• 9.374.492 stemmen

The League of Extraordinary Gentlemen (2003)

Actie / Sciencefiction | 110 minuten

Met onder meer: Sean Connery, Stuart Townsend en Peta Wilson

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 11 september 2003

Plot The League of Extraordinary Gentlemen

"The power of seven become a league of one."

Het is 1899; de avonturier Allan Quartermain (Connery) wordt door de Britse regering gevraagd een groep mensen met speciale gaven te leiden. Samen met deze begaafde mensen neemt Quartermain het op tegen The Phantom, die de wereld bedreigt met zijn op de tijd vooruitlopende en alles vernietigende technologie. Captain Nemo, Tom Sawyer, Mina "The Vampire" Harker, The Invisible Man, Dr. Jekyll/Mr. Hyde, Dorian "The Immortal" Gray en Quartermain doen er alles aan om deze gek te stoppen.

Allan Quatermain

Tom Sawyer

Mina Harker

Dr. Henry Jekyll / Edward Hyde

Rodney Skinner / The Invisible Man

Sanderson Reed

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Zopas nog eens gezien weer goed mee vermaakt...

Genietbare pulp!

avatar van Kim008

Kim008

Zonet nog eens bekeken, en hij blijft me boeien!

4 * !

avatar van Robin0

Robin0

Geinige film, leuk bedacht, en weer een vreselijk goeie

Sean Connery

avatar van G to the J

G to the J

Wel leuke film.

Sterke rol van Sean Connery.

Tekkel en geit was slecht gemaakt.

het idee is leuk, alleen wat minder uitgevoerd.

avatar van Aapje81

Aapje81

Dit was een gedrocht van een film. Het waardeloze scenario en tenenkrommend acteerwerk waren voor mij de belangrijkste reden voor de lage beoordeling

avatar van Sjaako

Sjaako

Als je je verstand op nul kan zetten, en dan bedoel ik echt op nul, is het best een goede film.

Het verhaal is okee, en het acteerwerk ook. CGI valt een beetje tegen, maar het is wel een cool avontuur!

avatar van Rosicky

Rosicky

Film staat wel heel erg laag genoteerd. Heel aardig fantasiespektakel, met een flinke dosis aktie. De balans tussen die aktie en het verhaal is een beetje zoek. Zou is er een heel erg lange praatscene op Nemo's schip, en krijgen we verder bijna geen achtergrond informatie over de characters. Effecten zijn prima, maar de plot is niet heel goed uitgewerkt.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Zeer vermakelijke actiefilm.

Vooral de eerste 45 tot 60 minuten en met name de scènes waarin 'Het Fantoom' in beeld is (zonder dat nog bekend is gemaakt wie hij is), zijn erg boeiend. Als de film deze lijn doorgetrokken had, dan had ik 4 tot 4,5* toegekend.

Helaas kent de film hetzelfde 'probleem' als Hellboy (alleen dan in mindere mate). Net als Hellboy kent LXG een heerlijk duister, occult en mysterieus begin, maar wordt het verhaal daarna niet geheel naar de mogelijkheden uitgewerkt.

Zo is de plottwist dat M Het Fantoom is geen bijster goede, is het verraad van Gray wel erg voorspelbaar en blijft er naar het einde toe van het mysterieuze weinig meer over. Het verwordt op sommige punten een soort van cartooneske en simplistische actiefilm.

Vanwege het sterke begin, aantal leuke one-liners en humoristische stukjes en een matig tot redelijk laatste uur is over het geheel genomen vermakelijk en interessant: 3,5*.

avatar van dikkop

dikkop

Erg leuke film om naar te kijken. De genre had moeten zijn Fantasy/Science fiction/Avontuur. Je moet wederom wel van dit soort films houden, anders heb je niks te zoeken met deze film.

avatar van Theunissen

Visueel zag het er erg prachtig uit en de actie was ook meer dan goed alleen stelde het verhaal weinig voor. Sean Connery deed het op zijn oude dag nog prima.

avatar van Axl_Rose

Axl_Rose

Wat een gedrocht van een film.

avatar van SJRS.VLDT

SJRS.VLDT

Visueel zag het er mooi uit, actie-scenes waren ook best redelijk en Sean Connery deed het prima.. jammer van het verhaal, de acteerprestaties en The Fantom.. Ook veel te voorspelbaar. Maar toch nog redelijk vermakelijk.

avatar van Gerben de G.

Gerben de G.

Een prima film voor een avondje goed vermaak. Het verhaal is erg origineel en je moet et een beetje met een korreltje zout nemen, maar daarna is hij prima te zien.

Visueel ziet het er heel goed uit. Weliswaar niet zo heel realistisch, maar dat is gewoon het sfeertje van de film.

Het verhaal gaat niet zo heel erg diep, en dat is denk ik ook de reden dat deze film wat laag scoort, maar nog steeds leuk om te kijken, alhoewel je er wel een beetje van moet houden, van dit soort fantasy.

avatar van hpdw

hpdw

heerlijke film, kijkt goed weg en de personages komen goed naar voren

avatar van hpdw

hpdw

Dit gemiddelde is werkelijk te belachelijk voor woorden

avatar van MdR14

MdR14

Geweldige film, leuk verhaal om lekker relaxed mee op de bank te zitten, ik snap echt niet hoe iemand dit een slechte film kan vinden, ik snap het gemiddelde dan ook écht niet.

avatar van Betamax

Betamax

Film is wel aardig maar een topper is het niet.

Matige special effects en matig geacteerd.

avatar van Rouleerder

Rouleerder

vind het toch wel een lage score voor zo'n film,

je moet een beetje van sci-fi houden, maar op zich wel een goeie film, de spanning zit er wel in, en hij is erg vermakelijk, hou je niet van sci-fi, ga hem dan niet kijken om hem vervolgens daar op af te kraken....

****

avatar van domkey

domkey

Pulp,..maar heerlijke pulp.

avatar van roebftb

roebftb

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Magertjes .... behoorlijke poppenkast.

avatar van Mlis

Mlis

Redelijk vermakelijke film. Maar een valkuil: ga deze niet kijken als je van realistisch houd, dan verpest je de film.

Sean Connery is goed in zijn rol zoals we van hem gewend zijn.

Jammer van het einde, het verhaal begon goed maar het einde kwam snel, te snel. Daardoor valt er een stukje spanning uit de film weg wat jammer is.

Als de film anders was uitgewerkt had dit een pareltje kunnen worden.

avatar van Mattson

Mattson

roebftb schreef:

Want de acteurs uit jouw top 10 doen het wel goed zeker

avatar van van duijn

van duijn

roebftb schreef:

Sean Connery, man man man, ik hoop toch dat dit goed voor je bankrekening was.

Haha, en dat DURF jij te zeggen met zo`n top 10.

avatar van van duijn

van duijn

Goed acteerwerk en best gave actie maar mijn genre is het echt niet. Film word af en toe langdradig en saai en niet leuk om te kijken. Daarbij ook een heel vaag einde wat een vreemde afsluiter is op een heel gekke film. Toch heb ik me zo nu en dan tijdens de film wel vermaakt. *2.5

avatar van Elegy

Elegy

Geinige film, maar het is het allemaal net niet: de karakters hebben net niet genoeg diepgang. de visuele effecten zijn wel mooi, maar net niet goed genoeg afgewerkt. Het concept/het verhaal is leuk, maar net te oppervlakkig..

Dat maakt voor mij 1,5 *

De decors die niet met de computer gemaakt zijn, zijn wel erg gaaf:

dus om die reden komt er nog een half puntje bij.

avatar van cbokhove

cbokhove

Vormgeving het mooist, rest matig.

avatar van cbokhove

cbokhove

van duijn schreef:

Haha, en dat DURF jij te zeggen met zo`n top 10.

Is het geen hoax top 10?

avatar van baafeurus

baafeurus

het is absoluut geen topper, maar Sean Connery doet het zoals gewoon weer goed. Visueel wel sterk, maar wel iets te weinig diepgang, special effects lieten soms ook te wensen over.

al met al een leuke actie/adventure/SF film

*3,5

avatar van happie

happie

Zeer zwakke film. De film word nooit leuk en bevat ook nog eens slechte acteerprestaties.

*1 voor de moed om deze film uit te brengen.