• 9.474.242 stemmen

The League of Extraordinary Gentlemen (2003)

Actie / Sciencefiction | 110 minuten

Met onder meer: Sean Connery, Stuart Townsend en Peta Wilson

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 11 september 2003

Plot The League of Extraordinary Gentlemen

"The power of seven become a league of one."

Het is 1899; de avonturier Allan Quartermain (Connery) wordt door de Britse regering gevraagd een groep mensen met speciale gaven te leiden. Samen met deze begaafde mensen neemt Quartermain het op tegen The Phantom, die de wereld bedreigt met zijn op de tijd vooruitlopende en alles vernietigende technologie. Captain Nemo, Tom Sawyer, Mina "The Vampire" Harker, The Invisible Man, Dr. Jekyll/Mr. Hyde, Dorian "The Immortal" Gray en Quartermain doen er alles aan om deze gek te stoppen.

Allan Quatermain

Tom Sawyer

Mina Harker

Dr. Henry Jekyll / Edward Hyde

Rodney Skinner / The Invisible Man

Sanderson Reed

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

IK had mijn verwachtigen na de slechte recenties wat teruggeschoefd, en ziedaar, met een wat minder critisch oog is The League nog best een genietbare avonturenfilm. Vooral het eerste uur is bijzonder goed, vol slinkse humor, adembenemende decors (die bibliotheek, die auto!!) en slimme verwijzingen naar alle mogelijke klassiekers uit de wereldliteratuur (er is zelfs nog een knipoog naar E.A. Poe en de Rue Morgue). Helaas gaat het halverwege de film, met de aankomst van de League in Venetie, gestaag bergaf, vooral door de irritante opeenstapeling van ontploffingen, schietpartijen en vergezochte plotwendingen.

Naar het einde toe trekt het allemaal nog een beetje recht, al is de ontknoping niet erg overtuigend, om nog maar te zwijgen over de rommelige montage en de over de hele lijn middelmatige special effects.

Gelukkig maken de acteurs nog een hoop goed, met name Sean Connery als Quatermain (zonder "r", in tegenstelling tot hoe zijn naam voortdurend in de ondertiteling wordt geschreven), Peta Wilson als Mina Harker (sexy en verleidelijk) en vooral Stuart Townsend als Dorian Gray, die in de waarste zin van het woord een gluiperige, aalgladde en verfoeilijke onderkruiper is. Geweldig!

Vervelend wordt het nooit, als is het erg jammer dat het pittige toontje halverwege de film overboord wordt gegooid ten voordele van ontploffingen en onoverzichtelijke montagetrucs.

een kleine aanrader, 3 sterren.

avatar van ToNe

ToNe

Erg tegenvallend.

Afgezien of het nu wel of niet trouw is aan de comic,

wordt te weinig gedaan met de interessante en potentiële karakters.

Alan Moore is een uitzonderlijk complete en complexe schrijver en het is zonde dat zijn karakters geplaatst worden in een vrij oppervlakkige rollercoaster van een film.

Het decor en de cgi waren nog slechter dan het verhaal.

Het was nog net geen godzilla met die maquettes.

Dorian Gray vond ik een leuke toevoeging, al zet ik mijn vraagtekens bij Tom Sawyer.

Was de banaliteit soms niet Amerikaans genoeg?

avatar van gotti

Bij tijd en wijle best wel vermakelijk, maar mede door de knulligheid qua verhaal (het uitgangspunt hebben we al eerder gezien en het verschrikkelijke oppervlakkige en voorspelbare verloop van de film beschouw ik als minachting naar de kijker toe) en het amateuristische prutswerk qua de special effects (want dat zag er dus totaal NIET uit) kan ik hiervoor niet meer geven dan 2,5*. En dan ben ik nog vrij gul...

avatar van otherfool

otherfool

Leuke film, ik houd wel een beetje van die theatrale boeven en good guys gecombineerd met prachtige over the top effecten (Sky Captain vond ik bijvoorbeeld geweldig). Prima filmpje voor de liefhebber van 't genre.

3*.

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Ik heb hem net bekeken, en ik was nogal teleurgesteld... De animatie is barslecht, ik ergerde me er dood aan. De acteerprestaties zijn ook vaak niet om aan te zien. Het verhaal is echt slecht bedacht, en er zit totaal geen structuur in, de superhelden zijn niet echt leuk - ze hebben niet echt leuke krachten op de onzichtbare na... Ik had juist wel wat verwachtingen van deze film, omdat ik het superheldengenre meestal wel leuk vind, maar deze was niet om aan te zien. 0,5 erbij voor de legendarische figuren, en 0,5 erbij voor de actie.

avatar van thunderball

thunderball

Leuke amusante film, hoewel bij de eerste keer zien ik toch wel met mixed emotions (voel je de Stones link?) de bioscoop uitkwam.

Het rare voor een Hollywoodblockbuster (althans dat was de bedoeling dat ie dat zou gaan worden)is dat het net lijkt of ze er alles aangedaan hebben om hem dat niet te laten worden:

-de montage is vaak zeer verwarrend en veelste snel

-de gevechten zijn rommelig en daardoor niet te volgen

-en de karakters komen, behalve misschien die van Connery, ook nauwelijks echt goed tot leven

Gebazeerd op de cult strip van Alan Moore (dezelfde van oa V for Vendetta), maar fans vd strip zullen zich nauwelijks aan deze film ergeren, want behalve de titel en de hoofdpersonage's heeft de film eigenlijk niks met de strip van doen.

Ook is het nauwelijks te aanvaarden dat men, om wille van het Amerikaanse publiek, de figuur van Tom Sawyer er aan toe heeft gevoegd.

Met verder, vooral op het einde, bedroevende SFX's.

Maar op zich is het hele idee om beroemd karakters, uit de Britse literatuur, een superheldenteam te laten vormen, een fascinerend uitgangspunt en maakt het dat het kijken toch de moeite waard.

avatar van killerfreak

killerfreak

De (nochtans weinige) spectaculaire actiescènes, vooral die op het einde, zorgt ervoor dat ik toch nog een 3* toeken aan deze film. Maar zoals eerder gezegd door andere gebruikers zijn de acteerprestaties ed niet zoals ze zouden moeten zijn.

avatar van The Oceanic Six

Zeer leuke avonturenfilm met Sean Connedy, 1 van mijn grote favorieten in de acteerwereld, in de hoofdrol. Hij speelt dan ook wederom erg sterk en overtuigend. Die man heeft gewoon een charisma, niet te geloven.

Ik vond hier het verhaal erg leuk. Lekker apart en vermakelijk, gecombineerd met genoeg actie en spanning. Het ziet er allemaal goed uit en de film kijkt lekker weg. Connery is lekker op dreef met sterke dialogen en one-liners.

Meer dan een aanrader.

avatar van Theunissen

Visueel zag het er erg prachtig uit en de actie was ook meer dan goed alleen stelde het verhaal weinig voor. Sean Connery deed het op zijn oude dag nog prima.

avatar van 606

Was nog wel aardig, en doet me denken aan fantastic four.

Acteren was nog goed te doen en effecten waren ook aardig.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg fijn filmpje. Je ziet toch weer dat Sean Connery op zijn ouwe dag nog maar niet wil stoppen met de wilde rolletjes. LXG was om te beginnen visueel helemaal perfect en het is ook weer zo'n film waarbij de dingen uit de toekomst in het verre verleden worden gebruikt. De film was zoals gezegt prachtig opgebouwt met stijlvolle decors en locaties, en de personages waren ook stuk voor stuk erg leuk neergezet als soort van superhelden. Met daartussen genoeg spanning, actie en save the world gehalten. Kwa montage had het ook wel wat weg van een neo-noir film.

Ook leuk om Max Ryan weer te zien als die monster.

Verder erg geslaagde superhelden achtige film.

avatar van mr_erp

mr_erp

Zal ik ook mijn eigen mening nog even geven:

Totaal ongeloofwaardige film. (Niet het genre waar ik van houd.)

Sean Connery zet wel nog een goede rol neer. Rest van de personages kon me eigenlijk totaal niet bekoren.

Verrassend genoeg gaat deze film alleen toch niet vervelen.

Vanwege deze 2 'lichtpuntjes' toch nog goed voor 1,5*.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Er is te weinig steampunk fantasy in Hollywood, maar om nou te zeggen dat dit een goede is om het genre mee op de markt te zetten...?! Belachelijk slechte special effects in een inspiratieloos verhaal, ouch.

avatar van Film Pegasus

Toch een herwaardering gegeven. Dit is eigenlijk een alternatieve versie geworden van The Expendables in de omgeving van Sherlock Holmes (versie Guy Ritchie). Velen zullen niet mee zijn met de dubbele bodems die verwijzen naar literaire figuren. De actie en de personages zijn wel leuk, maar de dialogen zijn niet echt geweldig en ook het verhaal zakt na een tijd in elkaar. Eens alles uitgeklaard is en enkel de 'badguy' nog gepakt moet worden, weet je Hollywoodsgewijs al wat er gaat volgen. Desalnietemin is dit toch nog een leuke blockbuster geworden. Er zijn al slechter films op ons losgelaten.

avatar van blurp194

blurp194

Had met wat meer aandacht toch een hoop meer van te maken geweest. Het verhaal springt van de hak op de tak, maar verrast toch ook niet echt. En er wordt vooral nogal ongeinspireerd geacteerd - vooral van Connery valt me dat wel wat tegen, het blijft erg mat allemaal. Beelden heb ik toch ook wel eens mooier gezien.

Misschien nog wel het grootste probleem dat het allemaal wat serieus blijft. Met wat zelfspot en humor was het een leukere film geworden denk ik zo.