• 9.381.214 stemmen

Genre: Thriller / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Duitsland

Geregisseerd door: James McTeigue

Met onder meer: Natalie Portman, Hugo Weaving en Stephen Rea

IMDb beoordeling: 8,1 (1.238.841)

Releasedatum: 30 maart 2006

Plot V for Vendetta

"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."

Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...

Eem

Ik vond het een goede maar voorspelbare film. Een heroische film met natuurlijk voldoende verlies en liefde om de middenmoot tevreden te houden. Ik had wat meer dieptegang verwacht, maar juist het oppervlakkige aan de film vond ik wel intrigerend, niet dat het onduidelijk blijft wie voor wat gestraft word maar meer wáárom al die karakters erbij gesleept worden, om het verhaal wat meer body te geven? Als ze een paar personages nou wat beter hadden uitgewerkt had ik minder het gevoel gekregen alsof ik naar de opmars van Hilter zat te kijken, dit maal wél met tegenwerking van het volk.

3,5* voornamelijk voor het laatste half uur.

avatar van Lola3

Lola3

Eem schreef:
Ik vond het een goede maar voorspelbare film.
Had jij ooit zien aankomen dat Evey werd vastgehouden door V ipv de Senaat?:o

Lola3 schreef:
Had jij ooit zien aankomen dat Evey werd vastgehouden door V ipv de Senaat?:o

Dat had ik ook niet aan zien komen.

Eem

Ja, want die vent had handschoenen aan, die hij overduidelijk in beeld brengt...
dan begint er al iets te dagen, en zowiezo het moment dat ze wordt gepakt door V,
en wat dacht je ervan dat de twee politiemannen gaan praten met zo'n vent, OVERDUIDELIJK dat het V is, kom op...

Eem schreef:

Ik dacht in het begin wel dat het V was die haar betrapt had, maar toen ze in de gevangenis kwam en ze (soort van) gemarteld werd, dacht ik dat het echt was.

Eem

Ze vroeg er zelf om, I want to live without fear, en hij hield nou eenmaal van haar.. awhhh.

avatar van Newborn

Newborn

Een erg goede en spannende film. Af en toe wat voorspelbaar maar dat was niet storend. Filmmuziek was ook erg goed. Als V die gebouwen opblaast, op de maat van die overture 1812... dat gaf me echt kippenvel. (moet je je volume wel hard zetten)

Eem schreef:

Dat vond ik er nou juist dom aan. Hij Hield van Haar maar toch kon hij haar zo martelen.

avatar van Lola3

Lola3

veron35 schreef:

hield hij toen al van haar, was er dan nog maar geen 'lichte aantrekkingskracht'

L. luchtloper

Heeft niks te maken met houden van, als verzetstrijder moet je die ervaring hebben, bestendig zijn tegen martelingen en de dood accepteren. (spreek niet uit ervaring) Maar ik vond het een geweldig stuk van de film, omdat V dat proces ook heeft doorlopen en sterker nog omdat het hem gevormd heeft.

Maar van de andere kant vind ik martelscenes in dat soort films nog te rooskleurig, denk je dat je met een dictatoriaal regime er zo makkelijk vanaf komt, weinig eten krijgen, hoofd onderwater houden en koud/ of warm water op je rug!? Dat vind ik altijd slap in zo'n films

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Hele spectaculaire trailer. Ik meteen vol hoop. Maar wat een verschrikkelijke tegenvaller zeg. Ongelofelijk. Ik wil die 2 uur van mijn leven echt terug. Kort samengevat: Teleurstellend en slecht.

L. luchtloper

Laat me raden, je denkt natuurlijk dat dit puur een science-fiction film is met actie spektakel en de historische figuur Guy Fawkes er in?

avatar van 606

L. luchtloper schreef:

ja en dat is het niet nee en 1 ster is echt wel weinig heb je de film wel begrepen don_mat

avatar van vuune

vuune

Ik heb hem vandaag bekeken, het was weer al enkele films geleden dat ik elke minuut met interesse keek. Het verhaal is prachtig omdat er toch wat waarheid achter zit en hoe het is opgebouwd, gewoon prachtig!

5.0 !!

avatar van wallie550

wallie550

WOW wat een film en wat een uitspraak die de hele dag in je hoofd blijft ''Remember Remember the 5ft of november''

ik vond het een hele goede film een aanrader voor wie hem nog niet heeft gezien heel sterk

5*****

avatar van Bobo13

Bobo13

G e w e l d i g

geen andere woorden voor

Zo geloofwaardig, zo goed acteerwerk, zo een goed/interessant onderwerp!

Niets te zeggen, de mensen boven me zeggen het al.

*****, kon ik maar meer geven!

avatar van tom54

tom54

Ik snapte er geen bal van.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Het onderwerp van deze film is actueler dan ooit. Door het zaaien van angst worden onze rechten en vrijheden steeds meer beperkt. In de VS zijn ze hier al heel ver mee, maar ook in Nederland zie je steeds meer beperkingen. Allemaal ingegeven door zogenaamde dreiging van terrorisme e.d.

Tevens kun je wel stellen dat de gevestigde media hier vrolijk aan mee doet (gemanipuleerd nieuws net als in deze film is niet nieuw mensen!). Lees eens sites als http://www.dknwz.net (dit kan niet waar zijn) of http://www.eqgen.nl voor nieuws wat je niet op het 8 uur journaal ziet... een simpel voorbeeldje van vrijheidsbeperking is de massale arrestaties tijdens fietstocht tegen G8. Was niet op het journaal... goh!? verrassend. Lees het alsnog hier: http://www.dknwz.net/?p=269

Met name het onderwerp van V for Vendetta sprak me dus heel erg tot de verbeelding. Uitstekend in beeld gebracht hoe een overheid in staat kan zijn tot enge dingen als je ze maar genoeg macht geeft. Bush is een heel eind... waar hebben we dit eerder gezien: oh ja: het derde rijk van ene Adolf. mmmm.... geeft je te denken... toch?!

avatar van code9

code9

Aardige links, maar ook deze sites moeten met een kritisch oog gelezen worden.

Voor een wat serieuzere behind-the-news site (dus zonder wilde complottheorieën over bijvoorbeeld chemtrails) kan ik http://www.deepjournal.com aanraden.

avatar van Rozepoester

Rozepoester

Natalie Portman vind ik érg sterk acteren, verder een mooi plotje.

3*.

avatar van jlin25

jlin25

ik vond het een topfilm , had alleen iets meer diepgang in mogen zitten zou de film een 7 geven

avatar van Wassup !

Wassup !

Ligt die nu niet aan een goedkopere prijs in de winkels? Meen dat ik er reclame heb over gehoord.

avatar van inZanity

inZanity

k vond dit echt een waardeloze fil zit totaal geen spanning in.. 2 sterren

Wassup ! schreef:

Free Record Shop voor ongeveer 9 euro dacht ik. Had laatst the Matrix Revolution gekocht voor 7 euro 50

avatar van Wassup !

Wassup !

L. luchtloper schreef:

Bedankt, dan zal ik deze binnenkort in huis halen. Mijn vrienden vinden dit een heel goede film.

avatar van brollovic

brollovic

Agony schreef:

VOLLEDIG MEE AKKOORD !

Wie de massa heeft, heeft de macht.

Hoe krijg je greep op deze massa? -->

-propaganda,

-massaindoctrinatie (cfr Hitler), chaos creeeren om vervolgens terug veiligheid te kunnen scheppen, althans de gedachte van veiligheid creeren.

-media: onze publieke opinie wordt bepaald door de media (tv, kranten, het nieuws.....Wie de media heeft, heeft macht)

avatar van Mutlee

Mutlee

Hoe kan een mens zonder mimieken, zonder gezichtsuitdrukkingen tog zo goed acteren?

Prachtig gewoon, heerlijke conversaties in het film, prachtige muziek ook, zoals verwijzing naar cry me a river.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Zeer redelijke film die het vooral moet hebben van de politieke boodschap en het feit dat Hugo Weaving met zijn stem het personage V geweldig neerzet.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Mijn neef heeft aan deze film meegewerkt staat op imdb http://www.imdb.com/name/nm2057191/

avatar van Weirdo Wizzy

Weirdo Wizzy

Hele mooie film. Erg mooi -niet standaard- verhaal. 4ster.