Genre: Thriller / Actie
Releasedatum: 30 maart 2006
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot V for Vendetta
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."
Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...
Evey
Lewis Prothero
Dascomb
Delia Surridge
HorrorFilms4Life
Een ronduit gewelige film. Ik was verbaasd eerlijk gezegd. Ik dacht een actie film waar er zoveel van zijn. Maar dat viel heel erg mee en het verhaal is zelfs heel indrukwekkend. Na afloop was ik er een beetje stil van zelfs. Goed acteerwerk en zeer vermakelijk.
Mrkice
Ik had hoge redelijke hoge verwachtingen voor deze film,maar viel heel erg tegen.
2.5.
inZanity
ik vond deze film helemaal niks..
nisk anders dan onzin..
filmfreak33
goed toekomstverhaal met enigzins een hele realistische ondertoon, wat het verhaal juist zo boeiend maakt.
respect voor de wachowski brothers met dit opnieuw goede verhaal!
ik had wel meer actie verwacht maar als je erbij nadenkt dan word het weer een standaard actie-toekomst verhaal
Mike-1
Dit is echt een toppertje uit 2005. Ik had er hoge verwachtingen van en deze verwachtingen zijn ook uitgekomen.
Goed in elkaar gezet verhaal met veel actie en spanning. Daarnaast goed acteerwerk van Natalie Portman, die een ijzersterke rol neerzet. De film verveelde geen moment en is voor mij één van de beste films uit 2005. Een aanrader!
Polvo
Dit is voor mij echter een toppertje, ik zal niet gauw een film 5 sterren geven, er is altijd ruimte voor verbetering, maar deze is het echt waard.
Norma
Geweldige film dit! Wat in eerste instantie overkomt als een soort van Batman-film blijkt later een verhaal te zijn met een ijzersterke achterliggende gedachte. Ook in visueel opzicht is er genoeg te genieten; er zitten een paar in mijn ogen schitterende, deels symbolische, plaatjes in! Zoals de dominostenen, de regen, de mensen op straat die hun maskers afzetten
Enige minpuntje vond ik Portman, ze komt op mij niet helemaal overtuigend over. De man achter het masker daarentegen vond ik verbluffend goed: het lijkt me niet meevallen om zo een karakter neer te zetten zonder dat je je gezicht kan gebruiken.
Al met al een indrukwekkende film.
Jantje666
wat een nodeloze knauw naar Batman toe zeg.
Ook het hele Batman-gegeven is ijzerstrek.
Norma
wat een nodeloze knauw naar Batman toe zeg.
Ook het hele Batman-gegeven is ijzerstrek.
Dat is absoluut geen knauw naar Batman! Ik vind de Batmanfilms (de een wat meer dan de ander) zeer onderhoudend en fraai gemaakt. Ik denk alleen dat er in V for Vendetta een nog wat confronterender (ik zoek het juiste woord, ik doe het voor nu even hier mee) boodschap zit.
Jantje666
Ok, dan begreep ik het verkeerd.
Het klonk in mijn oren als "zo'n domme inhoudsloze Batman-achtige film".
Maar ik vulde je dus al onterecht in.
Norma
Ok, dan begreep ik het verkeerd.
Het klonk in mijn oren als "zo'n domme inhoudsloze Batman-achtige film".
Maar ik vulde je dus al onterecht in.
Het was niet de bedoeling dat het zo over zou komen in ieder geval want ik ben een Batman-liefhebber. Die films vind ik echt niet inhoudsloos alleen naar mijn mening is de moraal van het verhaal daarin wat ondergeschikt aan het avontuur en ervaar ik dat bij deze film net andersom. Vandaar mijn vergelijk.
pjutter
erg mooie film, met een fantastisch einde..
erg mooie donkere muziek en sfeer!
films waarin revolutie en macht centraal staan zijn denk ik altijd wel mooie films om naar te kijken.
lijkt mij een goed debuut voor deze regisseur
jammer dat hij niet in de top 250 komt, zoals wel het geval is bij IMDB
film88888
Prachtige dc comic verfilming. het verhaal was echt zalig en het camerawerk was ook nog dik in orde. iedereen speelt zalig onderhanden: nathalie portman speelt weeral eens zoals altijd geweldig en de rest was ook heel goed, en al de stundjes waren heel mooi gedaan voor dit meesterwerk een dikke 4,0
FutskeDB
Mooie film. Lekker doemdenken vanuit de tijd waarin we nu leven, waardoor we (volgens de overheid) door terrorisme en immigranten zo bedreigd worden dat de burger zo bang geworden is dat we onze vrijheid inleveren tegen "veiligheid". Een totallitaire staat + geheime dienst is het gevolg. En een held is daar om ons wakker te schudden!
Daarnaast is de actie echt om je vingers bij af te likken!
Die knife scene op het eind is geniaal!
V heeft bovendien een zeer mooi taalgebruik, erg mooi!
Genoten! 4,5!
helleke
Als ik hier al die positieve reacties lees zal het wel aan mij liggen dat ik niet alles in de film begreep.
Ik vond hem nie slecht maar nu ook niet om te zeggen:wauw!
Misschien dat ik hem na een 2e keer kijken beter zal begrijpen.
Natalie Portman speelt wel schitterend.
Ik geef hem 3 sterren
veron35
Dit is helemaal mijn film. Een goed verhaal dat zich afspeeld in de nabije toekomst. Hele goede film.
FixX
echt een goede film
ik wist niks van de film heb hem gister gewoon gekocht bij mediamarkt nadat ik wat van mensen had gehoort dat dit een goede film moest zijn
super in elkaar gezet ligt echt in mijn smaak een 4,5 van mij
koentjje
Ik vond hem nie slecht maar nu ook niet om te zeggen:wauw!
Misschien dat ik hem na een 2e keer kijken beter zal begrijpen.
Natalie Portman speelt wel schitterend.
Ik geef hem 3 sterren
Inderdaad 't was soms allemaal best verwarrend.. maar als je soms dan even terugspoelde of hem inderdaad 2 keer kijkt, dan valt 't verhaal best goed te begrijpen..
Verder vond ik 't echt een hele goede film, maar wie zit er dan onder dat masker? Ze zegt op het einde wel dat die V' op haar moeder en op haar vader en op haarzelf enz. lijkt, maar ik had niet door wie het dan wel echt was.
Ik geef deze film 4 sterren.
P8rb
2.5.
hier mee eens, hij was veel langdradiger dan ik had verwacht en niet veel actie.
2,5
bartjeroen
verassende film had geen verwachtingen van deze film en vond m geweldig, portman speelt haar rol geloofwaardig maar V steelt de show, mooie acties en een goed verhaal, soms een beetje moeilijk te volgen...
The Eggster
Na enkele malen de trailer te hebben gezien had ik hoge verwachtingen voor deze film. Het viel mij echter goed tegen. De relatie tussen V en Evey is niet realistisch. Met name wanneer zij inneens ook fan is van V zijn favoriete zwart wit film. Het zijn enkele kunstgrepen waardoor het publiek een zwak moet krijgen voor deze 2. Maar het wekte bij mij slechts irritatie.
starsailor
Toffe film. Mooi thema, het ziet er geweldig uit. V komt ook erg griezelig uit met zijn masker en geweldig dat Portman haar haar liet scheren voor de film. Een film die mij in ieder geval aan het denken zette. Ik vond alleen het einde een beetje jammer.
Respekked
Bwah, de kijker wordt weer een keer niet serieus genomen. Hoeveel clichés moeten er voorbij komen om het publiek te vervelen.
Wat moet de persoon V nou voorstellen, met zijn quasi intellectuele geneuzel. Zijn 'verleden', de wraak, en het meisje dat hem weer een beetje mensch maakt. Dat hebben we echt al hondderduuzend keer gezien. En al die slechte teksten over liefde en het verlies van belangrijke personen. Echt slaapverwekkend.
De gevechten zijn wel aardig, vooral dat eind gevecht is leuk. Dank aan de Wachowski's waarschijnlijk.
Barrie vd Laan
mooie film. 4 sterren. Verrassend goede science fiction.
Martinator
stoere film weinig actie ma tog wel vet opzig mooi rol van hugo weaving en dat slotgevecht is egt stoer
joyann
Ik vindt dit persoonlijk een van de mooiste films
Dit spreekt bij sommige mensen heel erg aan en bij de andere niet:P
deze staat in mijn top 10 want ik vondt eht een topper
mooiste stukje uit de film vondt ik met Valerie
helemaal top 4.5 van mij
joe black
Toffe movie maar bleef na de film met een leeg gevoel achter...
krc 4ever
het was een leuke film, met een vleugje komedie. Toch een bloederige film ( prachtige effecten).
FillumGek
Hele mooie film met een goede achterliggende gedachte. Om alles volledig te begrijpen moet ik hem nog eens herzien maar het is beslist geen standaard actie-filmpje. Weaving zet een erg overtuigende en zeer coole V neer ( het masker is echt tof!) en ook de andere acteerde uitstekend ( Portman, Hurt, Rea).
Het eindgevecht was inderdaad mooi hoewel ik het ietwat teleurstellend vond dat V dood ging. Wel weer mooi toen iedereen uit de stad opeens bij elkaar kwam in zijn gedaante, kijkend naar ontploffende regeringsgebouw.
****

Braveheart
Historisch / Oorlog, 1995

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
detectivedc comicsfascismerevolutiefascistdystopieregeringchancellor gebaseerd op stripwraakmartelenhatredmasked vigilantevengeful spirit activistvengeful dc extended universe (dceu)2020sloose adaptationantagonistic