het rare voor een Hollywoodblockbuster (althans dat was de bedoeling dat ie dat zou gaan worden)is dat het net lijkt of ze er alles aangedaan hebben om hem dat niet te laten worden:
-de montage is vaak zeer verwarrend en veelste snel
-de gevechten zijn rommelig en daardoor niet te volgen
-en de karakters komen, behalve misschien die van Connery, ook nauwelijks echt goed tot leven
Gebazeerd op de cult strip van Alan Moore (dezelfde van oa V for Vendetta), maar fans vd strip zullen zich nauwelijks aan deze film ergeren, want behalve de titel en de hoofdpersonage's heeft de film eigenlijk niks met de strip van doen.
Ook is het nauwelijks te aanvaarden dat men, om wille van het Amerikaanse publiek, de figuur van Tom Sawyer er aan toe heeft gevoegd.
Met verder, vooral op het einde, bedroevende SFX's.
Maar op zich is het hele idee om beroemd karakters, uit de Britse literatuur, een superheldenteam te laten vormen, een fascinerend uitgangspunt en maakt het dat het kijken toch de moeite waard.
Dead01
- 1977 stemmen
Zeer zwakke film vond ik.
Het verhaal vond ik een flop, acteer werk was slecht.
Het enige goeie dat ik in deze film nog vond was de decors enzo, die waren nog goed
1 ster
sarara
Hier had ik meer van verwacht. Het is een bijeen gegooid verhaal van verschillende legendarische personages die samen iets proberen te redden of tegen te gaan, maar veel verhaal zit er niet in.
sn@ke
- 2077 berichten
Zeker wel kijkbaar en soms vermakelijk maar voor de rest een wel erg "gemaakte" special effecten show met zwakke effecten en duffe dialogen. De scenes met die onderzeeër waren beschamend slecht. Voor een veel beter film in dit genre raad ik Van Helsing aan , die is op alle gebied beter.
anarki
ben in slaap gevallen na een uur ofzo, vrij saaie film met verwijzingen naar boeken die er een beetje te dik op lagen (call me ishmael, the picture of dorian gray,..)
Ascari
ik vond het wel een leuke film, maar je mist wat achtergrond informatie over de personen, terwijl je wel informatie krijgt dat ze elkaar kennen.
quaterman - Dorian (het schooljongetje)
Dorian - Mina (vroegere relatie)
Hyde - quaterman (quaterman had van hem gehoord)
Hyde - Nemo (hyde zegt dat nemo ook geen verleden heeft om trots op te zijn)
oftwel ze kennen elkaar waar enigzins maar daar wordt niets over gezegt
Schuco
Zwakke film, ik kon hem bijna niet uitzitten. Het verhaal is matig en de acteerprestaties hier en daar slecht.
killerfreak
De (nochtans weinige) spectaculaire actiescènes, vooral die op het einde, zorgt ervoor dat ik toch nog een 3* toeken aan deze film. Maar zoals eerder gezegd door andere gebruikers zijn de acteerprestaties ed niet zoals ze zouden moeten zijn.
FixX
beter als daredevil en electra
jammer alleen dat ze de film zo snel afrafelen
de film had veel langer mogen duren
een mooie 4 waard
tukkerstein
Weet totaal niet te boeien, is niet spannend, eigenlijk helemaal niets.
TheVoice
Alle special effects kunnen niet verhullen dat dit echt een hele matige film is. Had er meer van verwacht. Sean Connery kon in zijn eentje het niveau van deze film ook niet verder opkrikken. Aardige beelden, maar het verhaal was nogal slap en werd geen moment boeiend.
blisteringdude
Ik heb me prima vermaakt, mooie effecten. Het verhaal was dan niet erg sterk, maar prima voor een avondje lekker film kijken. 4*!
Koerok
Allemaal compleet over de top, maar ik heb me toch zeer goed vermaakt met deze film. Maar ik moet er bijzeggen dat ik op het gebied van superhero/alien/monster-actiefilms veel kan hebben.
Ook hier geldt weer: Als je er in mee kunt gaan heb je een leuke avond. Als je gaat nadenken ben je echter de klos. Een 3.5.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Stardust
Fantasy / Avontuur, 2007

Sleepy Hollow
Horror, 1999
saving the worldvenice, italyonderzeeërdc comicsvampierbiteimmortalitymensuperheldgebaseerd op stripsteampunksuperkrachtjekyll and hydeinvisible personevil plot captain nemoallan quatermainsecret lairnautilus immortalvictorian eramoriartyinvisible man vampiress (female vampire)dorian graytom sawyerstarting a world warvictorian steampunkcomic book characters