• 9.375.349 stemmen

The League of Extraordinary Gentlemen (2003)

Actie / Sciencefiction | 110 minuten

Met onder meer: Sean Connery, Stuart Townsend en Peta Wilson

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 11 september 2003

Plot The League of Extraordinary Gentlemen

"The power of seven become a league of one."

Het is 1899; de avonturier Allan Quartermain (Connery) wordt door de Britse regering gevraagd een groep mensen met speciale gaven te leiden. Samen met deze begaafde mensen neemt Quartermain het op tegen The Phantom, die de wereld bedreigt met zijn op de tijd vooruitlopende en alles vernietigende technologie. Captain Nemo, Tom Sawyer, Mina "The Vampire" Harker, The Invisible Man, Dr. Jekyll/Mr. Hyde, Dorian "The Immortal" Gray en Quartermain doen er alles aan om deze gek te stoppen.

Allan Quatermain

Tom Sawyer

Mina Harker

Dr. Henry Jekyll / Edward Hyde

Rodney Skinner / The Invisible Man

Sanderson Reed

avatar van 606

Was nog wel aardig, en doet me denken aan fantastic four.

Acteren was nog goed te doen en effecten waren ook aardig.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Erg fijn filmpje. Je ziet toch weer dat Sean Connery op zijn ouwe dag nog maar niet wil stoppen met de wilde rolletjes. LXG was om te beginnen visueel helemaal perfect en het is ook weer zo'n film waarbij de dingen uit de toekomst in het verre verleden worden gebruikt. De film was zoals gezegt prachtig opgebouwt met stijlvolle decors en locaties, en de personages waren ook stuk voor stuk erg leuk neergezet als soort van superhelden. Met daartussen genoeg spanning, actie en save the world gehalten. Kwa montage had het ook wel wat weg van een neo-noir film.

Ook leuk om Max Ryan weer te zien als die monster.

Verder erg geslaagde superhelden achtige film.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Leuke film, heb me er prima mee vermaakt

avatar van bobke90

bobke90

Ik begrijp niet waarom Quaterman op het einde (toen hij voor M stond met zijn geweer), dat hij zich plots omdraaide en op die Amerikaan schoot? Waarom schiet hij op hem? (want dien Amerikaan behoord tot de league.)

avatar van dominion

dominion

Zeer goed filmpje.

Deze film leek ook bij vlagen best veel op Van Helsing qua style en actie.

Alles ziet er in deze film goed uit vooral vond ik de boot van Nemo heel erg mooi en soms waren dingen ook heel mooi geschoten met de camera.

Connery is en blijft een hele goede acteur en in deze film acteert hij heel overtuigend.

Saai is deze film zeker niet en zit vol met actie en lichte humor.

Ze zouden van mij ook best een vervolg mogen maken.

Een dikke 4,0.

avatar van bobke90

bobke90

Ik begrijp niet waarom Quaterman op het einde, toen hij voor M stond met zijn geweer, dat hij zich plots omdraaide en op die Amerikaan schoot? Waarom schiet hij op hem? ,want dien Amerikaan behoord tot de league.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

bobke90 schreef:

Hij schoot niet op de amerikaan .De amerikaan werd vastgehouden door een onzichtbare boef waar hij al eerder mee aan het vechten was

avatar van puckb96

puckb96

Geniale maar wel mysterieuze film. Sean Connery zat wel goed, maar het verhaal was ver te zoeken. Ik heb zelf ook niet het stripboek gelezen. Maar ik vond het wel allemaal goed in elkaar zitten. Voordat ik de film zag wist ik dat er ook een scene in zat met spiegels. Herkende hem toch al van een andere keer dat ik hem al eerder had gezien. Maar of dat deze was weet ik niet zeker want toen ging het personage van Sean Connery op het eind dood.

avatar van Embie

Embie

Vond het een leuke film! Niet heel bijzonder, maar zeker wel vermakelijk! De hoofdpersonen vond ik erg leuk! English literature

avatar van mnrk

mnrk

Een leuke film met (super)helden uit voornamelijk The British Empire...

De actie in de film is goed, ook de gehele aankleding en locatie's waren in orde...

De groep acteurs in deze film was ook goed, en dan vooral Sean Connery (de man kan alles spelen).

Na het zien van deze film zal ik zeker eens deze film gaan kijken: Dorian Gray (2009)

avatar van Sid-the-gekste

Sid-the-gekste

Leuke film vandaag de eerste keer dat ik hem zie

Zeker wel een 3,5 waard...

ehs21

Een mega onderzeeer die op zonne energie loopt in 1890, ja dat is wel genoeg om mij af te laten haken. 1* waarvoor weet ik niet eens.

avatar van moviemol

moviemol

avatar van mr_erp

mr_erp

Sid-the-gekste schreef:

Leuke film vandaag de eerste keer dat ik hem zie

Zeker wel een 3,5 waard...

Toch knap dat je dat halverwege al weet..

ehs schreef:

Nog een snelle beslisser..

moviemol schreef:

geen reden om te stemmen dus

En iemand die bovenstaande 2 stemmen niet serieus vind.. Wel grappig gezien zijn eigen stemhistorie..

avatar van mr_erp

mr_erp

Zal ik ook mijn eigen mening nog even geven:

Totaal ongeloofwaardige film. (Niet het genre waar ik van houd.)

Sean Connery zet wel nog een goede rol neer. Rest van de personages kon me eigenlijk totaal niet bekoren.

Verrassend genoeg gaat deze film alleen toch niet vervelen.

Vanwege deze 2 'lichtpuntjes' toch nog goed voor 1,5*.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Er is te weinig steampunk fantasy in Hollywood, maar om nou te zeggen dat dit een goede is om het genre mee op de markt te zetten...?! Belachelijk slechte special effects in een inspiratieloos verhaal, ouch.

moviemol schreef:

geen reden om te stemmen dus

ik had hem eerder al wel eens gezien hoor, had alleen nog nooit gestemd. Daarbij heb ik hem ook wel aan laten staan.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Ik heb me wel vermaakt met deze film.

Veel meer heb ik er eigenlijk niet over te zeggen. Verhaal is wel leuk, personages zijn over het algemeen bekend etc. Gewoon een lekker vermakelijke film.

avatar van Film Pegasus

Toch een herwaardering gegeven. Dit is eigenlijk een alternatieve versie geworden van The Expendables in de omgeving van Sherlock Holmes (versie Guy Ritchie). Velen zullen niet mee zijn met de dubbele bodems die verwijzen naar literaire figuren. De actie en de personages zijn wel leuk, maar de dialogen zijn niet echt geweldig en ook het verhaal zakt na een tijd in elkaar. Eens alles uitgeklaard is en enkel de 'badguy' nog gepakt moet worden, weet je Hollywoodsgewijs al wat er gaat volgen. Desalnietemin is dit toch nog een leuke blockbuster geworden. Er zijn al slechter films op ons losgelaten.

avatar van blurp194

blurp194

Had met wat meer aandacht toch een hoop meer van te maken geweest. Het verhaal springt van de hak op de tak, maar verrast toch ook niet echt. En er wordt vooral nogal ongeinspireerd geacteerd - vooral van Connery valt me dat wel wat tegen, het blijft erg mat allemaal. Beelden heb ik toch ook wel eens mooier gezien.

Misschien nog wel het grootste probleem dat het allemaal wat serieus blijft. Met wat zelfspot en humor was het een leukere film geworden denk ik zo.

avatar van movie-edje

movie-edje

Geen boeiende film voor mij!

Na X-MEN, vond ik deze best een afknapper!

Het verhaal gaat nergens over, en de karakters die allemaal verschillend waren.

vond ik meer op een kinderachtige tour gaan.

volgens mij was dat gewoon een tijdelijke hype om super-helden in 1 film te stoppen.

Maar een vampier is voor mij geen super-held!

avatar van RuudC

RuudC

Dit is toch geen degelijk einde van een carrière als hoofdrolspeler? Dit gun je Sean Connery toch niet? Op papier lijkt The League of the Extraordinary Gentlemen een behoorlijk leuke film vanwege het klassieke heldenensemble dat een oorlog vermijdt. Het resultaat is zeer wisselend met de balans die vaker negatief dan positief doorslaat. Ik ken de graphic novel niet waar deze op gebaseerd is. Enerzijds vind ik het vrij inspiratieloos om klassieke helden te gebruiken als kapitein Nemo, Jeckyll and Hyde, Dorian Gray etc. Anderzijds is er wel redelijk creatief mee omgesprongen om ze samen in een verhaal te krijgen.

Het acteerwerk is over het algemeen goed. Weinig bekende acteurs, maar dat is verre van een probleem. Het script daarentegen is rommelig. Erg rommelig zelfs. Wanneer Venetië door een bomaanslag getroffen wordt, weet men al direct hoe de stad door een soort domino effect van instortende gebouwen ten onder zal gaan en hoe het verholpen kan worden. Spectaculair of niet, het ziet er allemaal vreselijk nep uit. Hetzelfde geldt ook voor de Nautilus. Het idee van deze legendarische duikboot is goed. Ik stoor me er ook niet aan dat het schip belachelijk groot en supersnel is, maar wel dat de CGI hondslelijk is.

De eindconfrontatie is ook een geval waarin een aantal goede punten, maar ook slechte punten te ontdekken zijn. Het is wel vrij voorspelbaar dat iedere held zijn gelijke zou treffen. Het is jammer dat er zoveel stoorfactors zijn, want bijvoorbeeld de oubollige futuristische elementen (lees: wat honderd jaar geleden futuristisch was) zijn leuk bedacht. Wanneer de regisseur het verhaal wat minder haastig had gemaakt, had hij er wat mij betreft nog wel een voldoende uit kunnen slepen.

RuudC schreef:

Ook niet dat dat belachelijk grote schip opeens uit de Seine opduikt?? Dan kom het dus van onderwater!!! en de Seine zal zo'n 3 meter diep zijn schat ik

avatar van RuudC

RuudC

En onder water net zo snel gaat als boven water en perfect kan manouvreren in Venetië... Nee, maar het is dan ook duidelijk een fantasiefilm. Ik denk dan ook dat je dit soort dingen best kunt accepteren wanneer je met een genre te maken hebt dat niet tracht realistisch over te komen.

avatar van TVerboven

TVerboven

Toch maar eens zien na de reviews gelezen te hebben.

avatar van Spetie

The League of Extraordinary Gentlemen is een vermakelijke comicbook verfilming.

Het verhaal is op sommige momenten een beetje X-men-achtig. Ook hier moet namelijk een groep mensen met buitengewone krachten het opnemen tegen een schurk met ook al van dat soort krachten. Het tempo van de film is hoog en doordat er veel gereisd wordt naar diverse locaties, oogt de film op dat gebied erg dynamisch en afwisselend.

Sean Connery doet het leuk als Allan Quatermain en heeft er duidelijk zin in. De rest van de cast is wisselend. Wel blijven de karakters allemaal erg oppervlakkig, maar dat is hier niet zo heel erg. De decors en aankleding van de film zijn erg mooi. Op sommige momenten waan je jezelf in een andere tijd en wereld en hierdoor voelt het ook aan als een echte avonturenfilm. De special effects zijn in orde. Vaak voldoende, maar soms ook iets minder, waardoor het er niet altijd even echt uitziet.

In zijn geheel voldoet het echter prima. Veel vermakelijke actie en leuke opvallende figuren zorgen voor een best wel leuke film.

avatar van carlosa

carlosa

Heb deze film vandaag gekeken op verzoek van een goede vriend (overigens met hele goede smaak wat betreft films). Ik dus kijken....Wat een drama film niet normaal.

Weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen om dit uit te leggen. Te veel om op te noemen dus begin er niet aan. Dit is één van de slechtste films die ik ooit heb gezien.

avatar van Metalfist

Metalfist

Dashed unsporting. Probably Belgian

Het was eigenlijk al jaren geleden dat ik The League of Extraordinary Gentlemen nog eens had gezien. Indertijd één van mijn lievelingsfilms maar met ouder worden kwamen er andere films die recht hadden op die titel. LXG verdween dan ook langzaamaan uit mijn geheugen tot ik hem een tijd geleden opeens terug in de kast zag staan. Er overviel mij een vlaag van nostalgie en ik was benieuwd of de film nog altijd overeind zou blijven. Jammer genoeg niet.

Ik vraag me eerlijk gezegd ook af wat ik vroeger zo geweldig vond aan de film want ik betwijfel of ik toen al een idee had wie al die personages waren. Het was me dan ook deze keer pas opgevallen dat de League zelf bestaat uit een samenraapsel van figuren uit bekende romans. In ieder geval wel leuk om te zien maar het stoorde me dat het nooit echt serieus overkwam. Zo is de transformatie van Jekyll naar Hyde lachwekkend (komaan, dat ontploffen..) maar ook de toevoeging van Sawyer past simpelweg niet in de film. Oorspronkelijk gedaan uit schrik dat het Amerikaanse publiek de film links zou laten liggen wanneer er geen Amerikaans personage in de film zou zitten maar het zijn juist zo'n keuzes die die de film de nek omdraaien. Voor de rest lijkt het soms meer een geforceerd samenraapsel te zijn geworden van figuren die in publiek domein waren terecht gekomen in de loop der jaren want op iedereen buiten de Invisible Man zijn er geen auteursrechten meer en mag iedereen doen wat hij ermee wilt. Dat met de Invisible Man lossen ze dan ook wel leuk op trouwens. Ik heb eigenlijk ook nooit geweten, althans tot gisteren, dat dit gebaseerd is op een comicreeks van Alan Moore. Hiermee komen we waarschijnlijk ook aan de reden waarom heel de film nogal oppervlakkig aanvoelt want het werk van Moore is altijd enorm diep en zit vol met verwijzingen naar verwijzingen. Dat transformeer je niet zomaar naar een blockbuster en dat is te merken. Gelukkig zorgt de film er nog wel voor dat het basisidee van een groep Britse literaire helden die een soort van superheldenbestaan leiden nog altijd als een huis blijft staan. Misschien toch maar eens achter de comics gaan.

Visueel is dit nogal een twijfelgeval. Vooral vanwege het enorm lelijke design van Mr. Hyde. Nu ben ik sowieso al een enorme fan van dat werk van Stevenson dus echt onpartijdig ben ik niet maar dit ziet er echt verschrikkelijk uit. Hyde lijkt meer uit opgezwollen plastic te bestaan en het is gewoon lachwekkend. Ook de Invisible Man (nog zo'n geniaal personage) wisselt enorm hard. De ene moment heeft hij zijn crème opgesmeerd en is de achterkant van zijn hoofd nog altijd onzichtbaar (gedaan met de computer dus) en in de rest van de scènes hebben ze gewoon de acteur compleet beschilderd met diezelfde crème (handmatig dus). Dit komt toch erg onprofessioneel over.. Gelukkig is de cast op zich nog wel de moeite. Sean Connery blijft geweldig met zijn moddervet accent en lijkt de film dan ook op zijn eentje te dragen. Hierin wordt hij nog ondersteund door Naseeruddin Shah die een erg vermakelijke Nemo speelt. Nooit zo'n enorme Jules Verne fan geweest dus misschien daarmee want Jason Flemyng als Jekyll is een stuk minder geslaagd. De League krijgt ook nog wat vrouwelijk schoon in de vorm van Peta Wilson maar daar heb ik nog altijd mijn twijfels bij van wat die juist moest voorstellen want het gebruik van een spiegel en zonlicht lijken me nu niet echt zaken die een vampier gebruikt maar bon, daar kan Wilson op zich weinig aan doen. Ze zorgt in ieder geval voor een aangename wisselwerking met Stuart Townsend die de rol van Dorian Gray op zich neemt. Vooral het eindgevecht tussen die twee is vermakelijk.

Ik kan begrijpen waarom ik dit vroeger de moeite vond maar met ouder te worden is het allemaal toch wat minder geworden. LXG is een film die bol staat van discutabele special effects, een verhaal heeft dat geforceerd aanvoelt en gebruik maakt van een cast die gelukkig wel de moeite is. Het basisidee blijft erg interessant maar de uitwerking is wat minder.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Tenenkrommend.

De intro en kennismaking met het titelpersonage, Allan Quatermain, zijn meteen de hoogtepunten van de film. Nadien belooft de samenstelling van de League interessant te worden (het moet gezegd dat het samenbrengen van personages als Dorian Gray en Dr. Jekyll best origineel is), maar dat valt dik tegen.
Ergens na het midden neemt het plot een andere wending, eentje van de meest domme die ik ooit gezien heb - het motief van "M" is te belachelijk voor woorden.
Vanaf dan is het aftellen naar het einde, waarbij af en toe nog wat sentimenteel gedoe passeert. Het enige dat nog een beetje geslaagd is is de gespleten persoonlijkheid van Jekyll/ Hyde.

Sean Connery had beter een film vroeger kunnen stoppen. Hier heeft hij in het begin nog enkele leuke one-liners, maar al snel lijkt zelfs hij niets te kunnen maken van de film. Doodzonde dat zijn rijkgevulde carrière zo heeft moeten eindigen.
Het acteerwerk van de ondersteunende cast is om van te huilen. Stuart Townsend bv kan niet de minste subtiliteit in z'n rol leggen.

Voorts zijn ook de SE en toestanden echt lelijk. Mr. Hyde is een lelijk, plastieken monster zonder enige geloofwaardigheid. Het übermonster aan het einde is zo mogelijk nóg lelijker.
Enkele decors zijn dan weer wel de moeite, maar hoogstaand is het allemaal niet.

Snel vergeten.
1,5

avatar van The Beast

The Beast

Een hele apparte, spannende en leuke film,

Ik weet nog toen ik bij kennissen binnenstapte die deze film op hadden staan, paar jaar later kwam ik hem weer tegen en heb hem gedownload.

De spannende actiescenes spatten van het beeld af, het verhaal zit ook leuk in elkaar gewerkt, een soort van superhelden, sommige met een wat duistere kant, die elkaar helpen in de strijd tegen de bad guys, zou me niks verbazen dat de makers van "The Avengers" wat ook een geweldige film is, hier wat inspiratie van hebben opgedaan.

Zeker voor de leeftijd van deze film vind ik hem goed en zwaar underrated ook.

De originaliteit, verhaallijn en de prachtige actiescenes maken deze film zo geweldig leuk.

ik zat te twijfelen tussen een 3.5 en een 4, maar ik denk dat het toch op een 3.5 komt voor mij