Genre: Thriller / Actie
Releasedatum: 30 maart 2006
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot V for Vendetta
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."
Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...
Evey
Lewis Prothero
Dascomb
Delia Surridge
veron35
Mijn neef heeft aan deze film meegewerkt staat op imdb
Is dat echt je neef?
%%%%%%
Is dat echt je neef?
( Hij woont niet in Nederland.En kijk maar eens naar de achternaam )
mister blonde
Een paar schitterende scènes zorgen voor een nipte 4 sterren beoordeling. Verder heeft de film heel wat te vertellen, maar is het uiteindelijk nogal simplistische maatschappijkritiek ala Demolition Man. Hoewel ik de toekomstige dreiging van weer een moderne dictator, best realistisch vond overkomen, was het niet erg origineel. Geldt eigenlijk voor heel de uitwerking van het screenplay. Dat verhaallijntje met die detective bijv. die op de rand van goed en kwaad balanceert heb ik geloof ik al 20 x gezien. Zo cliche als maar zijn kan.
Gelukkig waren de actiescènes erg mooi in beeld gebracht. En uiteindelijk vind ik hem als actiefilm geslaagd. Als futuristisch/ dramatisch hoogstandje heel wat minder.
Verder was het tempo uiterst aangenaam (heb geloof ik geen een keer gekeken hoe lang de film al bezig was) en was Portman weer heel sterk. Is toch wel een van mijn favoriete actrices van dit moment. De moeite waard, maar geen meesterwerk.
mikeh
Remember, remember, the 5th of November ...
The gunpowder, treason and plot ... I see no reason why gunpowder, treason should ever been forgot ...
Wat een geweldige tekst
Het bleef de rest van de week in mijn hoofd zitten
L. luchtloper
Onder de spoilertag vind je een link naar een filmpje dat al veel verklaard: http://myspacetv.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=2055066
add
Vind het een prachtige film!
Heb hem 3x gezien, ben hem nog niet beu.
Er zit en verhaal in en wordt niet om de haverklap gevochten wat ik wel goed vind in deze film.
JayLunar
Blergh, wat een onevenwichtige, zichzelf overschattende draak van een film. De makers zullen wel gedacht hebben: men neme een hele hoop Hitler-verwijzingen, wat populaire problematiek uit de aktualiteit en een pharmaceutische industrie-samenzwering. Gooi er dan een dik Hollywood-sausje overheen, en voilá... er rolt weer een meesterwerk van de lopende band. Ehmm, niet dus.
Een ongeloofwaardig, oppervlakkig, pretentieus misbaksel vol cliché's en plotholes. En die vet vervelende vent van een V, is dat een soort Scary Movie-variant op Morpheus ofzo? Belachelijk personage.
Enig lichtpunt is nog de rol van Natalie Portman. Met haar sterke optreden is zij dan ook totaal out of place in deze misser.
Dynamovie
Ik vond er niet veel aan. Flauw, voorspelbaar, veel herhalingen. Ik kon niet geboeid blijven. 1,5*
niethie
Jezus wat is dit toch een overschatte film zeg, vanaf de eerste week dat de film uit is hoor ik er alleen maar lovende woorden over, zo stond ie na een week al op de 50e plaats ofzo, in de top 250 op imdb en staat ie daar tot op de dag van vandaag nog steeds in. Ik vond de film gewoon niet veel aan, hij duurt veels te lang, en is erg langdradig, veel oninteresant gezeur, weinig actie, en bovendien lijkt de film ook nog eens behoorlijk veel op the matrix. Ik ga niet zeggen dat ik de film totaal slecht vind, af en toe was hij nog redelijk interessant, en vond die v af en toe best cool, en ook nog een aardig actie scenetjes af en toe. Maar voor de rest heeft de film niet veel te bieden.
DragQueen
Goede film, met een sterke rol van weaving als charismatische v. portman acteert ook erg sterk. ik had tevoren wat meer actie verwacht, maar heb me er niet aan gestoord dat er hier wat minder in zat. het verhaal was boeiend en goed gebracht. en heeft me van begin tot eind geboeid. 3,5 sterren.
TA-E
Erg slechte film mijn inziens. Over de gehele film erg voorstelbaar en vooral het eerste deel van de film was om van te huilen zo slecht.
Ik heb serieus nog zitten twijfelen destijds in de bioscoop om de film maar te laten voor wat hij is, maar toch maar afgekeken.
De film herpakt zich een beetje in het 2de gedeelte, maar kan nimmer overtuigen.
Nee, 2.5* Hoger gaat het echt neit worden.
voskat
Remember, remember, the 5th of November ...
Wat een geweldige tekst
Het bleef de rest van de week in mijn hoofd zitten
Geef die 5 sterren dan maar aan de schrijvers van dat eeuwenoude rijmpje. Ere wie ere toekomt.
Ronnievb
Nu insinueer en speculeer je er wel een heel eind op los. Ik geloof niet dat deze film zo simpel allegorisch is als het filmpje wil beweren.
fb88
goeie film met af en toe beetje vage stukjes maar wel de gehele film boeiend
L. luchtloper
V for Vendetta was vroeger een comic, met thematieken van het Derde Rijk en Hitler. Deze film is uitgebracht in 2005 en ik vind er wel veel connecties in zitten met 9/11 en the war on terror. En ik denk ook dat ze bewust daar voor gekozen hebben.
Als je alleen al de tagline kijkt: An uncompromising vision of the future from the creators of 'The Matrix' trilogy.
gschellens
Door omstandigheden heb ik deze film gemist in de bioscoop. Ik heb 'm gisteren gezien op betaal-tv en wat heb ik spijt dat ik m niet in optimale omstandigheden heb kunnen zien.
Zelden heeft een actiefilm mij zo weten ontroeren.
Het is makkelijk om een aantal dingen in deze film clichés noemen. Alles in deze film vormt een volgens mij een natuurlijk geheel, vernuftig ineen gevlochten door de Wachowski -broers en prachtig in beeld gebracht door McTeigue.
Wat een verschil met de twee Matrix -sequels. Deze films waren erg pretentieus, stevig koketterend met hun gelaagdheid. Uiteindelijk bleef er vooral hol gewauwel over. V daarentegen is gewoon een wervelende en intelligente film die door zijn vorm nooit verveelt. De geweld scènes zijn nooit gratuit: ze tonen waartegen V vecht maar ook zijn soms bedenkelijke methodes.
Wat een prestatie van Weaving trouwens, zoveel emotie leggen in een gemaskerd personage. Zulks complex personage met verve, enkel met lichaamstaal en stem vertolken. Wat een onderschat acteur.
We weten nu wiens schuld de platte acteer prestaties van Natalie Portman waren in de Star Wars -prequels... Hier zet ze een perfect geloofwaardig personage neer waar je om geeft. Bij Star Wars FFWDEN we gewoon door naar het volgende gevecht wanneer ze in beeld komt.
Stephen Rea, John Hurt en de rest van de Britse acteurs staan eveneens solide te acteren. Stephen Fry, mij vooral bekend als komiek, wist mij niet 100% te overtuigen.
Rea's vertoking deed me wel terugdenken aan aan zijn vertolking in Citizen X.
Conclusie: de Wachowski's en Portman krijgen eindelijk hun rehabilitatie en de kijker een mooie, onderhoudende en vooral beklijvende film.
L. luchtloper
Mooi bericht, dit is ook een leuk stuk.
Moest laatst denken aan de line van inspector Finch, als hij met liqeur naast zijn wekker zit die afgaat om 7.00u. Hij kon van de spanning niet in slaap komen en zegt: Tonight's your big night. Are you ready for it?... Are we ready for it?
Consurgo
Grappig dat mensen zo verschillen in hun mening over deze film.
Ik was zelf best onder de indruk van deze film, op een soort van luchtige manier toch een best beladen boodschap overbrengen. Maatschappijkritisch, zonder prekerig te worden, wat mij betreft 4.5 sterren.
psycholamp
- 1960 berichten
Vet filmpje. Goede dialogen en dit keer ben ik niet sarcastisch.
brucecampbell
Totaal mijn genre niet, maar desondanks een leuke film als je er niet teveel bij nadenkt.
JTV-kijker
- 2017 stemmen
vette film, vooral wat meer op het einde vind ik echt het beste uit heel de film als al die mannen op V schieten en hij dan zijn messen gooit met een matrix effect en dan iedereen verslaat maar wel zelf doorboort is met heel erg veel kogels
horrorscream
Ik heb hem nog eens gezien en het blijft nog altijd een goede film. Na een tijdje wel langdradig maar de verhaalgang maakt het goed. Het heeft iets !
danny61
Vond hem redelijk goed de gulde middenweg.
Ik heb er wel van genoten,toch soms een moeilijk verhaal.
Ik geef 2,5 op 5
thenr12
ik vond dit een goed filmke, het verhaal was ff ingewikkeld in het begin maar dat maakte de film net zo intressant enkel het einde stelde mij een beetje teleur ook het feit dat we de echte V nooit te zien krege vond ik wel spijtig (kwas wel Qrieus :-P)
psycholamp
- 1960 berichten
Als je het verhaal goed gevolgd en begrepen hebt, zul je merken dat het er niet toedoet.
thenr12
Ik heb ook nooit gezegd dat het er iets toe doet, ik was gewoon nieuwsgierig wat ze der van gemaakt zouden hebben
mariposa
Het was toch gewoon Hugo Weaving alleen dan helemaal verbrand. Maar waarom doet het er niet toe?

Dystopische thriller 'V for Vendetta' met Natalie Portman vanavond op televisie

Braveheart
Oorlog / Historisch, 1995

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
detectivedc comicsfascismerevolutiefascistdystopieregeringchancellor gebaseerd op stripwraakmartelenhatredmasked vigilantevengeful spirit activistvengeful dc extended universe (dceu)2020sloose adaptationantagonistic