• 9.373.780 stemmen

The League of Extraordinary Gentlemen (2003)

Actie / Sciencefiction | 110 minuten

Met onder meer: Sean Connery, Stuart Townsend en Peta Wilson

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 11 september 2003

Plot The League of Extraordinary Gentlemen

"The power of seven become a league of one."

Het is 1899; de avonturier Allan Quartermain (Connery) wordt door de Britse regering gevraagd een groep mensen met speciale gaven te leiden. Samen met deze begaafde mensen neemt Quartermain het op tegen The Phantom, die de wereld bedreigt met zijn op de tijd vooruitlopende en alles vernietigende technologie. Captain Nemo, Tom Sawyer, Mina "The Vampire" Harker, The Invisible Man, Dr. Jekyll/Mr. Hyde, Dorian "The Immortal" Gray en Quartermain doen er alles aan om deze gek te stoppen.

Allan Quatermain

Tom Sawyer

Mina Harker

Dr. Henry Jekyll / Edward Hyde

Rodney Skinner / The Invisible Man

Sanderson Reed

Vage film! een andere beschrijving is er ni voor.

avatar van tovenaar

tovenaar

Dat zal wel meevallen denk ik.

avatar van Hobbes

Hobbes

inderdaad. lekkere actiefilm met mooie SFX en leuke grappen. zo vaag wastie niet.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

IK had mijn verwachtigen na de slechte recenties wat teruggeschoefd, en ziedaar, met een wat minder critisch oog is The League nog best een genietbare avonturenfilm. Vooral het eerste uur is bijzonder goed, vol slinkse humor, adembenemende decors (die bibliotheek, die auto!!) en slimme verwijzingen naar alle mogelijke klassiekers uit de wereldliteratuur (er is zelfs nog een knipoog naar E.A. Poe en de Rue Morgue). Helaas gaat het halverwege de film, met de aankomst van de League in Venetie, gestaag bergaf, vooral door de irritante opeenstapeling van ontploffingen, schietpartijen en vergezochte plotwendingen.

Naar het einde toe trekt het allemaal nog een beetje recht, al is de ontknoping niet erg overtuigend, om nog maar te zwijgen over de rommelige montage en de over de hele lijn middelmatige special effects.

Gelukkig maken de acteurs nog een hoop goed, met name Sean Connery als Quatermain (zonder "r", in tegenstelling tot hoe zijn naam voortdurend in de ondertiteling wordt geschreven), Peta Wilson als Mina Harker (sexy en verleidelijk) en vooral Stuart Townsend als Dorian Gray, die in de waarste zin van het woord een gluiperige, aalgladde en verfoeilijke onderkruiper is. Geweldig!

Vervelend wordt het nooit, als is het erg jammer dat het pittige toontje halverwege de film overboord wordt gegooid ten voordele van ontploffingen en onoverzichtelijke montagetrucs.

een kleine aanrader, 3 sterren.

avatar van Yekezzez

Yekezzez

bioscoopzaal schreef:

een kleine aanrader, 3 sterren.

Ik vind het goed (de recensie dan.)

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Waarvoor dank En nu de film nog ...

avatar van indy1970

indy1970

Allereerst; ik hoef weinig over de inhoud te melden want Bioscoopzaal geeft een schitterende recensie die ik ondersteun. Waarbij ik overigens toch wel toe wil voegen dat ik de karakters niet echt goed uitgediept vind, er was meer te halen uit de achterliggende verhalen.

Blijft staan dat ik het een vermakelijke film vindt die ik waardeer met 3,5 * mede doordat dit mijn favoriete filmgenre is....

In en filmblad las ik dat Connery en Norrington het zo slecht met elkaar konden vinden dat Norington Connery had uitgenodigd om hem op zijn gezicht te slaan. Daarna hebben ze elkaar niet meer gesproken.

Bij de premiere was Norrington zelfs afwezig. Connelly verklaarde dat als je hem zocht dat je danin het gekkenhuis moest zoeken want daar hoort hij thuis.....

Dat laatste lijkt me prachtig op zijn engels met een schots accent...

Ik vond het een vermakelijke film, maar zo slecht in elkaar gezet! Zo zie je maar weer dat in een groot filmproject iedereen langs elkaar heen werkt en daardoor fouten gaan maken die door de kijker moet worden opgemerkt. Elke grote film heeft zijn fouten, maar je moet niet gaan overdrijven!

avatar van Phooze

Phooze

Rommelige makkelijke onzin. De personages boeide me totaal niet. Overdreven actie scenes (en dan bedoel ik ERG ERG overdreven). Makkelijke oplossingen voor problemen, alles moet gewoon opgeblazen worden, sim-pel.

2 sterren voor de beelden. De muziek was ook niet super.

avatar van pietgro

pietgro

Benb het volledig eens met eerdere reakties: de film is vanuit mijn visie alleen gemaakt voor het surround geluid. Walgelijk hard, film gezien in de Pathe De Kuip in Rotterdam. Van het verhaal bleef bij alleen het "samenstellen" van het team bij de rest heb ik niet of nauwlijks nog een lopend verhaal. Grootste makke naast het geluid is dat je geen enkele binding met de karakters kreeg.

Jammer voor Sean Connery want dit blijft een van mijn favoreite acteurs!! Heb verleden week wederom genoten van zijn film: "In The Name of the Rose"!!!

Maar wanneer komt deze film eindelijk uit op DVD???!!!!!!

avatar van gandalf

gandalf

pietgro schreef:

Maar wanneer komt deze film eindelijk uit op DVD???!!!!!!

Tja, wat jij zegt over dat geluid ligt waarschijnlijk eerder aan de bioscoop. Ik heb zelf Die another Day gezien in Pathe De Kuip, en toen viel mij dat keiharde geluid ook al op, ze zetten daar blijkbaar het geluid wat harder.

avatar van montenegro

montenegro

Eén grote teleurstelling deze film, had er waarschijnlijk teveel van verwacht. Personages worden vlug vlug voorgesteld, geen diepgang, wel mooie decors à la Batman.

Gevechten lijken meer op "Matrix on speed "dan deze in de films van jawel Indy (zoals ik het me meer voorgesteld had).

Meer dan twee sterren verdient ie niet!

Gemiste kans voor Sean Connery.

avatar van JohnDoe

JohnDoe

Viel me een beetje tegen. De "decors" of hoe je het ook noemen mag zagen er wel gelikt uit maar als je dan weer duidelijk ziet dat Skinner gewoon een zwart T-shirtje draagt in plaats van onzichtbaar te zijn dat in het volgende shot weer is verdwenen is dat toch wel een gemiste kans. Het geluid vond ik niet storend, de personages soms wel. Het leek meer een stripboek dan een film.

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Kan iemand mij uitleggen waar dat eind op slaat??

Ik heb me kapot gelachen bij deze film. Wat een flinterdun verhaal. Het zag er natuurlijk allemaal heel leuk uit maar als je zo'n slechte film maakt moet je er niet twintig plotwisselingen in gooien. Maak dan een standaard film waar je een team in samenstelt dat tegen de slechterikken van de wereld vecht. Dit was echt heel slecht en voorspelbaar allemaal. Helaas ik had er net zoals heel veel andere veel van verwacht.

avatar van Phoenix

Phoenix

20 plotwisselingen maar toch voorspelbaar?

avatar van mrdig

mrdig

Welke plotwisselingen uberhaupt?! Was toch zo cliche als wat? Er was niets verassends aan...

avatar van sjob

sjob

geen verhaal paar fouten maar de special effects vond ik wel zwaar cool ( en veel ook

avatar van koentje03

koentje03

Er klopte echt geen reet in die film, maar hij was wel vermakelijk.

Leuke actie, het was lang geleden dat ik zo'n non realistische film had gezien.

3* (meer krijgtie nie)

avatar van Boediecall

Boediecall

ik vond de special effect er super gelikt uit zien, voor de rest was het verhaal slap.... en af en toe zat er wel een leuk grapje in... 3*

Aardige film wel met een leuk verhaaltje. Het ziet er allemaal mooi uit en verveelt niet. De structuur laat wel wat te wensen over maar dat neem ik maar voor lief bij dit soort superhelden-films.

avatar van Vizion

Vizion

ik ga hem zo eens kijken en zal jullie recentie's meenemen om het geheel eens zelf te beoordelen. Toen ik de trailer zag leek het me wel een lekkere film, alhoewel ik niet veel geef om die soort fantasie films.

avatar van Vizion

Vizion

kort: een rommelige film, slecht verhaal, redelijke special effects.. 2 sterren

avatar van Moya

Moya

Het verhaal van de film vond ik wel aardig.

De special effects vond ik wel goed maar bij het einde dat allan weer tot leven komt wat wel weer klopt met het verhaal vond ik wel een beetje afgezaagt gefilmd ,alsof ze ineens niet meer wisten hoe je mooie special effects kan maken? Voor de rest vond ik het wel oke ,ik verveelde me niet en ik hou van films met mutanten vampieren enz

avatar van ToNe

ToNe

Erg tegenvallend.

Afgezien of het nu wel of niet trouw is aan de comic,

wordt te weinig gedaan met de interessante en potentiële karakters.

Alan Moore is een uitzonderlijk complete en complexe schrijver en het is zonde dat zijn karakters geplaatst worden in een vrij oppervlakkige rollercoaster van een film.

Het decor en de cgi waren nog slechter dan het verhaal.

Het was nog net geen godzilla met die maquettes.

Dorian Gray vond ik een leuke toevoeging, al zet ik mijn vraagtekens bij Tom Sawyer.

Was de banaliteit soms niet Amerikaans genoeg?

avatar van sjob

sjob

leuke film veel special effects en een paar hele domme dingen. zoals een schip wat meters diep in t water ligt in venetie en london, iemand die op een geladen geweer staat uit te rusten en een volledig doorzeefd pak wat spontaan 1 shot later geheel nieuw is. maar ach who cares bij zo'n soort film toch?

sorry, in de bios gezien met veel verwachtingen...

maar toch slaapverwekkend...

avatar van Rujar

Rujar

Grappig dat de hoofdpersonen allemaal bekende zijn uit boeken en/of films.

avatar van Phooze

Phooze

Rujar schreef:

Grappig dat de hoofdpersonen allemaal bekende zijn uit boeken en/of films.

Grappig? Zonder dat was het helemaal een flut film geweest.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ken de hele comic niet. Ik weet wel dat ik net een absolute zaadfilm heb gezien. 0,5*

avatar van Dorsflando

Dorsflando

Wat komt Sean Connery in hemelsnaam in dit onding doen??? Als ik het goed voorheb, zag ik in de generiek zelfs dat hij er geld in gestoken had!!! Mooie beeldjes die even boeiend zijn als een familiale diavoorstelling.... Een resem bekende filmpersonnages in een cocktail gieten , en dan denken dat er na het schudden wel iets goeds uit zal komen , is op zijn minst simplistisch... ( wat Indiana Jones zonder spanning en met een mislukte imitatie-knipoog, een vleugje Matrix, wat barokke Jules Verne en dito Batman, een onzichtbare man, een vampier, een kruising van Dr.Jekyll en de Hulk, een onsterfelijke, een stel moffen gedirigeerd door een soort Phantom of the Opera, een paar western-elementjes...volgende keer nog een Alien, een Predator, Freddie, Dart Vader, Hellraiser en een Mothman erin pleuren!)

Beschamend!