Genre: Thriller / Actie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via NLZIET
Plot V for Vendetta
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people."
Eind jaren 2020. Groot-Brittannië is een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt de jonge vrouw Evey (Natalie Portman) van de dood gered door een gemaskerde man, beter bekend als "V". V is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt. V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van het onmenselijke schrikbewind. Als Evey de waarheid blootlegt over V's mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie...
Evey
Lewis Prothero
Dascomb
Delia Surridge
JJ_D
Maar pedofiel? Nee, denk het niet.
Was ook niet echt de bedoeling dat iemand mijn fictieve voorbeeldje voor waar zou aanzien...
matthijs_013
Je zag zijn gezicht nooit. Je weet niet of hij een held was of niet. Je weet niet waarom hij de gevangenis in moest.
Is het niet gewoon de bedoeling dat deze film meer vragen dan antwoorden oplevert?
L. luchtloper
Over het personage V wel. Het is boeiend dat je net als Evey, een grote sympathie voor hem krijgt, ondanks dat er eigenlijk helemaal niets van hem bekend is.
Het enige wat van hem bekend wordt is dat hij een man is, opgepakt en gebroken door een militair, monsterlijk regime, dat hem uiteindelijk zelf veranderde tot een monster.
En zijn wraak is zonder genade.
'A christmas ghost'
Ik heb V for Vendetta gisteren en vandaag voor de derde keer gezien, verhoogd van 4 naar 4,5 door de mooie symboliek in de film, op historisch en actueel gebied.
Het boeiende verhaal, de veranderde personages en de overeenkomsten er tussen.
JJ_D
... of dat Evey infantiel is.
Big_bazznizz
Vette film, Ik denk dat ik weet wie v is. Het verhaal speelt zich af in de toekomst en er is een dictatuur in opmars. De leider daarvan bedenkt een plan. Hij test op een aantal gevangenen (homo's lesbo's enz.) een virus en vindt daar zelf een geneesmiddel tegen. Velen gevangenen vinden de dood, maar op v(de gevangene uit kamer 5(v in het latijn) dus) heeft het een nadere uitwerking, hij krijgt een razendsnelle reactie. Als dan het gebouw afbrand weet v te ontsnappen en besluit hij wraak (vendetta) te nemen op de mensen die hem en zijn medegevangene dit hebben aangedaan. Ondertussen is dus de dictator aan de macht gekomen omdat hij het virus verspreidde op drie plaatsen en er zelf een geneesmiddel op had verzonnen en zo het volk "redde". Maar het volk staat achter v en niet achter de dictator. 4 sterren
L. luchtloper
Hij heeft die explosie zelf in scène gezet, er ging een bom af na klokslag twaalf. Remember, rembember te fifth of november.
Maar de grote vraag is, wie hij was voor zijn martelingen/experimenten bij Larkhill. Hij heeft door dat misbruik zijn geheugen verloren, maar heeft wel meer kracht, en snellere reflecties ontwikkeld.
Maar het is een boeiend persoon, Valerie heeft hem mede de kracht gegeven om in opstand te komen, door het geven van briefjes. Hij heeft ook een herdenkingsmonument in zijn Shadow Gallery geweidt aan Valerie.
Homoseksualiteit, en de veroordeling ervan zijn thema's in de film.
Maar ik denk dat V geen homo was, anders was hij niet verliefd geraakt op Evey, misschien was hij Biseksueel.
Of iets heel anders, een politieke activist, misschien een anarchist of communist of een klokkenluider.
Het blijft een groot vraagteken, en dat vind ik boeiend aan V.
JJ_D
Dank je. En nu iets dat we niet weten, graag?
Tolkienfan
Dit is 1 van de beste films die ik dit jaar gezien heb...Wat een sfeer ademde de film uit...
Dacht soms even dat Hitler weer was opgestaan..
Big_bazznizz

Haha ja sorry nu je het zegt, beetje dom. Het is volgens mij niet eens de bedoeling dat je weet wie het is. Ik bedoelde meer dat ik dacht dat ik de film snapte. En de reden dat ik dat er zo opzet is zodat mensen mij kunnen verbeteren als ik het fout had...
Lola3
Het is volgens mij niet eens de bedoeling dat je weet wie het is....
JJ_D
Wat heeft dat met cliché's te maken?
joeri15
misschien zit er wel een goed verhaal in de film, maar ik vond de film wat langdradig. 2.5*
Big_bazznizz
Wat heeft dat met cliché's te maken?
Nou, meestal blijkt dan aan het einde dat het de vader is van de hoofdpersoon.
Charles Manson
dikke tering, wat een toffe film zeg!
ik huurde hem eigenlijk zomaar een beetje, bij gebrek aan beter.
Ik dacht dat dit een standaard vervelende actiefilm zou zijn met nonstop debiliserende ontploffingen en niet te volgen snelle Mtv-clipjes-achtige vermoeiende actie enzo.
Standaard actiefilms als SWAT, xXx, Fast and the Furieus etc HAAT ik namelijk
Maar ik vond hem zeer sterk.
Stijlvolle shots, stijlvolle hoofdpersoon (V) en een degelijk verhaal.
Voorts vind ik die lekkere gemene mes-moorden van V wel heel tof. Vooral aan het eind slacht hij er nog even heel redelijk op los, dat vond ik zeer tof.
Wat een onverwachte topper zeg!
Ik heb mij overduidelijk sterk vergist in deze film.
PS
weet je wat ik erg sterk vond?
Dat aan het einde zijn masker NIET af gaat. Je verwacht nog zo'n onthullingsmoment maar ze houden de illusie in stand, ERG sterk.
JJ_D
Nou, meestal blijkt dan aan het einde dat het de vader is van de hoofdpersoon.

Lola3
Inderdaad wel een goed voorbeeld, maar ik zag het gewoon meer in het algemeen, dat hij gewoon het masker zou afnemen. Daarom vond ik het wel goed dat hij het aanhoudt.
Roodkapje
Redelijk goede film, met enkele heel goede pluspuntjes, en ook enkele minpuntjes. Hét minpunt was namelijk dat ik me zat te ergeren aan het karakter van portman. Ze neemt véél te snel V in vertrouwen en haar acties zijn compleet onrealistisch. Het pluspunt vond ik eigenlijk het verhaal, met de verassingen. De fotografie was gewoon prachtig. Op vele momenten zie je gewoon het masker bewegen op een donkere achtergrond met enkele tinten. Kriebels geeft dat.
Tarkus
Bijzonder goed verhaal in deze film.
Engeland dat een dictatuur is geworden. De gelijkenissen met de vervolgingen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn duidelijk.
Het vervolgen van Homo's en Lesbienne's gebeurde ook tijdens het nazi-regime (al was dat minder geweten dan de Jodenvervolging).
Maar dat het zich dus nu allemaal afspeelt in Engeland is des te spectaculairder, het opblazen van de regeringsgebouwen is ook zo'n vergelijking met de geschiedenis.
De acteerprestaties van Natalie Portman, Hugo Weaving (als V), Stephen Rea, Stephen Fry en John Hurt (als de dictator) zijn allemaal van hoog niveau.
Het lijkt tegenwoordig een rage te worden met de verfilmingen van strips ('Sin City', 'Spiderman', 'Batman'...), maar als ze allemaal zo goed worden gemaakt als deze 'V For Vendetta' hoeven ze er voor mij niet mee te stoppen.
Prima prent !!
kArIzMa_TuRk
wel een leuke film voor 1 of 2 keer.. maar er zijn al bijna 100 mensen die 5* hebben gegeven voor deze film.. veel toch, ik vond hem een 3½* waard..
Mister_Movie
Sterke film, helemaal niet te vergelijken met andere stripverfilmingen als Batman en Superman. V for Vendetta is veel verfijnder en de held in het verhaal valt vooral op door zijn woorden. Geen nood echter voor de echte actieliefhebbers, want dat zit er ook genoeg in hoor. De 'boodschap' is een tikkeltje naief. De politieke situatie die in de film geschetst wordt, zal heus niet voorkomen en zeker niet in Engeland. Maar och, anderhalf uur echt filmplezier van mensen die hun vak kennen.
In de V.S. wel
Zijn er echt mensen die zich laten vangen door deze politiek "incorrecte" karikatuur die echt nergens op slaat als metafoor voor één of ander (fictief!) Amerikaans beleid?
L. luchtloper
Ik wil de politieke boodschap ook niet TE letterlijk nemen, maar er zijn wel paralellen met 9/11, the war on terror en bijvoorbeeld de patriotacts etc.
Lees maar na of lees maar niet
JJ_D
Indien het al allemaal allegorisch bedoeld is, waarom dan? Commercieel? Of trachten de Wachowski ook op politiek gebied het groepje sterren die het beleid aanklagen binnen te dringen? In beide gevallen zielig eigenlijk. Dus welk nobel doel kan enige mogelijke parallel dienen?
feanaro surion
Wat is er zielig aan om tegen Bush te zijn? (ik neem aan dat je dat bedoeld met 'of trachten de Wachowski ook op politiek gebied het groepje sterren die het beleid aanklagen binnen te dringen'.
L. luchtloper
Mijn punt is, als dat niet aanslaat bij de massa, dan kun je het nog altijd op een kunstzinnige manier proberen, bijvoorbeeld met het doorschemeren van politieke boodschappen in een film.
Bert1
Ik ervaar de artistieke en politieke elementen in vfv als erg fake. Ik beschouw vfv dan ook eerder een commercieel product dan een politiek statement of een kunstwerk.
JJ_D
Wat is er zielig aan om tegen Bush te zijn?
Niks, maar daar indirecte toespelingen op maken om 'erbij te horen' vind ik belachelijk. Want geef toe, bv. een Clooney zet je toch niet naast één van deze broers...
(dank je, Bert)
...
De complottheorieën vinden juist wel een enorme output in de wereld en deze film profiteert daar voor een stukje van mee...

Dystopische thriller 'V for Vendetta' met Natalie Portman vanavond op televisie

Braveheart
Oorlog / Historisch, 1995

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
detectivedc comicsfascismerevolutiefascistdystopieregeringchancellor gebaseerd op stripwraakmartelenhatredmasked vigilantevengeful spirit activistvengeful dc extended universe (dceu)2020sloose adaptationantagonistic